Cezariana.E corect sa decizi destinul copilului?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca

Xio, nu amesteca UK cu DE ca diferentele sunt mari de tot.
Inteleg deci din mesajul tau ca in UK exista nr. ala limitat de cezariene pe spital.


In UK NU EXISTA un nr. limitat de cezariene pe spital
Cezariana nu se face la cererea pacientului ci se face daca medicul considera necesar.
Ce aberatie cu numarul limitat - daca saptamina asta erau alocate 25 de cezariene si sint 27 de paciente care trebuie sa li se faca cezariana, ce fac XIO ? Se trage la sort.
Nu mai scrie din auzite XIO , ca numai 'confuzezi' lumea pe aici.

Eu zic sa te limitezi la experienta ta proprie si nu la ce se zice pe la colturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Nici in uk nu poti alege, din contra te lasa sa te chinui ca un ciine pina sa-ti faca cezariana, ca deh e scumpa. In Romania nu e scupa, de se face pe banda rulanta? Si nu nasti cu doctor, numai cu moasa. Numai daca e caz de viata si de moarte apare doctorul. Si platim la taxe de ne vine acru si tot se pling ca nu sint bani pentru sistemul sanitar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

In UK lucreaza un medic de la spitalul la care am lucrat si a spus ca pe spital exista un nr maxim de cezariene, daca sari de nr ala incepe distractia cu banii: cine plateste cezariana?
A spus si el ca se cam forteaza nasterile naturale din cauza asta.
Ma rog, pacientele private cred ca pot sa ceara ele ce vor. :))




Aberatii ....sa ii fereasca Dumnezeu sa puna pe cineva sa plateasca sau sa i se ceara bani intr-un spital de stat (NHS).
Eu cred ca inca confunda Romania cu UK-ul (sfatuieste-l sa nu ceara bani).
Daca ar face asa ceva cred ca si-ar pierde dreptul la profesie, si ar fi titit prin tribunale pina i se acreste.
UK chiar sa inaspreasca regulile pentru medicii emigranti

http://www.ziare.com/europa/marea-britanie/noi-reguli-pentru-medicii-care-imigreaza-in-marea-britanie-1209825

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

. Si platim la taxe de ne vine acru si tot se pling ca nu sint bani pentru sistemul sanitar.


Uiti un amanunt, taxele nu sint numai pentru sistemul sanitar.....da taxele sint mari....dar scoala e gratuita, stazile sin bune, politia, toate servicile publice, etc....
Chiar daca nu lucrezi (din diverse motive ) - mersul la doctor/ spital sint gratuite...Medicamentele indiferent cit sint de scumpe - platesti reteta £7 si ceva.....cei cu handicap, cei care au nevoie de tratament toata viata sau de lunga durata primesc gratis medicamentele.

Eu sint multumita ca pot sa muncesc sa-mi platesc taxele, si nu am nevoie de ajutor.
Eu chiar pot sa zic ca sint multumita de NHS pina acum.
Noi avem si asigurare privata - in caz de ceva mai nasol sa nu stau pe lista de asteptare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Si in Germania se naste cu moasa, doctorul vine in sala de nasteri numai daca apar complicatii. Nu vad de ce ar trebui sa fie un doctor prezent. Ce sa faca ???

Eu am nascut de fapt cu o moasa eleva, am fost a 13-a nastere pe care a asistat-o. Moasa care de serviciu in sala de nasteri era tare enervanta, de moda veche si nu ma simteam confortabil cu ea. Asa ca am zis sus si tare ca io vreau o alta moasa; cum fata asta tinara era si ea in sala, mi-a zis sa stau linistita, ca o sa ma ajute ea. Barbata-meu a fost de aceeasi parere (bietul om, probabil ca era stresat ca m-apuc de scandal ), iar fata foarte finutza si grijulie cu mine, asa ca am renuntat sa-mi mai cer drepturile (stiam ca am dreptul sa refuz moasa si sa cer alta daca nu-mi place cu ea). La un moment dat, nasterea s-a lungit (pentru ca moasei aleia batrine i se pusese pata ca sa nasc pe pat )si au hotarit ca trebuie sa cheme doctorul sa scoata copilul cu clopotul de sticla. La faza asta, m-am cerut jos de pe masa si am presat in pozitie naturala pina a iesit capul copilului. Cind a venit doctorul eu eram deja gata, i-a pus doar nota copilului. Pe moasa eleva o avem si-n poza si ne amintim cu drag de ea !


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Ilinca, mai bine nu citeai, ca asa am citit si io, ca pragul de durere al contractiilor creste treptat, nu te da pe spate din prima, aham, vezi sa nu, la ce urlete am slobozit eu... Stateam in picioare, intre paturi, ma tineam cu mainile de ele si aaauuu, fratele meu, ca de la prima contractie a fost dureros rau...

Dar am nascut rapid, travaliul, cu toate contractiile lui, a fost floare la ureche pe langa iminenta aia de avort dusa cu lunile. Nu s-au comparat 4 ore de urlete cu 3-4 luni de dureri si teama.

Mie mi-a spus o asistenta ca, daca rezist fara niciun fel de anestezie, e optim, ca, oricat de ridicata in slavi e anestezia, o parte din substanta tot la bebe ajunge si un copil nascut de o mama cu anestezie va fi mai molatic decat unul nascut de o mama fara niciun fel de anestezie. Si io m-am ambitionat si, in afara de un No-Spa si un Scobutil, care fix pix or fost, n-am cerut nimic. Da' a durut ca pisicu'. Si cel mai tare m-a deranjat ca am inceput sa tremur ca scuturata de curent electric pe masa de nasteri, habar n-am de ce, imi clantaneau dintii in gura.

DPN-ul era 19, am nascut pe 18, pentru ca aveam dilatatie 2 cm, fara niciun fel de contractii sau dureri, si s-a temut doctorita sa nu apara vreo infectie care sa afecteze fatul. Mi-a rupt ea membranele si, de acolo incolo, da-i si urla. Ceea ce e o prostie, ca, atunci cand impingi, nu tre' sa urli, am aflat si io pe final. Tragi aer in piept, bagi barbia in piept si impingi fara sa urli.

Cititul despre cum sa respiri pe perioada travaliului nu m-a ajutat cu nimic, am respirat cum am putut. Momentul de intensitate maxima a durerii a fost cand umerii copilului, zic eu, mi-au traversat... pelvisul sau cum sa spun, atunci am stiut ca sunt la final. Dar am simtit cum mi se muta efectiv oasele din loc ca sa-i faca ei loc.

Referitor la intrebarea din titlu: da, e corect sa decizi, prin cezariana, destinul copilului atunci cand nu ai alta alternativa. Am prietene care numai prin cezariana au putut naste, una pentru ca, desi ea era micuta de inaltime, a nascut un copilas de peste 4 kg si parca 62 de cm, l-am vazut la o luna si arata ca un bebe de 3 luni, alte doua, cezariene cu ambii copii, din motive de bazin ingust sau dioptrii, plus o operatie nu de mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Ab1234, stiu pentru ce sint taxele si vezi ca ai uitat sa mentionezi de razboaiele din Afganistan si iran unde se mai duc banii de taxe. Lasa-o mai moale, stiu ce drepturi sau obligatii am pe aici. Apropo, citi copii ai nascut in Nhs de esti asa specialista in sistemul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Am nascut in UK prin cezariana de urgenta cu epidurala- doream nastere naturala, dar cum a intrat bb in suferinta fetala, medicii (da, am fost supravegheta de moase initial dar in momentul in care au vazut ca sunt probleme au chemat urgent medicul) au decis cezariana. Epidurala am primit-o imediat ce am cerut-o. Teoretic, datorita varstei pe care o am (38) si cezarianei anterioare pot alege sa nasc bb2 prin cezariana, planul meu este sa incerc totusi VBAC (o prietena buna exact in situatia mea asa a facut si a nascut bb2 natural, acum 2 luni). Oricum, vazand si facand

Ca interpret am insotit o multime de gravidute la intalnirile pre-natale si am vazut cum se pune problema aici in Scotia: daca nu sunt motive de cezariana, se naste natural. Daca sunt motive medicale pentru cezariana, se face cezariana. Daca e vorba de nastere naturala si apar probleme, se face cezariana. Asta prin NHS, in sistemul privat, contra cost, poti sa iti alegi cum nasti, cu cine nasti, unde si asa mai departe.

Important e sa fie sanatosi atat bebe, cat si mama, indiferent cum vine cel mic pe lume, natural sau prin cezariana, cu ajutor de forceps, ventuza, nastere indusa sau nu.

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca

Xio, nu amesteca UK cu DE ca diferentele sunt mari de tot.
Inteleg deci din mesajul tau ca in UK exista nr. ala limitat de cezariene pe spital.


In UK NU EXISTA un nr. limitat de cezariene pe spital
Cezariana nu se face la cererea pacientului ci se face daca medicul considera necesar.
Ce aberatie cu numarul limitat - daca saptamina asta erau alocate 25 de cezariene si sint 27 de paciente care trebuie sa li se faca cezariana, ce fac XIO ? Se trage la sort.
Nu mai scrie din auzite XIO , ca numai 'confuzezi' lumea pe aici.

Eu zic sa te limitezi la experienta ta proprie si nu la ce se zice pe la colturi.



Agnes, da, lucrez in est, nu e nici un secret. Doar ca nu pe ginecologie. Si nu era sef, era un coleg oberarzt. Vrei sa spui ca nu este asa? Orice femeie cu asigurare normala nu privata poate solicita cezariana daca vrea acest lucru? M-as mira la cum e in spitalele de aici. Si ma mir pt ca si cat timp am stat in Köln am discutat despre asta cu o pers. care avea asigurare privata si ea ne-a spus ca nici vorba in mod normal sa se faca asa ceva, s-a mirat ca la noi asa este si ne-a intrebat de ce.



Ab, hai lasa ironia ca nu te prinde. Medicul acesta lucreaza in UK, evident ca nu cere bani pt ca are destui. Banii nu trebuie dati de pacienta asa cum sugerezi tu, era vorba despre discutiile financiare.
Cand s-a intors in tara ne-a spus despre numarul limitat de cezariene si cum e problema financiara mare daca sari calul. Asa este la spitalul la care lucreaza, ca nu e in toate spitalele din UK asa.



Medicul am inteles ca vine daca trebuie epiziorafie spre exemplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

DarkBendis, in England situatia nu e asa roza ca in Scotia, dar si aici poti alege sa faci cezariana, daca primul copil l-ai avut prin cezariana. Probabil de asta se dau de ceasul mortii sa evite prima cezariana, ca sa nu ai optiunea asta a doua oara.

Mergi la inceput