Tagada paternitatii

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

Doamna Lidia,
Oare am facut ceva la modul MAGARESC?
Am incercat sa fiu echilibrat si am raspuns in acelasi mod. Mai cititi o data mesajele anterioare ale doamnei Sofie.
Daca era vorba de "avere" la divort imparteam averea, daca era vorba de nume ea si implicit fetita nu ar mai fi avut numele meu, daca era vorba de demnitate nu mai postam acest subiect.....
Cu asta consider subiectul incheiat

Cu stima reiki.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leda spune:

Buna Reiki tie si tuturor un an nou bun sub semnul lui Marte, deci sa fiti incisivi, dar nu agresivi, luptatori, dar in sprijinul binelui...

Ei, Reiki, mare problema si greu de rezolvat...

Erare, humanum est! dar o spunem cind gresim noi si mult mai greu cind este sa iertam greselile altora ("si ne iarta noua greselile...."). As vrea sa-ti pot da un raspuns la dilema ta (mai este inca dilema?) si sa-ti spun ca este foarte greu pentru mama fetitei, deci ex-sotia ta, e mult mai greu sa-ti ceara sa lasi lucrurile asa, decat pentru tine sa iei o decizie. Ce vreau sa-ti mai spun este ca daca iti doresti o a doua sansa pentru voi doi impreuna, trebuie sa-ti iei adio daca vei tagadui copilul, parerea mea de mama si femeie. Ca mama, stiu ca as lupta ca o leoaica si as uri de moarte pe cei ce-i fac rau copilului meu. Oricum cred ca sufera si pentru diferenta care o faci intre fetita si baiat, desi natural ca ai dreptate, dar pentru ea nu exista nici o diferenta, ambii fiind copiii ei.Ea stie ca inca o iubesti si ar dori sa o intelegi mai bine in privinta copilului mai vitregit de soarta. Este la mintea cocosului, ma ierti, ca atata timp cat fetita nu va avea statut de egelitate cu baiatul, ea, ca mama, va fi mai aproape de micuta, pentru a echilibra situatia. Deci gandeste-te bine si da-le o sansa si fetitei si mamei sa fie linistite si implicit si baietelului sa-i fie bine impreuna cu ele. Cam asta cred eu si mai cred ca tu de fapt nu vrei sa pierzi pe nici unul dintre ei pentru ca-i simti pe toti ai tai si te simti raspunzator de ce li se intimpla. Un plus in favoarea ei ar fi ca putea sa ramana cu tine si n-ai fi stiut niciodata ca fetita nu este a ta.

Sa fi bun si drept ca un Reiki adevarat.

leda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns G-Otilia spune:

Doamnelor,

Nu credeti ca exagerati? E usor sa criticam, dar stim noi toata povestea? Cred ca era mai simplu si mai elegant sa va spuneti parerea in legatura cu „bucata de poveste” expusa de Reiki si …atat. Reiki nu a dorit sa-l analizeze nimeni (cel putin asa cred eu).
E distractiv in ce s-a transformat toata „discutia”. Reiki se joaca cu ganduri si sentimente? Mie nu mi se pare. El este framantat de ganduri si sentimente (asta in cazul in care puteti face diferenta ) si nu cred ca a „venit” pe forum sa-l compatimeasca femeile. Nu uitati ca a scris la „Interzis femeilor”. A cautat sa i se dea dreptate? Ma faceti sa rad. De cate ori femeile dau dreptate barbatilor?
Ma distreaza cum puneti toti barbatii si toate femeile intr-o „oala” (in „oale” diferite…bineintes)si ii analizati la gramada. Semanam atat de mult unii cu altii? Imi place sa cred ca NU. Aveti un curaj fantastic sa analizati un om dupa o „poveste” postata pe un forum.
Lidia, tu ai ceva impotriva societatii romanesti? Draga mea, nu pot trai toti oamenii in Canada sau in Honolulu. Eu nici nu-mi doresc sa traiesc in alta tara. Numai in societatea romaneasca sunt ” stupiditati”? Iti place sa folosesti cuvinte „mari” si risti mult avantandu-te asa….De ce esti atat de pornita pe toata lumea? Nici prietena ta nu-ti este pe plac. Am o prietena care tot zice ca vrea un copil dar n-a gasit cu cine sa-l faca. Daca vrea copil asa de mult (desi ma indoiesc, ca am auzit comentarii din partea ei cand eram insarcinata: vai, cand ma gandesc ca o sa devin diforma in timpul sarcinii si nimic n-o sa mai vina bine pe mine! ) Iti compatimesc prietena. Ce ai scris tu intre paranteze, nu te supara, dar seamana a barfa si e dezgustator.
Reiki, eu nu vad nimic „magaresc” in mesajele tale. Chiar ai fost foarte politicos. De ce Lidia s-a transformat in avocatul Sofiei?
A propos…expresiile in limba engleza strecurate printre randurile scrise in romana , cum sunt? Majoritatea intelegem engleza (nu-i asta o problema), dar „arata” rau, rau. Sunt destule expresii, zicale (si ce mai vreti voi)… romanesti pe care le puteti folosi pentru a va exprima opinia (asta in cazul in care aveti putin respect pentru cei care citesc mesajele voastre, chiar daca traim intr-o societate „stupida”). Intradevar sunt unele expresii (in limba engleza) care-si pierd „farmecul” daca le traduci , dar aici nu a fost cazul.

Reiki...mult succes!

COL TUV! LEHITRAOT ! (pentru cele care au "stiut" sa ma respecte ca cititor)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

A propos…expresiile in limba engleza strecurate printre randurile scrise in romana , cum sunt? Majoritatea intelegem engleza (nu-i asta o problema), dar „arata” rau, rau. Sunt destule expresii, zicale (si ce mai vreti voi)… romanesti pe care le puteti folosi pentru a va exprima opinia (asta in cazul in care aveti putin respect pentru cei care citesc mesajele voastre, chiar daca traim intr-o societate „stupida”). Intradevar sunt unele expresii (in limba engleza) care-si pierd „farmecul” daca le traduci , dar aici nu a fost cazul.
COL TUV! LEHITRAOT !

Shalom!
Draga Otilia, in primul rind toate bune si tie si BARUH ABA printre noi! (scuze daca n-am scris corect, dar eu scriu in ebraica dupa auz, habar n-am de gramatica, ca nu s-a gindit nimeni sa ma invete si asta) ...
Ce vreau eu sa-ti spun, n-are nici o legatura cu subiectul (scuze Reiki), ci cu rindurile tale de mai sus ... stii, noi aici pe forum am avut niste discutii interminabile, gen razbel, despre cum scriu unii dintre noi ... si ca niste doamne si domni educati cum pretindem ca suntem si cu bun simt, am hotarit de comun acord sa nu ne mai legam de stilul de scris al celuilalt, fie ca scrie in roenglish, rofrench, rodeutsch, ungureste, evreieste, romaneste-caragialeste etc ... iar daca ne deranjeaza chiar asa de mult stilul de scris respectiv si ne simtim jigniti, nu avem decit sa-l ignoram si sa nu citim mesajele respective ... pentru ca, daca e sa privim in ansamblu, un mesaj ce contine expresii romanesti-englezesti-frantuzesti-nemtesti, sau cuvinte gen 'shtiu, tzopait, numa, jmeker etc', nu arata asa de rau, rau in comparatie cu un mesaj scris integral in dulcea limba romaneasca, dar cu niste greseli de ortografie demne de clasa a 2 a primara, si tot la stupiditate si lipsa de respect ne intoarcem intr-un final ... deci, concluzia, incercam sa ne acceptam unii pe altii asa cum suntem, chit ca mai ies scintei din cind in cind ...

Have a nice weekend!

ps
pentru toti cei ce nu inteleg ebraica fac o mica traducere (in cazul in care va trece prin cap sa va simtiti 'jigniti'):
coltuv-toate bune
lehitraot -la revedere
shalom-buna
baruh aba - bine ai venit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexandru spune:

Reiki,
Uite ca incerc sa iti mai raspund inca o data la subiectul tau. Inca de la inceput vreau sa mentionez ca nu vreau sa intru in polemica cu sexul opus. Te-ai intrebat macar o secunda de ce subiectul tau este cel mai "vizionat" de pe tot siteul? Simplu: pt ca ai atins unul dintre cele mai importante subiecte pt o femeie: protectia copiilor (si chiar daca ti se pare de necrezut, dar sint AI LOR, noi numai le ajutam sa ii conceapa.) Femeile isi aleg partenerii de viata in functie de dorinta de a gasii cel mai bun partener care sa le asigura viitorul "urmasilor". In momentul casatoriei femeile sint mult mai constiente decit noi pe cine au ales (instinciv pt femei) Noi...nu. La noi si ..alte lucruri sint importante. (ex:sex) Daca ai ocazia citeste diferenta intre schimbarile pe care le produce in corpul uman testosteronul sau extrogenul. Din pacate ai atins prin acest subiect insasi "esenta" mentalitatii femeilor: protectia copiilor mult mai dezvoltat la ele decit la noi. Initial as fi vrut sa postez acest raspuns ca un nou subiect pe forum, dar nu sint mental pregatit pt asa ceva. Dupa cum observi asta e al doilea mesaj pe care vreodata il postez. Motivul pt care am intrat pe site-ul asta: in curind voi deveni tatic si vreau sa imi "culeg" informatiile necesare. Motivul pt care raspund: dorinta de a fi "mai aproape de sotia mea care citeste toata ziua ce se publica pe aici" si dorinta mea de a ma pregati ca tatic ma intereseaza experientele altora. Am incercat sa iti fac profilul inaite sa postez raspunsul meu (nu te cunosc): casatorit foarte devreme, fara experineta de viata, un copil, incapabil sa ia decizii majore in viata, relativ singuratic, nemultumit de viata, ambitii care par acum nerealizabile si mai mult decit orice:dorinta ca ceilalti sa te aprobe in ce intentionezi sa faci ( tu simtindu-te incapabil de decizii "importante" in viata). Inca o data vreau sa mentionez ca nu incerc sa fiu malitios sau sa te jignesc. Din contra. Am crezut ca primul meu raspuns te-a pus pe ginduri. De-a lungul celor sapte pagini "raspunsurile" s-au conturat foarte clar ca fiind rasunsuri venite din “egoismul” feminin. Pare ciudat sau nu, dar toti sintem extrem de egoisti in tot cea ce facem iar toata lumea din jur o privim strict prin punctul nostru de vedere. De ce crezi tu ca “barbatii” au acceptat de-a lungul timpului ca fiind normal ca femeile sa aibe grija de copii? Pt ca au realizat ca in general asta e in binele copiilor si ca femeile sint mult, dar cu mult mai dispuse sa se sacrifice pt copii decit vreodata barbatii vor fi. Independenta financiara, sau nonindepententa si-au pus amprenta pe marea majoritate a raspunurilor. Sfat pt tine: TREZESTE-TE si incearca sa te cunosti. Uite-te in oglinida si incearca sa iei decizii si sa poti trai cu rezultatul deciziilor tale. Raspunsul va veni de la sine. Am vazut nu de mult o emisiune la televizor care m-a facut sa "tresar" tocmai pe subiectul intre diferentele dintre barbati si femei. Culmea e ca emisiunea pomenea ca din punctul de vedere ai speciei umane noi sintem cei “disposable”. Asta ar fi si raspunsul pt care femeile traiesc mai mult decit barbatii: pt a-si proteja copiii sau nepotii in caz ca devin bunice. Concluzia era ca menopauza la femei a impins specia umana unde e acum: capacitatea femeilor de a avea grija de “urmasi” Prin natura lor femeile isi vor proteja copii "cu orice pret". Daca sint indepentente financiar stiu ca pot sa ofere copiilor ce vor si au timp si de "feminismul" lor. Corelatia: aprobarea unor femei ce a facut “fosta” e normal .In Romania cazurile sint inca relativ putine (nu au independenta financiara) si de aceea din punctul tau de vedere raspunsurile femeilor din Romania ti se par mai balansate. Cele care traiesc in Occident stiu ca in caz de divort pot sa isi intretina copiii cu ajutorul slujbelor pe care le au sau a "pensiilor alimentare" foarte generoase pe care le pot obine. Asa ca te rog sa nu te surpinda raspunsul lor. Pt femei, copiii sint mult mai importanti decit partenerii, si sa fii convins ca "fosta" a luat cea mai bina "decizie" din punct de vedere ai copiilor, iar decizia ei a fost luata la "rece". Nu degeaba femeile "au" un singur ou pe luna si noi 500 milioane de posibili… viitori tatici. Ele sint mult mai preocuptate de viitorul copiilor decit sintem noi, oricit am vrea noi sa spunem ca nu e adevarat.
Inca o data: incearca sa nu mai raspunzi pe subiectul asta si, in loc sa astepti un raspuns de la altii, uite-te ce are viata sa iti ofere si …actioneaza in consecinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia spune:

Alexandru, jos palaria!
Si ca sa-ti explic de ce femeile au acest "instinct" de a-si apara puii mult mai dezvoltat decat barbatii si de ce pentru noi, femeile, la o adica, puii nostrii sunt mult mai importanti decat partenerii de viata: pentru ca noi, femeile, purtam in pantece timp de 9 luni aceasta "speranta", acest "vis", acest.... nici nu stiu cum sa explic... am un copil in viata (vezi pagina personala) si un copil in ceruri (vezi http://www.desprecopii.com/msgboard/treplies.asp?message=432 si
http://www.desprecopii.com/msgboard/treplies.asp?message=485 ) si cunosc diferenta dintre ambele situatii. Voi barbatii nu veti sti niciodata cum este sa simti inauntrul tau intai acea adiere, ca o batere de aripi de fluture, pe urma acel "ghiont" micut, si pe urma capsorul acela care se impinge in ficatul tau de iti dau lacrimile, sa iti vezi burta facand "colturi-colturi", sa incerci sa prinzi cu mana acel "colt" care este poate cotul sau genunchiul copilului tau.... si apoi sa treci prin acel chin ce ti se pare interminabil si insuportabil si ti se pare sfarsitul lumii.... momentul in care copilul tau pe lume.... si primul tipat.... da, va impresioneaza si pe voi, barbatii care asistati la nastere, dar nu in acelasi fel.... si pe urma bucatica aceea de om care depinde intru totul de tine.... il pui la san si el suge cu putere laptele din sanul tau si este total abandonat in bratele tale..... si el depinde cu totul de tine si dragostea puiului tau este neconditionata pentru ca tu esti mama.... intotdeauna vei fi mama, primul chip, primul glas, primul miros, prima atingere care ti se intipareste in minte.... si pe care nu o vei uita niciodata.... ceea ce simte o femeie timp de 9 luni cat poarta in pantece acea scanteie de viata, speranta, vis si apoi primul scancet al copilului si prima oara cand suge la san.... cuvintele sunt atat de desarte, atat de slabe. O femeie isi da in mod sigur viata pentru copilul ei, pentru partenerul ei de viata.... poate.
Dar Alexandru.... ferice de sotia ta! tot respectul!

Sa incerci sa-i multumesti pe toti... o tentativa ce se va dovedi imposibil de finalizat.
Lidia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eapopescu spune:

Din cate spui tu, nu cred ca esti dispus sa-ti asumi rolul de tata in cazul fetitei, asa ca nu are rost sa fi trecut doar cu numele in certificatul fetitei. Lasa-l pe altul, care e dispus atat sufleteste cat si financiar, sa-i fie parinte! Poate ca fosta ta sotie se va recasatori si sotul ei va infia fetita si va fi pentru ea ca si un adevarat tata. Nu te condamn, cred ca nu-i usor in cazul tau sa vezi in fetita o fiica. Probabil ca daca fetita ar fi venit dintr-o relatie anterioara casatoriei tale era mult mai usor s-o accepti ca pe o fiica, dar in situatia voastra cred ca e aproape imposibil sa treci peste ce s-a intamplat. Ii doresc fetitei tot binele din lume si sa aiba parte de un tata adevarat, chiar daca nu-i cel biologic, care s-o ajute in viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

Multumesc Alexandre.
Decizia am luat-o si este definitiva. Am renuntat la tagada.

Reiki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Felicitari!
(sper ca am inteles bine si ai hotarit sa ramai si taticul fetitei).



Sä fim senini!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

quote:
Originally posted by reiki

Vreau sa va mai intreb ceva. Ce este mai important sa ai un tata pe certificatul de nastere sau sa ai un tata linga tine?


eu stiu o vb de la mama:
"NU-I MAMA CEA CARE TE-A FACUT,CI CEA CARE TE-A CRESCUT!"
care este valabila si pentru TATI.La ce mi-a folosit ca am avut numele tatalui biologic pe certificatul de nastere?Cine mi-a fost TATA CU ADEVARAT,a fost tatal vitreg.D-zeu sa-l odihneasca.
arabella

Mergi la inceput