Fam.Florescu, o poveste despre minciuna/ajutor

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Ti-am trimis PM

Ingrid

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Sper din tot sufletul ca nu este vorba de aceeasi familie.
Eu am ajutat (cu destul de putini banuti e drept, dar nu cred ca e importanta suma) aceasta familie si nici nu vreau sa ma gandesc ca ar fi vorba de o situatie de 'parazitare'.

Poate cineva sa lamureasca public acest lucru?
Eu tocmai ma zbateam sa gasesc o fundatie care sa le platesca copiilor gradinita, asa cum ma zbat si pentru Adina (minora de 17 ani cu bb de 9 luni, caz aici la umanitare), dar acum... sunt cam dezumflata de chestia asta...

Ca sa nu mai vorbesc de restul de fete care probabil sunt .. la fel de socate ca si mine.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Sincer, sunt socata! Am donat si eu in februarie si incep sa regret acest lucru. S-ar parea ca este un complot al lui si al vecinului si vor sa stoarca bani credulilor, la infinit. E pacat ca din cauza unor asemenea "oameni" iti pierzi increderea si nu mai donezi. Donatii de care unii chiar au nevoie. Pacat!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dalina spune:

Nu imi vine sa cred! Eu am fost la ei si ii cunosc...
Poti scana cumva poza si sa mi-o trimiti prin PM? Ar fi ingrozitor daca ar putea sa faca asa ceva!
Iar cu intretinerea, efortul care s-a facut pana in luna August inclusiv nu justifica asa restante...
Este adevarat ca au fost mici "scapari" care mi-au ridicat si mie niste semne de intrbare dar totdeauna mi-am spus ca nu si-ar putea permite sa faca un gest care i-ar desconsidera in fata atator oameni care i-au ajutat!
Dalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica-mamica spune:

si eu am citit articolul din Practic in bucatarie - intr-adevar , acolo scrie de un domn cu multi copii , a carui sotie a murit dupa ce a fost un timp la sanatoriu . nu stiu sigur daca florescu este numele lui ( nu am revista la mine ) , dar ce a scris Ingridnen ste adevarat - puteti consulta revista .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

E ciudat ce au ales sa faca...am sunat si eu si am aflat (sunt trista socul mi-a trecut) ca nu e adevarat, dar ca din disperare, ca nu vor reusi sa stranga banii sa plateasca ce a mai ramas din pretul apartamentului in care locuiesc, au ales sa faca asta... imi vine sa spun ca disperarea te impinge la chestii ciudate, dar asta nu justifica chiar tot... nu stiu ce sa spun mai mult, copiii aia care intr-adevar s-au chinuit vreme indelungata si care chiar n-o duc bine nici acum nu au nici o vina. Poate nici parintii lor nu au o vina atat de mare pe cat ne pare noua acum. Nu vreau sa-i scuz, dar n-as vrea sa le fac rau...pentru nimic in lume, iar daca nu regret ceva, NU REGRET nici o clipa ca i-am ajutat cand erau in faza critica. Ceea ce am facut noi e demn de toata lauda si va rog din suflet sa nu va para rau! Eu cred in continuare ca ei au avut nevoie de noi atunci, iar noi am facut un lucru bun. Ce cred eu acum e ca au facut o greseala si ca trebuie sa inteleaga ca exista oameni si mai disperati, care nu recurg la gestul la care au recurs ei si ca TREBUIE sa se ajute singuri. Daca e nevoie sa mute muntii, sa-i mute, dar sa-i mute singuri, fiindca acum se poate! E ok sa fim suparati pe ei, dar va rog sa nu fiti prea suparati, nu atat cat sa le facem rau si lor si altora care mai au nevoie de noi. Imi cer iertare voua daca mesajul meu e ciudat. Nu vreau sa credeti ca le tin partea, chiar n-o pot face fiindca si eu sunt suparata. Inca odata imi cer iertare de la voi...
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

eu ce sa va zic...
eu sunt furioasa.
asa ca o sa stau in coltul meu pana imi trece.

Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Recunosc, si nu mi-e rusine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Nu-mi vine sa cred!
Am ajutat (cu putin) si eu familia Florescu si nu-mi pare rau,dar imi pare rau ca s-a ajuns in situati aceasta.Cu minciuna nu cred ca vor rezolva mare lucru,probabil multi care i-au ajutat prima data acum nu o vor mai face.Pacat! Nu inteleg de ce trebuia sa spuna ca e vaduv,ca i-a murit sotia,putea sa spuna ca e foarte bolnava,asta e adevarat. Imi vine in minte acum un proverb:"Minciuna are picioare scurte".Uite ca Ingridnen "s-a prins" citind aici pe DC.
Nu stiu ce sa mai zic...m-a tulburat ceea ce am citit.



Alina & Dragos (11.04.2002)
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Roxana Fata Verde !!

Vreau sa-ti spun (off topic ma scuzati) ca sunt impresionata de hainutele pe care i le-ai trimis Adinei, l-am vazut pe bb al ei imbracat cu ele cand am fost cu pashosha la ea, sunt excelente calitativ si foarte frumoase! Adina a ramas uimita de ele.

Te inteleg si vreau sa spun ca dupa ce m-am mai gandit incep sa inteleg .. desi nu aprob. Nu imi pare rau de bani, nici de timpul consumat, de nimic, sunt convinsa ca acest lucru a ajutat niste copii sa manance. Imi pare bine ca le-am cunoscut personal pe o parte din fetele care participa aici.

Acum inteleg de ce fundatiile cu care eu lucrez (scuzati cacofonia) totdeauna mi-au recomandat sa ajut prin intermediul asistentilor specialisti. Ei au vazut multe, au auzit multe .. si sunt cumva mai pregatiti decat mine sa faca fata unor astfel de ... situatii. Chiar azi dimineata am fost la World Vision si am discutat cu ei si mi-au spus explicit ca ar putea sa apara si sa nu fiu surprinsa. Dar nu ma asteptam sa ajung la calculator, sa deschid forumul si sa ma ... loveasca asta in fata.

Bineinteles ca nu le voi face rau.

De ce nu am avea si noi o fundatie?


Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dalina spune:

Roxana are dreptate, nimanui nu trebuie sa ii para rau ca a ajutat. Realitatea este ca probabil omul si in special romanul (cu mici exceptii) se multumeste sa i se "intample" lucruri in loc sa ia atitudine. Si eu am avut anumite "semnale de alarma" pe care le-am ignorat constient pentru simplul motiv ca am vazut copiii si am copii.
Sincer nu stiu ce ar trebui sa facem sau daca ar trebui sa facem ceva...poate ca noi i-am "invatat" ca li se pot rezolva problemele daca stiu ce coarda sensibila sa atinga...si au plusat. De fiecare data cand aveam senzatia ca se "profita" imi spuneam ca nu isi pot permite sa faca asta pentru ca este o intreaga lume care stie de ei si ca se va descoperi pana la urma. Probabil credeau ca lumea i-a uitat. Evident ca ma intreb daca toate celelalte declaratii sunt adevarate - familia ei, transplantul, etc.
Mi-as fi dorit sa nu fi aflat macar.
Dalina

Mergi la inceput