Noua Zeelanda

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sleepy spune:

Am citit si siteul de la Gabi B cu recunoasterea meseriei mele. Se pare ca oricum trebuie sa mai stau un an pana imi termin stagiatura. Pana atunci poate se mai limpezeste si siteul pentru emigrari. Pana atunci o sa faca si sotia mea 1 an si 8 luni de experienta si se apropie de cei 2 ani ceruti. Nu inteleg de ce spuneti ca am mai multe sanse decat ea ca aplicant principal deoarece poate nu am fost clar cand am prezentat situatia:
- amandoi am terminat facultatea de medicina dar sectii diferite, eu medicina generala, ea fiziokinetoterapie (adica physiotherapist cum e trecuta pe lista de ocupatii cautate)
- ea este deja specialista in calificarea ei iar eu pot deveni specialist deabia dupa rezidentiat (peste 3-4-5-6 ani, in functie de specialitate)
- eu nu pot avea o experienta de 2 ani in calificarea mea deoarece eu inca nu am o calificare in domeniul medical ci doar diploma de licenta
- as putea zice ca am experienta in domeniul IT dar din cate scrie pe site experienta trebuie sa aiba legatura cu calificarea pentru care iau puncte, adica medicina pentru care am diploma nu?

- daca trec 2 ani, cum ni s-a subliniat ca este absolut necesar, si Mihaela obtine o oferta intr-o casa de copii sau un fel de azil dar ca altceva decat ingrijitor mai obtine punctele necesare emigrarii(8 pct) ? ca din ce am citit am inteles ca nu. Daca nu atunci cum se pot strange punctele alea ca de aici inteleg ca sunt slabe sanse sa-ti dea un job pe nv iar acolo nu poti fi la interviu ca nu poti sa strangi punctele.

Scuzati-ne entuziasmul dar deabia am luat decizia ca e mai bine sa plecam si suntem "Tineri si Nelinistiti" (inca nu s-a terminat filmul asta) si avizi de informatii.

Adrian si Mihaela
PS. mai sunt si alte forumuri de genul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela B. spune:

Sleepy, se pare ca mai trebuie sa asteptati...fara cei 2 ani nu puteti lucra in domeniu, si am auzit ca daca nu ii ai nici Consiliul Medicilor nu va ia dosarul in calcul...
In acest timp engleza sa fie cartea de baza...

Ziceam de tine ca poate daca ai liceu in domeniu ai si vechimea in felul asta.(dar inseamna sa renunti la medicina, ceea ce eu personal nu as face) Nu te agata atit de faptul ca meseria ei este cautata. Daca nu e inregistrata nu are nici o valoare! Nu si-o poate face! Aici nu poti face la negru decit munci necalificate, si nici pe alea nu le gasesti usor!

eu nu mai stiu alte site-uri. De fapt nu am inteles ce fel? Despre echivalare sau despre NZ?
Despre NZ este site-ul romanilor din insula de sud:www.romania.co.nz
Despre echivalare, orice altceva vei accesa, pina la urma te va trimite tot la site-ul oficial de la Medical Council.

Gabriela B.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela B. spune:

Da, asa este cind citesti pe fuga...Sorry, am vazut ca ai scris forumuri....eu nu mai stiu altele...mai gasesti cite ceva pe site-ul dat, dar nu sunt asa de activi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Fetelor... dati-mi voie sa va spun ca sunteti mortale. Mi-a luat ceva timp sa citesc totul - recunosc ca am ramas putin in urma si a trebuit sa recuperez intr-o saptamana, lucru care nu a fost tocmai usor, stiti si voi cum e cu copiii astia: nu te lasa deloc sa stai in fata calculatorului
Vreau sa va felicit pe cele cu brand new babies si sa va urez numai bine, sanatate si crestere usoara.
Contradictiile ce apar aici sunt constructive - asa a aparut si progresul... pentru cine le suporta. Eu una, profesoara fiind si stand cam prost cu nervii (defect profesional, deh - recunosc) am invatat in ultimul timp sa dau ignore la tot ce nu se potriveste cu stilul si sensul meu despre viata. Poate va ajuta si pe voi sa incheiati o pace????
Sunt plecata de aproape 6 ani din tzara si vreau sa va spun in primul rand ca nu regret nimic, asta ca sa inteleaga lumea ce ridica Romania (e si tara mea de bashtina) in slavi ca sunt oameni care pur si simplu nu pot trai acolo. Sunt acum in Tailanda, am locuit 2 ani la marginea Hong Kong-ului si de cate ori am mers acasa in concediu m-am bucurat ca am avut unde sa ma intorc si nu a trebuit sa raman acolo, adica ACASA. Ii inteleg si pe cei care spun ca le e bine si acasa si ii felicit ca au reusit - noi nu am putut... A trebuit sa plecam la 10 mii de km distanta ca sa putem strange un ban si sa putem trai decent.
Ideea e ca suntem in curs de emigrare si noi... ca multi altii. Ne-am hotarat la Australia, inca nu am depus actele suntem la faza de acreditare de diplome. Mi-ati facut o pofta teribila cu NZ si colac peste pupaza una din prietenele mele de aici plimbata puternic prin lume mi-a zis ca cel mai mult i-a placut acolo la voi, ca cica aer curat, verdeatza, cer senin, civilizatie si oameni f. primitori.
E bine si aici la noi, in Thai, insa nu e tzara unde sa traiesti o viata si ma gandesc mai apoi ca fetelor mele le trebuie o scoala normala, la care sa nu mai platesc taxe de mii de dolari pe an (scoala internationala, deh...). Voiam sa va intreb si pe voi, ce sanse au un inginer electronist (cu experientza tzapana in domeniu + management) si o profesoara de matematica cu aptitudini in ale informaticii in NZ. La engleza nu avem probleme (dupa atatia ani de trait in afara, ne-ar fi si rusine) iar eu am experienta doar de part time in domeniu (in lb. engleza) ca acu am o full time job - bb Emi de 6 luni spre 7 . Daca ar fi sa fac eu alegerea, as prefera NZ pentru ca tare mi-e frica de serpii si paianjenii care cica bantuie prin Au. Avem si aici serpi si m-am obisnuit cu ei, dar cica aia de acolo mai sunt si veninoshi
Va pup pe toate fetelor si promit sa tin pasul cu voi. Revin cand ma lasa bb sa mai cetesc/scriu cate ceva.
Numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boddhi spune:


Buna tuturor,

In primul rand as vrea sa-i multumesc Inei NZ pentru incurajari. Si tuturor pentru sfaturi.
Am cam intarziat un pic cu raspunsul deoarece am tocit si eu un pic zilele astea site-urile NZIS, NZQA SI IELTS-ului...M-am convins intr-adevar ca engleza este primul lucru cu care trebuie sa fii pus la punct daca vrei sa incepi sa-ti numeri sansele.Cum franceza nu intra la socoteala, iar engleza mea este la un nivel nu prea imbucurator pentru mine, m-am hotarat sa urmez sfatul vostru si ssa ma pun cu burta pe carte.
Si a venit si randul meu, ca dupa ce am urmarit cu interes intrebarile altora, sa va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.

1. Faptul ca am terminat 4 ani la o facultate particulara de design ( cu 2 diplome obt. dupa 2 resp. 4 ani ) ma poate ajuta intr-un fel sau diplomele resp nu au nici o val. daca nu am terminat facultatea resp.?
2. Lucrez in domeniu cam de vreo 4 ani ( am fost pe rand op.calc. -pentru ca la firma resp nu exista post de grafician, apoi tehnoredactor ,apoi grafician PC ( la o firma de web design - faceam conceptie si elem. grafice pt web ), iar in prezent sunt art director ( adica tot un fel de grafician, dar suna mai bine! ) la o televiziune ( grafica pt. machetele pt. presa , conceptie , storyboard-uri si elem statice pentru generice tv si emisiuni, conceptie si realizare grafica pt decoruri )
Ce sanse reale as avea sa-mi gasesc de lucru in NZ, intr-unul din domeniile de mai sus?...
( Am vazut ca sunt destule firme - mai ales in Auckland - care au ca obiect de activitate design-ul, advertising-ul si web developmentul, dar nu stiu care este situatia pe piata de job-uri. )...sau: Care ar fi sansele daca as trimite un portofoliu pe CD rom, insotit de CV-ul afrerent si de o scrisoare de intentie?

Docamdata cam atat.Multumesc anticipat.

In speranta ca nu v-am plictisit prea mult, va doresc

Toate cele bune,
Boddhi& CO ( adica)

Boddhi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyanne spune:

quote:
Originally posted by Sleepy
PS. mai sunt si alte forumuri de genul asta?



www.emigrare.info/forum/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spartacus spune:

Cam multe certuri pe un forum. Se pare ca e ceva tipic pentru romani.
Oriunde ar merge, cand se intalnesc se gasesc cativa sa se ia la hartza.

Asteptarile mele era sa gasesc informatii care nu se gasesc pe xxx.govt.nz sau pe alte siteuri.

E vorba de experiente traite de cineva.
Vreau sa stiu daca cunoasteti pe cineva (roman) care a reusit sa primeasca viza de turist de la londra in ultimele luni. Si pe ce perioada a primit viza.
De asemenea cat de complicata e procedura de prelungire a vizei cand esti in NZ.

Va multumesc,
Spartacus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adinanz spune:

Kia Ora !
Bine v-am gasit !

Am aparut si eu cu intariri, tot din NZ.

Sint aici de aproape 5 ani si pot sa spun ca sint acasa si sint foarte fericita. Am venit cu viza de turist, in tara eram profesoara, imi placea meseria mea, imi placea sa lucrez cu copiii dar, nu e de ajuns. Nu aveam nici un viitor si ma scirbisem pina la refuz de imposibilitatea de a avea un trai decent si de a ma lovi mereu de snobism, ignoranta, nesimtire crasa, mizeria morala si cea din jur, de pe strazi, de luptat cu morile de vint.
Mi-am vindut apartamentul ramas de la parinti si am plecat. Cu atit.
Acum sint :”international student advisor” la University of Auckland.

Am citit cite ceva din ce s-a scris la acest subiect si m-a enervat in mod deosebit snobismului lui Dinu. Din pacate multi romani sint plini de el. Snobismul de a ne masura realizarile materiale: dupa un an ce masina avem, din ce an, ce casa, cite excursii, etc. Personal ma doare in cot de ce case sau masini au altii, nu as da banii pe nu stiu ce marca sau nu stiu ce masina din nu stiu ce an. Masinuta mea e minunata si o s-o schimb cind o sa am probleme, Pentru ca imi permit ! Asta e important pentru mine : daca vreau pot, pot sa fac ce doresc cu viata mea, pot sa merg miine in Europa sau USA sau Asutralia sau Fiji sau Japonia daca vreau, pot sa ies in fiecare zi in oras la “lunch”, pot sa imi schimb tv-ul, video-ul, expresso-ul de cafea, mobila, combina, oricind si pot sa imi invit aici prietenii din RO sau de oriunde, am facut-o si o s-o mai fac.
Pentru mine e important sa fiu tratata civilizat si sa traiesc intr-o lume civilizata si sa POT sa fac orice imi doresc.

Hotarirea de a emigra implica enorm de mult curaj si flexibilitate, abilitate de adaptare, sacrificii. NZ este la capatul pamintului ( apropos de remarca cuiva care a auzit spunindu-i-se “ Albania Pacificului” ar ride si curcile, nu am auzit-o in viata mea, in schimb am auzit spunindu-i-se “paradis”) si inceputul nu e deloc usor. Intr-un an abia iti revii din socul schimbarii si inceperii unei vieti de la ZERO ! Unii se realizeaza mai repede si mai usor altii mai tirziu si mai greu. Depinde de multi factori, de atitudine si “skills”-uri in special dar si de noroc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicav spune:

pentru dinu

care este problema ta, nu iei ordine de la ultimul negru din africa, doar de la albi?
te-ai fi simtit mai bine daca era un blond care te punea sa speli pe jos?
tu te plingi ca esti discriminat dar vad ca esti primul care face comentarii rasiste.Ca sa te citez :Peste tot romanii sint vazuti mai bine decit chinezii sau indienii. Pentru ca sintem rasa alba, sintem "de-ai lor". Tu mai ai alte calitati sau doar faptul ca esti alb e suficient?
iar in ceea ce priveste traducerile facute in Romania, hai sa fim seriosi,majoritatea sint pline de furculisioane.
Iar faptul ca tu esti realizat imi aduce aminte de bancul cu anuntul in ziar : " tinar , frumos , bogat, sanatos, nu vreau nimic, doar sa ma laud!"
Mi se pare infantil ca ne masuram realizarile in termeni de cine o are mai mare si mai tare, ma refer la masina bineinteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

monicav

Ina

Mergi la inceput