Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (108)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Salutare, iar pe fuga, am trecut sa vaz baiatul si plec inapoi. Mama nebuna, puteam sa imi fac de lucru in oras nu sa pierd 2 ore pe drum, dar nu ma induram. Nu am facut nici o branza cu camera pentru ca nu merge. Am observat ca se inchide singura chiar daca a stat la incarcat, am patit-o la botez, si am zis noi ca e defecta bateria. Insa nu merge nici daca o tinem in priza, imi pare asa rau, ca nici nu prea am folosit-o. Asa ca supravegherea este egala cu zero.

Cat despre fundul meu, e cum eram si la inceput, azi chiar era nasol rau, sunt pe lista de asteptare pentru injectiile alea cu toxina botulinica. Cam asta.

sarbatoritilor de astazi

Carpatina, auditie nu am avut, iar cu ailalta problema e rau oricum. Nu mai zic de moral. Si mai nasol, ma simt asa vinovata, ca rational privind lucrurile nu am nici un motiv de nemultumire si nu prea sunt justificate asemenea sentimente. Nah ca am cazut in d-astea. Gata, la glume cu noi!

Rodica, ce dulcic e schiorul in devenire. Tare scump si frumusel! Sa va fie de bine distractia.

Ana, subscriu la parerea despre Septilin dar cand am citit mesajul lui Sim am zis sa mai fac o incercare.Sanatate Mirunicii si rezistenta maxima lui Vladut. Wow ce maricel este!

Alina, asteptai impresii despre bona? Canci camera.

Alehiam, ce dulce e el cum papa, sa ii fie de bine si succes cu diversificarea.

Nana, pentru inceput e bine si indiferenta, important e ca mananca. Alex nu e niciodata fericita la masa, mananca atat cat sa traiasca (de ex ieri: 2 cani lapte, o banana, 2 biscuiti si pufuleti). Chiar daca nu ii tine bine capul ii poti da sa pape in scoica, acolo oricum e sprijinit.

Apropos de Cristi strigator de mami Cecilia, azi l-am auzit si eu pe Andrei strigand de zor "mamama". Dar nu sunt eu aceea! Uneori mai zicea "ama" sau doar "maaa" lung, dar azi striga "mamama", un dulce, spre oftica lui taica-sau ca nu a spus tata ca Alex. Pana una alta e bine si asa, ma topeste si zic si eu ca e vorba despre mine pentru orgoliul propriu.


Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Papanash, m-ai dat pe spate, adica nu tu, ci Andrei al tau cel scump si biped. Nu credeam ca se pot ridica asa devreme si m-a surpris. Si ce bine se tine. Bravo lui!

Ana, pai pana sa citesc si sa postez eu in 2 ferestre, acum vad ca Vlad e rezistent, acum vad ca are febra. Imi pare tare rau. Multa sanatate si lui!

Citind despre copilasi bolnaviori incep sa ma intreb daca am facut bine ca am dus fata la gradi azi. Sper sa nu rraceasca pana in weekend ca trebuie sa plecam la munte. In 2 adica, am eu un curs si profitam sa ne mai relaxam.

Andreea11, nu stiu ce sa zic de vaccin. Nu ai cum sa stii ce este cu ele, dar zic eu ca ar trebui sa se vada o relatie de directa proportionalitate intre vaccinari si cazurile de autism sau o crestere a proportiei in functie de tipul de vaccin facut. Si totusi daca nu s-a constatat acest lucru ramane o pura speculatie.

Andreea, f bine faci cu spalatul, si eu incerc macar la gurita sa ma mobilizez sa il spal si nu doar sa il sterg cu servetele umede. Interesanta treaba cu canita, voi incerca si eu, poate bea de distractie. Dintisorul ala cred ca asteapta mai mult decat majorete. Deja au trecut 2 saptamani de la primul.

Va pupic, bebe doarme tun si nici nu am apucat sa il smotocesc de cand am venit.



Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Salutare, natiune!
Venit de la revizia tehnica, cu urmatoarele date:
- greutate 7,105 kg > crescut 470 g
- lungime 66 cm > initial imi zisese 65,5, dar asta insemna ca s-a scurtat, ca luna trecuta a avut 66, dar concluzia a fost ca tipa care a inlocuit-o data trecuta nu l-a masurat bine, ca nu avea cum sa descreasca; oricum, a crescut 16 cm in 5 luni, exact cat trebuie
- circumferita capului 44 cm > am intrebat daca e ok, stiid discutiile de pe aici, a zis ca e "vrey ok"
- facut si vaccin plans mult mai putin decat data trecuta, acum il pazesc sa nu faca febra mare, la febra mare bagam supozitor
- cu difersificarea mai asteptam deocamdata, mai avem o luna oricum, poate peste vreo 2 saptamani sa incep timid, mai vedem daca el se prezinta bine (deocamdata s-a intors la dormit noaptea lung, cat 6-7 ore legat, pauza de masa, dormit inca 2 ore; doar ziua mananca cam des (la 2-3 ore), dar daca doarme noaptea inseamna ca ii ajunge)
- misterul ramane in legatura cu iritatia aia, nu se stie de la ce a fost, bine ca a disparut (suspecti mai am 2: fie aloe vera din lotiunea de scutec, fie Vigantolul metinut la frigider)
- pentru ca a avut otita, trebuie sa mergem dupa o luna sa-i verifice urechea
- mi-a spus sa-l pun zilnic pe burtica, ca i-am zis ca nu-i prea place, adica sta, dar nu mult (cateva minute); a zis ca pentru bebei cateva minute e mult timp, dar sa-l pun zilnic, si pe jos, ca e mai "safe" si e suprafata tare, care-l ajuta (bine, cu paturica sau centru de activitati)

Cam asta de la noi, suntem in continuare la medie, categoria mijlocie, dar sunt super multumita ca e sanatos, ca vad ca se inmultesc bolile aici la noi. Urez multa sanatate si insanatosire grabnica tuturor bebelusilor!

PS Am vazut ieri la tv mamicile de ingerasi! Pupici lor, eu am plans putin si l-am pupat pe Tudor, care era la mine in brate!

Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

DESPRE VACCIN,, asta s-a mai discutat si parerile sint impartite, exista studii care dovedesc cum ca e o legatura intre thimerosal si autism si alte studii care infirma legatura. toate scrise de specialisti. adevarul e la mijloc dar unele guverne (printre care si canada) au interzis vaccinurile pt copii care contin thimerosal.

pt cine e interesat, uite un articol stiintific despre aditivii din vaccinuri. in tabelele din articol puteti vedea ce vaccinuri contin ce aditivi. gasiti thimerosalul in tabelul 1. articolul e publicat in jrnalul academiei americane de pediatrie.

http://pediatrics.aappublications.org/cgi/reprint/112/6/139 ''

www.jpands.org/vol9no3/goldman.pdf

http://www.youtube.com/watch?v=sJIXEyXE4Vk
F SEMNIFICATIV!!!!!
CE SA FACEM DRAGI MAMICI? CE SA CREDEM?

Mie pediatra mi-a zis sa nu mai deschid netul ca toate forumurile si tot ce e pe net sunt numai porcarii! Oare acesti parinti care traiesc aceste drame, care posteaza aceste filme pt a atentiona asa gandesc?

Eu personal am vazuti multi copii nenorociti pe viata din vina medicilor, poate ca si mediul in care lucrez ma face sa fiu asa sceptica, insa nu stiu ce e mai bine pt puiul meu!!!!!!!!
Iar ca ne recomanda sa nu folosim premergatorul, ok, insa nu am auzit de copil nenorocit de premergator (poate lasat nesupravegheat), dar de copil care a avut sechele dupa vaccinari da, iar vaccinul este obligtoriu. Voi discuta f clar cu pediatra mea despre ce contine pentaximul, si daca intradevar contine Tiomersal=mercur voi trece pe Infanrix.

andreea

http://community.webshots.com/user/andreeagogo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

quote:
Originally posted by Roxana_G

Papanash, m-ai dat pe spate, adica nu tu, ci Andrei al tau cel scump si biped. Nu credeam ca se pot ridica asa devreme si m-a surpris. Si ce bine se tine. Bravo lui!



Citind despre copilasi bolnaviori incep sa ma intreb daca am facut bine ca am dus fata la gradi azi. Sper sa nu rraceasca pana in weekend ca trebuie sa plecam la munte. In 2 adica, am eu un curs si profitam sa ne mai relaxam.




Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze



Cum Rox, la cursuri mergi cu sotul ? pai ce-mi ziceai mie cand am vrut sa mergem in 3 la munte ? work-shopul e numai azi, eu voiam sa mergem de sambata, sa ne cazam separat,sa ne intoarcem diseara impreuna. numai ca n-a fost 'unanimitate de voturi', asa ca n-am plecat.

Andrei se ridica perfect vertical, nu inclinat asa cum e in poze, numai ca nu mai am eu inima sa stau departe sa-l pozez,stau langa el sa-l sprijin. Am primit recomandare pt. Budimex la dr. Sebastian ionescu, mi-e cam frica de chirurgi, astia vad numai cazuri operatii peste tot si eu sunt exact invers. Singura operatie e ceza, singura internare a fost la nastere, am o frica de medici si spitale....fac orice sa-i evit .Am reusit pana acum, sper sa o tinem tot asa.

Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by Bee

Buna fetele.
Roxana, bafta la doctor cu problema!
Annisia, Adimercedes, legat de problemele voastre cu greutatea copiilor. Doamne Ajuta sa fie copii sanatosi si sa nu fie nici o problema! Sper sa fie cum cred eu: copii care au crescut muuult constant, au o perioada de stagnare sau de usoara scadere. Annisia, probabil daca l-ai fi cantarit mai rar si n-ai fi vazut cum se subtiaza, poate nu realizai scaderea. De cantarit stiu ca l-ai cantarit, dar nu o fi crescut si in lungime? Eu sper sa aiba si el o perioada mai proasta si sa-si revina. Adimercedes, tu inca alaptezi si nu sunteti nici diversificate. Mai ai putin si o sa incepi cu mancarica si sigur va fi ok! EU asa ma consolezCred eu ca fetei tale nu-i prea ajunge lapticul. DAr de ce asa odata, dupa ce inainte era ok. Macar al meu a fost mereu sa zicem pe medie/ sub medie cu cresterea in greutate. In conditiile in care il alaptez foarte des si mult ca timp. La noi 3 ore ar fi un vis frumos, dar nu sunt 3 ore aproape niciodata (doar cand sta mult afara). Asa ca eu una o sa incep dupa 5 luni, sa-i dau la o masa cereale cu lapte (cred ca la masa de la 5 seara), sa vad cum se comporta peste noapte, macar sa nu se mai trezeasca atat de devreme! Si daca merge treaba, o s-o tin asa pana la 6 luni. Sa vedem ce-o vrea si el, ca socoteala de acasa nu se potriveste intotdeauna cu ce vor cei mici.
Multumim de incurajari fetelor. Ai mei micuti sunt amandoi cobza! Sabina, eu ce sa mai zic cu ai mei vesnic bolnaviori? Ca-s denaturata rau ca nu-i separ? Pai daca-i separ si o expediez pe Ana nu-s denaturata? Asta este, bolesc la gramada cu mine acasa. Am avut si noi o singura luna fara probleme: februarie. Uneori ma intreb si eu ca omul: unde-s anticorpii lui Razvan? Daca tot alaptez.
la toata lumea!

Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia



Bee, eu inca alaptez exclusiv. Nu stiu daca ii ajunge sau nu lapticul, dar poate papa des ziua si pt ca noaptea nu se trezeste decat o data. Se culca pe la 8 si se trezeste pe la 3 sau 4, papa rapid si se culca din nou pana la 7-8. Boierie. Insa ziua papa tot la maxim 2 ore sau mai rar daca suntem afara, dar tot nu sta mai mult de 3 ore. Faza e ca simt ca imi vine laptic cand ea cere. Si cred ea se lasa de papat nu pt ca nu mai vine, ci pt ca se apuca de cantat sau povestit cu degetul in guritza :P

Ieri si azi a cam regurgitat dupa masa, cam o lingurita de laptic branzit. Nu a mai facut-o pana acum. Asa canu stiu ce inseamna asta. Saracutza se stramba ca toate cele.

De maine o pun in www.amazon.com/gp/product/customer-images/B0009PLRXA/ref=cm_ciu_pdp_images_2?ie=UTF8&index=2#gallery" target="_blank">scaunelul pe care i l-am luat in weekend, sa se obisnuiasca si mai vedem cum evoluam. Poate ne apucam de papalit cereale pe la jumatatea lui martie. Depinde de ea...

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alehiam spune:

Andreea, pentaximul nu contine tiomersal. Contine 2 fenoxietanol pentru a inlocui tiomersalul. Eu asa stiu.
http://www.lakemedelsverket.se/upload/SPC_PIL/Pdf/enhumspc/Pentavac%20powd%20and%20solv%20f%20susp%20f%20inj%20ENG.pdf
in alte tari se numeste pentavac.





Mad, mamica de Robert Stefan (09.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Sabina, Rox, Vlad a facut febra de la vaccin. 38 cu 5 la o ora jumate dupa vaccin. I-am dat juma' de supozitor de novocalmin si s-a calmat deocamdata. A scazut la 37 cu 5 intrarectal. Ca de sanatos, e slava Domnului sanatos, n-am a ma plange.

Yaia, felicitari pentru revizie. Masuratorile astea sunt de toata pomina. Eu nici nu le mai iau in seama. Sunt o statistica si atat. Important e ca puiul e sanatos. Sa stii ca nici al meu nu e incantat de statul pe burta. Si nici fi-mea n-a fost, decat dupa ce a inceput sa umble in patru labe (fapt care s-a intamplat abia dupa ce a inceput sa umple in picioare)

Adimercedes, frumos scaunel. Sa-l folositi cu placere, si cu pofta mare

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Ana, mersi mult de raspuns. M-am mai linistit. Ca putin ma ingrijorasem cand am vazut ca tot insista cu statul pe burta si ma gandeam sa nu fie semn de ceva. Dar daca si altora le displace pozitia, poate e ceva ce nu le place lor. De stat sta pe burta, dar nu pentru mult timp, ca nu poate baga nimic in gura daca e pe burta, ori asta e ultimul sport la el ...

Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

quote:
Originally posted by NanaMotoc
EU ma tot minunez cum stau bebelasii vostri in scaunel si asteapta sa pape.



Nana... nu stau toti.. si mai ales.. nu toti abia asteapta sa pape...

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput