Meniul de ziua lui Stefan

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Am notat retzeta, fac si eu in weekwnd.Cam cite ies dintr-o portie?Astea sarate?
Merci mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Lavinia, pai nu le-am numarat sa-ti spun exact. Depinde ce marime faci. Eu le-am spritat cu spritul lunguiete. Cat sa zic, cam aprox 35 bucati de alea medii.
Eu am zis sarate, datorita compozitiea care am bagat-o:crema de branza. Le poti sprita mai mari si le umple cu crema de cremsnit si cu frisca.
Sa ti cont de oua, adica le adaugi pe rand...ca poate ouale sunt destul d emari si nu va fi nevoie de 4 oua si de 3.
Usa aragazului sa n-o deschizi. Foucul sa fie iute si le coci cam 20 min, chiar 25, vezi tu, verifici prin usa aragazului.

Bafta!


BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Tarte cu rosii si mozarella

Ingrediente pentru 12 portii:

- 1-2 catei de usturoi
- 150 g. de branza de vaci
- 6 linguri de ulei
- 6 linguri de lapte
- sare si piper
- 10 g. praf de copt
- 1-2 lingurite de praf de condimente
- 300 g. faina
- 3 rosii
- 220 g. branza tip mozzarella
- 1 legatura de busuioc
- ulei de masline
- 24 de forme de hartie cerata pentru muffins

Cum procedam:-Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se amesteca cu branza de vaci, ulei si lapte;
-Se condimenteaza cu sare, piper si praf de condimente
- Se amesteca faina cu praful de copt.
Se adauga compozitia cu branza de vaci, se amesteca si apoi se framanta cu mainile;
-Se spala rosiile si se taie felii;
-Se taie branza in felii;
-Se imparte aluatul in 12 parti egale;
-Se aseaza una peste alta cate doua forme din hartie si se umplu cu cate o parte din aluat, indesandu-le usor. Deasupra se aseaza feliile de rosii si feliile de mozzarella;
-Se stropesc tartele cu putin ulei de masline;
-Se introduc la cuptor si se coc circa 10 minute apoi se scot si se adauga restul de mozzarella si frunzulitele de busuioc si se mai coc 10 minute.

Pofta...ca e beton de bunnn!Io am mancat ca o sparta!

poze cu detalii








BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Wow, dar ies multe, ei eu credeam ca ies cite erau in tava, in poza:))
Multumesc de retzeta, Veronica!
Inca o intrebare:unde gasesc hirtie cerata, de aia de care ai folosit ptr coacerea tartelor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Lavinia, hartiute de alea gasesti la metro, selgros....real...sunt d ela Fackelmann(nu stiu daca am scris corect)Tartele le-am copt in tava speciala de briose(in tava sunt 12 locuri de briose)...tot la supermarket o gasesti...si in ea am pus in forme hartiute de alea.

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

LA MULTI ANI! Sa-ti traiasca puiul si sa fie sanatos!
Si eu ma pregatesc de o petrecere, si te-as ruga, daca poti, sa dai reteta de piept de pui cu bacon. Eu stiu una, dar vreau sa vad si cum ai facut tu, mai ales daca ies fragede!
Multumesc! Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Hildegard... am vrut sa-ti spun doar atat: Mai fata dar tu esti talentata rau de tot! Felicitari sincere. O sa ma inspir si eu din retetele tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Salata de cips

500 g piept de pui
5 oua fierte
250g porumb din conserva
2 cepe mici
100g cips
maioneza
Carnea se fierbe si se taie cubulete. Ouale si ceapa se taie cubulete.
Se amesteca carnea.ouale ,ceapa,porumbul,cipsul si se adauga maioneza.
Se pot adauga citeva picaturi suc de lamiie .
Este foarte delicioasa
etape


BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Tort sunca

200g sunca
900g legume(cartofi mazare morcovi),
2pachete cascaval(din acelea patrate pentru sandvis)
2 cesti orez,
200g ciuperci,
100g cascaval,
150g crema de brinza)pentru ornat-eu n-am mai folosit asta)
Intr-o forma punem hartie de copt, apoi se aseaza feliile de sunca peste ele cele de cascaval. Legumele se taie cubulete se fierb apoi se strecoara si pina sint calde se adauga 100g cascaval ras si se aseaza in forma peste feliile de cascaval.
Ciupercile se calesc cu putin ulei de masline.Orezul se fierbe(cu supa strecurata) se amesteca cu ciupercile se condimenteaza si se aseaza peste legume.Se mai pun citeva felii de sunca deasupra si se lasa la frigider.
Cind sa racit se rastoarna si se orneaza.

etape


BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Piept de pui in bacon

Avem nevoie de piept de pui pe care il taiem "bastonase" si feliute de bacon.
Fiecare "bastonas" de piept de pui il infasuram intr-o feliuta de bacon.
Facem cate dorim
Se unge o tava cu putin ulei(eu am pus hartie de copt), se pun bucatile de pui si se dau la cuptor pana se rumeneste putin baconul

etape



BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput