Noua Zeelanda

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lukkkas spune:

eh...Adina...Adina...ce mica e lumea. Daca esti Adina din Oradea inseamna ca ne cunoastem de multi anisori.
Unii romani isi compara tara cu un WC, unii Kiwis isi compara tara cu Albania (ei nu noi) am gasit comparatia intr-o revista prestigioasa...aia in care cangurul calca in picioare un kiwi.
by the way...si eu sunt tot profesor dupa cum bine sti...si am venit cu viza de general skills...evident asta e mai putin important.
Ceea ce ma deranjeaza la multe posturi este unilateralismul mesajelor si limbajul de telenovela...firesc doar 9 din 10 sunt femei. Daca se intra mai in amanuntime apar si alte detalii trecute sub tacere dar care starnesc confuzie in randul cititorilor din tara.
Cineva spune ca a ajuns in Paradis si ca sotul ei a gasit job bine platit in 48 de ore de la aterizare...dupa cateva zeci de posturi mentioneaza si ca sotul avea salariu de 1500 USD in Ro (adica cam media in NZ)...altele spun ce bine o duc...dar uita sa mentioneze ca s-au casatorit in NZ imediat cu oameni de-ai locului cu cheag si ceva relatii.
Eu nu acuz pe nimeni de minciuna ci de omisiune. Am intalnit si oameni realizati dar si amarati...si Paradisul si mizeria...si lucruri bune si lucruri rele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicav spune:

pentru lukkkas

tu ai ajuns in nz cu viza de turist sau cu rezidenta? ca te cam contrazici, eu am inteles ca dosarul tau beton a fost depus dupa ce ai venit in nz si te-ai plimbat pe aici. Si de ce ii sperii pe amatorii de emigrare ca doar ai explicat ca e usor sa ajungi cu orice fel de viza si daca ai un dosar beton nu te intreaba nimeni nimic si nici macar nu te verifica? Ca sa nu mai vorbesc ca daca ai vrut sa te duci in Romania, ai lucrat 2 saptamini si facut suficienti bani ca sa pleci. Ce ai lucrat - ca poate ar vrea si altii sa faca acelasi lucru

In ceea ce priveste limbajul telenovelist care vine de la femeile de pe site, ai dreptate, ai tot dreptul sa ne privesti cu condescendenta ca doar esti barbat, profesor care citeste revista aceea de specialitate cu cangurul care calca un kiwi in picioare si folosesti limbajul CNN atunci cind povestesti cum te-ai dus tu la mare, la bere si la gagici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boddhi spune:

Buna, tuturor!
Mai oameni buni, nu mai continuati seria impunsaturilor...Eu nu spun ca o discutie in contradictoriu nu este buna, ca nu scoate la iveala elemente pe care, asa cum spunea Maya in mai multe mesaje, il poate avantaja pe cel care stie sa aleaga si sa filtreze, dar va rog haideti sa nu ne mai "certam"...Nu are nici un rost si nu aduce nimanui nici un folos...
Pana la viitoarele mesaje- sper mai linistite,
Toate cele bune,

Boddhi & CO

P.S.: pentru ericuta. Am vazut pustoiaca ta. Simpatica foc. Ce traznai face? ( daca vrei iti pot spune "la schimb", despre al meu )

Boddhi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Ceea ce ma deranjeaza la multe posturi este unilateralismul mesajelor si limbajul de telenovela...firesc doar 9 din 10 sunt femei.
O deosebita cinste iti fac cuvintele acestea. Esti departe de calitatea de OM.
"Cineva spune ca a ajuns in Paradis si ca sotul ei a gasit job bine platit in 48 de ore de la aterizare...dupa cateva zeci de posturi mentioneaza si ca sotul avea salariu de 1500 USD in Ro (adica cam media in NZ)...
Daca imi arati unde am scris eu ca am ajuns in Paradis promit sa nu mai scriu in viatza me nici un rand pe nici un forum. Shi pana la urma care e contradictzia???? Ce tzi se pare ilogic ca avea sotzul 1500$ in tzara shi ca a gasit job in 24 ore???????
Nu vad de ce atata patima shi invershunare in ceea ce postezi la adresa tzarii asteia shi mai ales a celor care raspundem pe acest forum. Eu shtiu ca ai mai mult contact cu "prietenii" lui Mirica shi itzi face o placere nebuna sa le dai peste nas ca au fost nishte idiotzi ca au venit la pomul laudat cu sacul, insa sa-tzi intre bine in cap....in tzara asta sunt shi altfel de romani. D'aia cu acte shi realizatzi. Probabil prefera sa nu se arate.....s-or fi intalnit cu catziva in genul tau shi nu le mai trebuie.


Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alana spune:

hei, nu va mai certati
va spun eu ca emigrarea e a naibii de grea in orice tara ai emigra, dar daca o data ai hotarit sa faci pasul trebuie sa stii sa si stringi din dinti pentru un timp. Unora le pasa de realizarile materiale altora de cele profesionale, altii sint multumiti sufleteste si nu le pasa de realizarile materiale. Mai sint si cei care sint dezamagiti caci cine stie la ce se asteptau, mai sint si cei care regreta pasul facut, din diferite motive. Sintem cu totii diferiti.
Pentru mine NZ e un vis, am calatorit, am vizitat-o si tare as vrea sa locuiesc acolo. Poate o data se va intimpla si asta, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lukkkas spune:

Tanti Inaaaaaaaaaaaaaaaaa...esti cam iute zau. Calitatea de OM in cazul de fata cred ca mi-o castig prin faptul ca incerc sa ofer o imagine mai nuantata din prisma experientei mele...si a multor altora fie ei romani sau alte natii.
Ce importanta are ca sotul tau castiga 1500 USD in Romania...are ...pt ca asta dovedeste ca sunteti un caz atipic...adica are un nivel de expertiza pe care 99 din 100 nu il au, deci sa nu se astepte venind in NZ la un job bun si bine platit prea curand...unora le ia luni...altora ani.
L descrierea Paradisului nu ma refeream neaparat la tine ci la alte persoane...care descriu exclusiv aspectele bune trecand sub tacere altele...multe si semnificative.
Pentru altii ...faceti un efort si cititi posturile cu atentie.
Am venit in NZ cu viza de rezidenta...dosarul l-am lucrat singur inclusiv traducerile pt ca erau chiar si alea peste puterile pungii mele dascalesti.
...Nu imi bat joc de nimeni...dar o reped de trei ori cei care apeleaza la agentii...sunt fie multimilionari pt care 3200 USD nu conteaza...fie FRAIERI...pt ca nu poate sa fie decat fraier cine da banii astia cuiva care poate cel mult sa-ti completeze un formular.
...Cine e Mirica ? poate ma lamuriti voi...eu nu il cunosc
Despre "Albania Pacificului" ...am gasit expersia in revista (prestigioasa) North&South numarul pe iunie parca si am dat-o ca exwemplu de aberatie din partea unui Kiwi comparabil cu exemplul de aberatie "Romania = WC" postat de o romanca pe acest forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adinanz spune:

Well, Lucas Juvara, numele tau nu-mi spune nimic.
Te-as sfatui ca, daca nu stii despre ce vorbesti, mai bine sa nu vorbesti.

Ina a raspuns pur si simplu curiozitatii exprimate de Dinu,probabil ar fi trebuit sa minta ca sa te faca pe tine fericit.

Experientele fiecaruia dintre noi sint unice si nu cred ca am venit aici sa facem contabilitate sau dare de seama la cererea unora sau altora, pur si simplu fiecare spune ceea ce i se pare mai relevant despre experienta personala.
Eu pot doar sa spun ca sint foarte fericita ca sint aici, a fost foarte greu la inceput dar ma asteptam, stiam ca nu o sa fie usor, nu mi-am facut iluzii.

Am lucrat la inceput in fast food si nu mi-e rusine s-o spun, eram pregatita sa lucrez munci de jos, sa fac orice dar sa fiu intr-o tara civilizata. Am fost si studenta, din nou, apoi am trimis sute de CV-uri, am fost la zeci de interviuri pina am reusit sa am un job dorit. Cunosc destui romani care au lucrat la inceput la munci de jos iar acum isi fac bine mersi meseria. Am colegi neozeelandezi 100% care au muncit la "cleaning", fast food, constructii, etc, pentru a se intretine in timpul studiilor. Si o spun fara umbra de rusine pentru ca munca nu e considerata o rusine si nimeni nu te judeca.

Cei care emigreaza trebuie sa fie constienti ca ori sint dispusi sa faca orice pentru inceput ori trebuie sa aiba la dispozitie enorm de multi bani incit sa se poata intretine pina isi vor gasi jobul de care sa fie multumiti.

Sint recunoscatoare acestei tari care m-a primit, unde ma simt bine si acasa, unde nu ma simt emigranta, unde am un viitor. Daca ar exista o tara fara rasism, NZ ar fi tara aceea.

Monicav, ai dreptate in ceea ce priveste rasismul lui Dinu.






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela B. spune:

Buna ziua tuturor fetelor noi!

Adina, esti cumva mamica lui Matei? Eu sunt mamica Teodorei...ne cunoastem....

Am fost foarte incintata cind am descoperit acest site...acum incepe sa-mi para rau ca stricam ceva care ar fi putut fi asa de frumos...

Ericuta, zau, nu are rost sa te superi! Nimeni, absolut nimeni nu merita "lacrimile" noastre. Si eu am avut aceasta pornire, sa las totul balta, dar zau, chiar crezi ca acesti oameni care te-au necajit merita atentia ta? lasa-i sa-si descarce refularile...viata merge inainte cu sau fara ei...Se vor cerne treptat...ma uimeste insa ca sunt barbati...Nici macar nu au scuza depresiei postnatale...

Sa auzim numai de bine!

Gabriela B.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lukkkas spune:

Adina...numele Lucas Juvara nu iti spune nimic..normal pt ca e un nume fictiv...eu insa te cunosc inca din liceu...
Ai dreptate...exact ceea ce susti tu legat de a fi pregatit sa accepti orice fel de job incerc eu sa sustin demult pe toate forumurile legate de emigrare. Chiar daca lucrezi la munca de jos in NZ exista o demnitate a muncii pt orice ocupatie...chiar daca speli buda...daca o faci bine esti respectat si stimat....si sunt multi care nu se dau in laturi sa o faca...fosti regizori, functionari de banca etc, etc.
Pana la urma poate ca eu sunt un bou...vorbesc de emigrare pe un forum care nu are nimic de-a face cu emigrarea ca proces fiind dupa cate se pare destinat exprimarii unor opinii ...fiecare ce considera mai semnificativ din viata sau din calatorii.
Cu scuzele dihorului care a deranjat linistea cuibarului in care fetele se intelegeau atat de bine imi anunt retragerea de pe acest forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adinanz spune:

Gabi, tu esti??? Ce face Teo ??? Uite unde ne intilnim, ha ha ha !

Ina, Gabi, simbata si duminica este un show pentru parinti si copii in Greenlane , Auckland Showgrounds, se numeste
ASG Parent and CHild Show 2003. Vreti sa veniti, ne putem intilni acolo ?? E de la 10 la 5.

Mergi la inceput