Ajutor:cum il adorm fara san/suzeta/leganat

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

salut

resimt intradevar acut nu atat lipsa de somn, pot functiona mult timp doar cu 4-5 ore de somn la 24 de ore (cu cdt ca orele respective sa fie legate) cat faptul ca nu print legat mai mult de 2 ore, 2 ore jumate;

krishu incep sa cred ca e de la dinti si noapte se scoala pt ca vine durerea brusc (ziua isi mai baga mainile in gura, mai roade ceva, ii mai distrag atentia)

iuliacris multumesc ; stii vorba aia, dc Dzeu nu a dat nici tu nu ai de unde cere

raly multumesc si tie; am vazut si eu ca 150 g de iaurt cu cereale nu a dat nici un rezutat; o sa vad dc in loc de iaurt ii introduc alt timp de masa seara, inainte de baie san;
cu el mai dorm uneori cateva ore dimineata (intre 6 si 8) dar e un somn fff chinuit asa ca sunt convinsa ca nu e ok cosleepingul in cazul nostru;

lucasmom am citit despre aceste "sleep associations" doar ca problema mea e cum imi dau seama ca se scoala pt ca s-a obisnuit cu san sau se scoala ca are un disconfort, o durere; de aceea nici nu vreau sa il las sa planga pt ca ma gandesca ca poate scularile lui sunt cauzate de o durere, un disconfort si chair nu are nevoie de plans suplimentar (plus ca el cand plange il stie un cartier, nu prea stie sa planga "incet")
am sa ma straduiesc cu alte asocieri seara;

gabita2005 nu te lua dupa ce spun anumiti useri; tu ai aplicat metoda care s-a potrivit bbului tau;
sunt varza de oboseala, dar nu la limita, ma cunosc si o mai pot duce destul; insa ai dreptate, ma gandesc ca nici pt el nu poate fi bine pe termen lung sa aiba asa somn fractionat
am deschis topicul ca sa culeg info, sa incerc sa imi dau seama cum ar fi mai bine pt bbul meu;
multumesc si pt aprecieri, dar pe bune eu cred ca sunt cea mai buna mama...pt copilul meu evident;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

va rog sa ignorati postarile userului liliana82;
eu nu vreau "avocat" (oricat de bine intentionat) si userul respectiv are aproape numai mesaje care incita la cearta;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

Leganatul se poate inlocui f bine cu cititul unei povesti in brate.
Dupa mine uneori trebuie sa fii un pic dura in hotararile tale chiar si cu copilul tau cu toate ca asta te face sa suferi , sa ti se rupa inima cand ii vezi ochii plini de lacrimi.


Hai Gabitza, da-o-n colo de treaba..chiar asa? Da' de ce sa fie dura cu copilul ei cand ea a spus ca nu poate sa-l lase sa planga? Are totusi doar 9 luni, ce pretentii sa ai de la un copil asa de mic..nu plange el degeaba...pai daca pe el il dor gingiile..ce sa faca? Plange ca altfel nu stie sa se exprime...cere ajutor.

Fi-miu are 2 ani si 8 luni si pana sa-i iasa dintii a dormit toata noaptea..nici pishu nu facea...de pe la 7-8 luni a inceput sa planga noaptea... a inceput sa pape mult lapte pe timpul noptii...nefiind alaptat era sg lui consolare biberonul/suzeta (a se citi despre suptul non-nutritiv la nou nascuti...FOARTE IMPORTANT ..eu i-as da macar suzeta inainte sa adoarma..daca o ia bine daca nu nu.). Nici nu m-am gandit sa-l las sa planga...m-am conformat si eu si tat-su. De un an doarme cu tat-su, care merge si el la munca, si in perioadele de eruptii dentare a fost/inca este, cumplit..urlete in toiul noptii etc, etc..ce sa facem? ne-am conformat..am facut/facem tot ce este posibil sa-i alinam suferinta..e vorba de copilul nostru ..mi se rupea inima cand il vedeam cat sufera. Acu' suntem pe ultima suta de metri cu el..ultima maseluta. O sa treaca..este greu dar ce sa faci? ne sacrificam ca doar suntem parinti... nu-l fac nici spartan si nici in Legiunea Straina nu voi sa-l dau. Binele lui este sa-i fie BINE... nu sa planga si sa sufere. La canini dar in special ultimii molari am avut niste nopti cumplite..plangeam si eu si tat-su langa fecioras. L-am pus si la san sperand ca-l calmez..din disperare... daca lua sanu il si lasam sa suga fara prejudecati. Pe fii-mea nici nu ma gandesc s-o intarc pana sa-i iasa toata dantura..la cate am tras cu fecioru'. Ea fiind alaptata suporta mai usor eruptiile dentare...

m-am gandit la tine Porumbita..mi-am amintit de un topic http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=94892&whichpage=1&SearchTerms=metoda ... mie mi-a placut mult deznodamantul..initiatoarea topicului s-a intors dupa 2 ani (timp in care nascuse al doilea copil) si ne-a spus asa de frumos experienta ei.. sincer sper din suflet sa iei aceeasi hotarare ca ea

KHRISU mamik de baietel si fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

Porumbita- un sfat daca se poate;
incarca sa il dai cu CALGEL pe gingii de 2-3 ori pe zi si vezi daca mai face tot asa,inclusiv seara la culcare,dupa ce a supt,la noi a dat rezultat f bun,este mentolat si se pastreaza la rece ca atunci cand ii dai sa il calmeze;eu zic sa incerci totusi si poate reusesti sa dormi mai multicel,chiar daca nu toata noaptea macar jumate.

POZE

BAZAR PENTRU MIHAITA
BAZAR PENTRU BOGDAN
BAZAR PENTRU EMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Citat:
citat din mesajul lui andru_mami

Porumbita- un sfat daca se poate;
incarca sa il dai cu CALGEL pe gingii de 2-3 ori pe zi si vezi daca mai face tot asa,inclusiv seara la culcare,dupa ce a supt,la noi a dat rezultat f bun,este mentolat si se pastreaza la rece ca atunci cand ii dai sa il calmeze;eu zic sa incerci totusi si poate reusesti sa dormi mai multicel,chiar daca nu toata noaptea macar jumate.

POZE

BAZAR PENTRU MIHAITA
BAZAR PENTRU BOGDAN
BAZAR PENTRU EMA


Si la noi a mers asta o perioada...si inca un tratament homeopat Chamomilla 9 ch..dar pt asta tre sa vezi medicu. Chamomilla asta a dat rezultate f bune cateva luni ... Eu sunt convinsa ca din cauza gingiilor iti plange...ai mei au avut aceeasi evolutie pana sa le iasa dintii..si perioade bune au fost intre eruptii..dupa incisivi..dupa premolari..dupa canini..asa mici pauze... Un raspuns exact iti dau dupa 1-2 luni cand se termina de iesit dantura fiului meu.

KHRISU mamik de baietel si fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Porumbita eu pot doar sa iti spun ce a functionat la mine si alte doua prietene ale mele insa numai cand am ajuns la limita limitelor si am considerat ca nu mai pot.

Eu cu doua prietene avem copii de o varsta nascute la o luna si respectiv 3 luni diferenta. Pana intr-un an fetita mea si a uneia dintre prietene dormeau noaptea perfect, fara probleme, puse in pat dormit pana dimineata. Cea de a treia fetita dormea doar pe burtica mamei ei si rareori reusea sa o transfere in patut, iar cand reusea se trezea dupa o ora. Nici in pat cu ei nu reuseau sa o puna ca ea vroia clar doar la ma-sa pe piept.

Asa ca mama ei (prietena mea) cand a implinit prientesa 8 luni a zis "gata, nu mai pot, am ajuns sa cred ca nu mai raspund de faptele mele, de 8 luni dor doar 2 ore daca o tine tac'su in brate". Asa ca s-a informat cu asistenta copilului si au urmat metoda plansului (controlled crying). Prima noapte a plans ceva, a doua mai putin, a treia nu s-a mai trezit.

Asta vara am fost cu ei in vacanta si fetita respectiva merge la nani asa fericita de zici ca merge la disco.

Acum revenind la noi doua cu fetele "perfecte" pana la un an. Dupa un an au schimbat foaia amandoua. Juma de an m-a chinuit fie-mea, cu biberon din care sugea permanent noaptea. Si cand zic permanent vorbesc serios. Si cand se termina laptele urla. Bea trei biberoane de lapte in 6 ore. Pana am crezut ca crap.

Asa ca, cu durere in inima, doua nopti nu a mai existat biberon, doar un pahar cu apa. Prima noapte s-a trezit a plans, i-am oferit apa, nu i-a trebuit. A plans vreo doua ore. Mentionez ca nu ma deranja sa doarma cu noi in pat, vroiam doar sa doarma, asa ca la noi in pat s-a desfasurat operatiunea. Seara urmatoare a plans juma de ora, a baut o gura de apa si s-a culcat. Si gata. Nu s-a mai trezit noaptea de atunci. Se mai trezeste acum la 2 ani sa vina in pat cu noi dar cum o pun in pat dormim, in general la 5 dimineata se trezeste si se culca la loc langa noi.

Ah si ca sa ma asigur ca nu o dor dintii si sa nu ma mustre constiinta (desi era cu noi in pat, deci o tineam in brate cand plangea, o alinam) i-am dat o lingurita de Calpol la culcare cele doua nopti doar, ca in caz ca o dor dintii sa o aline.

Cea de a treia prietena a patit la fel ca mine numai ca nu a avut inima pana la 2 ani sa face nimic. La ei era si mai si, nu dormea cea mica decat in masina. Pana cand au zis stop ca nu mai puteau si la fel dupa 2 nopti dormea mandra de n-avea treaba, in patutul ei linistita.

Eu ma gandesc ca trebuie sa luam in consideratie si binele copilului. Un copil care se trezeste asa des e clar ca nu se odihneste suficient. Eu spre ex m-am gandit ca nu numai ca nu se odihneste suficient fie-mea dar ii stric dintii daca ea numai lapte vroia noaptea si il bea asa incet pe perioada indelungata.

Sper sa o rezolvi pana la urma. Succes.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Draga Krisu daca citesti toate postarile cum iti explici ca dupa perioadele astea "traumatizante" pentru copii pe care observ ca le-au aplicat si altii (pe durata a catorva zile) dintr-odata copii numai plang . Daca ar avea alte probleme de gen dintisori , burtica... nu cred ca s-au rezolvat asa.
Concluzia e ca la unii este un plins "de rasfat" fapt confirmat si de specialisti.
Daca ai fi trecut prin momente de genul: adormit in parc pe banca cu copilul langa tine, sa ti se faca rau cu el in brate, sa faci cadere nervoasa in fiecare zi, sa adormi cu capul pe birou la munca (in cazul sotului), sa te asezi la masa si sa nu poti manca de oboseala si in fiecare dimineata sa-ti tii discursul de incurajare pentru tine si toate astea aproape un an nu ai mai gandi asa. Una e sa doarma in pat cu tine si una e sa planga toata noaptea langa tine.
Nu te supara pe mine dar eu zic sa nu mai acuzi asa usor alt parinte ca incearca sa faca copilul "spartan" si ca nu se sacrifica pentru el. Daca ajungi la nebuni, la spital sau iti pierzi jobul cu ce l-ai ajutat pe copil???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Ce spune Australian Association for Infant Mental Health Inc.??

AAIMHI is concerned that the widely practiced
technique of controlled crying is not consistent with
what infants need for their optimal emotional and
psychological health, and may have unintended
negative consequences.


Articolul complet aici

www.aaimhi.org/documents/position%20papers/controlled_crying.pdf" target="_blank">http://www.aaimhi.org/documents/position%20papers/controlled_crying.pdf



KHRISU mamik de baietel si fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Mai gabitza eu nu vreau sa te superi pe mine..dar exagerezi...cum sa ajungi la nebuni?? Eu n-am auzit sa ajunga o mama la nebuni ca-i plange copilul noaptea...

KHRISU mamik de baietel si fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Khrisu in anumite privinte sunt de acord cu tine. Poate e putin drastic sa inchizi copilul in camera lui si sa-ti pui perna pe urechi ignorandu-l. Nu putin, ci da, traumatizant de ambele parti.

Insa eu inainte de a proceda cum am scris mai sus m-am informat cat am putut pentru a aplica o metoda corect si a nu cadea in extrema neglijentei. Apoi mi-am facut o lista cu prioritati. Mai exact ce imi doresc eu de la fie-mea si ce se poate intampla in realitate.

Normal ca imi doream sa doarma singurica in patut, de la 8 seara la 9 dimineata. Insa am realizat ca in realitate era imposibil la momentul respectiv, ea dormind cu biberonul in gura din care picura lapte cu incetinitorul si ea sugea incetisor la intervale de 5-10 min. Deci prioritar mie in momentul acela imi era sa o dezvat de acest obicei nesanatos care dauna intregii familii. Noi nu dormeam, caci era in camera cu noi si cand incepea trezirea era in pat cu noi, fiul meu se trezea si el ocazional ca o auzea urland la terminarea laptelui, sotul meu mergea la servici cu doar 3-4 ore dormite (uneori nici alea) iar cum fiecare familie are principiile ei unul din principiile noastre e ca eu si sotul nu dormim seaparat, fiind personal de parerea ca este prima ruptura in viata unui cuplu.

Deci nu am mai avut aspiratii inalte, nu m-a interesat in ce pat doarme, ci efectiv am pornit lupta impotriva unui obicei prost chiar daca a dormit cu noi in pat o perioada dupa aceea pana am observat ca si-a impus un somn adanc.

Nu o consider traumatizare atat timp cat ea cand plangea era in brate la mine, iar eu o alinam si ii ofeream apa in caz ca ii era sete.



Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput