Reteta de la nutritionist!

Reteta de la nutritionist! | Autor: MadalinaM

Link direct la acest mesaj

S-a tot vorbit de "n" diete! Si la toate a venit XIO cu "vorbeste cu un nutritionist! nu mai mincati prostii si ff putin! Efect YOYO"
Pai sa va zic: am fost la nutritionist(Lygia Alexandrescu, nu e nici un secret ca i s-a facut reclama si aici! mamaaaa ce de paciente sint la cabinet!)
La inceput am crezut ca da regimul dupa grupa sanguina. Dar am fost 2 pers diferite( barbat gr. 0 si femeie gr A2). Ne-a dat acelasi regim, pt 2 saptamini(mie mi-a zis ca ma asteapta cu -4kg). Moment in care il va schimba!
Dr m-a ascultat; la intrebarile legate de stilul meu de viata si problemele de sanatate mi-a raspuns vag dar mi-a raspuns, a zis ca imi personifica reteta, dar, in mom. in care regimul a fost acelasi cu cel al barbatului cu gr.0 eu deja mi-am pierdut increderea.
Sa va zic regimul meu:
Dimineata:
-carne pui sau curcan 50gr.
-felie brinza Mozzarella sau cas (50gr)
-rosie, castravete
-2 felii piine secara
cafea

ora 10:
fructe(250gr): mere, kiwi, porto, struguri

Prinz:
-pui la gratar sau cuptor 150gr
-salata de varza, rosii, castraveti cu lamaie si ulei de masline
-1 felie piine secara
-ceai de plante

ora 16:
fructe(250gr): mere, kiwi, porto, grapefruit

Seara:
-peste la gratar sau cuptor(150gr)
-salata verde sau andive, rosii, castraveti cu lamaie si ulei de masline
-iaurt 200gr
-ceai antiadipos


E adevarat, ca eu, in cursul saptaminii din lipsa de timp si seara maninc tot piept de pui(pregatesc o data pt mai multe zile) si tot salata de varza ca nu stau sa alerg toata ziua dupa sal verde sau andive(oare cit costa in perioada asta?).

Vi se pare mai permisiv decit altele "stricte" ce s-au tot scris aici? Mie nu! + ca e pentru 2 saptamini.
Mie mi se pare ff monoton! as minca conopida/fasole fiarta sa simt si eu ceva cald in stomac, dar a zis NU! Conopida, as putea incerca dar tot cruda! Si nu inteleg de ce? Conopida are 28calorii/100gr!!!

In concluzie mie mi se pare o TEAPA si mersul la nutritionist!
Sa nu imi ziceti ca nu l-am gasit pe cel bun! Eu nu mai am disponibilitate sa incerc la altul si la altul si la altul pe banii mei! Sa se uita in ochii mei si sa ma ia de "naiva"(ca sa fiu draguta in exprimare).
Eu nu mai vreau piept de pui cu sal de varza! la prinz si seara de 8 zile incoace.

Fiecare are un motiv pentru care vrea sa slabeasca intr-o anumita perioada dar sa faci din asta stress-ul vietii tale nu mi se pare normal!
Mai sint si sfaturi cu mersul de 3 ori pe saptamina la sala, masaj, impachetari! Dragele mele de unde aveti atita timp, atitia bani?
Pe lumea asta mai sint si femei cu copii, servici, casa si alte pasiuni(vorba sora-mi: "Mai bine citesc o carte decit sa-mi consum energia si timpul topaind de colo colo"!)


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Si eu caut un nutrionist bun, f curand vin in tara, insa eu vreau sa ma ingras macar 5 kg.
Sper sa nu nimeresc la vreun "profesionist" care ma ia peste picior, deja experienta ta m-a cam pus pe ganduri.
Imi pare rau ca esti dezamagita, dar totusi sunt de parere ca nu ai ajuns la cine trebuia...




Nikole,mami lui albastrel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

MAdalina, o sa mearga si sotul meu pe 24 la ea, sunt curoiasa ce i-o spune, el are colesterolul mare, sunt curioasa daca ii da alt regim, cu toate ca eu nu prea cred.
intradevar, nu prea e permisiv, cine draq sta sa cantareasca x grame de alimentul a, y gramec de b...si el la pranz nu poate sa manance gratar, ceai....
in fine, si eu tre sa slabesc 12 kg peste cateva luni dupa ce diversific ca lumea bb2 si o sa reusesc cu dieta montignac.
asa am slabit si acum 2 ani dupa sarcina 1 tot cu monti, tot 12 kg, asa ca si mie chestia asta cu nutritionistul mi se [pare frectie la picior de lemn,
cat a costat consultatia la cabinet?
si de cate ori a zis s-o mai vizitezi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Madalina,

si eu am fost la Lygia Alexandrescu, in urma altor discutii despre ea aici pe forum.

Mi-a dat o dieta - mai mult sau mai putin asemanatoare cu a ta; in 10 zile de dieta, tinuta nu chiar 100%, dar 905, am slabit 2 kg, fara sa ma infometez.

Am intrerut-o pentru ca am fost in concediu, dar o voi relua.

Concluzia mea: dieta data de nutritionist functioneaza.

Succes!

Gabi

Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Mi-o si imaginez pe dna doctor

Prima mea reactie a fost ca ai dat bani degeaba pe informatii pe care le gasesti si pe internet. Ai trei mese de proteina cu legume si doua gustari cu fructe.

Ceea ce faci tu gresit e ca nu variezi chiar in limitele date: trebuia sa gatesti si peste si pui si mergeai cum scrie in dieta. Alterneaza salatele. Daca tu din cele opt combinatii mananci numai una normal ca te-ai saturat de la inceput.

250 de gr de fruct e foarte putin, ai grija sa nu depasesti.

Probabil nu te-a lasat sa modifici nimic ca sa fie ea sigura ca nu te-ai abatut de la dieta. In mod normal conopida sau fasolea pastai ar trebui sa fie permise.

In loc de sala si alte fite mergi o ora pe zi in drumul tau normal.



"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

De acord cu tine , daca nu esti din domeniul medical ti se pare o prostie regimul asta din simplul motiv ca nu e mediatizat.
Ti se pare si aia o aiurita ca nu ti-a dat in functie de grupa sanguina , ca asa ai vazut la TV.
Intelegi unde bat?

Intr-un regim se ia in calcul rata metabolismului bazal adica acela care sustine functiile vietii(arderile din respiratie de exemplu) , de varsta ,inaltime , greutate , samd , toate astea se pun intr-o formula bine stabilita .
Este normal sa ai regim asemanator cu Xulescu datorita faptului ca sunt "n" parametrii.
Cand se face un astfel de regim se iau in calcul pe langa chestiile minore pe care le cunoasteti voi din revista si glucide , lipide , proteine , fibre , etc etc , lucruri care la fel , se iau in anumite proportii , daca exista un dezechilibru pot apare diverse boli (guta de exemplu).
Efectul asta yoyo despre care pun pariu ca nu se prea stie (nici eu nu stiam pana nu am facut la nutritie) se datoreaza tocmai dereglarii metabolismului bazal prin diete tampe , restrictive.

Mi se pare normal ca un om care nu are nimic in comun cu medicina sa se mire , dar inainte sa-i dai in cap unui doctor gandeste-te ca sunt mai multe lucruri pe care tu nu ai de unde sa le stii.

Acum fac nutritie , 19 ore pe saptamana . Facem printre altele si diete personalizate , dieta mea este aproape identica cu cea a colegei X , dar eu pot avea 3 felii de paine in plus.
Ca tie ti se pare o corvoada sa iti cantaresti alimentele e strict problema ta , doctorii iti ofera o alternativa supraponderabilitatii , nimeni nu a spus ca e usor (desi nu e greu sa estimezi sau sa ai un cantar micut de bucatarie) , dar gandeste-te ca tu te plangi pt. ca trebuie sa calculezi cevaca sa slabesti , multi diabetici pe langa cantarit mai trebuie sa aiba grija cum mananca , ce , cand , samd.


http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Xio,

Ai dreptate dar din cate stiu eu Lygia Alexandrescu nu a terminat medicina, ci chimia si a facut diverse studii prin USA inclusiv un colegiu de nutritie.

Edit: Am gasit unde vazusem informatia initial. Iote: http://www.oameniivorbesc.ro/concurs.php?concurs=oameniislabesc&id=7

"Nume: Ligia

Prenume: Alexandrescu


A absolvit Universitatea Bucuresti, Facultatea de Chimie, promotia 1995. A urmat o specializare la University of Alabama, USA - MBA, in 1998, si o alta la University of Western Ontario, Canada. La aceasta din urma, a obtinut titlul de Master of Science in Biochemistry, in anul 2000. In 2002 a absolvit Southern College, Florida - USA, devenind specialista in nutritionism. Din anul 2003 si pana in prezent este lector universitar la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, USH (cursuri predate: Elemente de Dietetica, Biochimie, Farmacologie, Igiena). De asemenea, din 2004, este consultant de nutritie la Centrul de slabire si consultanta nutritionala "Natural Silhouette"."

Edit2:
Din experienta mea la un nutritionist. Nu persoana mentionata mai sus.
ma programez si merg. Acolo eram 2 persoane care erau la prima vizita. Ne baga pe amandoua in cabinet explicandu-ne ca prima consultatie este una de informare si este la fel pt toti pacientii.
OK. Intram si ii spunem ce vrem.
Domnisoara de langa mine pe la 1.65 avea 58 kg si vroia sa ajunga la 52. Nici o problema de sanatate doar ca venea vara si vroia sa arate la mare.
Subsemnata la 1.70m cu necesitatea de a da jos un numar format din 2 cifre si prima nu e 1; cu corticoterapie la activ, metabolism bazal la pamant, suprarenalele sub pamant; PCOS; rezistenta la insulina, un hiperinsulinism serios si toate celelalte belele asociate cu PCOS.
Ne imprima pe imprimanta la amandoua acelasi regim pt o saptamana.
Don'soara super incantata zice "multumesc, ne vedem sapt. viitoare" si pleaca. Eu, mai tupeista stau pe scaun si-l citesc si incep sa-i spun ca la mine trebuiesc facute cateva modificari ca la mine curba glicemica si ... in fine ii spun eu despre ce e vorba ... domnisoara dr. total depasita de ce ii spuneam eu acolo. Concluzie: nu accepta nici o modificare. Ca tb tinut exact asa.

Deci, care era diferenta intre a copia un regim dintr-o revista de femei si a merge la nutritionist? La nutritionist m-a costat semnificativ mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

si eu am fost la nutritionist si am fost extrem de multumita.
la un an dupa ce am nascut am zis ca trebuie sa fac ceva. in 2 luni la d-na doctor am dat jos 16 cm din talie, am dat 8 kg. jos.
insa trebuie sa ai rabdare si sa respecti dieta data. acum dupa 1 an iar m-am dat in barci, am mai luat ceva kg. dar nu mai mult de 2., vad dupa haine.in talie aproape deloc. si nu sunt deloc tinerica, am 40 de ani, nu am facut sport penru ca am probleme cu coloana.
eu cred ca cea mai buna dieta de slabit un doctor nutritionist o da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

si eu am fost la nutritionist si am fost extrem de multumita.
la un an dupa ce am nascut am zis ca trebuie sa fac ceva. in 2 luni la d-na doctor am dat jos 16 cm din talie, am dat 8 kg. jos.
insa trebuie sa ai rabdare si sa respecti dieta data. acum dupa 1 an iar m-am dat in barci, am mai luat ceva kg. dar nu mai mult de 2., vad dupa haine.in talie aproape deloc. si nu sunt deloc tinerica, am 40 de ani, nu am facut sport penru ca am probleme cu coloana.
eu cred ca cea mai buna dieta de slabit un doctor nutritionist o da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

si eu am fost la nutritionist si am fost extrem de multumita.
la un an dupa ce am nascut am zis ca trebuie sa fac ceva. in 2 luni la d-na doctor am dat jos 16 cm din talie, am dat 8 kg. jos.
insa trebuie sa ai rabdare si sa respecti dieta data. acum dupa 1 an iar m-am dat in barci, am mai luat ceva kg. dar nu mai mult de 2., vad dupa haine.in talie aproape deloc. si nu sunt deloc tinerica, am 40 de ani, nu am facut sport penru ca am probleme cu coloana.
eu cred ca cea mai buna dieta de slabit un doctor nutritionist o da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Prietena mea din Bucuresti a fost la nutritionista de care spui, iar dupa 8 luni era mai usoara (prietena) cu 30 de kg. Dupa un an avea grave probleme de sanatate... Sa fim seriosi, asta cu regimul ´personalizat´ e frectie... Fetei asteia i-a recomandat 14 zile NUMAI orez, alte 18 NUMAI carne, iar apoi, treptat, si alte alimente, insa in nicio etapa a regimului nu se regaseau toate grupele de alimente care trebuie consumate zilnic. Dupa ce s-a chinuit intr-un mare fel cu porcaria asta de dieta, acum e cam la fel ca inainte, desi e destul de atenta la ceea ce mananca.
Madalina, regimul pe care l-ai scris tu mai sus se invarte in jurul a 1000-1200 kcal. Cred ca respectand orele de mese si mancand echilibrat, poti slabi si fara sa arunci banii pe ´diete personalizate´.

Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)


Mergi la inceput