Tagada paternitatii

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns G-Otilia spune:



Reiki,


Cu toate ca ai scris la " Interzis femeilor " asteptand raspunsuri de la barbati, uite ca nu scapi de curioasele femei (inclusiv eu) care vor sa dea cat mai multe raspunsuri…ca la concurs. Cantitatea conteaza ? Oare vor " stelute " ?

M-a impresionat foarte mult "povestea" ta . Ai de luat o hotarare foarte grea si inteleg foarte bine ce este in sufletul tau .
Cred ca ai obosit gandindu-te ce sa faci sau cum sa faci sa fie bine.
Nu vreau sa comentez cine a gresit si cine nu. Mi se pare aiurea. Nu am nici un drept sa o judec pe sotia ta sau pe tine. Are cine sa ne judece. Tu ai cerut parerea intr-o anumita problema si mi se pare corect sa-ti respect dorinta. Doar voi stiti cum a fost casnicia voastra. Chestia cu : “ sotia ta a gresit.. “ etc, etc... este deplasata. Cine sunt eu sa pot spune asta ? Despre “cine a gresit” era vorba in “poveste” ? Nu cred.
Eu nu am copii si cu siguranta nu simt ce simti tu, dar iti voi spune cum asi face eu .
Asi lasa numele meu pe certificatul fetitei. “Suna “ a razbunare “liniuta” din dreptul rubricii “tata” si m-ar mustra constiinta. Imi este mila de fetita. E trista soarta ei. Trist este si ce se intampla cu baietelul tau. Este destul de mare si intelege multe, poate prea multe. Intelege(simte)si raceala ta fata de fetita si nu cred ca este bine. Il influentezi fara sa vrei. Frumos este sa tina unul la altul. Sunt frati si legaturile dintre frati sunt speciale. Nu spun ca lasand numele pe certificatul de nastere, tu o vei iubi pe fetita. E normal (cred) sa nu simti nimic pentru ea , dar cu timpul nu se stie. Acum poate spui : "niciodata nu voi tine la ea " , dar nu ai de unde sa stii.
Daca tu lasi numele tau pe certificatul fetitei nu te obliga nimeni sa o iubesti. Nu te obliga nimeni sa faci aceleasi lucruri pe care le faci pentru baietelul tau. Sunt sigura ca sotia ta va intelege si nu te va pune in situatii jenante.
Numele tau este deja pe certificat. De cand s-a nascut fetita si pana astazi, te-a deranjat asta ?
Pensie alimentara, mostenire…alea, alea…sunt sigura ca nu este cazul. Daca problema ta ar fi fost de natura financiara …nu te-ai fi framantat atat. Stiai din prima raspunsul : " nu am bani" sau…
Esti un barbat deosebit. Stii ce m-a impresionat la tine ? Cu tot ce s-a intamplat…tu nu o urasti pe sotia ta. Risc sa spun ca o mai iubesti. Se spune ca "o mare iubire se transforma intr-o mare ura " …hm...oare ?
Asa a fost sa fie. Nu poti sta o viata intreaga sa te intrebi “de ce mi s-a intamplat asta ?" Faptul e consumat si nu ai ce face.
Iti doresc sa te ajute Dumnezeu sa iei horatare care te va multumi sufleteste !
In rest…viata merge inainte, dar tu stii asta mai bine decat mine (cred).

Aaaa... era sa uit. Mitrut este super scump.E dragalaaaas.
Nu vrei sa mi-l dai mie? (am glumit...sau nu)

Felicitari Sofie ! Imi place cum gandesti.

P.S. Am o curiozitate. Aici scriu si minorii? Hm...asa am avut impresia citind paginile 4-5.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Dialu, ma uimeste logica ta... Chiar ma intreb: ai copii?
Fetita n-are nici o vina, e adevarat, dar ca reiki s-o ia la plimbare, in concedii si eventual s-o mai si iubeasca, mi se pare deplasat. In primul rand, e un copil nascut din infidelitate, poate iubire, dar nu iubirea dintre reiki si sotia lui (la acea data).
De ce nu incerci sa schimbi un pic rolurile? Sa fii tu reiki, sotul tau sa faca un copil cu alta femeie, mama copilului sa nu il doreasca, asa incat sotul tau va ramane cu copilul. Vei putea iubi acel copil, vei putea sa nu faci deosebiri intre copilul tau si celalalt - fructul unei relatii care ti-a distrus casnicia si linistea? Sa fim seriosi... Asa ceva se intampla numai in telenovele.
Tu expui o situatie care n-are nici in clin, nici in maneca, cu situatia expusa aici. Adica femeia care va accepta sa fie cu reiki, ii va accepta si baietelul, asta e foarte bine si uman (nu era cu el in momentul conceperii baietelului - asta face parte din trecutul iubitului ei). Nici copiii ei n-au fost conceputi in timpul relatiei ei actuale, asa incat reiki ii poate accepta si chiar adopta, daca asta doreste.
Ceea ce tu consideri de bun simt si omeneste e de fapt imensa durere a lui reiki, care a fost despartit de copilul lui (pentru ca are numai unul) si care a fost inselat de femeia pe care, culmea! inca o mai iubeste.
Fiecare are dreptul la opinie si si-o poate exprima aici. Ma mira insa ca tu te gandesti numai la acea fetita pe care o pui pe picior de egalitate cu baiatul lui.
Fetita e doar a mamei ei (daca tatal natural nu vrea s-o recunoasca) si, daca a adus-o pe lume, sa incerce sa nu-i lipseasca nimic, ea sa fie aceea care sa nu faca diferenta intre cei doi copii.
Si inca ceva... reiki spunea ca fosta lui sotie n-a vrut sa treaca in certificat numele tatalui fetitei. Oare de ce? Pentru ca asta i-ar stirbi din demnitate, pentru ca nimeni, in afara celor implicati, nu stie ca fetita e, de fapt, a altui barbat. De-asta a si tinut mortis sa poarte numele avut in timpul casatoriei si sa-l treaca pe reiki drept tata al acestui copil. Nu cred ca, legal, daca mama declara ca sotul ei nu e tatal copilului, se poate trece in certificat numele sotului.
Ea a calculat toate implicatiile si a ajuns la concluzia ca, daca reiki e un om cu suflet mare, de ce sa nu profite?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Uite ca iar am mincarimi la palma si la gura...
Draga Alma pe mine ma uimeste logica ta ...in primul rind da-mi voie sa-ti aduc aminte ca NOI nu avem nici un drept sa o judecam pe femeia aceea! ...nici macar n-o cunoastem, iar cind doi soti ajung la separare si apoi la divort, tine cont ca NU este NUMAI UNUL de vina, ci amindoi! ... Apoi tu vii aici si spui ca a facut copilul de dragul barbatului, sa-l lege, nu de al copilului ... tu crezi ca de asta fac femeile doi-trei copii?!? ... de ce nu poti accepta ca o femeie face copii si de dragul copiilor? ...de femei care ramin insarcinate de doua-trei ori prin inseminare de la banca de sperma ai auzit? ... sunt chiar citeva mamici singure pe acest forum, care au ales sa-si creasca copiii fara tata, pentru ca asa considera ele ca e mai bine...de ce crezi ca au ramas insarcinate si au copii? ...
Si apoi nu uita ca cei doi au fost separati cind a fost copilul conceput, apoi ea a cerut divortul ... nu-l trece pe tatal copilului pe certificat pentru ca nu vrea ca acesta sa aiba nici un drept asupra fetitei din punct de vedere legal, nicidecum ca sa salveze aparentele ... traieste in RO si sunt convinsa ca pina la ora actuala toti stiu adevarul, de la rude pina la prieteni, vecini si gura-casca ... Reiki a fost trecut pe certificat nu din voia ei, ci pentru ca asa spune legea ... intelegi? ... tie ce-ti spun toate astea, logic? ... ca femeia merita omorita cu pietre? ...
Cit despre afirmatii, ca "eu nu l-as insela ...blabla", la fel nu cred ca e bine sa facem pe lupul moralist, atita timp cit nu suntem puse in situatii de genul acesta si mai ales atita timp cit, ma repet, NU STIM ce s-a intimplat cu adevarat intre ei doi.
Dialu gindeste perfect normal pentru o persoana care traieste intr-o societate libera de prejudecati, unde binele unui COPIL este luat in considerare, dincolo de orgolii, prostie si snobism!... si nicidecum oamenii nu-si traiesc viata dupa telenovele ... asta si fiindca nu prea au cind sa le urmareasca, majoritatea fiind difuzate la ore de minima audienta!
Si apoi tot stau si ma gindesc, noi de cine discutam aici? ... de familia regala britanica, clanul Kennedy? ... mosteniri, pozitie sociala, demnitate, nume etc... sau de sentimentele a doi copii?
Averea, azi o ai, miine n-o mai ai ... la fel pozitia sociala ...cit despre nume, ce sa zic, se face Maria Eufrosina Popescu de 21 de ani, se muta in SUA si o cheama Madonna Elvis Jackson ... cam asa stau lucrurile cu numele in sec XXI .
Ce atita tevatura cu certificatul de nastere? ... in Canada certificatul de nastere este de marimea unei carti de credit, scrie numele, data si locul nasterii si atit ... cartea de identitate e la fel ... in Quebec daca nu ma insel, se trece numele mamei de dinainte de casatorie.

Dar sa ma intorc la ideea initiala care m-a facut sa incep sa scriu acest mesaj.
Reiki, fara suparare dar printr-un simplu cuvint care l-ai scris aici, pe mine una m-ai convins de 'bunele' tale intentii ... acest cuvint este "bastarzi" ...
Deci ce inteleg eu de aici ... ca tu practic ai acceptat numele tau pe certificat pina acum, in ideea ca iti vei readuce sotia inapoi ... nu te intereseaza nici macar un pic de fetita aceea si nici nu te va interesa vreodata ... pentru tine contezi TU, demnitatea TA ... iti este greu sa accepti in fata ta si in fata celorlalti ca EA nu te mai iubeste ... dar EA nu te mai vrea si nici nu o intereseaza ca tu nu vei accepta paternitatea, iar tu o acuzi de egoism ... DE CE? ... pentru cade fapt si TU esti putin egoist, mai ales cind gindesti ca un copil este un "b......" (imi pare rau dar personal urasc acest cuvint) ... un COPIL este un COPIL, nimic altceva, iar cine indrazneste sa numeasca fetita aceasta in alt mod (chiar daca e caz extrem), nu merita nici sa-i spele picioarele sotiei tale, sau ale fetitei si nu merita sa fie alaturi de fiul tau ... un PARINTE ADEVARAT nu numeste un alt copil "b......", oricine ar fi acel copil ... intelegi cum stau lucrurile d-nule Reiki? ... poate n-ar strica sa mai citesti inca o data mesajul Aureliei, poate te loveste ceva in suflet .

In alta ordine de idei, da-mi voie sa-ti dau un sfat prietenesc-virtual: ia o decizie,indiferent care va fi, consecinte vor urma, bune sau rele ... problemele legale rezolva-le in mod pasnic cu un avocat si cu sotia ta ... nu o mai agasa cu faptul ca o iubesti si o vei iubi intotdeauna... poarta-te normal, fiti amici, cind o vizitezi nu-i povesti de iubire, egoism sau o viata impreuna, discutati despre altceva... incearca sa-i redevii prieten de suflet, daca te accepta in preajma ... scoate-ti din minte faptul ca o vei iubi la nesfirsit, eu stiu, baga-te sub un dus cu apa rece si repeta de sute de ori ca nu o iubesti ... si apoi "move on" cu viata ta! ... gaseste-ti o femeie de care sa te indragostesti, o femeie care sa te iubeasca, care sa-l accepte pe Mitrut si pe surioara lui in viata voastra (orice ti-ar spune fetele pe aici, sa stii ca totusi exista asemenea femei), o femeie care sa nu gindeasca ca un copil fara tata e altceva decit un COPIL ... introdu in conversatiile dintre tine si Mitrut pe surioara lui si pe mama, educa-l in mod civilizat, fara simburi de razbunare sau orgolii ranite.

Nu mai cauta raspunsuri in van ... mi-ar trebui o luna sa-ti explic cum gindesc femeile, dar chiar tu poti citi acest forum si iti faci o idee, du-te la 'interzis barbatilor', du-te la 'in unul sau doi.....' samd si o sa intelegi. Nu vreau sa-ti spun ce s-ar fi intimplat daca, hai sa zicem, sotia ta ar fi postat prima aici, pe vremea cind era insarcinata ... ai fi uimit, crede-ma, sa auzi toate femeile care afirma ca ele n-ar fi facut asa ceva in veci, cum ar fi sustinut-o si ar fi felicitat-o .
Dar IA O DECIZIE !!!... odata pentru totdeauna ... nu te mai juca, dupa cum bine zice Raluca, cu ginduri, sentimente si vorbe ... deja ai ranit pe cineva: pe sora fiului tau, cind ai numit-o "b......", chiar daca ai spus-o numai pe hirtie, totusi ai gindit ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Sofie, logica mea este logica omului simplu care traieste in Romania, nu in Olanda sau Canada.
Sunt multe persoane inclinate sa faca acte de caritate, dar oare cati o fac?
Tu-mi spui aici ca arunc cu pietre in "biata" femeie. Nu-mi aduc aminte sa fi facut asta. A facut o greseala si nu am cum sa o aprob, dar sa o mai si admir...
Eu am scris la acest subiect bazandu-ma exclusiv pe ceea ce a povestit reiki, nu pot sa stiu cum a fost casnicia lor cu-adevarat. Din cate am retinut, el nu a inselat-o... poate a batut-o, poate a jignit-o, insa o palma sau un cuvant greu nu-ti dau dreptul sa te culci cu un alt barbat si sa aduci pe lume un copil nevinovat, doar "de dragul copilului". Eu inclin sa cred ca l-a facut de dragul ei, dar n-are importanta.
Copilul acesta a fost conceput in timpul casatoriei lor, separati sau nu si asta inseamna infidelitate.
Faptul ca nu mi-am inselat niciodata partenerul inseamna pentru tine bla,bla-uri (e problema ta ce viziuni ai asupra vietii), insa eu am principii. Poti sa te culci cu cati barbati vrei si sa faci cati copii iti da Dumnezeu, insa nu ai dreptul sa-i ranesti pe ceilalti in numele fericirii tale. Si daca tot ai copii, asuma-ti responsabilitatea de a-i creste, nu te agata de un nume, care nici macar nu mai e al tau.
In ceea ce priveste fetita, ea e un copil inocent, care va avea de suferit tocmai din cauza inconstientei mamei ei. Daca tot iubeste copiii atat de mult, de ce nu a mai facut unul cu sotul ei, chiar daca nu ar fi ramas impreuna, asa ar fi avut si copilul un tata responsabil? Ea a cautat placerea, nu inseminarea.
Noi traim in Romania, draga Sofie, si oricat de mult am incerca sa gandim occidental, nu putem.
Iar cand aducem pe lume un copil, ar trebui sa ne gandim intai de toate ce ii putem oferi noi acelui copil, nu ce ne poate oferi el noua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

Doamna Sofie,
Macar pentru ca ati facut efortul sa scrieti atit de mult si trebuie sa va raspund. Va legati de cuvintul bastard. Daca ati fi fost atenta si ati fi citit mesajul anterior ati fi vazut ca doamna Dialu la folosit si am vrut sa ii raspund in acelasi termeni.
De aici si pornirile astea razboinice care nu cred ca va caracrerizeaza. Dar sa revenim la subiect, vb de societatea romaneasca, traim in ea si nu am de gind sa plec de aici deci trebuie sa te supui societati. Imi spuneti ca sunt putin egoist, fiecare este dar daca nu imi pasa de copila nu aduceam subiectul in discutie.
Imi recomandati un avocat asta e valabil in occident, acolo sigur procesul era deja terminat si fara sa se mai gindeasca tatal la fetita care nu este a lui. Oameni mai practici ca noi, viata ii invata sa fie altfel.
Spuneti ca certificatul de nastere nu are nici o valoare pina la urma. Deci e clar ca nici nu conteaza daca sunt trecut acolo sau nu. Pe scurt asta este esenta. Asa sa fie oare? Nici un act nu mai conteaza daca de primul pe care il ai nu iti pasa. Restul care vor veni nu au valoare pentru ca nu suntem case regale. Oare asa sa fie? Mai ginditi-va.
De ce oare o acuz de egoism, las celelalte femei sa va raspunda.
Am fost cam in toate forumurile si am vazut ce se scrie si de aceea am postat. Eu nu am postat pentru ca sa primesc: bravo reiki imi place ce spui, nu puteam sa spun mai bine ca tine ce gindesc.... am postat pentru ca oameni sa gindeasca daca considera efortul necesar si sa imi spuna gresesti daca lasi numele tau acolo pentru ca.... sau lasa-l pentru ca.... Este simplu ce am propus eu.
Si in final imi cer scuze daca am jignit pe cineva nu asta a fost intentia mea. Iar pe fetita nu am jignit-o pentru ca ea "stie" ca nu gindesc asa iar dvs. ar fi trebuit sa va dati seama din tot ce am scris pina acum ca nu este felul meu de a gindi.
Imi spuneti sa termin dar dvs ati revenit in forta si ati imprastiat pareri in toate directile.
Oare eu am sarit calul acum?

PS Partea cu simburi de razbunare si orgoli ranite si cea cu agasatul "sotiei" cu dragostea mea m-au dat gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

Vreau sa ii rog pe modelatori sa inchida acest subiect. Lucrurile au sarit de pe fagasul lor si nu mai vad rostul continuari lui. Daca cineva mai doreste sa imi trimita raspunsul la intrebarea mea de ce sa las numele meu pe certificatul de nastere in dreptul rubrici tata? ii rog sa o faca pe adresa de mail.
Multumesc.
Reiki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Reiki chiar ca-ti place sa te joci cu vorbe si ginduri ... numai ca uneori acestea te dau de gol!
Ceea ce ai propus tu aici nu este simplu deloc ... ai expus mai putin de jumatate din datele problemei si astepti rezolvarea ... numai ca in mintea ta stii deja raspunsul, si atunci DE CE? ... la o citire mai atenta a tot ce s-a scris aici am observat un lucru: tu nu spui aproape un singur cuvint rau la adresa sotiei tale, in schimb editezi raspunsuri ample celor care o fac ... hmmm ... something's wrong here ... si apoi, tot la o citire atenta, observi ca ai primit o gramada de explicatii logice, sentimentale si de bun simt la dilema ta in legatura cu paternitatea ... si totusi ce raspuns astepti?

Lasind toate acestea la o parte, pentru ca oricum nu au nici o importanta, vreau doar sa-ti spun ca m-ai inteles gresit in ultimul mesaj ... nu am spus niciunde ca certificatul nu are importanta, ci am specificat cum arata alte certificate unde nu este mentionat numele tatalui, desigur ca exista registre unde sunt trecute toate datele copilului ... bineinteles ca certificatul si ce scrie in el este important pentru un om, dar nu si pentru locul lui in societate, nu in societatea in care traim noi ...
Pentru mine copiii inseamna mai mult decit TOTUL, sunt genul de persoana care pling in hohote cind vad reportaje cu copiii orfani din Grozni care traiesc in vagoane de tren, sau cu copiii care mor de foame in Etiopia, sau fetitele ale caror parinti au fost omoriti pe trecerea de pietoni de un sofer beat ... iar tu vii aici si pui nevoile unui copil in spatele averii, numelui, pozitiei sociale ... la asta m-am referit cind am mentionat casa regala sau marile familii, pentru ca numai acestia isi pun problema in felul acesta ...
Ti-a mai zis si Lidia parca, ca de fapt tu vezi in fetita o amenintare sociala la adresa fiului tau, si numai aceasta constatare ar trebui sa te puna pe ginduri si sa te ajute sa iei decizia corecta ... intelegi acum? ...
Nu stiu cum sa-ti spun, dar ma enerveaza faptul ca pozezi in victima, cind de fapt singura victima aici este fetita nevinovata si fiul tau, mai mult sau mai putin ... tu iti pui problema legat de cui ii va ramine averea ta, ce vei face daca te vei recasatori etc etc, totul legat de partea materiala si apoi hodoronc-tronc, trintesti intrebarea "ce conteaza mai mult pentru un copil, sa aiba un tata pe hirtie sau unul linga el?" (scuze daca nu citez chiar corect) ... intrebare la care si un copil de 4 ani ti-ar putea da raspuns, dar vai, trebuie sa ne convingi pe noi, ce tatic grijuliu esti tu si cit de mult suferi ... no comment la asta, suferi foarte mult si esti un tatic extraordinar, dar hai sa-ti pun si eu o intrebare, raspunsul ti-l dai singur, pentru ca pe mine nu ma mai intereseaza si acesta este ultimul mesaj pe care-l postez la acest subiect:
De ce n-ai zis nimic cind s-a nascut fetita, de ce n-ai protestat atunci impotriva numelui tau pe certificat?
Probabil pentru ca ai vazut in aceasta o posibilitate de a fi din nou impreuna cu sotia si fiul tau ... iar acum nu mai este, deci protestezi ...
Pacatul meu sa fie, dar eu nu vad nici o grija pentru aceasta fetita in atitudinea ta si e normal sa fie asa ... dar e frustrant pentru unii dintre noi sa te auda ca spui ca nu o iubesti, dar iti pasa de soarta ei ... si daca ma insel, atunci cei doi copii se numara printre cei mai fericiti din lume ...
Nu pot sa-ti spun decit Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

Doamna Sofie, va voi raspunde pe pasaje ca sa nu mai amestecam lucrurile.
"Reiki chiar ca-ti place sa te joci cu vorbe si ginduri ... numai ca uneori acestea te dau de gol!
Ceea ce ai propus tu aici nu este simplu deloc ... ai expus mai putin de jumatate din datele problemei si astepti rezolvarea ... numai ca in mintea ta stii deja raspunsul, si atunci DE CE? ... la o citire mai atenta a tot ce s-a scris aici am observat un lucru: tu nu spui aproape un singur cuvint rau la adresa sotiei tale, in schimb editezi raspunsuri ample celor care o fac ... hmmm ... something's wrong here ... si apoi, tot la o citire atenta, observi ca ai primit o gramada de explicatii logice, sentimentale si de bun simt la dilema ta in legatura cu paternitatea ... si totusi ce raspuns astepti"

Daca vorbesc sau expun ce gindesc aici inseamna ca in mod normal ma expun si ma dau de gol. Ce intelegeti dvs prin ma dau de gol asta nu mai este important. Nu am spus ca este simplu, daca era nu va mai invitam la dezbaterea subiectului. Ce vroiati sa va intreb? Cum sa schimb un scutec? Hai sa fim seriosi. Something's wrong here? Ce este gresit va intreb eu acum, ca nu spun lucruri urite despre ea? Ce ati vrea sa spun ca este "asa si pe dincolo"? Pai daca spun asa ceva o discreditez si nu se poate apara. Pentru ca este normal sa nu vb de rau despre un om la care am tinut si tin. Iar atita timp cit fac asa nu vad de ce v-ar deranja. Ati fost aparatoare infocata a ei. Unde este problema ca chiar nu inteleg?
Sunt de acord ca am primit multe raspunsuri pe care le apreciez si pentru care am multumit. Dar nu am primit niciunul care sa ajunga in mintea sau in sufletul meu si sa ma convinga sa ramin pe hirtie tatal fetitei. Asta era raspunsul pe care il doream. Nu este obligatoriu sa il primesc. Am incercat macar. Am vrut sa vad daca ma poate misca ceva in directia indicata de mine. Este usor sa treci prin viata fara sa iti pese de consecinte. Ori eu nu vreau sa ajung asa, sa ajung sa imi contorizez la pensie viata si sa constat ca decizile mele au fost jalnice si ca am afectat cu asta vietile in rau a celor din jurul meu.

"Lasind toate acestea la o parte, pentru ca oricum nu au nici o importanta, vreau doar sa-ti spun ca m-ai inteles gresit in ultimul mesaj ... nu am spus niciunde ca certificatul nu are importanta, ci am specificat cum arata alte certificate unde nu este mentionat numele tatalui, desigur ca exista registre unde sunt trecute toate datele copilului ... bineinteles ca certificatul si ce scrie in el este important pentru un om, dar nu si pentru locul lui in societate, nu in societatea in care traim noi ..."

Trecind peste inceput voi trece la partea cu certificatul care are importanta dar nu si pentru societatea in care traim. Gresit. GRESIT. Are un rol important in societatea noastra. Daca va intereseaza va voi explica si cum cu un mic exemplu. La gradinita unde a inceput sa mearga baiatul meu au luat acetele acestuia si unele date ale mamei. Pe scurt acolo a vazut ca mama este divortata. Nu a contat prea mult amanuntul asta la prima vedere. Dar baietelul devenea mai agitat decit la vechea gradinita si nu prea mai "invata" la fel. La serbarea de Craciun am fost si eu invitat de baietel :) si acolo a primit ultimul cadoul de la mosul improvizat de gradinita. A fost o scena trista pentru el (amuzanta si induiosatoare pentru adulti). Pentru ca era disperat toti primisera si la el nu mai ajungea, asa ca atunci cind s-a intors inapoi de la mos a oftat de s-a auzit in toata sala. Pina in momentul ala nu am calcat pe acolo. Dar am inceput sa il duc eu pe baietel dimineata si dupa ce au vazut cei de acolo ca vine baietelul cu un barbat si cu Jeep-ul la gradinita au inceput sa intre la idei si apar schimbarile... Scuze repetate pentru ca a primit cadoul ultimul, atentie sporita pentru baietel,.....etc, etc. Vedeti ce importanta are un amanunt. Desi platea la fel ca ceilalti copii. Daca era vorba de fetita care nu are tata pe certificat si nu s-ar fi ivit un barbat acolo ma intreb cum ar fi decurs lucrurile???? VA SPUN DIN NOU, TOTUL CONTEAZA!!!

"Pentru mine copiii inseamna mai mult decit TOTUL, sunt genul de persoana care pling in hohote cind vad reportaje cu copiii orfani din Grozni care traiesc in vagoane de tren, sau cu copiii care mor de foame in Etiopia, sau fetitele ale caror parinti au fost omoriti pe trecerea de pietoni de un sofer beat ... iar tu vii aici si pui nevoile unui copil in spatele averii, numelui, pozitiei sociale ... la asta m-am referit cind am mentionat casa regala sau marile familii, pentru ca numai acestia isi pun problema in felul acesta ... "

Daca va afecteaza cum spuneti trebuie sa vedeti si unde este problema. Trebuie sa vedeti cum ii puteti ajuta pe acei oameni pentru care plingeti. Doar in felul asta va pot da dreptate. Daca vedeti doar partea care va face sa plingeti este treaba dvs. Vedeti numai copii orfani nu si pe soferul beat. Eu vreau sa vad daca pot evita sa fac un om, un copil, sa plinga mai tirziu din cauza mea. Daca voi considera necesar si pretul pe care il voi plati este "rezonabil" atunci o voi ajuta pe fetita desi legal nu am nici o responsabilitate.
Am incercat sa expun toate fatadele, mai putin cele intime intre mine si fosta mea sotie si cred ca am procedat corect pentru ca ca oamenii sa vada "tot" tabloul nu doar partea sentimentala cum o vedeti dvs. Si nu m-am ascuns dupa nimic. Nevoile unui copil, viitor adult in fata "averi", numelui si a demnitati mele. Dar cum trebuie sa fac? Sa infiez toti copii care au nevoi? De ce nu faceti dvs asta? Va rog sa aveti putin echilibru si sa ginditi si nevoile mele si ale baiatului si ale celor din jurul dvs. nu doar pe ale uneia dintre parti fie si el copil nevinovat. Asa este corect sa ginditi.

"Nu stiu cum sa-ti spun, dar ma enerveaza faptul ca pozezi in victima, cind de fapt singura victima aici este fetita nevinovata si fiul tau, mai mult sau mai putin ... tu iti pui problema legat de cui ii va ramine averea ta, ce vei face daca te vei recasatori etc etc, totul legat de partea materiala si apoi hodoronc-tronc, trintesti intrebarea "ce conteaza mai mult pentru un copil, sa aiba un tata pe hirtie sau unul linga el?" (scuze daca nu citez chiar corect) ... intrebare la care si un copil de 4 ani ti-ar putea da raspuns, dar vai, trebuie sa ne convingi pe noi, ce tatic grijuliu esti tu si cit de mult suferi ... no comment la asta, suferi foarte mult si esti un tatic extraordinar, dar hai sa-ti pun si eu o intrebare, raspunsul ti-l dai singur, pentru ca pe mine nu ma mai intereseaza si acesta este ultimul mesaj pe care-l postez la acest subiect:"

Imi pare tare rau ca va enervez. Cel mai corect lucru este sa nu mai cititi un subiect care va enerveaza. Eu pur si simplu am expus o poveste si am cerut niste raspunsuri. Daca ma vedeti victima, poate ca doar asta vedeti dvs. Vreti sa nu imi mai pese de nimic sa fiu tata neconditionat pentru fetita si cu asta sa uit tot. Pai din nou ca nu vedeti doar asprectele legate de nefericirea unui copil, nu vedeti in ansamblu. Mama cristalina, tata se da victima, copii saraci de ei... dar cine o fi vinovat? Poate tata, poate mama, dar cum pot gindi eu sa le fie bine copiilor? Asta e intrebarea pe care trebuie sa o puneti ptr dvs. Nu cine este vinovat sau victima. De ce credeti ca ma gindesc la fetita si intreb daca gresesc si caut motive sa ramin acolo unde sunt acum? Pentru ca sa ajung o victima aveti dreptate, de asta aveam nevoie eu sa aiba cine sa imi plinga de mila.
La intrebarea mea este adevarat ca poate sa imi raspunda si un copil de 4 ani dar atunci ma duceam la gradinita sa intreb. Poate ca o sa deschid un subiect nou pe tema asta. Dar conteaza totul va spun din nou. De ce nu puteti accepta ca poate nu este nimic ascuns in spatele vorbelor scrise de cineva pe forum? De ce trebuie ca sa fie si o gramada de lucruri ascunse pe care sa le descoperiti si sa le "dezvaluiti" dvs.? Poate chiar asa este cum am spus eu. Asta nu puteti accepta?
Constat ca luati numai ce va place din cele scrise aici.

" De ce n-ai zis nimic cind s-a nascut fetita, de ce n-ai protestat atunci impotriva numelui tau pe certificat?
Probabil pentru ca ai vazut in aceasta o posibilitate de a fi din nou impreuna cu sotia si fiul tau ... iar acum nu mai este, deci protestezi ...
Pacatul meu sa fie, dar eu nu vad nici o grija pentru aceasta fetita in atitudinea ta si e normal sa fie asa ... dar e frustrant pentru unii dintre noi sa te auda ca spui ca nu o iubesti, dar iti pasa de soarta ei ... si daca ma insel, atunci cei doi copii se numara printre cei mai fericiti din lume ..."

Daca ati fi citit cu atentie ati fi vazut ca stiam inainte de nasterea fetitei de termenul de prescriere si stiam ca NU SE PUTEA ALTFEL. Legal dupa cum am mai spus sotul trebuie trecut pe certificat. Sa protestez cui? In fata parlamentului? Ca nu mama a facut legile in tara asta. Nu sunteti atenta la ce scriu alti si din nou sint convins ca vedeti numai ce va convine. Ce efecte ar fi avut protestele mele fata de mama? Cunoscind de ce a ajuns numele meu pe certificat ar fi zis ca sunt timpit daca protestam. Oricum ar fi fost inutil, poate chiar ar fi avut un efect contrar.
Si psihologic vorbind, daca o luam logic, atunci eram mult mai marcat ca acum de cele intimplate si era normal sa refuz atunci orice sansa pentru copilul care nu era al meu. Acum a mai trecut ceva vreme si lucrurile s-au mai asejat si in mintea si sufletul meu si daca voi putea cu ajutorul lui Dumnezeu voi face ce este mai bine (binele pe care il vad eu, nu mama sau dvs.) pentru baietel, fetita si pentru cei din jurul meu. Se vede ca nu ati inteles multe.
Trebuie sa recunosc ca ultima fraza nu am inteles-o.
Dar pentru "succesul" de sfirsit va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Ma provoci, nu?...
Earn your living honestly...Show gratitude to everything!!!
Le recunosti, nu? ... sunt doua din cele 5 principii Reiki ... si cind ti-am vazut nickul am crezut ca te si ghidezi dupa aceste principii ... ma insel oare?

"Something's wrong here" - ma refeream la faptul ca desi ai spus la inceput ca esti in cautarea unui raspuns care sa te intoarca din drum, tot ce ai scris dupa aceea, reflecta foarte clar ca de fapt cauti 'aprobare' pentru decizia pe care ai luat-o deja - liniutza ... ai respins sau ignorat absolut toate mesajele pro TATA, prin tot felul de explicatii ... pricipit acum?

Sincer imi pare foarte rau de ce s-a intimplat lui Mitrut, cunosc sentimentul foarte bine ... si eu am fost un copil marginalizat in primii ani de scoala, dar pe alte motive, hai sa le zicem politice ... DAR, nu crezi ca acest episod n-ar fi avut loc, daca de ex mai dadeai si tu pe la gradinita inainte de serbare? ... sau sa fi mers impreuna cu ex-sotia sa-l inscrieti, chiar daca ea ar fi refuzat trebuia sa insisti, sau puteai sa mergi dupa aceea si sa vizitezi gradinita, sa discuti cu educatoarele, nu sa astepti invitatia copilului ... logic?!? ...
De fapt cine este sau ce este Societatea? ... nu suntem NOI? ... si daca NOI nu facem ceva sa ne eliberam de complexe si prejudecati, cine sa o faca pentru noi? ... asta nu pot eu sa accept, lamentarile, nicidecum altceva!
De inteles am inteles destule, dar din punctul meu de vedere! ... OK? ... iar eu sunt o razboinica - sentimentala! ... si in plus am dreptul sa-mi spun opinia, la fel cum altii au dreptul sa mi-o contrazica!
Cit despre copiii care-mi provoaca lacrimi si ce fac eu pentru ei, am sa-ti spun urmatoarele: lacrimile de suferinta ale unui COPIL sunt provocate de catre noi, adultii, problema e la noi - e orgoliu, prejudecata, prostie de multe ori, razbunare si rautate ... ma doare intr-adevar si nu pot sa vad un copil care sufera, dar din pacate, cu toate ca am puterea morala, nu o am pe cea sociala si financiara ca sa pot face MARE LUCRU pentru ca acesti copii sa nu mai sufere ... asa ca fac ce-mi sta in putinta si cit ma tine buzunarul ... in rest, nu-mi ramine decit sa pling ... pricipit si aici?
Si de fapt, cine e cel care nu intelege?
Eu inteleg asa: sunt nsphpe mii de motive sa alegi liniutza ... ca sa alegi TATA, ai doar doua optiuni: Caritate sau Dragoste pentru copil ... te caracterizeaza vreuna dintre acestea? ... raspunsul la dilema ta este foarte simplu, in functie de DA sau NU!

Si acum, chiar te rog, hai sa terminam aici ... promit ca nu-ti mai raspund ... nu de alta, dar si pagina se incarca foarte greu ...
Succes! ... din nou ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia spune:

Reiki, dar tu ce cauti de fapt si de drept? Un raspuns ca se te intoarca din drum? daca aveai dubii asupra hotararii pe care ai luat-o, cereai "sfatul" inainte de a intenta actiunea in instanta. Cum a zis si Sofie, tu nu caut altceva decat aprobare pentru ceea ce ai facut. Sunt mii si mii de argumente ce-ti sustin decizia (si ma mira cum multe fete de aici au inceput sa "dea cu pietre" in sotia ta, fara a stii si varianta ei. Daca un barbat calca pe de laturi..... hai sa mai dam o sansa. Daca este femeia cea care face asa ceva.... wow, hai sa o lapidam, cum a indraznit asa ceva. Iata inca un exemplu de atitudine a societatii romanesti. Si a stupiditatii unor atitudini in societatea romaneasca.) Dragul meu, traim in secolul XXI, ce-i aia copil din flori? Nu vreau sa devin avocata imoralitatii (cum poate unele fete vor cataloga aceasta afirmatie) , dar a avea copii cu 2 tati diferiti nu-i dovada de imoralitate. Am o prietena care tot zice ca vrea un copil dar n-a gasit cu cine sa-l faca. Daca vrea copil asa de mult (desi ma indoiesc, ca am auzit comentarii din partea ei cand eram insarcinata: vai, cand ma gandesc ca o sa devin diforma in timpul sarcinii si nimic n-o sa mai vina bine pe mine!) putea sa se duca la o banca de sperma... Hai ca am divagat.
Deci... chiar tu rugai moderatorul (undeva mai sus pe pagina) sa inchida subiectul dar nu te-ai abtinut sa "demontezi" mesajul Sofiei, si nu oricum ci la modul magaresc. Citez:

"...Daca va afecteaza cum spuneti trebuie sa vedeti si unde este problema. Trebuie sa vedeti cum ii puteti ajuta pe acei oameni pentru care plingeti. Doar in felul asta va pot da dreptate. Daca vedeti doar partea care va face sa plingeti este treaba dvs. Vedeti numai copii orfani nu si pe soferul beat...."".
si tot asa, pe un ton (pe care poate ca mi-l imaginez) nu foarte politicos, desi i te adresezi cu "dumneavoastra
In fond si la urma urmei ce vrei? Nu cred ca exista nici un motiv pe lumea asta care sa te faca sa accepti cu sufletul impacat solutia aleasa de sotia ta. Ti-am mai spus (si aici ma citez pe mine):
"Spui ca nu o iubesti pe fetita. Este normal. Nu este a ta, in plus este dovada tradarii sotiei tale, este motivul pentru care baietelul tau nu are atentia totala a mamei sale si datorita faptului ca apari la rubrica "tata" in certificatul ei de nastere, baiatul tau este in pericol sa ramana doar cu jumatate de mostenire (da, sunt sarcastica aici, dar nu ma pot abtine... scuze).
N-ai sa o iubesti niciodata pe fetita pentru motivele enumarate mai sus. Si in plus.... Nu inteleg cum functioneaza mecansimele iubirii de tata (pentru ca sunt mama, nu si tata), dar daca un tata are macar 50% din instincele unei mame, tu o "simti" pe fetita ca o amenintare la adresa fiului tau (nu fizica.... morala si sociala si materiala si emotionala..... stii tu, tot blah-blahul de rigoare).

Da, poate daca sotia ta va reveni la sentimente mai umane (??) poate veti redeveni o familie. Si-ti vei face datoria data de fiul tau si fata de sotia ta (poate vei ierta ratacirea, dar nu o vei uita) si atunci fetita va creste impreuna cu voi, poat o vei trata ca si pe fiica ta, dar nu o vei iubi niciodata. "
it is up to you... si poate totusi acest subiect va fi inchis (ca iata cum imi aduci aminte de tata, care oricate argumente i-ai aduce intr-o discutie, el o tranteste pe: "pe mine nu ma convingi nici in 100 de ani", desi tu, interlocutorul lui ai dreptate!)

Numai bine.

Sa incerci sa-i multumesti pe toti... o tentativa ce se va dovedi imposibil de finalizat.
Lidia

Mergi la inceput