***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (58)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Mica Felicitari pentru mers si pentru dintisori!

Alyna24 Felicitari pentu mers!

Liviana As vrea si eu sa merg la kidex, dar am inteles ca o sa fie inchis traficul in zona romexpo, pentru simulari.
Tu iei si baietii sau mergi singura?

Referitor la kilograme, eu chiar nu am cu ce sa ma laud, din contra deocamdata ma multumesc cu faptul ca reusesc sa mai fac putina miscare si macar nu mai pun, dar ca sa slabesc trebuie sa ma apuc serios de regim.

Multa sanatate la capsunelele bolnavioare!

Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)


Poze Vladut

Filme Vladut
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

Gata lacuitul, gata curatenia intr-o camera. Pauza.

miniuta, pacat ca ai avut un concediu asa nereusit. Sper ca David e bine acum. Ma bucur sa citesc despre problesele lui - bravo!

Of, Alyna, cred ca e tare nasoala cate o noapte alba...
Bravo pentru mers! Sa vezi cat de repede o sa mearga bine.

doxinu, o avea si el o perioada mai proasta. Poate reusesti sa gasesti ceva sa il linisteasca si sa stea la el in patut. De ex., cand Andrei se trezea de 4-5 ori pe noapte (fara sa manance) ii dadeam 2-3 gurite de ceai, apoi suzeta si o jucarioara in mana, fara sa aprind lumina. Era o anumita jucarie care ii placea lui si daca nu adormea imediat, mai invartea jucaria aia in manute.

mica, felicitari Mayei pentru mers si dintisori!

kokiy, cum ai reusit sa dai jos 12 kg?

Liviana, imi pare rau pt Bogdanel, multa sanatate. Ai niste baieti super!

mary_lou, sper sa se rezolve repede problema lui Patrick. Pe net nu ai gasit nimic legat de nesomnul lui?

Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina_b spune:

Multumesc pentru primirea calduroasa in randul vostru.

Am ramas datoare cu o completare la datele personale - scor Apgar 8.

Am si eu o intrebare. De cand se poate introduce sarea in mancarea bebelusilor? Intreb asta pentru ca vrem sa ne planificam vacanta si dorim sa o luam si pe Eva cu noi. Dar imi va fi foarte greu sa-i fac mancare special pentru ea. Convenabil ar fi sa manance ce mancam si noi (bineinteles, ceea ce are voie - fara porc, condimente, etc), dar macar supa sau carnita sa le putem comanda la restaurant.

Multumesc in avans de raspuns.

Catalina, mamica de Eva (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Vali5, merci!
Kid, eu o sa vin pe Turda, apoi pe Averescu si apoi pe linia de tramvai. Sper sa nu fie aglomerat. As vrea sa-l iau pe Matei pt distractii iar pe Bogdan sa-l las acasa.


Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Poze din APRILIE-Mai
Matei la 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Multumim pentru felicitari .

liviana noi o sa mergem in week-end la kidex dar nu stiu exact acum daca sambata sau duminica.

Felicitari tuturor pentru progrese .

La multi ani sarbatoritilor zilei

la multi ani Ramona71


Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)


www.helpsonia.com/" target="_blank"> Sa o ajutam pe Sonia
Poze/Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote
Hainutze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Mary_lou, eu zic sa nu il stimulezi si mai mult ca adoarme si mai greu. Intr-o perioada asa facea si Andreea, acum o luna, plangea numai daca o duceam spre dormitor sau daca incepeam sa ii cant, ca eu o legan in brate si ii cant, ma batea si ma impingea sa o las jos, chiar daca casca si murea de somn. Eu am dus-o in camera mare si i-am pus muzica, la inceput mai de dans si o dansam ca sa o binedispun, apoi de leagan si incet, incet lasa capul pe mine si adormea si numai adormita o duceam in camera in patut.Sau o plimbam cu carutul tot asa cu muzica. Si inca ceva, la fel dormea doar o jumatate de ora, maxim 40 minute de cand era bebelus, dar daca se trezeste dupa jumatate de ora, chiar daca plange tare, ia-l usor si incearca sa il adormi la loc, eu asa fac acum, ca altfel nu ma mai inteleg cu ea si incet incet a ajuns sa doarma o ora de 2 ori pe zi.

Ca tot vb de slabit si eu as vrea sa mai slabesc, chiar daca am ajuns la 53 kg (am 1.54 inaltime) de la 64 , dar a avut Andreea grija de asta, nu am facut nimic special. In schimb mai am burta si nu mai incap in hainele mele, si ce ma enerveaza ca eu tot sper sa ajung la dimensiunile de dinainte si imediat am o nunta si trebuie sa imi fac rochie dupa noile dimensiuni.

Pup toti capsuneii bolnaviori, sa se faca bine repede! Si felicitari la cei umblareti! Andreea e tare fricoasa, chiar daca s-a ridicat in picioare de la 7 luni, merge numai tinuta de manute, nu vrea sa isi dea drumul deloc. De stat in picioare singura mai sta, cand uita. Si merge de o manuta, daca o pacalesc si ii pun in cealalta o jucarie, dar greu ca e f precauta. In rest, se joaca f frumos, a inceput sa construiasca cu cubuletele, chiar cu mai multe jucarii, le tot pune una peste alta, face ca robotul cand ii este foame, chiar daca nu mananca, ce mai e figura mare.

Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Liviana,

multa sanatate lui B!
eu zic ca daca nu ne mobilizam pentru rezervare, asta e, o sa ne vedem intr-un parc.

Mary _lou, imi pare rau sa aud de Paty ca nu doarme in continuare.
Intreaba dr despre sedative PC de la Boiron, macar e homeopat; si noua ne-a recomandat Peritol care se administreaza in siguranta dupa varsta de 6 luni, chiar daca pe prospect scrie de la 2 ani.
Numa ca Peritol nu e un sedativ propriu zis ci un antihistaminic , dar ca orice antialergic are efect sedativ , la copii mai pronuntat.
Noi n-am incercat inca Peritol, dar poate fi o solutie in caz ca nimic altceva nu functioneaza.

Eu iti recomand Boiron fiindca principiul homeopat e simplu: daca intalneste o problema in organism o repara, daca nu, iei degeaba tratamentul dar nu are nici un efect secundar.
Imi povestea un dr homeopat ca, ani in urma, copilul lui a gasit geanta in care tinea cutiutele cu pastile homeopate si fiindca erau dulci a mancat din fiecare destul de multe; si eu speriata am intrebat:"pai n-a patit nimic?", iar el mi-a raspuns ca nu, din moment ce copilul era sanatos deci pastilele n-au avut ce sa repare.

Bob doarme ziua cam 3 somnuri, din care cel de la pranz e de baza, adica 1-2 ore; seara se culca la 9-10 in functie de cat a dormit peste zi ; in cazurile fericite se mai trezeste pe la 2, 4 si 6 dim dar adoarme repede la loc, cu o gurita de apa sau suzi; in cazurile nefericite ne "distram" cu treziri din ora in ora si chiar mai des.

Daca ii dai sa bea ceva in timpul noptii, incearca numai apa fiindca ceaiul e dulce si e posibil sa devina un motiv pentru care sa se trezeasca, ca el stie ca primeste ceva ce-i place.

Ai incercat sa-l tii mai mult la aer, in parc eventual? al nostru, asa indaratnic cum e, doarme cate 1 ora in parc, il rapune aerul curat.

Nu incerca sa-l scoti in multe locuri, faptul ca devine mai obosit nu inseamna ca va dormi mai bine; din ce-am citit eu, un copil obosit doarme mai prost decat unul care e odihnit.
Asta nu inseamna ca va dormi noaptea daca ziua e culcat mai mult de 3 ore in total.

Am observat la al nostru ca daca ii sar somnul de dupa amiaza, de la 18:00, e foarte nervos si adoarme mai greu seara desi se vede dupa el ca e foarte obosit; in schimb daca se trezeste pe la 19:00, adoarme foarte bine pe la 21:30-22:00.

Noi nu-i dam lui Bob sa manance in timpul noptii insa daca la 9-10 adoarme fara bibe, se mai intampla sa fie atat de nervos incat sa refuze masa de lapte, atunci, dupa ce adoarme, pe la 11:00 ii bag bibe in somn, ca altfel nu rezista flamand pana dimineata.

Pe mine ma ingrijoreaza reactiile lui Bob, mai ales cand e obosit sau , presupunem noi, il dor dintii: e atat de nervos incat musca, sau isi loveste palmitele sau loveste cu jucariile; nu inteleg de unde atatia nervi; nu mi-am inchipuit vreodata ca un copil atat de mic poate reactiona violent.

In ultima instanta, fa o programare la un neurolog cu specializare infantila, sa vedeti daca totul e ok; eu i-am facut pana acum programarea de 2 ori la un asemenea specialist si tot de atatea ori am amanat din cauza ca n-am avut timp; si eu si sotul trebuia sa plecam de la birou si am fi pierdut juma de zi sa luam copilul si sa-l aducem inapoi.

M-am gandit si la ADHD dar tulburarea asta apare mult mai tarziu , deci o excludem acum.

Hai, curaj, ca va creste; mai stii cum ne incurajam cand urlau ai nostri de colici?




, mamica de David (24.04.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

betty R,

Bob al meu n-a dormit niciodata noaptea continuu asa ca eu am incercat sa gasesc tot felul de raspunsuri.

Cee ce povestesti tu, ca fetita se zbate si e nervoasa daca vrei s-o culci are urmatoarea explicatie, conform celor citite de mine: bebelusii/copii mici au cilcuri de somn si ca mama trebuie sa ajungi sa simti cand e destul de obosit ca sa il culci; numa ca unii copii se lupta efectiv cu somnul, asa face si al meu, dar dupa putin timp in care mi-ar da impresia ca nici poveste de somn, deodata se relaxeaza si in cateva minute cade in somn; trebuie sa ai rabdare atunci cand e "gica contra" , ca va adormi in curand, cel putin pentru mine e un semn clar; daca insa nu ai rabdare si interperetezi "lupta" lui ca nu e obosit , deci nu trebuie culcat, atunci va deveni si mai nervos si ca atare mai greu de adormit fiindca bebelusii, avand aceste cicluri de somn, au anumiti timpi propice de somn, iar daca ii sari, trebuie sa astepti urmatorul ciclu de somn ca sa adoarma.
La inceput eu asa am interpretat, adica gresit, si nu-l culcam spunand ca asta e, nu-i e somn, dar dupa un timp ,ciclul de somn fiind depasit, el claca nervos si dadea in niste urlete infioratoare.

Lupta asta cu somnul vine din faptul ca unii bebelusi/copii se relaxeaza foarte greu, e ceva ce spunea si Pepsi ca unii bebelusi au activitate cerebrala intensa si asta nu-i lasa sa adoarma/doarma usor.

Asta nu e decat o teorie dezvoltata de americani dar stii cum e, cand esti disperat si copilul nu-ti doarme, te linisteste sa stii ca ai gasit o explicatie.
Noi ne-am regasit in aceasta teorie, cu ciclurile de somn si cu lupta impotriva somnului .

, mamica de David (24.04.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Da Ella, fix asa face si Andreea, si noi ne regasim in teoria asta, chiar radem de ea, ca ii tot zicem, vezi sa nu adormi,mai rezista, nu cumva sa inchizi ochii ... afara adoarme in carut cu capul pe picioare si daca incerc sa o dau pe spate intr-un moment nepotrivit, am incurcat-o, ca urla si nu mai adoarme. Acuma stiu cand sa pun mana pe ea sa o las pe spate sau sa o iau sa o adorm, dar cred ca am ajuns sa simt, ca nu pot spune si la altii. Adica nu adoarme la nimeni. Eu mai mult din observatii am ajuns la concluzia asta, ca daca nu o culc urla de nu mai am ce sa ii fac, nu mai mananca, nu se mai joaca, si adoarme doar la urmatorul somn.Si eu de multe ori ma enervam si o lasam pe jos sa se mai joace, ca ma gandeam ca nu i-o fi somn, dar asa cum zici, cand ti se pare ca nu are nici urma de somn, inchide ochii si adoarme brusc. Si noaptea tot asa se trezeste, habar nu am de cate ori, sotul zice ca ma scol dormind la ea si o iau in brate si o adorm la loc si se teme sa nu ma impiedic sau sa o scap.
Cateodata chiar adormeam in timp ce ii dadeam sa bea lapte/ceai si ma trezeam speriata, si eu ii dau pe brate sa manance.Acuma cand ma uit inapoi, asa facea si cand era bebelusa, de aia plangea asa rau, de oboseala,ca nu dormea numai cate jumatate de ora, sau chiar sferturi. Am dus-o la multi dr, toti ziceau ca nu are nimic. Si acuma cand doarme, se mai trezeste prin somn si vb, ea incearca sa zica "pisica"
ca avem pisica, si se ridica pe genunchi si spune in somn un fel "psica", rade sau plange de unde deduc ca viseaza mult. Intr-o vreme sotul zicea ca ii este frica de intuneric si sa las veioza aprinsa,dar mi s-a parut aiurea si eu nu pot dormi cu nici cea mai mica lumina. Ea a tot mancat de 2 ori noaptea, pana acum o sapt, acuma mananca doar o data, si ii dau pace ca vad ca renunta ea singura la mese.Ca ma chinuiam sa ii dau apa sau ceai si se trezea de-a binelea si statea treaza pana primea laptele, dupa care se culca la loc.Si eu am zis ca o duc la neurolog si ca are ADHD, dar mama care e educatoare mi-a zis ca nu are, ca e f interesata de orice si te urmareste f atenta, si face acuma ce ii zici, daca vb de robot face ca el, daca aude cuvantul mancare se uita pe sub sprancene la mine si da din cap ca nu vrea si tot felul de faze de astea.Iar sotul a zis ca daca ma duc la neurolog, ala o sa ma trimita pe mine la neurolog ca nu am rabdare sa imi cresc copilul, mna rog cred ca se abereaza.


Mary_lou, la oboseala cronica am ajuns si eu, ca adormea ea si eu nu mai puteam, imi era f frig chiar de erau 24 de grade si imi venea sa plang.Dar incet, incet, tot dormeam si eu cu ea ziua si mai recuperam si altfel vedeam viata, ca nici pe noi nu ne ajuta nimeni.Incearca sa iei ceva vitamine sau ceva sa te linisteasca si pe tine, eu am luat si imi venea sa rad non-stop, dar macar am trecut mai usor peste perioadele mai grele.Ca Andreea o luna jumatate a mancat numai in somn, si ajunsesem la disperare, ma rugam sa mai rezist. Dupa ce am fost la dr mi-a zis sa o dezvat ca e periculos ca nu va mai manca treaza si ii tot aratam jucarii pana a ajuns sa manance treaza. Ce sa mai zic, ca niciodata nu mi-am inchipuit
ca fix copilul meu nu o sa suga, nu am reusit sa o fac sa suga la san, si nici macar din biberon nu vroia. Bine macar ca a trecut, si acum e mai bine.

Mi frica de cand o sa sparga maselele, ca face ceva crize de plans care seamana cu hohotul spasmului de plans, ca nu prea mai respira, dar a facut de 3 ori asa si acuma tot mai rar, cand plange rau suflu pe ea sau ii dau apa din biberon si ii trece.

Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Buna!

Am reusit sa-mi anemiez fata... Ai zice ca la al doilea copil stii ce ai de facut, dar nu sunt doi la fel... Cu Tudor n-am avut probleme, mi-a mancat de la 6 luni. Thea nu vrea si pace.
Am dus-o luni la pediatra sa-mi plang pentru a mia oara disperarea si am rugat-o sa verifice... Si temerea mea s-a confirmat, are hemoglobina 7,2..."anemie serioasa". De azi ii dau fier si stau cu lingurita in mana pana cedeaza. Face urat de tot, daca reusesc sa-i dau ceva, inghite 4-5 lingurite maxim si vomita (isi provoaca singura voma). Nebunie.
Banuiesc ca voi ati terminat de mult si bine cu diversificarea...
Vroiam doar sa va spun, daca mai sunt cazuri de bebei indragostiti de san care refuza diversificarea... sa aveti grija.
Thea e vesela si grasunica si ai zice ca e perfect sanatoasa dar uite ca nu e... am avut eu grija de asta. :(
E primavara, anemiile sunt in floare... pentru o hemograma e suficienta o intepatura in deget, verificati si voi cum le e sangele, mai ales daca nu mananca, ca a mea...

Pupici si sanatate multa tuturor,
Florina





www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Florina, fericita de Teodora(27.06.07) siTudor(5 ani)
Teodora, capsunica mea iubita
www.onetruemedia.com/shared?p=2ec9af00903bd34b9e16cb&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Asa a crescut baietelul meu, Tudor

Mergi la inceput