Supa cu galuste

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

- un ou il separ, bat cu furculita albusul pana e aproape spuma, pun galbenuul, putina sare, cat iei bicarbonat intre 2 degete, o lingurita de ulei si 5 linguri cu varf de gris, ameste bine si le pun in apa clocotita - care e sarata inainte.
- le las sa fiarba la foc mic semi acoperite, le intorc de 2 -3 ori de pe o parte pe alta
-storc de apa si adaug galustele in supa.


Sanatate si numai bine


Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxicucu spune:

Hai sa va spun cum fac eu, si nu le-am gresit niciodata:
oul, (poate fi si de la frigider), il separ, bat albusul spuma tare.
In galbenus pun o lingurita de ulei (daca faci din 2 oua, vei pune 2 lingurite). Amestec galbenusul cu albusul batut spuma, cu miscari de sus in jos, (ca la chec) pentru a se pastra aerul in interiorul compozitiei, apoi adaug grisul in ploaie, pastrand aceeasi miscare de sus in jos. Le pun imediat in supa si chiar le las sa clocoteasca, nu s-a intamplat niciodata nimic rau cu ele si au iesit pufoase si gustoase. Mie imi place sa le fac cu oua de tzara, ies mai galbene, mai aratoase.

POZE
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1ec57a2f5e7d27227f9175&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">FILMULETZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

mai fetelor va dau eu o reteta super super este cea care imi iese cea mai beton dintre supe ,ciorbe.
carne de pui o puneti la fiert o spumati ,apoi adaugati radacina patrunjel,morcov,telina,eu le dau prin razatoarea de lamaie ca papa si bebele voi le puteti taia marunt cu cat mai mult zarzavat cu atat mai gustoasa iese si mai pun si ardei rosu in special, si cartof dar mai la sfarsit ,dupa ce fierbe ma apuc de galuste care ies super super de fiecare data niciodata tari un ou sau doua daca este oala mai mare un pic nu conteaza ca sunt reci sau calde ,le bat un pic dar un pic apoi pun un strop de bicarbonat de sodiu (ASTA ESTE DE FAPT SECRETUL CA ELE SA IASA PUFOASE SI MOI)un pic de sare si aopi grisul care se aduuga pana compozitia obtinuta este un pic ingrosata dar nu mult poti incerca sa adaugi una in oala ,daca nu ramane intreaga mai adaugi un pic de gris si asa incerci pana prinzi tu spirul,ca daca pui de la inceput prea mult gris se fac tari si nu sunt bune ,asa ca mai bine incerci sa vezi cum este ,si la fiecare galusca uzi lingurita la chiuveta inainte de a lua din compozitie ,ele oricum se umfla nu luati multa compozitie,apoi portiviti de sare si la sfarsit patrunjel tocat,inainte sa puneti prima galusca turnati putina apa sa se opreasca din clocot.
va iesi super super

Flori 17sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Oricum se umfla?Gresit! Mie mi-au iesit ghiulele.Bineinteles ca le-am fiert in clocot.Mai incerc o singura data si ma las.Oricum pe mine supele ma enerveaza,de ceaiuri nici nu mai vorbesc.Imi dau senzatia de meniu de om bolnav.Insa daca-l intrebi pe sotul meu ce sa fac de mincare, invariabil spune o supa.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

stie cineva de ce mie imi ies unele moi si pufoase, si unele, tari?

in aceeasi supa


------------------------
Someone's pleasure is another's pain!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Uite am pus eu reteta pas cu pas de cum se face supa cu galuste:

AICI

Asa am facut eu supa ieri cu ce am avut pe-acasa!

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(1 an si 11 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

am facut ieri, au iesit beton, la modul propriu in locul lingurei trebuia adaugat un pickamer cred ca compozitia a fost un pic cam tare

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

pai iti ies uneori tari alteori moi pt ca ori pui prea mult gris,ori mai faci ceva si lasi compozitia putin in farfurie ,trebuie imediat puse in oala ca se ingroasa compozitia in farfurie ,si ea trebuie sa fie cam ca smantana in nici un caz mai groasa ca de aia ies tari,mai bine v-am spus incercati cand vi se pare moale sa puneti una si vedeti se desprinde ei atunci mai adaugati un strop de gris dar atat,decat sa o dai in bara mai bine incerci pana iti formezi tu ochiul si apoi sa vezi galuste meseriase ce va ies.

Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum 20sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Supa o fac cu carne de gaina/pui sau vita. Pun carnea in apa rece, pun pe foc, cand da in clocot spumez. Cand carnea e fiarta aproape de tot pun legumele: 1 ceapa alba, 2-4 morcovi, albitura (patrunjel,pastarnac,telina). Cartof nu pt ca tulbura supa. Dupa ce s-au fiert, supa se strecoara. Eu fac galustele direct in supa, dar teoretic trebuie facute separat, astfel incat supa sa ramana clara si cu galuste intregi (fara sparturi).
Galuste: iau 2 oua de la frigider si le bat in castron cu putina sare si gris pana arata ca o smantana ff groasa - nu curge din lingura. Poti sa pui putina apa la fiert si sa incerci prima galusca acolo, sa vezi daca se leaga sau se sparge - pana inveti "spilul". Nu ma complic cu unsoare de gasca - cum zice in Sanda Marin. Lingurita cu care pun galustele o umezesc in supa care fierbe pe foc ff mic. Dupa ce am pus toate galustele las supa sa continue sa fiarba la foc ff mic si din candin cand adaug 1/2 cescuta de apa, ca sa nu clocoteasca. Amestec putin cu lingura, ca sa intorc galustele si sa verific sa nu fie vre-una lipita de fundul cratitei. Dupa 15 min aprox, inchid focul, pun capacul si las sa se raceasca. Inainte de a inchide focul poti sa pui putin patrunjel tocat - dupa gust.

Eu fac in fiecare saptamana si mai altenez, in loc de galusti pun taietei. In Ardeal e bine ca gasesti in piata taietei de casa, in Bucuresti poti pune ceva paste micute si finute, dar atentie ca se umfla ff mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tina23 spune:

buna!


reteta mea e simpla si iese mereu.pt galusti nu fac nimic special ci doar bat oul cu un strop de sare si apoi pun 7 linguritze de gris la fiecare ou si apoi mai sunt doua secrete:
- lasi oul cu grisul inainte sa il pui in oala cam 1/2 h , intre timp compozitia se mai ingroaja se mai intareste
- inainte de a turna in oala galustele pui o cana de apa rece pt ca clocotele sa nu sfarame galustele si le lasi sa fiarba mai mult cam 30-40 min sau cand vezi ca sunt gata.


sigur o sa iasa

Mergi la inceput