Fulguleti de nov-dec 06 (166)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daphna spune:

buna seara,minunatili !!!
DIA,eu cred k faceti o alegere buna cu mutatul.si noi planuim mutatul la cativa km de cta(apropos Dandusa,voi cam e unde...?).dar avantajele sunt mai multe,dupa parerea mea ...desi, si pe mine ma enerveaza cumplit k vom fi departe de cel mai frumos parc.in acelasi timp fetele o sa mai creasca,rabdare mai multa si din partea lor,o sa fie bine....
DIANOCICA,bueyyyy ce ai facut cu vangheliada???s-o pastrezi.multumim de tb cu ikea,eu tot sper sa vad live ce se intampla pe acolo.
Gluma ,gluma....dar Elisa face din ce in ce mai urat in parc,crize dk cineva vrea sa-i ia o jucarie sau invers...cineva nu-i da o jucarie.cred k motanul lui A DEJU ne uraste deja.nici nu stiu cum sa fac,sa luam o pauza de socializat sau sa insist,cu explicatii ...
DONIA,oauuu..ce zi ai avut ieri!!!cum e cristi ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

diana eu nu pornesc de la ideea ca voi face HS sau US (unschooling) cu d, dar iau in calcul si varianta asta. daca nu gasesc ce vreau in buc sau in alt oras mai micut (cum as visa acum), daca il simt pe d ca nu se adapteaza sistemului traditional, atunci e o varianta. e mult sa spun ca as pleca numai pt asta. pt ca nici nu trebuie sa cauti motive sa pleci in alta tara . se servesc singure :)) sunt atatea...de obicei refuz sa ma gandesc ca ma ia valul si si maine as pleca. dar da, as putea spune ca asta e ceva ce m-ar face sa iau decizia.

as mai face o precizare. Eu m-am regasit in multe in din conceptele AP, dar nu in toate. asta inseamna ca nu as face ceva numai pt ca e AP.

dia parca retinusem ca protectia aia pt aragaz e reglabila. oricum ma uit maine si dau se stire.


I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:


dianocica,

priceput cu HS

la aia cu recompensa/pedeapsa... uite, ma mai gandesc. dar sper sa mai intre si altele in discutie sa nu vorbim numai noi doua.
ca eu intentionez sa ma contrazic cu tine la modul constructiv, evident... [nu's de ce da' presimt io ca nu vei fi de acord cu pedeapsa, in timp ce eu folosesc time-out-ul, care tot pedeapsa este de fapt]

dia, linte rosie pt adulti: pun ceapa si ardei rosu la calit (apa+ulei), adaug boia de ardei (dulce), adaug lintea (tinuta in prealabil in apa timp de 2 ore), acopar cu apa, fierbe f repede, la sfarsit sare, patrunjel tocat si eventula o lingura smantana. iese foarte imprastiata aproape ca o fasole frecata (sau fasole batuta) numai ca mult mai zgrunturoasa. nu m-a impresionat, dar o fac pt ca e monti


Marc 1+ si Ianis 3+


Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Originally posted by dianarus78

dar sper sa mai intre si altele in discutie sa nu vorbim numai noi doua.
si eu

quote:
Originally posted by dianarus78

nu's de ce da' presimt io ca nu vei fi de acord cu pedeapsa, in timp ce eu folosesc time-out-ul, care tot pedeapsa este de fapt

stii tu ce stii


I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

nu mai pot intra mai de loc de la munca, nici macar sa va citesc, dar ma gandesc la voi zilnic; ieri s-au facut restrusturari (compania la care lucrez apartine de una din state, unde e recesiune, asa ca au dat afara de peste tot) - am scapat si de data asta - a treia oara; a fost o zi tare naspa, am fost obosita rau de tot aseara, am dormit de la 7 la 8 ca nu mai puteam sta in picioare
fetitele sunt bine, au muci cand ies afara, dar atat; se joaca toata ziua in curte la soare; Stephanie imi duce dorul peste zi; imi cauta lucrurile si umbla cu ele in mana ma-ma ma-ma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianav spune:

Buna dimineata!
Noi am racit si e tare rau.Oana se zbenguie dar eu doar in pat am stat 3 zile.

Iulia-Stefy trebuie sa iti spun ca printesa ta danseaza minunat!

Dianocica si tie trebuie sa iti spun ca iti admir disponibilitatea 100% in ceea ce priveste copilul. Ca si in cazul tau, am o mama care oricand ar sari in ajutorul meu. De multe ori imi face bine sa aud la telefon ca da, se urca in masina (locuieste in provincie la 200 km departare de Buc) si vine la mine.Evident ca nu o deranjez, dar simplul fapt ca aud ca e gata sa imi sara in ajutor cand sunt obosita, imi face bine si ma ajuta sa trec peste. Cam asta vreau sa fiu si eu pentru copilul meu.
Vorbiti despre alegeri....Eu oricat de mult mi-ar fi placut sa stau acasa cu Oana, m-am gandit ca e nevoie de o hrana de calitate, haine, jucarii, vacante, servicii medicale de calitate, tot pentru ea, normal, si am ales sa merg la serviciu. Mai ales in conditiile in care nu e usor sa te descurci fara ajutorul nimanui, sa ai o casa decenta, masina, etc. Gresesc eu?

As fi vrut sa va mai intreb ceva. Copiii vostri asculta explicatiile ce le oferiti? La traversatul strazii de ex. Oana e atat de zglobie, nu vrea sa stea de mana nicicum, dar nicicum. Nu putem traversa decat in brate.Cand ma cobor jos, la nivelul ei si incerc sa o privesc in ochi explicandu-i un lucru ea ma ignora total. Totusi, eu o vad ca fiind un copil normal, si toti copiii de varsta ei prin parc sunt ca ea. La nisip, cand se joaca cu alti copii, de fapt cand incearca sa ia jucaria altui copil si acela incepe sa planga, vin repede cu un obiect in mana pe care incerc sa il ofer Oanei ca sa ii distrag atentia de la jucaria copilului. O simt ca degeaba ii vorbesc, ea ramane atenta doar la gestul inapoierii jucariei ce si-o dorea. Imediat uita si isi indreapta atentia spre alta joaca. Insa ma uimiti de cat de evoluati sunt copiii vostri, cum inteleg ei ce le explicati voi.
Va ajungem si noi din urma.
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eri_ka spune:

quote:
Originally posted by dianarus78

erika, ai idee cat costa un curs ptr adulti? si cat dureaza? eu nu stiu sa schiez si mi-ar place sa invat in paralel cu ianis cu un monitor in austria. sa mergem toata trupa, asa 10 zile... bine, e doar un vis in momentul asta, dar asa... sa am la ce visa... :)))




In stubai, unde am fost anul acesta, ptr copii, un curs de 5 zile costa 195 euro, cu prinz inclus, de la 10-15.uite aici una din scoli http://www.skiclub-mickymaus.at/, ptr adulti, 5 zile costa 145 euro cu mai multi elevi iar in privat 170 euro/zi. 1 zi=4 ore http://www.schischule-neustift.com/ . preturi sunt orientative, sunt si in functie de zona si cu siguranta negociabile. Bineinteles ca la toate astea se adauga si skipassul, care ptr 5 zile e cca 150 euro. Eu zic ca merita tot efortul, atat fizic cat si financiar. Sigur o sa-ti placa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roana spune:

Buna fetelor, desi sunt suparata tare ca o verisoara de-a mea are ceva probleme, ma simt cumva obligata sa raspund la vechea tema cu "trebuie" dupa ce am asistat la niste pareri care m-au deranjat profund.

Dianocica, trebuie sa iti spun ca viata asta e mai mult facuta din gri decat din alb si negru (cel putin asa se vede de la mine ) adica trebuie sa mai faci si compromisuri.Nu mi-a placut ca cumva acuzi mamele care se intorc la servici si nu acorda copilului tot timpul lor.Si ca au ales asta in detrimentul statului cu copilul.
Iti dau exemplul meu. am ales sa ma intorc la servici cand Alex avea sapte luni. mama mea se mutase in cluj, aveam cu cine sa il las in siguranta. Am ales sa fac asta pentru ca eu consider ca nu sunt doar mama lui Alex. si mai cred ca un copil iti implineste viata nu ti-o da cu totul peste cap.
Imi place ce muncesc, am un doctorat in domeniu si lucrez intr-un domeniu de varf al cercetarii. daca ieseam din peisaj doi ani tot ce am facut pana la varsta asta(relativ mica in comparatie cu a altora cu aceleasi calificari) era fix degeaba. asa ca am ales sa revin la viata mea profesionala si sa le impart pe amandoua. Cred ca e o dovada ca sunt o femeie capabila si puternica ca pot asta.Pe langa asta castig foarte bine si ii pot oferi lui Alex tot ce are nevoie. nu ma gandesc aproape deloc la partea financiara si crede-ma ca asta iti da un mare confort psihic.
DAR...lucrez doar de la 9 la 14 (statul iti acorda dreptul asta pana are copilul 2 ani) si in momemntul in care ma intorc acasa ma ocup exclusiv de Alex. Adica papa cu mine, ne iubim, ne dragalim, ii explic tot felul, am multa multa rabdare cu el. si el e foarte fericit asa. e un copil foarte liber si rade tot timpul.
Alaptez inca chiar daca doar de la un san, ma dedic lui cu totul.
Adica tu ai timp de scris mii de mesaje pe forum...ce face D in tot timpul cand tu dai sfaturi altora sau critici practicile altora? eu nu am timp de forum decat de la servici si seara dupa ce adoarme Alex. Timpul meu liber e tot al lui.
Ce ii oferi tu mai mult decat mine? sau nu...nu e corect sa intreb asa.tu faci ce crezi.
eu cred ca pentru alex sunt cea mai buna mama chiar daca o sa stie ca exista "trebuie" si chiar daca nu sunt cu el non-stop. trebuie sa isi dezvolte si independenta de mine...si alea cateva ore fara mine sunt constructive pentru el.sa il vezi cum ma asteapta in poarta de la servici, imi face cu mana cand plec. nu e deloc frustrat si nu se simte deloc abandonat.

Te admir ca poti fi asa devotata lui d, dar fiecare isi traieste viata cum considera. eu admir femeile care fac si cariera si au si o familie model. sper sa pot sa fiu mereu printre ele.

te rog sa citesti cu atentie ce am scris si sa nu rastalmacesti vorbele mele. nu ma explic nici cum dar vreau ca celelalte fete care poate nu scriu asta sa vada ca exista si alte parer...si sa nu te superi pe mine. Dar TREBUIA sa iti spun asta.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Originally posted by roana

Nu mi-a placut ca cumva acuzi mamele care se intorc la servici si nu acorda copilului tot timpul lor.Si ca au ales asta in detrimentul statului cu copilul.
nu acuz mamele care au ales sa se intoarca la munca,in timp ce eu stau acasa, la fel cum nu le acuz nici pe cele care stau in oras desi eu vreau sa ma mut, nici pe cele care traiesc singure desi eu nu o fac. vorbeam de alegeri si de consecintele lor, consecinte de care trebuie sa fi constienti atuci cand facem acele alegeri. si concluzionam intr-un mesaj ulterior ca din asta ar trebui sa invatam ca rolul de parinti nu se termina niciodata. si ca oricat de grele ar fi alegerile noastre, ele sunt mai ..line...mai usoare...atunci cand ai un sprijin (in parinti). si sa nu uitam sa fim asta pt copiii nostri, oricare ar fi alegerile lor. pt ca ar trebui sa aleaga singuri, nu sa le impunem noi. probabil ca bataia a fost mai lunga si a fost mai greu se urmarit firul. mi s-a mai intamplat, atunci cu vorbesc cu mare drag despre ceva

quote:
eu cred ca pentru alex sunt cea mai buna mama chiar daca o sa stie ca exista "trebuie" si chiar daca nu sunt cu el non-stop.
eu cred ca noi, ca parinti, suntem in continua formare. fie ca avem 1-2-5 copii. atunci cand eu am impresia ca gasesc ceva la care trebuie sa lucrez, sa schimb, sa perfectionez in relatia mea cu d, vin si va spun si voua. poate unele sunt de acord, unele nu. asta inseamna ca ar fi cazul sa n-o mai fac? nu cred. de asta am si facut o invitatie la dialog, nu pt a va 'invata' pe voi ceva, pt a va impune, ci pt a descoperi impreuna. iar atat timp cat nu exista un dialog, cred ca nimeni nu are de invatat. asta e motivul pt care vreau sa aflu si parerea voastra, si le multumesc celor care deja au facut-o.

quote:
si sa nu te superi pe mine. Dar TREBUIA sa iti spun asta.
dupa cum spuneam si mai sus, nici gand de suparare. atat timp cat exista un dialog civilizat, ma bucur sa aud si alte pareri. plus ca sunt un pic ofticata . cum se poate ca in alte sectiuni ale forumului sa existe atatea subiecte la care se discuta in contradictoriu si sunt zeci de replici dus-intors, in care fiecare isi sustine punctul de vedere, si pe care le vad foarte sanatoase (una la mana ca pun creierul la treaba si a doua ca afli f multe), iar la noi nu. stiu ca sunt o gramada de fete cel putin istete, care pot face asta, doar ca..cred ca nu gasesc o tema destul de buna :))

quote:
Adica tu ai timp de scris mii de mesaje pe forum...ce face D in tot timpul cand tu dai sfaturi altora sau critici practicile altora?
permite-mi sa nu raspund la aceatsa intrebare. oricat as incerca nu pot sa accesez subiecte la acest nivel. si nadajduiesc ca nu ti se va parea jignitor, in speranta ca ideea e totusi una preluata. sper doar sa nu se simta jignite fetele cu la fel de multe mii de mesaje ca ale mele :)))


I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roana spune:

Dianocica , iti multumesc de raspuns si iti multumesc ca ai facut-o pe tonul asta. deci...se poate.

Si da, si eu sper sa nu se supere fetele cu atatea mii de mesaje ca tine, dar nu asta a fost intentia mea sa acuz. te intrebam pe tine care sustineai ca faci niste alegeri corecte daca nu e mai bine sa stai cu David in timpul in care scrii asa mult si iti explicam ca eu prefer sa fac asta(sa scriu pe forum) doar cand Alex doarme sau de la job. Atat. Chestie de alegere din nou. De data asta a mea.
Dar ai inteles putin gresit acea intrebare.



Mergi la inceput