Cambridge school Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AniaMaria spune:

De acord cu tine. Am aceasta scoala in vizor, tot sper sa dau de cineva care sa cunoasca detalii din interior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yulianaz81 spune:

eu cunosc aceasta gradinita ,si pot sa spun ca este ok din toate punctele de vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisa spune:

Buna,
Aveti dreptate, este un mod de gandire gresit. Diversitatea este singura noastra sansa in viata.
Daca are cineva copilul la aceasta gradinita, asi dori sa aflu si eu detalii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

eu am o studenta care a terminat liceul aici...parintii sirieni amandoi, fata nascuta si crescuta in Romania. Regreta ca nu au dat-o la o scoala care sa urmeze programa din Romania pentru ca : 1. nu vorbeste bine romaneste, nu intelege si considera asta ca un handicap atata timp cat traieste aici; 2. nivelul educational nu este scazut la aceasta scoala numai ca este diferit...la mate de exp are multe capitole pe care nu le-a facut iar ce a lucrat a lucrat la nivel de baza; 3. a fost nevoita sa dea anumite examene in plus pt a avea acces la studii universitare in Romania (nu a vrut sa intre ca cetatean strain); 4. a fost nevoita sa plateasca absolut toate studiile pentru ca inca din clasa a 8-a nu s-a simtit in stare sa dea testele care sa-i permita admiterea la un liceu bun din reteaua de stat. Partile bune nu mi le-a expus, sunt convinsa insa ca exista...eu am redat strict parerile ei (trebuie insa sa spun ca fata are o inteligenta peste medie, fiind extrem de constiincioasa)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AniaMaria spune:

multumesc, gratiela, pentru mesaj.
pare ca singurul 'handicap' al domnisoarei este limba romana, si de aici celelalte. eu ma gandesc ca pentru un copil care vorbeste romana acasa, citeste in romana, un mediu ca asta ar fi un avantaj, ar capata o usurinta de a se misca dintr-un mediu in altul, un orizont mai larg.
as fi curioasa si de pareri mai recente. de ex, cum arata o zi de scoala, ce se studiaza, cam cat ar fi costurile suplimentare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PIERSICUTA spune:

buna ziua.
am vazut de curand acest subiect. Nu stiu daca mai intereseaza pe cineva o parere din interior, dar daca da spuneti-mi pt ca fiica mea este in clasa I la aceasta scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

piersicuta da, ma intereseaza pe mine. Te rog, da-mi cat de multe detalii poti.
Multumesc

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredana_76 spune:

Buna.M-ar interesa si pe mine detalii despre gradinita.Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PIERSICUTA spune:

Loredana, despre gradinita nu stiu nimic pt ca fetita mea nu a facut gradi la ei. Ea a fost la Mark Twain, dar ce am observat la copiii care au facut gradinita la ei este faptul ca in ceea ce priveste limba engleza (inteles, vorbit, scris) sunt precum pestele in apa. Am tras de aici concluzia ca din punctul asta de vedere s-au ocupat de ei. Pe de alta parte tin si la disciplina, dar ce se intampla efectiv la gradi nu stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PIERSICUTA spune:

Naty, eu am inscris-o pe fetita mea la aceasta scoala in februarie anul trecut (pt anul scolar 2009/2010), in urma unui test la limba engleza, test pe care l-a sustinut oral cu cea care ii este profesoara de limba engleza in prezent. Testul a durat 20 min si a constat in prima faza intr-o discutie libera, apoi copilul a povestit Cenusareasa, iar la final i s-a dat sa citeasca o propozitie f simpla in limba engleza. Trebuie sa-ti spun ca profesoara este nu este romanca, este vorbitoare nativa de engleza, si nu vorbeste deloc lb romana. In urma evaluarii a considerat ca fetita mea este apta sa intre in clasa I, nivelul ei de lb engleza fiind suficient de avansat pt a face fata scolii lor.
Trebuie sa intelegi de la inceput ca aceasta scoala nu este acreditata de Ministerul Invatamantului (si nu va fi niciodata) ea fiind o scoala a carei programa merge dupa un alt sistem de invatamant decat cel romanesc, iar Ministerul Invatamantului o recunoaste in Romania ca fiind o scoala ce preda conform unui sistem de invatamant paralel cu sistemul noastru de invatamant. De fapt, este acreditata international (de Sabis si Cambridge University), elevii care termina aici putand merge la Universitati de prestigiu din afara tarii. Dar pt cei care vor sa continue invatamantul superior in Romania, ei ii pregatesc pe elevi si la finalul liceului se poate da si BAC-ul romanesc, copiii avand astfel doua diplome: o diploma de BAC romaneasca si una internationala. Am inteles din discutia cu unul dintre directori ca anul acesta au inceput formalitatile pt a putea organiza examenul de BAC romanesc la ei in scoala, pt a nu mai fi nevoiti sa mearga la alte scoli. Oricum, ei se ocupa de tot ce inseamna formalitati pt ca un elev al lor sa ia si BAC-ul romanesc.
Mergand pe o alta programa decat cea de stat, automat si ceea ce invata copiii arata diferit de ceea ce se intampla intr-o scoala romaneasca (diferenta este in bine, consider eu). La ei lb engleza este limba materna, TOATE materiile facandu-se in engleza (de altfel o parte dintre profesori sunt straini). In functie de nationalitatea copilului si preferintele parintilor, ca a doua limba de studiu se poate alege intre romana, araba si turca (la inceput, pt ca pe parcurs - nu stiu inca din ce clasa- se baga inca o limba straina franceza, spaniola sau germana parca). Noi fiind romani am optat pt lb romana, care se studiaza dupa programa si manualele Ministerului.(aici coincide cu ce se intampla in scolile de stat).
In rest se face matematica (unde nivelul este mult mai ridicat decat la stat - fiica mea a facut deja adunari, scaderi pana la 100 cu trecere peste unitate si cu imprumut de la zeci - asta in timp ce la stat inca mai pictau cifrele la matematica- a facut ceasul, comparatii intre numere pana la 100, probleme, perimetre, iar tabla inmultirii se incepe spre finalul clasei I), drama (unde isi dezvolta stilul orator), muzica, sport, arta (pictura si desen), lucru manual, sport, informatica, stiinte (aici difera putin cunosterea mediului sau cum se numeste la scolile de stat, este o materie pe care ei o considera importanta si pregateste intr-un fel ceea ce mai tarziu va fi biologie, fizica, chimie - aici primesc cateva notiuni elementare gen "obiecte si proprietatile obiectelor" sau "cresterea plantelor din seminte"), studii sociale. Interesant este ce se intampla la lb engleza pt ca aici au mai multe materii: citire, caligrafie, gramatica, fonica.
Un alt aspect interesant este faptul ca ei nu au o invatatoare sau doua. Nu. Ei au alt profesor la fiecare materie, si un "teaching assistant" adica un fel de diriginte-closca care dubleza profesorul la ora si care sta dupa copii sa se asigure ca mananca, ca se imbraca atunci cand ies afara, are grija de ei in curtea scolii.
Sunt foarte multe de povestit aici. Nu pot sa ti le spun pe toate odata, dar iti mai spun un lucru si inchei pt moment.
Am apreciat si apreciez disciplina din scoala si faptul ca astia nu se lasa pana nu invata si prostul clasei (vorba vine ). Au uniforme, trebuie sa poarte incaltari negre, nu au voie cu zorzone pe ele (fetitele), nu au voie cu telefoane, mp3, psp etc (se confisca si se returneaza numai parintelui si numai la sfarsitul anului scolar), iar daca apare vreo problema la vreo materie Miss Rita (directorul de studii - un fel de spaima elevilor) cheama parintele la scoala si impreuna cu profesorul (profesorii) la a carui materie a aparut problema cauta o solutie pt remedierea ei. Eu personal am trecut prin asta cu fiica-mea care mai bine incearca sa pacalesca decat sa munceasca, si i-a mers pana am fost chemata la scoala sa vedem ce avem de facut (dar asta este alta discutie, si pot sa-ti spun ca deja aproape am remediat problema).

Mergi la inceput