Cezariana.E corect sa decizi destinul copilului?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Aici e vorba de cezariene si maternitati, nu de citi ani traiesti tu in uk. Si xio are muuult mai multa experienta in acest domeniu decit ai avut tu vreodata, deoarece lucreaza in aceasta bransa.


Are experienta in spitalele din Romania si Germania, nu in UK

Cum spuneam o amica a nascut in noiembrie, si cind a cerut cezariana s-au uitat crucis la ea .....a facut in spital privat.

Imi cer scuze, Letitia1 ca nu sint asa de 'calificata' ca tine sa am dreptul sa imi dau cu parerea.

P.S. Gata ma pun pe facut copii in UK, sa nu ratez experienta de a naste itru-un spital NHS.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca

Si in Germania se naste cu moasa, doctorul vine in sala de nasteri numai daca apar complicatii. Nu vad de ce ar trebui sa fie un doctor prezent. Ce sa faca ???



La spitalul unde am nascut doctorul vine la inceput sa ia gravida in primire si este chemat la tel. de moasa inainte de ultimele contractii asa ca este prezent cand se naste copilul. Numai cu moasa, fara dr. in preajma se poate naste la casa de nasteri sau acasa la tine daca iti doresti sau reuseste moasa sa te convinga (cu mine nu i-a mers :-) )


Acuma Cristina, sa fim sincere, ca ce ai descris tu mai sus inseamna exact ce am zis si eu, doctorul vine la inceput si la sfirsit, nasterea e asistata de moasa. Eu n-am vrut sa se inteleaga ca nu e nici un doctor prin zona, ci doar ca intr-o nastere normala, fara complicatii, nu are de ce interveni.

PS: La sfirsit vine sa vada copilul si sa coasa daca trebuie. Iar in afara medicului specialist (care de obicei face Hintergrunddienst) in spital se afla medicul rezident de garda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Mie mi se pare ff important sa fie medic la nastere. In timpul travaliului nu are de ce sa fie, dar cand incepe nasterea, da, sa fie acolo. Eu am ales sa nasc intr-o clinica privata, ca la stat se naste si in Fr cu moasa daca nu sunt complicatii.
Partea proasta este ca de obicei moasele cheama doctorul in al 12-lea ceas, ca le e greu sa se dea depasite, si de aici apar complicatiile.


Vicky, Printzesone and BB (22+)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Eu am nascut natural si la privat si la stat medicul a fost acolo la ambele nasteri diferenta a fost ca la privat m a cusut medicul si la stat moasa dar m am simtit la fel de bine in ambele cazuri conditiile au fos le fel la un an si doua luni distanta aveam memoria proaspata
Nu ash face cezariana pt ca mi e frica de cutit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Ai dreptate, Agnes, nu am citit cu atentie prima parte,cea din care se intelegea ca totusi dr. trece pe acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Cristinuk, si ce a facut doc la stat, daca moasa te-a cusat? In ce sens era acolo? Eu am o prietena obstetrician, si ea mi-a zis NO way la stat, din motivele de mai sus. Se plange intotdeauna ca moasele o cheama prea tarziu.
Ala la privat a facut el nasterea, na cum se face in ro. Moasa era in suport, dar atat.


Vicky, Printzesone and BB (22+)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

A stat acolo in sala de nasteri a vorbitcu barbata miu s au hilizit el era roman nascut aici nu vorbea doar intelegea romaneste ....mi a scos lichid cu o seringa dintr un chist ce se formase pe canalul de nastere si dupa expulzie a plecat si a lasat o pe moasa ...aveam epidurala nu simteam nimic asta dupa doua zile de nedilatat si contractii ca la balamuc nu prea avea ce sa faca deja erau trei femei acolo plus el ....una era asistenta neonato ...una moasa care facea practica si moasa sefa pt ca era spital universitar
Era medicul de garda banuiesc ca mai erau si alte nasteri .... medicul meu nu lucra la spitalul de stat doar pe fata am nascut o cu el la clinica privata .. era trei noaptea l au sunat de acasa a venit omu da fata vroia sa iasa si moasa o tinea cu degetele inauntru sa nu se nasca pana nu vine medicul .... la ea a fost super rapida nasterea cred ca o nasteam acasa daca mai intarziam jumatate de ora am ajuns la spital dilatata doi cm si la jumatate de ora o tineam in brate

Alegera mea a fost asta din cauza ca la privat nu ma primeau fara recipisa aia de asigurat care nu era venita .. Din cauza de abrambureala si pierdere de dosar . Si la stat au zis ca asteapta pana e gata si se deconteaza ei atunci
La fata am platit nasterea 3000 de eu pt trei zile de spitalizare a si de banii astia am stat singura in camera iar la stat am avut o coleglua de camera super dragutza brazilianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

LOL, ma distrasi cu hlizeala :). Eu habar nu am cat a costat nasterea la clinica. PArca am dat 500 dépassements d'honoraires pe care i-am primit inapoi de la mutuala.
Ce ma seaca in fr e ca nu ai medic neonato la nastere. Ala a vazut copilul a doua zi. Asistenta a bibilit-o.
Este e emisiune pe TF1 parca cu nasteri in direct. Ei si acolo trebuia sa se nasca un copil care era in detresse, si neonato nu era. A venit dupa un sfert de ora de la nastere. Inadmisibil, mai ales intr-un spital universitar (parerea mea de romanca :)).


Vicky, Printzesone and BB (22+)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

cezariana e in jur de 5000 NATURELU 3000 CEL PUTIN ACU CINCI ANI
si sunt aceleasi tarife si la privat si la stat diferentza o face vederea la mare si tv ul in camera
conditiile si personalul la fel de dragut cel putin din experienta mea nu am avut nici o problema

neonatologul a vazut copilul dimineata in fiecare zi din cele trei zile cat am stat acolo

moasele sunt supercalificate si conditiile din spitale incomparabile cu cele din spitalele romanesti

simplu fapt ca ai un wc in camera si un dush face diferentza fata de Romania unde era totul la comun la capatul coridorului sau nu te taraste nimeni cand abia poti sa mergi in sala de mese sa ti mamanci pranzul si nu ti face nimeni control ca la SRI sa nu ai mancare in camera
asa ca mentalitatea mea de romanca am lasat o in Romania si m am obisnuit cu binele de acidaca copilul avea probleme sunt sigura ca cineva venea


petrec destul de mult timp in spital am ocazia sa observ si sa compar


la mine a fost bine natural si ma gandesc eu ca nu conteaza atat in ce fel aduci pe lume un copil importat e sa l ai sanatos in brate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

mai, vad ca o dam iarasi pe partea cu "romanie, plai cu flori, cand te vad ma trec fiori"

departe de mine gandul de a carti sau nega anumite experiente ale altor utilizatoare. Vroiam insa sa o descriu pe a mea, romaneasca, pozitiva, autentica.
am nascut prin cezariana la spitalul de stat judetean vaslui.
sectiile gineco, neonato si maternitatea erau renovate si utilate de curand. primisera fonduri europene si le folosisera cu pricepere.
totul era nou, totul era curat. de la uniformele asistentelor - majoritatea tinerele - pana la aparatura medicala si colacele de la toaleta. daca era cand si cand mizerie la baie, era din vina pacientelor. pentru ca nici mama fondurilor europene nu te poate impiedica sa te stergi de sange sau de rahat cu degetul pe peretele baii. cu hartia igienica langa tine.
era apa calda si rece.
salonul in sine avea 4 paturi, erau si mai mari, cu 6 paturi.
in afara de necesarul de haine pentru mine si copil nu mi s-a cerut altceva.
aveam chiuveta, dus, in camera, intr-o incapere separata. se facea curatenie in camere de 2 ori pe zi.
mobilierul era nou, patul modern, rabatabil, capitonat.
am primit copilul in camera imediat ce a scapat din lampa cu ultraviolete (icter)
cele care nascusera natural il primeau imediat ce iesea de la neonato. am dormit cu el in pat fara probleme. pentru cele care nu vroiau asta, erau patuturi speciale pt bebe reglabile.
inainte de nastere mi s-au explicat efectele anesteziei si am fost ajutata sa optez intre cea totala si rahi - ma rog eu eram decisa catre rahi deja. dupa, a venit anestezistul sa imi dea sfaturi si sa vada ce fac si cum ma simt. in timpul interventiei chirurgicale au fost toti blanzi, politicosi, mi-au dat incredere si m-au linistit.
mi s-a explicat cum sa alaptez. am fost ajutata sa evit mastita cu o pompa excelenta, din aia medela sau cum ii zice. toata lumea a fost rabdatoare si atenta atat cu mine cat si cu colegele mele de camera. sa zicem ca eu am fost tratata altfel pentru ca matusa mea este asistenta la oftalmo. dar vecina mea de salon era o tigancusa frumoasa care nu stia pe nimeni. si nimeni nu a tratat-o repezit sau urat.

deci se poate. am vorbit despre un spital de stat dintr-unul din cele mai sarace orase ale Romaniei. Uite ca se poate.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput