Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici-8

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loleka spune:

Buna ziulica mamici dragi de bebelusi frumosi!

Ei....a trecut multa vreme de cind nu am mai scris ceva dar dupa cum va spuneam am fost intr-o mica vacanta care nu a fost tocmai pe placul nostru. Am fost la Iasi si am prins o vreme fff urita, a plouat mereu mereu, a fost frig si nu prea am iesit din casa. Am fost in vizita la nanii lui Dominic caci nana in noiembrie naste un bebe baietel si am fost curiosi sa vedem cit de mare este burticuta. In rest toate bune acolo.

Ei am ajuns si acasa si am fost sa facem niste investigatii caci ne simteam rau. A rezultat ca sotul meu are spina bifida si o hernie de disc la L4 L5 faza 2 si acum este internat in spital pentru tratament. La mine s-a dezvoltat din perioada sarcinii o coxartroza bilaterala la bazin si coloana lombara si o scleroza la genunchi. Suntem ramoliti si cind te gindesti ca suntem tineri....Speram sa ne refacem in timp.
Multumesc Domnului ca Dominic este bine si creste vazind cu ochii: are in jur de 6300 gr si 65 cm. Papa fff bine. Am bagat cam toate fructele dimineata pe la 10-11 si la amiaza am facut deja rondul legumelor. Mai urmeaza masa de seara dar mai asteptam putin. Papa si laptic dar oricum in fiecare masa solida bagam cam 3-4 unitati de lapte praf. Nici nu ma gindeam ca o sa manince asa de bine. Este vesel, ride mereu si la mai toata lumea si are o vorbarie in el....nu ii tace gurita aia frumoasa.
Pina la noi vesti va pupam si va uram sanatate la bebelusi. Sa creasca mari si cuminti!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loleka spune:

O intrebare ma chinuie si pe mine: cind anume ii bag carnita in legume? Domnic papa dimieata fructe, la prinz legume si seara ma gindeam sa-i introduc brinzica calcica sau iaurtul dar nu sunt inca hotarita care din ele. Va rog mult sa-mi dati un sfat, o idee sau mai multe ca sunt bine venite. Multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Unde-i mai Dominic ala scarandivu' si mofturosu'? A plecat de-acasa si v-a sosit un alt baietel? Ai vazut mami ca s-a ereglat, gata, baiatu' papa bine.

Eu carnita am introdus-o cam dupa 2 luni (daca nu si mai bine) dupa ce am inceput diversificarea.

Eu nu stiu ce sa ma fac cu musiu meu ca nu prea vrea carne. Am incercat si cu un mezel de calitate si tot degeaba. nici cu ou n use omoara si trebuie sa-l pacalesc sa-i dau branza cu galbenus frecat si peste sa pun iaurt de fructe, doar asa imi accepta oul.
Asa ca la capitolul proteine stam cam prost.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyxe spune:


Pt moment sunt pe listuta FIV,dar caut raspunsuri si lamuriri pt prietena mea, care se afla int-o situatie mai delicata.
Iata povestea ei: a nascut acum o sapt. prin cezariana (sarcina previa) o fetita de 2700, de nota 8, la 34 de saptamani. O perioada cea mica a luat in greutate, acum a scazut , mananca si nu prea, dar ce o ingrijoreaza mai mult pe mamica este ca bb nu reuseste sa manance prea mult ca oboseste si se albeste. Cu oboseala nu ar fi o problema, se stie ca prematurii sunt lipsiti de energie.
Inca ceva, ia iesit proteina C reactiva pozitiva,mai asteapta si alte rezultate la sange; si cu toate ca la inceput a deschis ochisorii acum nu o mai face.
Cunoasteti cazuri asemanatoare, solutii, problema e si mai delicata deoarece mamica in urma acestei cezarine a ramas fara uter si se afla la a doua sarcina, la prima bb nu a supravietuit decat 1 zi.

Va rog din suflet, orice sfat, indemn, solutie ii este de ajutor, poate in acest moment nu reusim sa vedem toate posibilitatile si poate ca sit. nu este atat de intunecata dar "paza buna trece primejdia grea".
Sper sa nu va suparati pe mine, daca nu aici trebuia sa postez sau daca v-am intristat cu randurile mele.

Va dulce pe toate, sa va creasca sanatosi si sa va bucurati de ingerasii vostrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia-Ioana spune:

LADYXE, ce sa zic...fetitele mele au avut numai 1200-1450 kg, erau lipsite de viata si de energie, rar deschideau ochisorii si de multe ori se cianozau din cauza oboselii.

Personal eu cred ca fetita este puternica, are ceva kg si dureaza putin pana "isi intra in mana", trebuie insa multa rabdare. cat despre mancare, of doamne...cat am mai patimit si eu, ba mancau, ba nu, oricum nu conteaza cat papa puiul, conteaza cat asimileaza organismul, pt ca asa creste...

Nu cred ca ti-am fost prea mult de folos, dar mi-am spus si eu parerea...

sanatate multa si Doamne Ajuta...tine-ne la curent !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

LadyExe, prietena ta are nevoie de tot suportul din lume si poate sa se bazeze pe noi, mamicile de esentze tari!
Pentru 34 de saptamani greutatea a fost foarte buna. Si scorul Apgar la fel, mai ales in conditiile de urgenta in care a nascut.
Nu sunt pediatru dar faptul ca fetitza numai ia in greutate (intelegand prin asta ca la inceput a luat si acum stagneaza), se albeaste (semn de circulatie periferica proasta, fie datorita incapacitatii de adaptare a temperaturii coprului, un lucru relativ frecvent la prematuri sau, poate sa semnaleze insa si o posibila afectiune mai severa), nu deschide ochii mie mi se par semne de alarma si care ar necesita un consult pediatric foarte riguros si la un medic specialist neonatolog cu experienta in prematuri.
daca este din Bucuresti ii pot recomanda sa mearga la POlizu, are cea mai buna sectie de prematuri din capitala (si nu numai).
Mai bine sufla si in iaurt decat sa regrete mai tarziu ca nu a diagnosticat mai devreme o posibila afectiune ce putea fi tratata!
oricum, sanatate multa si te rog, tine-ne la curent daca vrei!


PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyxe spune:

Flavia, asa au spus si dr-ii rabdare si iar rabdare, din fericire mamica si-a revenit f repede fizic, comparativ cu data trecuta cand a fost un cosmar.
Dar poti fi oare linistita cand simti ca ceva nu-i in regula si nu poti face nimic?


Sheannamp, din pacate totul se intampla in BR, si nu se stie sigur despre ce e vorba, ia recoltat niste analize si din cate am inteles faptul ca a iesit pozitiva proteina C ar indica o infectie,sa speram ca incet incet se amelioreaza situatia si nu va fi nevoie sa se ajunga la B.

Va multumesc mult de tot, o sa-i transmit mesajele voastre si ca ii sunteti alaturi, cel putin cu gandul. Sa dea DD sa vin cu vesti bune cat mai curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loleka spune:

Draga Try, intr-adevar baiatul meu parca este altul de cind am inceput diversificarea. Ma uit la el si parca nu este cel de dinainte. E hranaci si multumesc Domnului ca nu face nazuri la papica. Ce ii dau aia papa. Dimineata cite 150-175 ml chiar si cite 200 ml de fructe, amestecate si la prinz legume cu condimente: oregano, busuioc si ce-mi mai pica la mina cum ar fi usturoiul fiert. Nu avem probleme multumi celui de sus.

Ladyxe, sa traiasca bebelusul si sa fie sanatos, sa ii dea Maica Domnului forta sa razbata prin toate incercarile.Nu stiu ce sfat sa-ti dau cu privire la problema voastra si nici nu ma pricep dar un sfat bun ar fi sa aveti putintica rabdare ca totul o sa fie bine. Rugati pe Dumnezeu sa va ajute si o sa vedeti ca veti primi si un raspuns. Sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ladyxe, tinem pumnii sa fie totul bine cu bebelusul prietenei. Nu ma pricep ce-ar putea avea copilul, banuiesc ca i-au verificat hemoglobina (am si eu o fixatie, ce sa fac).
Dar considerand greutatea de la nastere e super bine. Eu l-am nascut pe adrian cu 1600g la aproape 34 sapt. Am stat noi o luna jumate in spital pana ne-au dat acasa, dar tot am razbit, asa ca-i doresc si eu bebelusului in cauza sa treaca cu bine peste toate si sa devina voios, grasunel si vesel.
Legat de "mama simte ca nu-i ceva in regula", am trait experienta asta pe propria-mi piele, eu le-am tot spus asistentelor ca e ceva in neregula cu adrian inainte sa depisteze ei enterocolita pe care a facut-o la 3 sapt. dupa nastere. Tot asa am avut u nsentiment ca e ceva i nneregula toata sarcina, m-a urmarit din spate sentimentul asta desi niciodata nu puteam pune degetul pe problema. Si uite ca in final s-a adeverit ca era o problema cu bebe.
Dar multumim lui Dumnezeu, acum suntem ok. Sfatul meu, avand in vedere sistemul medical in Ro, daca simte ca medicii de la Braila nu fac fatza, sa ceara sa fie trimis bebelusul la Bucuresti la un spital bun de prematuri. Macar grija asta sa si-o ia de pe umeri mamica respectiva, ca bebelusul e ingrijit de specialisti competenti si cu experienta mare in domeniu. Cu cat spitalul e mai mic si mai de provincie, cu atat experienta medicilor se reduce simtitor (si pe buna dreptate, caci nu poti compara Braila cu Bucurestiul ca populatie).

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyxe spune:

loleka, try si incurajarile in asemenea situatii fac minuni,multumim

Referitor la sist. med. e adevarat ca in provincie situatia nu e nici pe jumatate ca in capitala, poate in alte jud mai dezv e altfel,
si vorbesc din experienta proprie si a celor apropiati.

Nici nu va imaginati cat ma ajuta mesajele voastre, sper sa ii dea aceeasi putere si prietenei mele cand le va citi.
Am reusit sa citesc putin din povestile voastre si sunteti de admirat,adevarate luptatoare, DD sa va ajute si sa va ocroteasca in continuare.

Mergi la inceput