Pentru iubitorii de animale

Pentru iubitorii de animale | Autor: alot

Link direct la acest mesaj

Mi-a luat mult timp sa ma hotarasc sa postez un astefel de subiect, dar sunt un pic nevoita.E vorba de Talia catelusa mea, o frumusete de animal, insa eu nu mai am timp sa ma ocup de ea.Vara asta o sa fiu mult plecata, iar cat o sa fiu acasa biblioteca ma paste la cat am de invatat.La toamna o sa plec in Canada si acolo nu o pot lua cu mine.Intr-un cuvant am postat subiectul asta in incercarea de-ai gasi o noua casa.
Mi-e tare draga si vreau sa ma asigur totusi ca o sa-i fie bine.
Sa va povestesc de ea. Talia mea e o amestecatura de caniche cu bichon frisé, anul acesta pe 15 mai a facut 5 ani, dar nu sta o clipa, e pina de energie, isteata foc si foarte temperamentala.
E incredibil de sociabila, sare si se gudura pe langa cine intra in contact cu mine de parca i-ar cunoaste dintotdeauna .Latra doar cand ii e frica, in principal la motanul vecinei ( ii e frica de pisici, a incasat vreo 2 labute).
E foarte bine educata, dar cam rebela, tre sa ii mentii regulile ca sa nu le uite.Nu-si face nevoile niciodata in casa, stie sa ceara in caz ca trebuie sa iasa neaparat afara.E lenesa mare. Prima data in zi iesim afara cam la amiaza.daca eu ma trezesc la 11 ea mai doarme vreo jumate de ora . Doarme mai tot timpul si aproape la comanda, se intinde si peste jumate de minut o auzi sforaind (da!da ! sforaie mocnit), cateodata si vizeasa si da in labute.
In materie de comunicare mai cere apa cand uit sa ii umplu castronelul.(isi zgarie castrolelul cu labutele).
Ne plimbam fara lesa pana la parc, in parc si inapoi. Nu se departeaza de mine si se opreste la semafor. Cunoaste foarte bine cartierul…. Se plimba singura ( e centrul vechi al orasului si sunt strazi pietonale) si revine in max 15 minute.
Stau aproape de scoala, si vin de vreo 4 , 5 ori pe zi acasa ; de fiecare data am parte de o intampinare de parca nu m-ar fi vazut de un car de ani. sare pe mine, imi aduce jucariile de plus sa ne jucam si daca ma asez la birou isi lipeste capul de piciorul meu si e nemiscata.
Se adapteaza fooarte usor, oriunde am merge e ca la ea acasa.Plus ca e mare excursionista,ne-am plimbat in toata Franta vara trecuta si nu era deloc incomodata.Asta in principal pentru ca adora masinile. Ar sta numai in masina.Are 4 drumuri de Romania in autocar si a fost cuminte foc.(aceeasi poveste si la tren, autobus sau tramvai, orice numai sa o legene).
Alt loc de distractie sunt scarile rulante. Cateodata mergem pe acolo doar sa dam o tura in sus si in jos, ii plac la culme.(la fel cu cosurile de cumparaturi de la supermarket).
E simpatica foc. Nu face nazuri la nimic practic iar la mancare e fenomen. Mananca orice, chiar ORICE. De la coji de banana, kiwi,branza, rosii( preferatele ei), sarmale si cotoare de mere.( inca nu i-am dat ceva ce sa nu ii placa).
E foarte vioie cat e treaza dar doarme foarte mult.
Cel mai frumos e ca iti arata apasamentul in cele mai nastrusnice feluri.Eram cu ea cand am cazut si ni-am rupt glezna.Cand m-a vazut pe jos a inceput sa latre (scheunat) puternic de tot parca o taiai nu alta. Nu mai stiam cum sa o calmez pe ea in loc sa ma gandesc la mine .La fel cand eram bolnava era cu totul alta . nu latra . era linistita, venea la mine la pat si isi punea boticul pe marginea patului sa se uite la mine ; de multe ori eu adormeam si cand ma trezeam Talia era tot cu botul pe marginea patului meu.toti noii mei prieteni sunt testati de talia .daca stam pe canapea neaparat ea sta la mijloc, nu ma lasa asa usor cu un nou venit.
Orice am face amandoua are mare nevoie de contact fizic.Pe canapea sta cu botul la mine pe picior.In tramvai sta intre picioarele mele.La internet (cybercafé) sta la mine in brate. ( de la statul in brate cand merg la net in oras s-a ajuns la statul in brate si cand stau la birou acasa,cum ma asez pe scaun ea sta un picut langa mine si dupa sare in brate)
Cam asta e Talia mea,am cam laudat-o dar merita, toti cei din jur spun ca e speciala.
Din pacate nu mai pot sa o tin. Si m-am gandit ca in Romania o sa ii fie bine.
Mi-ar place sa gasesc o pe cineva care sa o primeasca si sa se ocupe de ea, sa pot tine legatura cu noul stapan, sa ma lase sa o vad cand vin acasa, eventual sa o iau in vacanta o zi, doua; daca i se intampla ceva sa aflu imediat, daca nu o mai poate tine tot eu sa aflu prima. ( un fel de co-tutela pana la urma, mai intarita de parte noului proprietar )
Daca sunt doritori sa-mi spuneti, m-as bucura mult.
Si idei daca aveti mi-ar prinde bine.Vreau tare mult sa fac sa-i fie ei bine.
Intre timp uitati-va la poze. E simpatica foc

Talia

Ana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ana, m-am uitat la pozele Taliei, am citit de doua ori postarea ta :-)
Ne-ai rugat, daca putem, sa iti dam sfaturi.
Eu am un singur sfat: fa tot posibilul si nu o abandona! Te rog! Mai gandeste-te! :-)
Am intteles ca nu vei avea timp de ea ca inainte, dar o solutie gasesti. De asemenea, in Canada poti sa o iei cu tine. Te costa o gramada de timp pentru a indeplini toate formalitatile, dar poti sa o iei.
Daca Talia este exact ca in descriere, va suferi enorm la plecarea ta.

P.S. Daca totusi ii gasesti alti stapani, incearca sa nu o mai vizitezi niciodata. Va suferi mult de tot si, cu fiecare despartire, o va lua de la capat.





-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Sa nu o dai. Daca totusi se intampla, sa nu cumva sa mergi sa o vizitezi, o sa plangeti mult prea mult amandoua...

Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alot spune:

buna fetelor,
Mersi de raspunsuri.
Trebuie totusi sa va zic ca postarea de pe forum in speranta de a-i gasi stapani noi vine ca o ultima solutie.Am analizat toate posibilitatile si chiar nu am cum sa o pastrez.In afara de afectiune nu pot sa ii ofer altceva.Timpul petrecut cu ea e din ce in ce mai putin.
In Canada chiar nu o pot lua.Sunt studenta, voi locui intr-un campus universitar unde nu au voie animalele.
In orice caz eu vreau sa ii fie bine pe termen lung. eu oricum dupa Canada o sa ma duc cine stie unde,pana la urma tot o sa fiu nevoita sa o dau.
Nu imi place situatia,Talia mi-e foarte draga, dar nici nu fac tragedii, nu ma apuc sa plang. Din dragostea mea pt sufletelul asta vine o grija mare de ce o sa fie cu ea de acum incolo.Eu o sa ma bucur daca o sa ii fie bine. In viata mea pentru moment nu isi are locul ea. Sunt prea ocupata si agitata. Din partea mea orice revedere ulterioara o sa fie o bucurie, nici de cum plansete la despartire.
In ce o priveste pe Talia (v-am spus ca e speciala); nici ea nu o sa aiba probleme de adaptare.
Sa va povestesc.... in toamna, in primul semestru de scoala eram foarte ocupata; am dus-o pe Talia in Romania la mama sa o grijeasca ea . A stat la Zalau 4 luni jumate intr-o fericire de nu mai stia de ea(mama ii facea pe plac tot timpul, a fost un festin culinar pt ea).S-a atasat imediat de mama si din momentul in care am iesit eu pe usa a uitat de mine.Are cel mult o memorie vizuala, in rest traieste prezentul.Dupa cele 4 luni jumate i-au trebuit cateva ore sa ma recunoasca din nou. Cu cat vorbeam mai mult cu ea sau ne jucam in stilul nostru o vedeam ca isi aminteste si incepe sa sara in sus pe langa mine si sa se bucure.La fel a fost cand am adus-o inapoi aici. Dupa vreo doua zile redescoperea locurile si cunoscutii.Niciodata in toate schimbarile astea nu a dat nici un semn de tristete.
(nu stiu exact dar eu cred ca a avut mai multi stapani inaintea mea si de asta a ajuns la stilul asta)
Dar e o vesela incurabila;nu e suparata decat cand o cert (mai face si prostiute.(cat nu sunt acasa mai sta in patul meu si stie ca n-are voie).
Oricum v-as povesti in continuu de ea si tot nu as epuiza subiectul...
o sa mai pun si poze... macar sa o laud



Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alot spune:

Am uitat sa zic.
Bineinteles prima optiune a fost sa o ia mama in continuare. Dar nu e chip sa o conving. Nu o mai vrea, nu vrea caine in casa, chiar daca e super educata.In gandirea ei cainii stau afara si gata.(si asa a fost extrem de greu sa o conving sa aiba grija de ea timp de 4 luni, iar cand am intarziat o jumate de luna sa ma duc dupa ea, mama parca nu mai rezista). Am incercat sa o dau cuiva din familie dar fara rost.
Iar in cele din urma cred ca e mai bine sa nu o dau famiiei mele.Nu stiu sa se ocupe de ea; ziceam mai devreme de festin culinar, intr-adevar manca de numa, dar nu a fost chiar sanatos pentru ea, si altele de genul asta.
Raman deci la incercarea de a-i gasi un stapan aici, o familie i-ar prinde foarte bine.
Sa vedem, poate are si strumphitza mea noroc(si eu cu ea) si se mai gasesc si niste norocosi viitori stapani de frumusete de catel

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alot spune:

Tot Talia

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_j spune:

Draga Ana,

Minunata catelusha ai. Sper ca asta iti va fi de invatatura pe viata, ca sa nu iei langa tine un sufletel pana nu stii sigur ca ai o situatie stabila. Si pe asta sa o iei ca si critica! Talia chiar va SUFERI dupa tine, chiar daca are o fire mai vesela si jucausa. Cu atat mai mult!
Chiar nici unul din prietenii sau cunoscutii tai nu o pot adopta, acum ca tu o parasesti?
Daca ar fi crescut in Romania as fi stat pe ganduri sa o ajut. Cred ca ar fi totusi mai bine sa ii gasesti un stapan mai iubitor in tara unde a crescut, ca sa aiba cat de cat conditiile cu care s-a obisnuit.

Permite-mi o intrebare: sa presupunem ca nu ii gasesti stapan, ce te faci? Ii dai drumul pe strada? sau o eutanasiezi?

Iar povestea ta, cu cum te-a uitat cand ai lasat-o in romania - poate era suparata pe tine, la asta nu te-ai gandit? De unde stii ca nu te-a recunoscut? Poate e un pic mai inteligenta decat o consideri tu. Si, da... e prilej de varsat lacrimi - pentru cei care mai simt ceva in viata asta. Data viitoare inainte sa iti mai iei un animalut, sa te gandesti de o mie de ori. Poate ar fi mai bine sa nu iti asumi o asemenea raspundere.

Cred ca e prima data de cand scriu pe forum cand nu imi pare rau daca supar pe cineva cu ce scriu.

Ii doresc Taliei sa o adopte o familie iubitoare si responsabila. Iar in privinta ta, Ana, nu imi fac griji! Vei trece peste toti cu usurinta pentru a-ti indeplini dorintele.

Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
www.sosdogs.ro" target="_blank">ADOPTA UN CATEL
www.chitarist.ro" target="_blank">ROCK&JAZZ PENTRU CONNAISSEURS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

Eu sunt intr-o situatie speciala acum si am milioane de lucruri mai importante de facut decit sa postez pe DC...
Dar mi-a spus ANA despre subiect, si nu m-am abtinut...
Recunosc, o stiu si pe Ana si pe Talia, de aceea parerea mea e sigur una subiectiva.
Nu-mi vina sa cred ce raspunsuri a primit fata
Ea sa da de ceasul mortii sa caute un stapin de treaba si acum aude ca o abandoneaza???
O precizare pe care ea a uitat sa o faca: pe Talia a primit-o de la niste prieteni, nu a hotarit singura sa o ia( daca era cazul poate s-ar fi gindit de o mie de ori inainte k nu-o poate oferi stabilitate)
Ana a venit din Franta in tzara, in plina sesiune doar ca sa aiba Talia conditi bune pt a "naste"( ma rog, cum se zice la catzei) si acum e intrebata daca nu cumva vrea sa o eutanasieze daca nu-i gaseste stapin...???

FETELOR, va rog eu , nu o mai amariti si voi ca sufera destul
Daca cineva vrea sa o adopte sau cunoaste pe cineva disponibil, sariti cu idei constructive si solutii la problema, nu cu intrebari retorice culpabilizante si inutile ...
Situatia e clara: NU o mai poate tine si vrea stapini de incredere


Luca-Mihnea Cel Voinic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_j spune:

Mie nu mi se pare de loc ca sufera, chiar ea spune chestia asta. Si intrebarile nu sunt retorice, sunt reale. In postarile mele pana acum am fost pasnica, si nu am pornit certuri, dar acum am simtit ca trebuie sa spun ceva - puteti sa dati cu rosii, sau sa imi stergeti postarile, sau sa faceti ce vreti.

Ca si raspuns constructiv -in ultima instanta ar putea sa o lase si la un adapost pentru caini fara stapani. Banuiesc ca in Franta exista conditii mai bune decat aici.

Ana, cere de la moderatori/administratori sa iti mute subiectul la 'Discutii generale' unde intra mai multa lume, si ai avea sanse mai mari sa il citeasca cineva care sa te poata ajuta.


Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
www.sosdogs.ro" target="_blank">ADOPTA UN CATEL
www.chitarist.ro" target="_blank">ROCK&JAZZ PENTRU CONNAISSEURS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alot spune:

Mda. Sa raspund
Gabi_j, nu imi voi sustine ideile in fata ta inca o data,tu oricum ai inteles de la inceput ce ai vrut.Insa meriti un raspuns la adicitate.Chiar nu ai reusit sa intelelegi mai mult din ce am scris eu pana aici ?.....Faptul ca incerc sa ii gasesc un stapan iubitor asa incat sa ma pot interesa si pe mai incolo de ea tie iti suna a abandon ?
La partea cu lacrimile nu mai zic.Exista totusi si alte feluri de a-ti arata afectiunea in afara de lacrimi de crocodil. Mi se pare mai important ca ea sa se poata adapta usor si noua familie sa fie primitoare, e mult mai de folos asa si nici pe de parte lipsa de simtiri asa cum insinuezi tu.Despartirea de ea o sa o traiesc eu si nu vad de ce as discuta-o pe un forum virtual
Iar ideile gen eutanasiere si dat drumul pe strada chiar nu vad de unde le-ai putut scoate.Mie una nu mi-au trecut prin cap.Plec din Franta in toamna, si am inceput sa caut de pe acum ca sa fiu sigura ca rezolv eficient aceasta situatie.
Talia mea e foarte inteligenta fii sigura.Si are sentimente clar exprimate. Un animal nu o sa se arate suparat cateva zile ca dupa aia sa-i treaca si iar sa te iubeasca.(aici am impresia ca nu vorbesti in cunostinta de cauza, desi criticile iti sunt precise).Din toate povestirile mele despre cat e de vesela si de dragalasa cred ca se vede ca ii e bine cu mine si e fericita.
Zici de raspuns constructiv dar chiar esti in afara situatiei.Poate ar fi mai logic sa stii ca in Franta sunt fooarte multi caini, foarte multa lume are animal de companie si din asta s-a ajuns la un nivel foarte mare al abandonului, la SPA(un fel de protectia animalelor)pur si simplu nu ii mai primesc, sa nu mai zic ca nici prin cap nu mi-a trecut sa o dau acolo sa traiasca intr-o cusca de un metru patrat.Mai gandeste-te la raspunsurile tale constructive.

Si din toate astea poate deduci si tu simtul meu de responsabilitate.Daca nu, macar modereaza-ti mesajele ; e chiar neplacut sa vezi critici pripite si in afara subiectului.

Ioana-multumesc de sustinere

Chiar vroiam sa intreb si eu moderatorii de ce mi-au mutat subiectul aici cand initial a fost postat la discutii generale unde teoretic ai voie sa postezi ce vrei...



Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_j spune:

off topic: Bine, hai sa lasam de-o parte comentariile inutile. Am simtit ca trebuie sa spun ce si cum simt, in concordanta cu ce am inteles din postarile tale. E forum public, si daca incalc ceva reguli, mesajele pot sa imi fie sterse, sa primesc avertismente si ban.

On topic: Zi-mi cum ar putea ajunge cainele in Romania, daca l-ar vrea cineva de aici. Mai vii tu in tara, sau poti sa il trimiti cumva? Eu stau pe ganduri referitor la Talia. Am avut caini cam 20 de ani din viata mea, desi stateam la apartament. Acum, de vreo 6 ani nu mai am caine, si imi lipseste unul foarte mult. Problema este ca stau in garsoniera, si lucrez cel putin pana la 5 dupamasa. Talia cat sta singura/zi? Este foarte dragutza, si mi-e cam teama ca nu pot sa ii ofer atata timp cat are ea nevoie.
Ar trebui sa-i scrii un mail sau PM unui moderator/administrator sa ii rogi sa mute subiectul.

Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
www.sosdogs.ro" target="_blank">ADOPTA UN CATEL
www.chitarist.ro" target="_blank">ROCK&JAZZ PENTRU CONNAISSEURS

Mergi la inceput