Detoxifierea organismului

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Buna, fetelor !

Brenda,

poti sa ne explici putin cura cu argila (adica forma exacta in care ai tinut-o tu, durata ei, daca ai facut sau nu abateri etc.)

Eu sunt putin nedumerita de interdictia la grasimi animale - este permisa doar carnea macra de vita sau pui;
adica nu ai voie carne de porc, nu ? dar mezeluri de porc?
ce alte produse cu grasime animala mai sunt si pe care trebuie sa le evitam?
alta intrebare este legata de durata curei, care e de 3 sapt. intensiv dupa care inca nu-stiu-cite sapt. (nu mai retin) doar cu 1 pahar de apa cu argila; dar ce facem cu Craciunul ? se poate face intreruperea curei sau nu ? mai ales daca mai mincam si carne de porc de Craciun, cirnati si alte grasimi animale ce se-ntimpla oare? ar fi mai bine de aminat pina dupa sau ce parere aveti?

LauraB,

poti, te rog, sa fii mai explicita cu dieta cu lamiie: cita lamiie la cita apa fierbinte, cit se bea, cind, de cite ori/ zi, cit timp etc. ?

Multumesc mult si mult succes la dezintoxicare !






Mamicile tin copii in brate o vreme, dar ii tin in inima pentru totdeauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

linkul in ungureste: http://www.mazdaznan.net/ sincer nu pot garanta ca contine exact ce stiam eu ca ar trebui, ca nu am inteles nimic (oricum, din cate tin minte avea un tratament tip cura fantastic in cazuri de candida pe orice zona a corpului, in care trebuia consumat bicarbonat de sodiu in apa calda, zilnic)
recent am citit pe un site (poate chiar formula as?) ca argila nu e chiar asa grozava, si ca trebe avut grija sa nu se ia prea mult timp. (banuiesc ca sunt probleme doar in cazuri de overdose sau la oameni la care le e contraindicata)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Teo, Gabici a dat un link la cura cu argila: http://www.sfat.info/revista/modules.php?name=News&file=article&sid=25

Am gasit si eu ceva informatii in Formula As, la http://www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=462&&idart=2309&&numecap=Medicina%20naturista&&cc=ARGILA

- Cura de argila (cura de baza) este obligatorie pe durata a 3 saptamani, timp in care se bea apa argiloasa foarte tulbure, de 3 ori pe zi. Cura de intretinere se continua in urmatoarele 4-6 luni, luandu-se doar o doza dimineata, timp de 10 zile consecutiv, in fiecare luna. In functie de vechimea bolii, de varsta, de stresul acumulat, de conditiile de munca si de viata ale fiecaruia, cura de intretinere poate varia de la 10 zile pe luna la 15-20 de zile sau, in cazurile mai grave, cateva luni la rand, fara intrerupere. Daca dupa cura de baza problemele nu sunt rezolvate, aceasta poate fi prelungita cu 1-2 saptamani. Supradozarea nu are efecte secundare.
Cand bolnavul este dependent de medicamente (pentru boli cardiovasculare sau diabet), este necesar ca la inceputul tratamentului sa nu se renunte la ele. Se vor controla atent tensiunea arteriala sau glicemia la 3-4 zile, iar, cand acestea incep sa scada, se va micsora treptat doza de medicamente, proportional cu scaderea tensiunii sau a glicemiei, la indicatiile medicului curant, pana cand medicatia nu va mai fi necesara. Persoanele care au facut mult timp tratamente cu antibiotice se vor vindeca mai greu, iar durata tratamentului (atat a curei de baza, cat si a curei de intretinere) va fi mult mai lunga. Este important ca in timpul curei de argila sa nu se consume antibiotice deloc. Se vor lua doar medicamentele strict necesare.
Pentru copii de orice varsta (incepand de la o luna de viata), tratamentul este acelasi ca si pentru adulti, dar doza de argila se reduce la jumatate.
Preparare: intr-un pahar de sticla sau intr-o cana de portelan se pun 100-150 ml apa. Se adauga o lingurita plina cu argila sau un bulgaras de argila de marimea unei nuci mici. Argila sub forma de bulgarasi nu trebuie faramitata, intrucat se dizolva singura in apa. Pregatirea argilei se face din ajun: se lasa de dimineata pana seara, cand se amesteca bine cu o spatula de lemn si se bea rapid apa foarte tulbure, pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte de masa. Sedimentul (ca un zat de cafea) se arunca si se pregateste apa cu argila pentru masa urmatoare. Acest procedeu se repeta de trei ori pe zi, inaintea meselor principale. Esential este sa se bea apa argiloasa foarte tulbure inainte de masa, nu dupa masa. Cei care postesc sau nu mananca dimineata ori seara, pot sa consume argila linistiti, fara a manca nimic dupa aceea. Este important sa nu se foloseasca in manipularea argilei metalul sau plasticul, ci numai sticla, portelanul si lemnul.

- Cum se prepara argila pentru uzul extern?
-In uz extern, argila poate fi utilizata sub forma de cataplasme, pentru noduli tiroidieni, gusa, noduli mamari, prostata, dureri articulare.
Cataplasma: din argila si putina apa se face o pasta groasa, consistenta, care se aplica pe locul bolnav in grosime de 0,5-1 cm, fie direct pe piele, fie pe un tifon. Cataplasmele se aplica de 2-3 ori pe zi, timp de 2-3 ore, sau se lasa de seara pana dimineata.
Masca de frumusete: se ia un castravete mic, care se rade pe razatoarea mica. Se stoarce sucul, in care se dizolva o lingurita de argila sau un bulgaras, amestecandu-se pana ce se obtine o pasta omogena. Se intinde uniform pe toata fata, se lasa 10-15 minute sa se usuce bine, apoi se spala fata cu apa calduta. In cazul acneei, pe langa cura interna, masca va fi aplicata zilnic.

- Tratamentul cu argila are si contraindicatii?
- Argila nu are nici un efect secundar, deci nu poate face nici un rau. Ca orice cura naturala, poate provoca o aparenta deteriorare a starii generale a organismului in prima faza (7-10 zile), ca urmare a eliminarii toxinelor din organism. Daca in primele zile de tratament urina si scaunul vor prezenta modificari (miros urat, usoara constipatie sau diaree, urina cu sediment, tulbure si inchisa la culoare), nu trebuie sa se intrerupa tratamentul! Atunci se elimina toxinele si organismul se purifica, urmand ca dupa aceasta perioada sa inceapa faza de vindecare.
In timpul curei de argila exista doua restrictii alimentare: sa nu se consume grasimi animale, respectiv carne de porc grasa, untura, slanina (se pot consuma carne macra de orice fel, unt, margarina, lactate); sa nu se consume alcool

Brenda, tot asa ai tinut si tu tratamentul?


Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Laura,nici nu citesc mai departe,inceputul m-a lamurit.
NU,n-am tinut asa cura.Am tinut-o trei saptamani,un pahar cu apa in care am dizolvat un pliculet de seara,l-am baut a doua zi dimineata.Doar un pahar/zi,dimineata,pe stomacul gol.
In prospectul pe care l-am avut eu,nu specifica sa elimini carnea de porc,ci doar sa tii un regim echilibrat,din care sa elimini pe cit posibil ceea ce e "greu" pt.organism.
Ideea este alta: sint fel si fel de metode de a tine cura cu argila,bolnavii foarte grav,de exemplu,o tin pe perioade nelimitate,pina la inceperea ameliorarii bolii.
ca sa obtii lamuriri suplimentare,contacteaza-l aici,pe forum,pe Darael,mi-a dat si mie niste informatii.
pot doar sa-ti spun ca eu sufar de constipatie si,din momentul inceperii curei,desi scrie in prospect ca s-ar putea sa fii constipat in primele zile,deci din prima zi eu am inceput sa am scaune normale si zilnice.
Succes!

BRENDA
"Sint frunze care nu cad si clipe care nu se uita"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

eu am facut o cura cu capsule cu extract de urzica.
M-am simtit tare bine si am vazut si efectele asupra pielii.
Am incercat-o si pe cea cu argila, dar la mine nu a prea functionat.

Aaa, mi-am amintit acum o reteta f. buna pt. ficat (tot pt. detox.). Ce bine, chiar nu am mai folosit-o de mult!
Dimineata se maninca un bol de morcov ras + mar ras + lamiie + putina miere. Are un gust tare bun si in afara de detoxifiere, ajuta si la slabit.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

o intrebare pentru fetele in tema cu detoxifierea: cum e mai bine, inainte de Craciun sau dupa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Copiii mei, io citii ghidul canadian de alimentatie care e ca Biblia pentru mine avand in vedere ca astia mor in medie dupa 80 de primaveri....

deci :

Acolo scria ca nici o cura din asta nu e buna avand in vedere ca vitaminele si toate cele substante nutritive trebuie asimilate zi de zi, ca nu exista rezerve ca la animalele care hiberneaza sau ca la hamsteri...


...si o data rupt echilibrul, el se reface destul de greu.

Curele erau desfiintate din start.
Ei ziceau ca aceste cure nu fac decat sa dezechilibreze organismul.

Acolo scria ca tre' sa mancam in fiecare zi cereale (cea mai mare cantitate) apoi fructe-legume, apoi lactate si la urma carne. De dulciuri si alte prostii nici nu amintea.



Ciocolata neagra este anticancerigena si o importanta sursa de fier. Nu mai vorbim de endorfine si alte avantaje si mai si....ar fi pacat sa renunti, Laura !



Pupici tuturor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Ira,noi vorbeam de o cura de detoxifiere,nu cura de slabit.Deci, de detoxifiere a organismului....nu se elimina nimic din ce este esential pt organism din alimentatie.Decit daca ne luam dupa prostii.
Si nici nu cred ca daca vii si suplimentezi hrana organismului cu ceva natural,ti se poate intimpla cine stie ce....

BRENDA
"Sint frunze care nu cad si clipe care nu se uita"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Laura B,

pin' la urma nu ne-ai lamurit cu dieta cu lamiie ...
eu deja mia-am cumparat lamiile, da' nu stiu cum sa le consum

o fi dieta aia cu sucul de la 1, 2, 3 ... 7 lamii / zi, 2 zile pauza si apoi invers 7, 6, 5 ... etc. ?!






Mamicile tin copii in brate o vreme, dar ii tin in inima pentru totdeauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Myhaella spune:

Ira, atentie la cereale (flakes), daca le alegi pe cele cu zahar, amelioratori de gust, coloranti, eventual ciocolata etc. si le mai si combini cu lapte gras, nu cred ca acestea contribuie la detoxifiere. Sunt recomandate cerealele integrale, gen All Bran sau Muesli fara zahar (fructele uscate - indeosebi caisele, prunele si stafidele au un puternic efect antioxidant desi IG ridicat). Iar pentru a beneficia de efectul antioxidant al ciocolatei, aceasta trebuie sa aiba un continut cat mai ridicat de cacao, de exemplu gasesti cu 75% sau chiar 85% de la Lindt, mie imi place mult gustul amarui al acestui tip de ciocolata.

Daca tot vorbim de cure, desi eu cred in continuare ca nu trebuie tinute atat timp cat nu ai probleme grave de sanatate, am inteles ca este foarte utila cura cu oua de prepelita, vedeti mai jos cateva informatii generale.

Mihaela

Ouale de prepelita ajuta digestia

Carnea si ouale de prepelita sunt recunoscute pentru un gust deosebit de apetisant, la care se adauga recomandarile medicale de consumare a acestora. Cel mai interesant este ca aceste produse nu au contraindicatii. Au un efect benefic asupra bolilor de rinichi si ficat, ajuta digestia, regleaza acidul gastric si vindeca ulcerul. Mai au si un bun efect de improspatare si intarire a memoriei. Sunt eficiente in reglarea sistemului nervos, in stimularea potentei sexuale si in vindecarea afectiunilor cardiace si pulmonare. Este binecunoscuta cura cu 120 de oua. Aceasta se recomanda celor care sufera de hipertensiune, ulcer si tulburari digestive. Se pot administra timp de 25 de zile, astfel: 3 oua in prima si a doua zi, 4 oua in a treia zi, 5 oua in urmatoarele zile pana in ziua a 25-a. Persoanelor cu afectiuni generate de ateroscleroza, diabet, astm, TBC, anemie, migrene, scleroza coronariana, neurastenie, colesterol, boli de ficat si de rinichi li se recomanda cura de 240 de oua. Aceasta dureaza 49 de zile si se administreaza la fel ca si in cazul celei de 120 de zile.

Pentru copiii de 4-8 ani se recomanda, dupa caz, o cura de 120 oua in 31 de zile sau o cura de 240 oua in 61 de zile, administrate astfel: cate 3 oua in primele 4 zile, cate 4 oua in urmatoarele. Ouale pot fi baute crude, sau pot fi mancate dupa ce au fost frecate cu putin zahar si cateva picaturi de lamaie. In mod obisnuit se ingurgiteaza doar galbenusul, cu exceptia tratarii ulcerului, cand se recomanda si consumarea albusului.

Dupa 20 zile de pauza, cura poate fi reluata, oul de prepelita fiind un ou dietetic, de altfel singurul de acest fel. Pentru mai buna eficienta a tratamentului, medicii interzic consumul de bauturi alcoolice. (G. Ples)

Mergi la inceput