Ciresele de mai-iunie 2006 (65)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

quote:
Originally posted by virgi

Sa va povestesc ce-am trait acum cateva minute. Am apucat sa dau send la mesajul anterior si aud cum cineva imi inchide geamul de la balcon. Acasa doar eu si Luana care doarme. Am inlemnit, stau la et. 14. Ridic privirea si vad agatat de balcon un individ imbracat in portocaliu care-mi spala gemurile pe dinafara. Em crezut ca mor de inima.



scuze, dar m-a amuzat teribil faza asta
Hai sa-ti spun ce am patit eu cand era Alex mic si eram in Montreal. A venit intr-o zi postasul sa lase un pachet si a sunat la sonerie care s-a blocat si nu se mai oprea din sunat. Si am crezut ca e alarma de incendiu, l-am luat pe Alex din patut ca dormea, mi-am pus papucii si am iesit asa afara ( locuiam la etajul unei vile ) si am dat nas in nas cu postasul ...iti dai seama ce socat a ramas si ala !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

mikiion am avut Ford Focus. Sa stii ca era ok cum statea Alex, dar scaunul nostru de masina e mai mare ( ca e f comod pt Alex ) si ocupa destul de mult spatiu pe bancheta din spate. Adica eu stateam cam stransa iarna cu geaca pe mine in spate langa el. Acum avem un Opel Astra tot cu haion ( adica acelasi gen ca Focusul ) si parca bancheta in spate e mai mare, mi se pare ca are habitat mai spatios. Dar sincer, noi am fost f multumiti de Fordul ala, mai ales ca in portbagaj incap o gramada, si in plus bancheta din spate se plia, deci puteai baga lucruri din portbagaj pana in spatele scaunelor din fata ( adica mobila...etc...).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

mikiion chiar ma gandeam zilele astea la voi ca e inca iarna si frig, si stiu cum a fost iarna treuta cu Alex...aici s-a facut frumos, 12 grade ...vine primavara ( desi vinerea trecuta ninsese iar )...doar ca e poluarea mai mare...dar totusi prefer caldura...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Salutare!

Virgi, noi stam jos in comparatie cu voi, adica la etj. 9...sunteti mai la "cucurigu"
Am intrat sa va spun ca ieri am vizitat mai multe gradinite si m-a apucat un soi de depresie. Ma anuntase si bona ca de la 1 iunie nu mai vine...ce sa mai, eram cu morcovul rau de tot. Azi m-am dus sa vad una singura, in zona Cotroceni, si am si platit rezervarea, caci corespundea din toate punctele de vedere. Ieri vazusem una care costa 1300 lei pe luna si nu era nici pe departe ceea ce cautam. Sa zicem ca scarile erau din lemn si nu chiar asa de inalte, insa mancarea era adusa tocmai din Otopeni, de la alt sediu. Nu avea nimic deosebit, iar pretul era asa de mare pentru ca includea extracuricularele si optionalele...pai de ce se mai numesc optionale oare?? Am inotat prin tot felul de noroaie, unele gradinite fiind amplasate pe niste strazi desfundate, ca vai de mama lor, in care era sa-mi rup masina in doua. Acum m-am mai linistit si pot sa-mi vad de activitatile profesionale. Poate ma angajez, poate raman independenta..inca nu stiu.

Alec a trecut de o saptamana la meniu cu mic dejun serios...pana acum ii dadeam lapte, apoi gustare fructe, apoi pranz etc. Se trezea pe la 5 dimineata pentru lapte. De 3 nopti incoace refuza laptele. Se trezeste ca orice om normal, dupa ora 8 si vrea micul dejun. Azi s-a enervat cand a vazut ca bona s-a apucat de altceva in loc sa-i dea sa manance, s-a trantit pe jos in fata frigiderului si a inceput sa "muste" din gresie, urland Doar eu tocmai ce-i spusesem femeii ca lui Alec ii chioraie matisoarele de foame si ca nu a baut lapte peste noapte.

Sper ca omuletul meu sa se adapteze la gradi. Si am terminat si cu statul persoanelor straine in casa. Trebuie sa recunoasteti ca e destul de incomod sa ai tot timpul om strain in casa ta.

Va doresc o zi faina,


Lacri si Alec 30 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Salu livada!!
Hop si eu sa vedem ce mai ziceti, acum ca am pauza de la "sefa".

Ramona ce chestie la voi la magazin.. aici daca vor sa ofere ceva copilului intai intreaba parintii daca se poate( bine aici sunt si obsedati ca atatia copii pe metru patrat cu alergii de tot felul nu am vazut nicaieri). pastele eu le fac asa: fierb apstele in apa cu sare apoi le scurg bine , le amestec cu branza( de vaci sau telemea ) iaurtel sau samantana si ou pun totul intr-un vas si il tin la cutpor cam 20 de minute.

Miti felicitari pentru asa baiat cuminte si ascultator..

Neda ce mai faci? Cum merge cu Mihaita si cu printesa?

Miki... glumesti.. ordine.. e ceva ..SF la noi. inainte de Sofia eram asa de ordonata si imi placea sa fie totul pus la locul lui; acum.. am renuntat ca e o batalie pe care nu prea am sanse sa o castig. Cand doarme Sofia pun totul la loc si e ordine, dupa ce se trezeste o ia de la un capat la altul al casei si imprastie jucarii..

Virgi ai fost grozava cu povestea cu spalatorul de geamuri..
Oau, de fiecare data ma mir ce independenta e deja Luana ta... Sofia pleaca de una singura cand suntem in parc dar daca vine cineva strain spre ea imediat ma ia de mana pe mine sau pe tati.La fel prin casa se joaca o vreme dar daca nu ma vede porneste in cautari si ma striga.

Lacra e grozav ca ai gasit gradinita asa cum vrei tu! sper sa va mearga foarte bine la gradi, sigur Razacila o sa faca furori..

Cami 28+ & Sofia - 8 mai 2006




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

Buna fetelor, ma mai tineti minte?
Ultima vreme a fost ca obositoare pentru mine, am burtica destul de mare pentru 27 de saptamani si de duminica au inceput contractiile.Am luat Gynipral si e mai bine, dar sarcina asta e mult mai obositoare ca prima.

Roxana, sa-ti traiasca printisorul cel mic si voinic!

Cami, nici eu nu mai pot face fata cu stransul jucariilor peste zi.Seara le adun si stau cuminti pana vine furtuna si le arunca iar pe jos.

Lacri, bine ca ai gasit gradinita care iti place.Saptamana viitoare sper sa nu uit sa-l inscriu si eu pe Victor la cresa.

Miti, baietelul tau e un cuminte.Victor sta pe scaun langa mine si ma"ajuta" la spalatul vaselor.

Virgi, eu sincer nu stiu ce as fi facut daca vedeam pe cineva la geam.Intru foarte usor in panica.In legatura cu traiul cu aer si lapte al Luanei, si la noi e cam la fel.Sa va zic meniul de azi:
-lapte cu cereale Cherios,8-10 lingurite cu varf
-100ml de ciorba cu legume si o aripioara
-350ml lapte inainte de somn
-4 crenvursti, o lingurita de piure si un castravete mic
-350ml la culcare
Cam asa mananca in fiecare zi.Doar ca dupa amiaza in loc de crenvursti are in meniu carne de pui de obicei si mai il indopam cu cate o jumatate de mar sau para.In rest scuipa tot.Maine incerc iarasi cu paste.Poate odata va incepe si el sa manance si altceva.

Ramona, nici lui Victor nu ii place dulcele.Ar manca ciocolata, dar eu nu prea sunt de acorda, primeste de la taica-su pe ascuns.Stiu ca ii da.

Arleena, nici eu nu prea dorm noaptea din cauza unor arsuri care nu cedeaza la nimic.




Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
www.flickr.com/photos/11775702@N07/sets/72157602054980121/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Neata ciresici!

Miti - oho, deci se poate si mai rau.

Lyly - ma bucur ca ai reusit sa-l inscrii pe Alec la gradi. Eu sunt sigura ca se va acomoda mult mai usor decat Luana, avand in vedere ca el a stat pana acum cu persoane straine ( bone ). Sa inteleg ca-l vei lasa la program prelungit? Poate in toamna cand ne vom muta si noi in Buc. temporar ii facem colegi pentru cateva luni. E departe gradinita asta de zona 1 Mai, unde vom locui noi?

Cami - da, astia sunt nebuni. Ce-i drept o fi fost vreun anunt jos la scara despre respectivul domn, dar daca noi nu intelegem nimic, m-a luat ca din oala. Iti spun sincer, ca mi-a stat inima-n loc.
Eii, Luana e independenta numai la gradi, acolo e singurul loc unde n-are nevoie de noi, ca prin alte parti nu sta. Am fost zilele trecute la o prietna si-am vrut sa ma furisez pe teresa cu cafeaua, si nu m-a lasat. Oricum, ne consideram norocosi, si la urmatoarea petrecere, vrem sa vorbim cu doamna s-o ia la ea acasa, sa putem si noi sa enjoy.
Cu Soficul, fii fericita ca vrea sa stea cu tine, eu simt acum ca s-a incheiat prea repede perioada aia frumoasa, de "mami-bb". Intre a sta cu mine si a sta la gradi, alege clar gradi. Si ma doare cel mai tare, ca nu-mi mai spune nici macar bye, iar cand ma duc s-o iau se intristeaza.

Arabela - eii, pai la voi acel "menu" nu se numeste "aer". Daca-ar manca si domnisoara mea o aripioara pe zi, as fi tare fericita. Dar ea nu manaca nimic. Legume sa nu vada, ciorba la fel. Crede-ma care are zile, cand nu manaca decat un biscuite si lapte seara.
Ai grija de tine si de burtica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Miti si noua ne e doar de voi. Pe langa ca nu avem noi prea multi prieteni, v-am mai pierdut si pe voi.
Chiar ma gandeam la voi zilele trecute, cand am dat peste o bluzita pe care i-ai facut-o cadou de ziua lui Marc. Si pe care eram sa o uit sa o poarte...Ca daca nu le poarta lunile astea nu o sa-i mai vina pana in vara..... Ca iar am trecut la procedura de eliminare de hainute. Ca deja ii sunt mici la maneci tot ce e sub 2.

Cu iarna, sa stii ca e mai putin stresanta cand ai ceva de facut.Sunt asa de ocupata ca nu am timp sa o observ. Marc oricum e la gardi minimum 3 zile pe sapt. Asta daca nu e bolnav.
Eu am 4 zile cand trebuie sa fiu la 8.30 la UdeMontreal.....Asa ca ma trezesc la 6.30...Si eu nu ma trezeam asa de devreme nici macar in liceuDar oricum e mai simplu decat in toamna cand il mai si alaptam pe Marc de 2-3 ori pe noapte.
Azi au fost -28 resimtite.....Si eu am simtit bine temperatura asta, blocata intr-o statie de autobuz ca n-am fost suficient de inteligenta sa iau metroul. Sa vedeti ce haos e la noi dimineata ...Ca de cand e frigul mai mare plecam toti ...Ducem copilul si apoi sunt dusa la o statie de metrou. Cand o sa treaca de 0 grade o sa revenim la normal. Adica eu plec prima , si apoi sotul il trezeste, il imbraca, ii da sa maance, ii pune costumul...il pune in scaunul de masina( noroc de garaj ca altfel nu stiu ce ma faceam daca mai si trebuia sa dezapezim)si-l duce la gradi....Il calmeaza sa nu planga.....O sa vedeti voi, partea asta e cea mai dura cu lasatul copilului......Noroc ca am un sot foarte descurcaret cu marc ca nu stiu ce ma faceam.

Ca o nota proasta...Am mi-am gasit copilul la gradi sugand cu sar dintr-o acadea!!!!!Si eu nu i-am dat nici macar gem... Nimic gen bomboane , inghetata....ciocolata.
Dar nu poti lupta cu societatea asta bolnava.....orium caut alta gradinita mai buna. asta a fost o solutie de compromis.

Si aici ce primeste un copil la gradi de mancare... Din pacate cantitatile nu sunt date.mrnu la gradiDaca intelegeti ca-i in franceza..... Nu e gradinita mea, e una de stat, de tipul la care eu nu am gasit loc.Sper ca gasesc din toamna.
Si inca un menu mai grozavmenu2.
Poate asa va mai da idei.

virgi
era sa uit. Legile sunt si aici respectate mai mult sau mai putin....Am vazut niste scene cu depasiri......Dar, neputatnd compara cu Coreea, ci doar cu Bucurestiul, e mult mai mult bun simt aici pe sosea. Si oriucm nu poti mitui politistii.....Nici daca esti mare vedeta sau politician.
Mihaela

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Si mitinu cred ca nu incapeai in masina pt. ca era Ford...ci pt. ca te imbracai mult mult mai gros decat in RomaniaAi uitat? Auz1, 12 grade...Banuiesc ca sunt si ghioceiAcum realizez ca saptamana viitoare e 1 martie......Urasc luna februarie in canada.....

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Lyly, am vazut ca intrebai de gradinita Happy Univers. Eu l-am avut pe Codrin acolo, dar nu foarte mult, deci nu pot sa spun ca a stiu ce e acolo.. Doar 1 luna din care 2 saptamani a fost bolnav. In principiu aratau toate bine, numai ca el nu s-a integrat in colectiv, pentru ca l-am bagat in iunie si erau deja grupulete bine formate.. Nu mi-a placut educatoarea lui ca era stiff, nu a incercat sa-l integreze si nu a facut vreun efort sa inteleaga ce se petrecea cu el.. Dar cam asta e problema multora din Ro.. din cate am observat
Am participat si la o sedinta si multi se plangeau(in iunie..) ca se imbolnavesc prea des copii(din cauza parintilor care-si aduc pruncii deja bolnavi la gradi, cu antibioticul dupa ei..).. In rest, spatiul mi s-a parut prea mic, curtea neincapatoare.. si cam atat..
Succes la gasit o gradinita buna pentru Alec


Ajutati-o pe Sabina- un suflet curat!



Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

Mergi la inceput