Cezariana.E corect sa decizi destinul copilului?

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui bioana

asa ca daca e spre binele copilului de ce nuż




Corect, daca e spre binele copilului, daca exista motive .

Oricum, corect din partea mea e sa povestesc si reversul medaliei, am nascut a treia oara tot prin cezariana, nu m-am refacut la fel de usor ca dupa prima nastere naturala (la mine nasterea naturala chiar a fost parfum pe langa cezariene), insa nici n-am avut complicatiile de la a doua. Totul a decurs normal, am avut o prima zi cea de dupa operatie, care a fost destul de groaznica, dar a doua zi misunam dupa bebe prin salon. Mai cocosata, mai greu cu coboratul din pat, dar in limite suportabile. Ultima operatie n-a avut niciun fel de complicatii, vineri am nascut duminica eram acasa, iar cicatricea e micuta si intr-o zona invizibila publicului larg, de fapt aproape nici nu se mai observa diferenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Cezariana in caz de urgenta, facuta sa ajute fatul sa se nasca atunci cand nasterea naturala este imposibila nu poate fii condamnata.
Prima mea cezariana a fost dupa 36 de ore de travaliu cu un copil de 4.1kg si care era peste termen cu aproape 2 saptamani. Dupa 3 ore de impins, doctorita a zis ca nu o sa iasa ca are capul prea mare.
A doua cezariana la 40 de saptamani si 1 zi, am vrut VBAC si medicul a fost de acord sa incercam. In mod surprinzator nu a fost ruperea uterului ce a provocat dezastru ci faptul ca placenta s-a desprins. A urmat hemoragia si cezariana de urgenta cu anestezie totala ca nu mai era timp de fineturi.
A treia incercare? Cand si daca mai reusesc sa-mi fac curaj sunt condamnata la C-section, tot ce pot sa sper e ca ma lasa sa astept cat mai aproape de 40 de saptamani.

In cazul bb2 care n-a avut parte de travaliu complet am avut probleme cu reglarea temperaturii. Bb1 a iesit ca o floricica chiar daca iesea prin "buzunar" ca dupa 36 de ore de masaj era gata de orice, inclusiv de supt ca la carte.
Cezariana electiva e alta discutie. Daca nu ai curaj de natural, anxietati cu privire la ce ii se poate intampla copilului macar documenteaza-te atent. S-ar putea ca temerile sa fie nefondate.
http://health.howstuffworks.com/pregnancy-and-parenting/pregnancy/labor-delivery/c-section2.htm
http://chriskresser.com/natural-childbirth-vii-c-section-risks-and-complications

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

Asta nu am cum sa stiu, este vorba de ziua sotului, oare pot sa verific undeva in urma pentru 1975?


Uite ce am gasit, ca exemplu:
(am verificat de curiozitate, sunt si eu la granita )

http://www.astroschmid.ch/tierkreis/zeichenwechsel.php


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

e-astrolog.ro si dai la zodii si zodii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

eu mi-am facut mai nou un horoscop personalizat pentru anul solar in curs la o societate de astrologie

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

Subiectul asta e antic, intre timp ma gandesc ca Zadi si-o fi rezolvat dilemele legate de cezariana ei.
In schimb, controversele pro-contra cezariana nu cred ca se vor termina prea repede. Si zau daca inteleg...
"Natural" nu inseamna mereu "mai bine". Durerea la nastere nu este o datorie sfanta a femeii.
Dupa mine, intra la categoria "fitza" cu tendinte spre patologic urmatoarele situatii:
1. Cezariana realizata ca sa ai copil leu, taur, sarpe de pamant sau tigru de apa de ploaie cu ascendent in dragon de foc.
2. Cezariana fortata plus-minus in afara perioadei la termen, din singurul motiv ca medicul meu preferat, cel care stie sa scoata copiii si sa ia banii ca nimeni altul de garda, va pleca in concediu.
In rest... orice alt motiv mi se pare acceptabil. Evident, nu mai vorbesc de motivele medicale, sper ca nimeni nu mai traieste in evul mediu pe aici. Da, frica de durere si frica de nastere mi se pare un motiv absolut justificat. Tot frica de durere ne determina sa facem anestezie la extractia dintilor, si inca n-am auzit pe nimeni sa spuna ca e o datorie milenara sa suferi durerea pe viu.
Si mai spunea cineva - foarte adevarat! - ca experientele fiecaruia sunt absolut subiective si nu poti / nu ai dreptul sa generalizezi. Daca tu (ipotetic vorbind) ai trecut cu gratie, demnitate si curaj prin experienta nasterii vaginale, eu (tot ipotetic) poate am lesinat de durere de n ori, poate travaliul mi-a declansat o cumplita depresie, poate, poate...
Eu recunosc ca i-am influentat dramatic destinul fiului meu :) .. care trebuia sa fie berbec in toata puterea cuvantului, dar seara, inainte de fatidica ora 24 care i-ar fi adus toate calitatile ovine aferente (scuzati), si dupa un travaliu despre care n-o sa (mai) povestesc niciodata, mi s-a facut cezariana de urgenta si l-am facut pestisor! N-am nici cel mai mic regret fata de asta.
Ba da, am:
1. Regret ca medicul nu a putut sa aiba profesionalismul necesar sa anticipeze chestiile absolut anticipabile, care tineau de profesia lui, si sa nu ma faca sa trec ambele tipuri de nastere intr-o singura experienta, doi intr-unu'.
2. Regret - nu, detest - felul in care se iau deciziile in ce priveste cezarienele de urgenta in unele spitale din Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

DDana, pai frica de durere se rezolva cu anestezie nu e neaparat nevoie de cezariana. Travaliul in sine ti-a cauzat depresia de care vorbeai sau ambientul in care te gaseai? Pentru ca iti spun ca pe mine nu m-au deranjat cele 36 de ore de la primul travaliu de loc. Durere a fost nu neg, insa cu sotul langa mine pus pe post de maseor si cu toata teoria dspre nastere in cap nu a fost un capat de lume.
Partea de travaliu facuta in spital a fost si mai grozava ca acolo moasa imi spunea tricks cum sa fac sa trec peste contractii mai usor. Moasa aia a stat cu mine pana cand doctora a decis cezariana.
Sincer eu am fost deprimata dupa a doua cezariana, cand am realizat ca viata mea si a lui bebe au fost in pericol tocmai pentru ca am avut o cicatrice pe uter si placenta s-a prins prost acolo.
Decizia de a face cezariana nu te afecteaza doar cand nasti. Te afecteaza si din momentul ala incolo, si e bine ca femei sa stie asta inainte sa ia decizia nu sa afle dupa cand deja apar efectele.
Sunt norocoase care n-au avut nimic, dar sunt si posibilitati care mai de care mai serioase.
Un alt efect al cezarienei (minor in opinia mea) a fost ca operatia nu s-a mai oprit din generarea "Scar tissue". Stii cum auzi la mamicile cu cezariana "A o cicatrice mica acolo unde nu se vede"? E bine la mine cicatricea aia chiar daca era sub linia chilotului se ingrosa vazand cu ochii. Ma manca si ma durea si ginecologul a zis ca n-are ce sa-i faca. Dintr-un noroc am gasit solutia la dermatolog (ma dusesm sa-mi verific alunitele). 5 injectii cu hidrocortizon in cicatrice (fun nu?) si sper ca dupa 6 luni sa nu o mai am altfel o iau de la capat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

Madanic, vorbeam ipotetic in exemplele mele. Iti dau perfecta dreptate in ceea ce priveste varianta anesteziei ca alternativa. Doar ca spitalul maret in care am nascut eu nu se auzise de asa ceva. Nasterea cu peridurala era considerata un moft, o aberatie, nu erau specialisti anestezisti care sa faca asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Ai avut noroc.
In Romanaia nu sta nimeni langa cele care sunt in travaliu.A,ba mai vine cate un doctor sau asistenta si striga"hai screme-te ca o .....bovina."sau "cand ai stat cu picioarele in sus ti-a placut?"..vazut de mine pe viu,am asteptat in sala de travaliu pana am intrat in operatie.Sa fi fost eu in locul femeilor alora...ma ridicam si ii aratam eu aluia bovina.
Romania nu se compara cu alte tari.Resoectul pentru femeie in maternitati e,sau tinde spre 0.

Si pe mine m-a jignit medicul care m-a operat.Profesional...perfect.Mai ales ca a stat pana la sfarsit,adica el m-a taiat,el a scos copilul,el a curat,el a cusut.La 36 de ore eeram la shopping.Dar dupa ce m-am trezit,nu am stiut ca nu trebuie sa beau apa si am baut .Si am vomat.Venise sa vada ce e cu mine si a zis"uite si grasa de la a borat ca a baut ca scroafa"...desi aveam dureri,l-am facut si eu...i-am zis ce aveam de zis,de a plecat si nici banii nu a vrut sa-i ia,Am avut noroc ca era si mama cu mine.S-a luat de ea ca ce astepta acolo,iar mama ii-a zis ca,atat timp cat mai multe persoane urca incaltate in sala,nu vede de ce ea trebuie sa stea afara,la poarta spitalului.Deci sub orice critica.Si era oras universitar.Banii i-a dat sotul,i-a luat pana la urma.Si m-a dat pe mana unei doctorite tinere,care primise doar doua milioane....din 1500...insa a fost o alegere super.Tipa era una din cele mai bune,nu era mama dar extrem de dulce,intelegatoare si buna profesionista.Ea mi-a recomandat sa nu incerc a doua sarcina,nu din cauza cezarienei,la asta a zis ca nu a mai vazut mama care sa se refaca asa de repede,era uimita.Sa nu mai incerc din cauza problemelor pe care le-am avut,ca atunci cand m-a operat impreuna cu profesorul. a vazut ce cicatrice urata era pe placenta si cum se vedea locul unde se dezlipise sarcina.

Asa ca haideti sa nu comparam mere cu pere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Asta cu alesul cezarienei cu motiv frica de durere e cu dus si intors. Eu cred ca si frica poate fi intr-un final un motiv medical suficient de bun incat sa necesite cezarizana daca persoana respectiva are anumite antecedente/probleme de genul. Exista persoane care au atacuri de panica in situatii mult mai putin traumatizante, si atunci mi se pare cat de cat ok sa iei in calcul cezariana chiar daca nu exista alte motive medicale pentru ea. Insa doar pentru ca ai auzit/citit tu ca nasterea naturala e dureroasa, si alegi sa eviti acea durere, prin cezariana, mi se pare un moft. Sau cel putin daca vrei neaparat asta, mergi frumos la o clinica particulara si plateste-ti mofturile, nu baga o spaga grasa in buzunarul medicului de la stat sa te opereze pe tine, pentru ca apoi cand va fi o mama fara posibilitati care chiar sa aibe nevoie de cezariana sa o tina pana-n ultimul moment ca deh, s-au terminat fondurile pentru operatii!! Stiti, bugetul ala amarat la care cotizam cu totii, si foarte rar primim ceva inapoi!
De asta nici nu se fac cezariene cand e cu adevarat nevoie de ele, ca intotdeauna se baga in fata cele care n-au motive dau au posibilitati. Si banii care-i dau ele la stat pentru cezariana nu vor merge niciodata la spital, ci in buzunarul doctorului, cezariana ei e suportata de fapt din banii nostrii! Or mie nu mi se pare corect sa platesc eu mofturile altora!

Mergi la inceput