Supa cu galuste

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dumitrulaura spune:

Dupa lupte seculare am reusit sa fac galustele, moi si mari. Pana acum imi ieseau bombe. Nici cu furculita nu le puteai rupe. Totul e sa insisti. Nu iese din prima , mai incerci pana iese.
Am batut albusul spuma -ca la bezea- sa stea bat. Galbenusul , la fel l-am batut si pe el cu putina sare si am adaugat putin bicarbonat si gris in ploaie.Le-am amestecat pe toate de sus in jos. Nu prea stiam cat sa pun , dar am pus pana se tinea de lingura 2 secunde. Am incercat asa si am vazut ca se sfarama. Mai trebuia gris. Am pus pana am observat ca galusca ia forma in supa si nu mai se sfarama. Cert e ca am reusit in sfarsit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

30-40 de minute sa fierbi galustele? Nu se sparg? Eu nu le fierb mai mult de 10-15 minute maxim...
Anya, am auzit si eu chestia cu galustele se fac separat in apa cu sare, am incercat si asa dar nu imi plac pentru ca nu au gust de supa, mie mi se pare ca au gust de apa sunt sigur mai bune direct in supa. Reteta mea e identica cu a ta...numai ca eu pun cartof in supa, nu stiam ca tulbura...eu strecor oricum zeama printr-o strecuratoare fina (inainte de galuste), sa fie limpede. Am sa incerc si fara cartof. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

kid-ule, eu ziceam de teorie Nici eu nu fierb galustele separat, dar la inceput de drum in ale bucatariei e mai bine asa, daca se sparg- asta e, faci altele, dar nu ai "stricat" supa. Ca sa nu fie fade, poti sa le fierbi in apa dreasa cu vegeta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Si eu ianinte bateam albusele pana am vazut la o femeie mai in varsta si priceputa cum face...si mi-am zis ca gata nu mai bat albusele, si galustele au iesit la fel de bune.
Da, cad sunt musafiri multi si nu vrei sa dai gres cu galustele, se fac galuste si se fierb separat in apa cu vegeta sau ce vreti voi asta sa aibe gust bun) si zeama s afie limpede fara gris imprastiat si apoi se pun una in oala, in supa in care se va servi.

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(1 an si 11 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madina71 spune:

mai fetelor, stiti ce nu inteleg eu? Nu inteleg cum fac eu galustele numai cu galbenus de ou avand in vedere ca baietelul meu are 9 luni si pana intr-un an scrie peste tot sa nu dam la bebei albusul de ou!!!! Adica mai ies galustele cum trebuie numai cu galbenusul de ou?? Ca din cauza asta nu i-am facut pana acum supa cu galuste!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Acum nu vreau sa iti dau sfaturi aiurea, dar sincer nu cred ca gresesti prea mult daca faci galuste dintr-un ou intreg (ies destule) si ii dai baietelului tau doar una...la urma urmei cat albus contine o singura galusca? A zecea parte dintr-un albus?
Eu i-am dat Alexandrei mele pe la 9-10 luni o galusca din supa...
Daca totusi nu vrei sa risti, si te inteleg, da-i supica goala sau cu un pic de miez de paine inmuiata in supa, pe post de galuste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

3 linguri jumate de gris din ala nu foarte fin la un ou, un varf de cutit de bicarbonat alimentar, un varf de cutit de sare si ies niste galuste maaaaaaaari, pufoase si bune-bune. Se bate bine oul, nu conteaza ca e din frigider, pana se spumeaza putin impreuna cu sarea si bicarbonatul apoi se adauga grisul in ploaie, se amesteca, se omogenizeaza, si cand supa clocoteste, cu o lingurita sau lingura inmuiata in supa se ia din compozitie uniform, si se scufunda in zeama. Nu se sparg, nu se imprastie si se fierb doar 5-6 minute cu un capac usor ridicat.

la copii sub un an nu e musai sa insisti cu galuste (desi-n cartea de retete a lui Cernaianu e liber la galuste dupa 9-10 luni), ii poti da zdrente de ou (galbenus) si miez de paine daca tot vrei sa -i dai si supa, dar nu stiu care ar fi rostul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelinajoli spune:

Fi atenta la reteta mea de galuste care pana acum a fost un succes pt mine.Bati un ou de marime mijlocie cu un vf.cutit sare,pui 35 gr. unt tinut la temp.camerei,apoi 80 gr de gris pt gatit,pus pe rand si amestecat.supa trebuie sa-ti fiarba pt ca ele trebuie puse imediat cu o lingurita in ea.Se fierb 20 minute,apoi iei oala deoparte si o mai lasi acoperita 10 minute.Galustele vor fi pufoase si cu gust de vis.Inainte am incercat si eu retetele puse de fete,dar o data imi ieseau si de trei ori nu.Supa nu mai are rost sa ti-o scriu ca este cam la toata lumea la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Koko76 spune:

Eu fac galustele in felul urmator: bat un albus spuma cu putina sare, adaug galbenusul si apoi 3 linguri de gris. Le amestec bine, apoi umezesc in apa rece o lingurita (sa nu se lipeasca compozitia de lingurita) iau compozitie si zdup in oala cu supa data la foc mic. Dupa ce termin de facut galustele, dau aragazul la foc potrivit si le fierb cca 10-15 min.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Galustele daca sunt corect facuta compozitia se fierb max. 10 min la foc mic suvb capac apoi se stinge focul si se lasa sa steie totul asa sub capac inca 15 minute.

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput