Cezariana.E corect sa decizi destinul copilului?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Xio si eu initial am locuit in est, oarecum cunosc mentalitatile de acolo. Ei sunt mai stricti, in plus numai unul din est poate zice "acum cind oamenii au bani" astia din vest zic invers, lor le era mai bine inainte...

Pe aici nimeni nu se gindeste sa faca cezariana dinante, este normal sa nasti natural, cam la fel cum in RO era, si partial chiar mai este, normal sa faci cezariana (da, stiu ca lucrurile s-au mai schimbat, dar per total...imi amintesc ce fata faceau in general cunostintele mele cind le ziceam eu ca vreau sa nasc natural, ba chiar o prietena de-a mea a insistat pina in ultimul moment...si da, stiu ca mai sunt si alte trenduri in Ro, stiu niste tipe care acum vreo 10 ani mergeau sa nasca in padure, erau cadre medicale si aveau pasarica asta cu natura...). De-aia nici nu ma mir ca tipa respectiva iti zicea ca nu e normal, asta neinsemnind insa ca nu se poate (din cite stiu eu, dar aici nu sunt sigura, nici nu trebuie sa platesti nimic in plus). Este pur si simplu un drept al tau ca pacient de a decide.
Daca tot nu ma crezi uita-te si pe Wiki
http://de.wikipedia.org/wiki/Schnittentbindung
si acolo zice ca in ultimii ani a crescut mult % de cezariene, si datorita faptului ca "insbesondere die Zahl der Wunschkaiserschnitte stark angestiegen ist" (traduc pentru interesati: cresterii in special a numarului de cezariene la cerere).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Agnes, eu m-am asteptat la lucruri mai triste aici, dar vad ca nu e asa... bine, se vede diferenta dintre est si vest, dar chestia asta pe care a spus-o el am auzit-o venind de la tipele din vest (profesoare, una cu asigurare privata, una cu normala si restu' Dumnezeu stie).


Am gasit si eu ceva
http://forum.gofeminin.de/forum/f517/f263_f517-Kaiserschnitt-auf-Wunsch.html

Daca sunt mai bine platite catre spital, se fac.
Eu il admir pe seful meu (sta apropo de partea financiara), ca el niciodata nu opereaza daca nu trebuie.Si tot timpul cand trateaza un pacient se gandeste la ce ar alege pt el daca ar fi in situatia respectiva.
Chiar s-a discutat despre ce facem daca vine un pacient insistent ca sa fie operat. Seful a spus ca el nu opereaza daca nu exista o indicatie si ca nu o sa se apuce sa faca asta pt bani. I-au spus altii ca da, dar pleaca de la noi pacientul se duce in orasul de langa si acolo il opereaza fara indicatie.


Diferenta intre Ro si alte tari este ca in Ro daca ai ceva bani sa dai (si nu e nevoie de multi) ti se face oriunde cezariana, in alte tari nu.
Noi rezidentii mici ne bucuram cand venea o pacienta a nimanui si avea indicatie de cezariana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Ab1234, stiu pentru ce sint taxele si vezi ca ai uitat sa mentionezi de razboaiele din Afganistan si iran unde se mai duc banii de taxe. Lasa-o mai moale, stiu ce drepturi sau obligatii am pe aici. Apropo, citi copii ai nascut in Nhs de esti asa specialista in sistemul asta?


Ptiu...ce artagoasa la inceput de an.
Nimeni nu te tine aici cu forta sa platesti taxe.....eu una am emigrat de buna voie, nu m-a implorat Regina sa vin.

P.S. Letitia1 bunul simt( din cite stiu eu ), este daca te adresezi cuiva pe forumuri si nu numai sa nu ii pocesti nickname-ul .....

O seara buna si la cit mai putine razboaie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Ab5174, ti-am raspuns pe masura. Dar tu vad ca eviti sa-mi raspunzi la intrebare. Aia cu citi copii ai nascut in sistemul Nhs si daca era cezariana. Daca tot e sa vorbim din experienta si nu din auzite.

Ps. Pe mine m-a implorat regina sa vin, de aia fac mofturi acuma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca

Si in Germania se naste cu moasa, doctorul vine in sala de nasteri numai daca apar complicatii. Nu vad de ce ar trebui sa fie un doctor prezent. Ce sa faca ???



La spitalul unde am nascut doctorul vine la inceput sa ia gravida in primire si este chemat la tel. de moasa inainte de ultimele contractii asa ca este prezent cand se naste copilul. Numai cu moasa, fara dr. in preajma se poate naste la casa de nasteri sau acasa la tine daca iti doresti sau reuseste moasa sa te convinga (cu mine nu i-a mers :-) )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Ab5174, ti-am raspuns pe masura. Dar tu vad ca eviti sa-mi raspunzi la intrebare. Aia cu citi copii ai nascut in sistemul Nhs si daca era cezariana. Daca tot e sa vorbim din experienta si nu din auzite.

Ps. Pe mine m-a implorat regina sa vin, de aia fac mofturi acuma.


Nu , nu am nascut in UK .....dar am beneficiat din plin de servicile NHS de care eu sint multumita.

Cine vrea cezariana ca asa a zis vecina, sau a auzit la colt sa plateasca.
Scria cineva mai sus ca merge ca interpretor -prin NHS - pentru persoanele care nu vorbesc engleza - din ce bani este platita? Aha.... taxele mele ,ale tale si marea majoritate a englezilor.
Atunci ar trebui si englezul sa sara de fund in sus pe ce se duc banii lui , in tara lui.


P.S. Atunci si operatiile estetice sa se faca gratis

Hai sa nu acaparam subiectul cu NHS ...fiecare cu experienta lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Tu cu cine te certi ab5174? Tocmai ca ma miram cum e posibil ca intr-o tara asa saraca ca Romania sa se faca cezariene pe banda rulanta, cind in multe tari europene dezvoltate nu se fac nici daca e nevoie citeodata, punind de multe ori viata mamei si fatului la risc.

Zici de Xio ca vorbeste din auzite cind tu nu ai intrat niciodata intr-o maternitate, cel putin nu in calitate de pacienta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1
Zici de Xio ca vorbeste din auzite cind tu nu ai intrat niciodata intr-o maternitate, cel putin nu in calitate de pacienta.


Eu cred ca este o mare diferenta intre a trai multi ani intr-o tara( in cazul meu aproape 15) si a povesti ce a zis colegul, vecinului de peste drum.
Imi cer scuze ca am indraznit sa zic ce se intimpla in maternitatile din Anglia - fara sa intru in una, intradevar nu stiu cum este in Scotia cu NHS-ul deci nu comentez.

Si cum am mai spus cine nu este multumit de spitalele NHS , este liber sa mearga la spitale private.
Chiar in noiembrie a nascut o amica romanca si ea a hotarit ca e "prea mica" si a nascut prin cezarina in spital privat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Aici e vorba de cezariene si maternitati, nu de citi ani traiesti tu in uk. Si xio are muuult mai multa experienta in acest domeniu decit ai avut tu vreodata, deoarece lucreaza in aceasta bransa.
Si eu am facut cezariana, dar nu regret deloc. Am avut probleme cu tensiunea si de asta s-a hotarit asa, insa m-am refacut foarte repede, n-au fost probleme. Eu sint uimita de o alta chestie legata de cezariana. Stiu ca in romania nu puteai sa faci mai mult de 2 cazariene, ca cica nu rezista uterul, iar aici, Victoria Beckham a facut 4 si spunea recent ca n-ar fi exclus sa mai faca un copil. Cum e posibil asa ceva? Cite taieturi poate suporta uterul ala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Si in Romania intre timp, au mai capatat medicii extra experienta cu cezarienele multiple. Eu am nascut de 3 ori, de fiecare data cu cezariana, la diferenta de aprox. 4 ani intre fiecare dintre nasteri.
La prima nastere s-a impus cezariana, pentru ca sunt mica de statura si aveam vreo 42 kg inainte de a ramane gravida, bazin mic, copil mare, plus ca bebe avea cordonul infasurat de cateva ori in jurul gatului. Nu m-am plans ca-mi face cezariana, ba dimpotriva. Apoi, urmatoarele 2 au fost tot cezariene pentru ca probabil medicul nu dorea sa-si asume riscuri.
Stiu ca am intrebat-o la un moment dat, informativ (nu ca as mai vrea unul) daca se mai poate si a 4-a, a zis ca teoretic da, dar e riscant.




_
Tratament Anti-Cancer - 24 Brevete Medicale Internationale

Mergi la inceput