Salvati-l pe Mihaita ! (7)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina32 spune:

Multa multa sanatate lui Mihaitza. Ii tinem pumnii si ne rugam sa se faca bine cat mai repede!!!!

Ina32 & Raducu (14.07.2004)
poze Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

Ma bucur mult ca in sfarsit s-a intamplat si va tin pumnii in continuare. Sa dea Domnul sa fie totul bine!

Catalina si Laura (12 ian 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588/" target="_blank">Ajutati-l pe George!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steliandrei spune:

Ce mai face Mihaita? Cum se simte?
Ne rugam pentru tine puiut mic! Doamne ajuta!
Stelica Andrei


Ziarul de Iasi a publicat un articol despre Mihaita!
Nu vreau sa umbresc cu nimic din stralucirea acestor zile minunate (speram) pentru Mihaita si parintii lui dar citind articolul am simtit nevoia sa-mi spun si eu parerea printr-un Email pe care l-am trimis domniilor lor!


Campanie cu final fericit demarata de "Ziarul de Iasi"
Mihaita a primit un ficat nou chiar de ziua tatalui
Copilul, in virsta de un an si zece luni, a fost operat joia trecuta in Belgia. Interventia a costat 60.000 de euro, bani adunati in urma unei campanii nationale, sustinuta si de "Ziarul de Iasi". Mihaita era un caz absolut disperat: avea nevoie macar de o bucata de ficat, pe care rudele apropiate nu i-l puteau da nefiind compatibile. In cele din urma a fost salvat de ficatul unui copilas belgian decedat intr-un accident.

Mihaita Hogas, baietelul din Iasi care a ajuns la o clinica din Belgia pentru un transplant de ficat cu ajutorul multor oameni inimosi, in urma unei campanii sustinute si de "Ziarul de Iasi", a fost operat. Joia trecuta, acum patru zile, copilul a primit, in urma unei interventii chirurgicale care a durat peste noua ore, un ficat provenit de la un alt copil care a decedat in urma unui accident.

"Numai Dumnezeu ne-a dat putere"

"Mihaita a intrat in sala de operatii la ora 23:11, exact in ziua in care a fost si ziua de nastere a sotului meu. Am fost anuntati ca s-a ivit un donator compatibil cu doar citeva ore inainte. Aproape am incremenit de surpriza. Mihaita era trecut pe lista de asteptare de urgenta inca din luna iunie, atunci cind am reusit sa ajungem cu el aici, in Belgia", ne-a povestit la telefon Gabriela Hogas, tinara ieseanca care a luptat din toate puterile, batind la toate usile, pentru a solicita ajutorul sa salveze viata baietelului ei. Mihaita a fost depistat in 2004, la putin timp dupa nastere, cu o boala rara foarte grava a ficatului. Atunci, medicii au dat verdictul: singura sansa a baietelului de a ramine in viata era un transplant de ficat, care se putea face numai in strainatate.
Vestea a cazut ca trasnetul peste tinara familie. Gabriela si Daniel Hogas, economisti, s-au vazut atunci pusi in situatia de a incerca imposibilul pentru salvarea copilului lor. "Am crezut atunci ca a cazut cerul pe noi. Am inceput disperati sa cautam informatii despre boala lui. Nu ne venea sa credem ca este in pericol. Am ajuns sa cunoastem totul despre boala lui si, cind am realizat ca singura solutie este un transplant si ca acesta costa foarte, foarte mult, ne-am ingrozit. Numai Dumnezeu ne-a dat putere, si dragostea noastra pentru Mihaita, pe care ni l-am dorit foarte mult, a facut sa luptam pentru viata lui. Ne uitam la el cum sufera din cauza bolii si ni se fringea inima cind ne gindeam ca poate muri oricind", ne-a spus, in urma cu mai bine de sapte luni, Gabriela Hogas.

Parintii lui Mihaita au primit 60.000 euro

Campania demarata de "Ziarul de Iasi" pentru ajutorarea celor doi tineri ieseni sa adune banii necesari pentru interventia in strainatate a stirnit compasiunea multor oameni, care le-au oferit diferite sume de bani. Mai mult, vestea cea mare a aparut in luna iunie a acestui an, cind autoritatile de la Bucuresti au acordat, in urma interventiei unor parlamentari ai Aliantei DA Iasi, 15.000 de euro de la Ministerul Sanatatii si 45.000 de euro de la Ministerul Muncii, adica suma necesara care sa acopere costurile operatiei lui Mihaita la o clinica din Bruxelles. La sfirsitul lunii iunie, Gabriela Hogas parasea impreuna cu baietelul ei Romania, cu destinatia Bruxelles. Copilul a intrat imediat in atentia medicilor de acolo, care l-au supus la numeroase investigatii si i-au facut foarte multe analize in vederea pregatirii lui pentru transplant. Desi sotii Hogas au reusit in tara sa gaseasca si un donator voluntar care sa-i ofere lui Mihaita o bucatica de ficat, medicii belgieni l-au introdus pe lista de asteptare de urgenta pentru transplant hepatic.

Un costumas sfintit la Sfinta Parascheva

Joia trecuta, un organ provenit de la alt copil declarat in moarte cerebrala, in urma unui accident, a inlocuit ficatul bolnav al lui Mihaita. "Am stat toata noaptea si m-am rugat. Cind l-am dus la spital pe Mihaita, l-am imbracat intr-un costumas pe care bunica lui l-a sfintit la Sfinta Parascheva. Dimineata, cind au iesit doctorii din operatie, mi-au spus ca interventia a decurs foarte bine si ca Mihaita a reactionat excelent. L-am putut vedea la reanimare, unde era pus la tot felul de aparate si avea foarte multe tuburi pe el", ne-a spus Gabriela Hogas. Dupa ce medicii au facut tot ce depindea de ei pentru sanatatea copilului, acum ramine de vazut cum va reactiona organismul baietelului, care a impliunit deja un an si 10 luni. "Mi s-a explicat ca urmatoarele patru luni sint critice. Ne vom ruga ca organismul lui sa accepte organul transplantat", a mai spus mama baietelului. Timp de patru luni, cei doi parinti vor ramine in Belgia. In acest timp, Mihaita va fi supus analizelor aproape in fiecare zi. Gabriela si Daniel Hogas spera ca, asa cum au trecut peste toate greutatile de pina acum, baietelul lor va reveni acasa, la Iasi, sanatos. (Carmen MAFTEI)

Raspunsul meu:
Stimata doamna (domnisoara) Carmen Maftei,

Este de apreciat gestul ziarului dumneavoastra de a fi gazduit in paginile sale povestea micutului Mihaita Hogas! Dati-mi voie totusi sa mentionez ca, articolul dumneavoastra Campanie cu final fericit demarata de "Ziarul de Iasi" contine niste informatii, care din cite stiu eu nu sunt adevarate! Daca vreti sa aflati povestea adevarata a lui Mihaita cititi va rog cu atentie aici http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55627 Cititi va rog apelurile disperate ale Gabrielei, apeluri pe care multi, foarte multi le-au auzit dar la care din pacate, PUTINI au raspuns!

Am urmarit povestea lui Mihaita chiar din momentul cind ziarul dumneavoastra a publicat pentru prima data drama prin care trece el. Am si sunat la redactia dumneavoastra (in Decembrie 2004) pentru a obtine mai multe informatii si tocmai de aceea, dati-mi voie sa pun citeva intrebari:

- de unde ati scos dumneavoastra faptul ca operatia a costat doar 60000E cind in realitate, ca sa-l primeasca pe Mihaita la clinica aia din Bruxelles au trebuit 85000E.
- stiti ce eforturi au facut niste persoane cu inima mare, (urmarind povestea lui Mihaita pe forumul www.desprecopii.com/forum) sa stringa in jur de 25000E? Cititi va rog ce minune a facut o doamna Corina B (parca!) care locuieste in SUA. A strins nu mai putin de $10000!!!! Cititi surpriza pe care Motanik a facut-o, aranjind o emisiune la TVR. Cititi va rog eforturile facute de UNII romani din Canada, USA, Anglia, etc dar si de UNII din tara! Da, din pacate numai UNII dintre cei multi au raspuns pozitiv la apelul lui Mihaita!
- stiti ce gesturi frumoase au facut membrii comunitatii romanesti de pe linga Bruxelles, organizind petreceri pentru stringerea de fonduri si gazduind pe Mihaita?
- Stiti ca un cec de 250 milioane parca, a fost primit de la emisiunea Surprize, surprize????

Intradevar, cei mai multi bani au venit de la institutiile din Romania (Directia de Sanatate si Directia muncii) - desi ma intreb eu, de unde din alta parte sa fi venit banii? E mare pacat ca sume consistente iau drumul strainatatii in loc sa fie folosite pentru achizitionarea aparatelor performante si pentru pregatirea specialistilor ca astfel de operatii sa fie facute si in tara! (Alo, spitalul Fundeni, se aude? - sau dumneavoastra inca nu v-ati terminat cafeaua de dimineata.)

Puteti sa explicati mai bine ce a vrut sa insemne asta: "cind autoritatile de la Bucuresti au acordat, in urma interventiei unor parlamentari ai Aliantei DA Iasi"?
Mare pacat! Auzi aici: trebuie sa intervina parlamentarii ca sa se faca un lucru ce trebuia facut fara nici o interventie!

Spun toate astea, pentru ca macar acum, cind bunul Dumnezeu va fi ingaduit si parintilor lui Mihaita sa-si ia portia lor de fericire ca parinti, vazindu-si copilul nascut a doua oara, pe UNII sa-i incerce regretul ca nu au vrut sa fie si ei partasi la aceasta mare bucurie! Cu gindul asta in minte i-mi spun ca articolul dumneavoastra ar fi trebuit sa arate altfel!

Fie ca bunul Dumnezeu sa-i ocroteasca fiecare pas lui Mihaita! Cu totii ne rugam pentru sanatatea lui si pentru sanatatea copiilor nostri. Ne inclinam cu toti respectuos in fata acestor parinti care au suferit intru-un an cit multi dintre noi intr-o viata!

Stelica Andrei
Washougal, WA, USA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

Stelica ai foarte mare dreptate
Bine ai facut ca ia-i facut atenti ,si sti tu cum avem noi o vorba romaneasaca,,dupa razboi toata lumea este viteaza.
Stelica
Mai stie cineva ceva de Mihaita? Astept cu sufletul la gura orice veste despre el.Doamne fa ca sa fie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ovi spune:

Felicitari!! Felicitari din toata inima lui Mihaita, parintilor, echipei de medici si tuturor celor care s-au implicat.
Ce imi vine acum in minte este un pasaj din biblie: "Imparatia cerurilor nu este aici sau acolo. Caci iata imparatia cerurilor este inauntrul vostru"
www.hogas.go.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Vesti are cineva? Ce afce Mihaita??


p.s. Eu nu am aranjat o emisiune la TVR...am dat mailuri cot la cot cu voi si in urma lor Gabi a fost contactata de la Surprize...Am vb din nou cand deja ei se pregateau de emisiune, deci meritul nu a fost al meu ci al tuturor care au trimis mailuri.

--------------------

Andra
Noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171" target="_blank">La numai un anisor, are diabet...Ajutor!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59084" target="_blank">Cine este Alex? haideti sa il cunoasteti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Stelian , Andra , Gabriela, vino te rog cu vesti bune

...unii dau prea mult din coate ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steliandrei spune:

Stie cineva vre-un numar de telefon al Gabrielei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laliq spune:


ziua buna tuturor,

vesti calde de la Gabi: Mihaita e bine, nu mai are febra de ieri si a fost scos azi de la terapie intensiva. Momentan sunt singuri in salon si sunt tare bucurosi ca pot sa stea cu el nonstop. Puiutzul e somnolent, doarme mult dar se trezeste des si inca e suparat, dar totusi au reusit sa-i smulga un zambet:o) Tot azi a inceput sa pape (putin iaurt cu ananas). Azi le-au spus ca rinichii functioneaza foarte bine. Cam asta foarte pe scurt. Gabi a zis ca incearca sa intre pe net la noapte si o sa scrie cu mai multe detalii.

Stelica, ai facut foarte bine ca i-ai scris "doamnei" de la ziarul de Iasi. Macar daca ar baga ceva la cap. Din pacate asta se pare ca e un mod de lucru pentru multi jurnalisti in tarisoara noastra si multa apa o mai curge pe Dunare pana lucrurile s-or schimba.

Ma rog ca Mihai sa vina sanatos acasa, iar Gabi si Dan sa aiba putere si optimism in continuare.

Numai bine,
Larisa




Life is a journey, not a guided tour. Bryan Rehard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

Larisa,multumim mult pt.vestile bune,asteptam cu nerabdare noutati despre Mihaita!
Multa,multa sanatate,puiut mic si scump iar parintilor putere,ne rugam si suntem tot timpul cu gandul si sufletul alaturi de voi!

Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001&whichpage=6" target="_blank">"Teledon" de suflet-5 euro pt.o viata!!!

Mergi la inceput