Regatul danez

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Cine e de prin Danemarca si vrea sa vorbeasca cu mine???
Ma simt cam singura pe aici si as avea nevoie de niste sfaturi.
Va pup pe toti si pe toate..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Hai vorbeste cu mine Ti-ai rezolvat ce probleme aveai,legat de casatorie,parca?



Piatra lunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Da...Dupa un lung sir de telefoane pe la ambasade, ministere, politie, primarie..si dupa cateva vizite la unele din institutiile mentionate am aflat ca ma pot casatori pur si simplu. Acum mai ramane sa mergem la primarie sa ne depunem actele si sa vedem ce se mai intampla. Ceea ce e clar e ca nu mi se da rezidenta pana la 24 de ani dar am gasit o solutie cel putin in teorie. Pana la practica mai e...
Oricum am fost plecata prin Ro pt ca cele 3 luni pe semestru expirasera. A trebuit sa stau pe acolo si acum m-am intors!! Nu scapa ei asa usor de mine!!!!!

Apropo..cum merge cu limba asta?? Banuiesc ca tu vorbesti deja daneza.. Eu trebuie sa incep cursurile de limba vineri sau lunea viitoare. nu e foarte grea limba dar ma cam scoate din sarite.. Am invatat italiana si spaniola fara profesor doar locuind acolo. Dar daneza asta nu se prinde chiar asa usor. Cum a fost la tine???

Pe unde locuiesti?? Copenhaga?? La casa sau apartament???
Eu stau pe undeva intre Randers si Grenå la casa inconjurati in majoritate de oameni mai invarsta obsedati de gradina, florile din fata casei, de datul zapezii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Buna,

Eu stau in Nykøbing F. , in apartament cica,dar e ceva intre casa si apartament,adica e mare ,si are si etaj, si e de fapt ca o casa,doar ca nu avem gradina - e de fapt o gradina mica,dar acolo isi parcheaza al meu sot masina, si vecinul- care locuieste cumba sub apartamentul nostru,dar are intrare separata- adica a lui chiar e casa,as zice- nu stiu sa explic,ca n-am stiut niciodata exact ce sa zic ca e,unde stau :))) dar eu in tot ca o casa am tendinta sa zic ca e.
Limba,hehe, am terminat scoala in dec.2003,am facut cursuri intensive timp de 9 luni,am fost prima clasa experiment curs intensiv,sa vada cum merge,pt ca altfel ar fi durat 3 ani.De fapt asa pornisem,apoi au ales cativa mai destepti :)) din clase,si asa s-a format noua clasa. Dar daca deja cand eram la scoala prinsesem repede,cel putin din scris pricepeam tare mult,dinainte de a merge la scoala,si cand am terminat stiam destul,din pacate nu vorbesc limba deloc- cu al meu sot vorbesc engleza numai,ca e mai usor,asa ne-am invatat,amandoi vorbim cursiv,si in daneza parca nu mergea,am incercat, apoi am mai avut tentative de vorbit cu socrii,cand am terminat scoala,si materia era proaspata,dar in timp,cum ne vedem tare rar cu ei,de vreo 2-3 ori pe an,si alti danezi pe aici nu cunosc,am dat-o incetisor iar pe engleza.Adica acum inteleg in daneza,ce vorbesc,in general,ca mi se mai intampla sa nu pricep,mai ales ca danezii vorbesc si repede,si nu prea le pasa ca tu stii sau nu daneza bine,adica la ei e ori o stii,ori nu. Iar de am de urmarit ceva in daneza la tv,pe DR1 sau 2, au si text tv la pg. 399 si asa urmaresc,ca mi-e mai usor,sa vad scris,decat sa aud numai vorbindu-se. Deci ca in orice limba straina,practica e totul. Oricum si eu am ureche pt limbi straine,ca doar asta am si studiat in facultate, dar mai ramane practica,si deocamdata e cam pauza aici.
Tu banuiesc ca tot engleza vorbesti cu al tau viitor sot,nu? Oricum bafta la scoala,eu ma saturasem de ea ca de mere acre,nu-mi placeau colegii si una din profe,a a fost o mare usurare cand am terminat,tot timpul celor 9 luni ma gandeam doar ca ca pot sa renunt cand vreau,si am mai fost si prin Ro,cand am pregatit nunta, si asa am scos-o la capat incet-incet :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Please nu ma dezamagi cu limba!!! (glumesc) Si eu, ca si tine, vorbesc acasa engleza. Daca nu ar fi atat de usor in engleza poate m-as apuca mai mult de daneza, dar asa... E..ma duc si eu pe la scoala sa vad. Oricum trebuie sa se prinda ceva de mine ca altfel ma "omoara" prietenul meu, mai ales ca trebuie sa plateasca vre-o 500 de euro pe luna pe luna pentru cursuri. La care se mai adauga transportul, manuale....
De inteles mai inteleg cate ceva dar cand e vorba sa scot ceva pe gura in daneza mi se impleticeste limba in gura cu pronuntia asta.
Banuiesc ca nu lucrezi in conditiile in care nu prea le ai cu limba.
Mergi prin tara des?? Ti-e dor de ai tai?? De cat timp esti in Denmark?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Sa inteleg ca te duci la scoala privata, nu la stat? Eu am fost la cea de stat, ca e la 5 min. de mers pe jos de noi,altfel ar fi trebuit sa merg in CPH, dar asa cum a fost,clasa intensiva, a fost bine,inveti repede, nu platesti nimic.
Nu lucrez, acum astept pe bb in mai,mi-ar placea sa lucrez intr-o buna zi, dar desigur nu e in viitorul prea apropiat acum, dar nici nu ma forteaza nimeni sa lucrez daca nu vreau, asa ca intr-o buna zi mi-ar placea s-o fac,pt mine,dar deocamdata mai stau.
Sunt aici din 2001 in nov., oficial, cat mai stam aici, nu stim, al meu sot are ambitii, e si bussiness man,calatoreste mult- si ar vrea intr-o buna zi sa ne mutam din Dk, iar eu as vrea undeva in sudul Europei, si el,sa dea Domnul sa fie asa.
Mai spune despre tine,ce ganduri ai,vrei si tu un job,ce ai facut in tara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Si eu calatoresc cu al meu sot, nu mereu,ca atunci cand sta cateva zile pe undeva, si are numai intalniri de afaceri,n-are rost, dar pe vacante mai mari, ca de ex in Africa, merg si eu. Anul trecut eu am fost acasa o luna,in vara, apoi i.am adus pe ai mei la mine cand al meu sot a fost plecat pt 3 sapt.,ca nu stiu al tau cum e,dar al meu e viking din ala care nu rezista prea mult la un loc cu familia,cum suntem noi latinii, de fapt si eu am preferat sa vina ai mei si sa fim doar noi,ca si cand nu e prea multa conversatie,ca nu toata lumea vorbeste limba,nu.i usor.
Eu am fost la scoala de daneza dupa casatorie,cand aveam si permisul de rezidenta,si drept de mers la medic, si tot.
Iar chestia cu nu puteai sa continui relatia altfel, stiu si eu cum e, eu am facut drum Ro-Dk doar 1 an, si ma saturasem,adica de 3 ori pe an,pt o perioada,in gen 1 luna,ca parca asa aveam drept,3 luni pe an, a mai fost si el in Ro dar asa,ca un weekend, si tot la fel, intr-o buna zi am zis hai sa ne casatorim ca asa nu se mai poate,n-a fost prea romantic,si al meu sot stie ca mi-as fi dorit sa am parte de nitel romantism si spontaneitate,sau surpriza, dar n.-a prea avut incotro, ca stiam amandoi ca asta trebuie sa facem,deci surpriza n-avea cum sa fie. ERa si ceva de genul,ca imi cosumasem toate cele aproape 3 luni de venit aici,si venisem ultima oara pt ceva de genul cateva zile,ca s-au uitat si ala de la vama cam lung,cum iar ma duc,pt numai cateva zile,si atunci stiam amandoi ca trebuie sa ne casatorim,ca altfel ne mai vedeam in anul alalalt, pana la care mai erau vreo 6 luni.
Oricum, bafta la invatata limba, poate daca platesti al tau prieten va si vorbi cu tine in daneza, ca sa nu arunce banii degeaba :)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yllen spune:

Salutari tuturor din DC!

Eu pot sa ma prezint ca o noua pretendenta la un loc in Suedia (sper sa nu fie un "loc de veci"-umor negru).
Mi-ar face mare placere sa pot sa vorbesc cu voi. Sfaturile voastre ca "veterane" m-ar ajuta extraordinar de mult.
Saptamana viitoare plec in colo pentru o luna dupa care, trebuie sa ma intorc pentru interviu la ambasada Suediei.
Va urez toate cele bune si sper ca vom putea sa stabilim o legatura.
Va pup
Yllen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Bine ai venit la
Te asteptam sa vorbim.

Pe curand!

Pupici!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adana spune:

buna yllen si bine ai venit in suedia
poate ne spui mai multe despre tine si in ce orash locuiesti
pupici florina

adana

Mergi la inceput