viata in Germania

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by osolita

Nu degeaba spun eu mereu ca in Germania fiecare functionar face cum il taie capul. Eu am dat anul trecut ZMP si nu mi-a cerut nimeni nici o dovada ca am facut 800-1000h, nici macar n-am facut cursul pregatitor ci doar m-am prezentat la examen.
Mie oricum nu mi se pare normal sa ti se pretinda ca ai facut nu stiu cate sute de ore, poate eu am invatat singura sau am invatat in familie germana, ce-i intereseaza pe ei asta? Ca doar e pe riscul meu, daca nu sunt destul de pregatita pic examenul si cand ma inscriu din nou iar platesc taxa si tot asa. Eu nu cred ca taxa pe care o platesti nu acopera cheltuielile de corectare, asa ca e in avantajul lor ca tu sa vii de cat mai multe ori la examen.


Osolita,
Nici eu nu-mi amintesc sa-mi fi cerut nimeni un anumit numar de ore,eu am facut 6 luni de curs intensiv pt ca asa am vrut eu,am considerat ca la momentul respectiv asta era cel mai bine pt viitorul meu profesional,aveam si oarece spor la invatat pt ca tocmai venisem dupa rezidentiatul din Ro,nu aveam copii asa ca...timp pt mine din belsug.Mie mi-a prins foarte bine,acasa aveam profesorul asa ca am reusit in scurt timp sa invat mult si bine.Tre`sa recunosc ca de-atunci am uitat o gramada de gramatica dar incerc sa-mi reamintesc,mai fac si acum alte cursuri pt ca in viitorul ff apropiat voi avea nevoie.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Corina dora Visinoiu

Heeeeei, fetelor, sper ca lista nu s-a incheiat, eu sunt Dora din Kiel si as vrea tare mult sa apar si eu pe lista! daca va intrebati unde e Kielul, ati ghicit, la mama dracului, im Schleswig - Holstein! Va sarut si pe curand!


Draga Dora,
Ti-am raspuns la mail dar mi-a venit inapoi,zice ca adresa nu corespunde asa ca am reluat in PM si sper ca il gasesti curind!
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crystinne spune:

Da, e mai bine sa isi scrie fiecare in profil unde este. Eu oricum mi-am copiat lista si asa, cine stie, ma uit mai rapid.

Referitor la orele alea multe se fac destul de greu .
Eu sunt acum in Mittelstufe 1 iar dupa asta inseamna ca as avea 800 de ore (facute intr-un an).

Dar daca dovedesti cumva (probabil vorbind cu ei) ca stii germana sunt sigura ca accepta sa dai testul sa vada ce stii.

Am auzit de cineva care stie de acasa germana perfect, a sunat la facultate si s-a inscris pur si simplu. A vorbit fara nici un dubiu bine si persoana de acolo si-a dat seama ca nu trebuie sa mai prezinte nici o dovada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:


Fetelor, va doresc multa bafta celor care vreti sa dati teste! Dar, brrr, ce de ore de germana trebuie.

Eu acum am alt stres: stiti pana cand ar trebui sa se circule cu cauciucuri de iarna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

bafta multa celor care dau examene.As dori sa readuc putin in discutie legea imigrarii,rugandu-va pe cele care stiti germana ,sa va aruncati ,daca aveti timp ,un ochi pe saitul http://aufenthaltstitel.de/zuwg/0094.html
si sa-mi spuneti si mie ce spune acolo ,ca pana traduc eu tot cu dictionarul se schimba textul.Va rog mult si nu va suparati ,da poate ca va intereseaza si pe unele dintre voi macar.

Roxy si Cristi cel vorbaret

huianur
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Ruxi:
Inainte de martie nu ne putem astepta la o decizie referitor la legea imigrarii. Trebuia sa aiba loc o intalnire comuna vineri insa a fost amanata pe 27 febr.
Verzii zic ca nici atunci nu se vor mai apropia parerile. Uniuenea zice ca ajungerea la un compromis este impiedicata chiar de verzi.
s.a.m.d.

Asta e esentialul, pe scurt, mai tarziu ma uit mai cu atentie si iti mai spun daca te mai intereseaza.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

merci Cristina,sigur ca ma intereseaza.Dar m-am cam saturat de amanarile lor
Din 2002 trebuia sa o dea si e 2004 si ei tot nu se pun de acord
Ii doare pe astia de lege ...
Astept ,sa vdem in zilele urmatoare ce va mai fi

Roxy si Cristi cel vorbaret

huianur
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

mi-am papat cornul de la brutarie, cu un pic de lapte cald, mi-am revenit dupa vantul de afara asa ca scriu in continuare:

Seful FPD G.W. Min Justitiei si respons. cu strainii in BW Corinna W.H. si inca un boss de la FDP ca nu stiu exact cum se traduce functia asta, Max. S am arata joi in Berlin ca este "deosebit de important" sa mentina imigrarea. W. a spus ca acuma se cere "vointa politica". FDP a construit "punti ale ratiunii" pe care acum numai ce trebuie pasit, a spus apeland la partide sa se miste... ceva de genul "mai lasati cearta si hai la treaba" (sper ca nu voiai o traducere mot-a-mot:))ca nici eu nu stiu)

Cam pe tonul asta se continua si apoi zic ceva despre refugiati.

Si eu cred ca ii doare undeva... important pt fiecare dintre ei, in momentul de fata, este sa nu cedeze cumva 1 cm in favoarea celuilalt. Si noi stam si ne uitam la stiri poate-poate o mai zis ceva de bine... si noi tot cu GC suntem veniti, din fericire nu de la inceput asa ca avem timp sa vedem cum or sa se descurce cei care au avut inspiratia sau curajul sau ghinionul sa vina de la inceputul programul GC. Sa speram... totusi... speranta moare ultima, nu?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana spune:

Eu nu locuiesc in Germania, dar am urmarit putin dialogul vostru. Am si eu o nelamurire. Care e problema cu GC si despre ce lege e vorba?
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Ana, este vorba despre o lege speciala care le permite specialistilor IT din Europa de Est (si India, parca...) sa lucreze in Germania pe o perioada de maxim 5 ani si fara posibilitate de prelungire (cel putin deocamdata....).Se incearca sa se acopere prin aceasta lege deficitul de specialisti IT pe care Germania a fost nevoita sa-l recunoasca ca-l are.Cam asta la asta se refera (cam aproximativ... ) legea GC.
Problema este ca au venit mii de specialisti care s-au instalat destul de bine aici si, dupa 5 ani, sunt nevoiti sa plece, in momentul de fata neexistand nici o alta posibilitate de a ramane aici sau macar de a prelungi contractele.Acest fapt nemultumeste foarte multi green-cardisti desi la momentul in care am ajuns aici stiam foarte bine ca am venit doar pentru 5 ani si atat.Dar am sperat la mai mult...

quote:
Originally posted by Ana

Eu nu locuiesc in Germania, dar am urmarit putin dialogul vostru. Am si eu o nelamurire. Care e problema cu GC si despre ce lege e vorba?
Multumesc.



Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput