Piticlonti de iulie-august 2004 (231)
Raspunsuri - Pagina 4
leeloo2004 spune:
Alice - se pare ca nepoata-mea nu se grabeste deloc sa vina pe lume, eu sper doar sa nu fie probleme pentru ca deja a depasit termenul...una peste alta sora-mea se duce vineri si cred eu ca atunci va fi ziua cea mare - ori vine natural, ori o baga la cutit...va dati seama prin ce trece si ea si in plus o mai stresam si noi cu telefoanele ca sa vedem daca e tot "2 in 1"...
cristal - sa stii ca si eu imi pun aceleasi probleme (si eu inca nu am doi...!) - ma enerveaza ca din ce in ce mai des ca are accese de violenta (ne loveste cu mina peste corp, ochi si uneori ne nimereste cite una peste fata de vedem stele verzi...) - daca il cert imediat incepe si plinge de zici ca cine stie ce copil timorat este, iar uneori plinge pur si simplu din orice si fuge prin casa plingind...Mi-am facut o noua programare cu el la psiholog (pe 25 oct) si chiar o sa-mi notez toate aceste manifestari ca sa aflu daca sunt normale si ca sa ma invete cum sa procedez...
speel - inca o data, super-gradinita si super oamenii care se ocupa acolo de copii! Mie la sedinta cu parintii recunosc ca mi-a oferit doar apa, insa si noi am inceput sedinta cu un fel de joculet ca sa ne cunoastem intre noi si sa aflam cite ceva despre copiii nostri...din pacate din lipsa de spatiu eram doar jumatate din parinti, celalata jumatate a fost convocata la sedinta in ziua urmatoare...
Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004) Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
alice2004 spune:
Gabi, tinem pumnii pentru sora ta !
Roxi, daaa, e mult mai bine cu metroul, nu e chiar asa de aglomerat la ora la care plec eu si chiar daca, poti lasa o garnitura sa plece si sa o astepti pe urmatoarea ! Plus ca mai vad si eu alte fete, nu doar de soferi stresati, care injura de mama focului si claxoneaza la maxim !! (Nu am vazut inca nici un barbat interesant insa!).
Dana, eee, asa-i pe la noi aici, bine, nu generalizez, dar in majoritatea gradinitelor de stat cam asta-i treaba ! Sint multi copii, educatoare putine si de multe ori plictisite de problemele cotidiene ... la nepoata-mea cind mergea la gradi doamnele chiar mergeau la cafea si lasau copiii singuri (bine, erau ceva mai mari 5-6 ani, dar tot mi se pare aiurea sa se intimple asa).
Aaaa, si Gabi, sa stii ca si Andrei are accese dastea de furie, mai ales cind nu ii iese vreo socoteala gen "vreau sa ma uit la calculator" sau "vreau sa ma joc" atunci cind e de culcat ... si pe el l-am surprins ca vine si incearca sa loveasca atunci cind ii interzicem sa faca ceva ! Si incepe frate si se jelesteeee si se mai si trinteste pe jos de zici ca e final de lume nu alta ! I-am tot explicat cu frumosul ca asemenea comportament nu duce la nimik bun, uneori functioneaza, alteori nu, probabil depinde de toanele lui, nu stiu ! Taica-su e mai strict, ei se inteleg altfel, nah, ca intre barbati, cu mine ce mai face figuri greu de stapinit, ca stie ca cedez mai repede ! Si o baga paia cu "iarta-maaaaa, am gresit !" imediat !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
roxanaz spune:
Gabi citeam ca e normal sa faca asa o perioada. ptr ca nu stiu cum sa reactioneze si nu simt ca reactioneaza destul de rapid pentru situatia data. asa ca actioneaza ca prim instinct. lui Patrick i-au trecut astea cu bataile dar tot reactioneaza agresiv....sper ca prin explicatii sa ii tot treaca. sper
szivarvany spune:
Gabi
la noi functioneaza loveste-ma daca si eu te lovesc.
Giulia are accese de furie, insa toate se termina in bratele mele in hohotele ei de plans, apoi facem pace si dam noroc cu cate un pahar de suc .
Daria & GIULIA(2004 08 16)
mitzura spune:
Neata!
Anca, la multi ani!!!
Azi n-a plans deloc la gradi, cel putin pana l-am lasat noi...ca poate o fi plans dupa aceea. Oricum, nu ne venea sa credem, cum s-a dus singurel in sala de mese, a intrat si n-a zis nici pis. Sunt asa de curioasa ce-a facut dupa aceea....asta dupa ce toata seara am parlamentat indelung pe tema asta, ceva de genul:
T-maine sa nu ma duci la gradi
-mami, mergem, ca e frumos, sunt jucarii, etc
-sa nu ma duci, ca nu-mi place
-dar acolo o sa vina mos craciun si copiilor cuminti le aduce multe jucarii si bomboane (mai fac eu o incercare...)
-nu vreau, ca noi cumparam jucarii si bomboane de la magazin! (nu mai poti prosti copiii din ziua de azi)
-pai la magazin trebuie sa le platim si daca mami si tati nu merg la servici n-avem bani sa mai cumparam nimic
-mergeti voi la serivici, ca eu stau acasa singur...(si dupa o pauza)...si nu plang.
Dupa discutia asta, care s-a mai tooot reluat toata seara, cu diverse alte argumente, am ajuns la concluzia, ca n-o scot la capat cu abordarea asta logica, ca el vine intr-una cu un contraargument, asa ca mai bine aplicam metoda "mergi la gradi si gata, nu mai comentam"
Cristalina mama, parca ai descris o zi din viata familiei mele, (cum faceam noi compuneri la scoala). Exact asa si eu, il tot cert si boscorodesc, mi se pare ca e rasfatat, prea putin independent, dar intr-adevar noi suntem de vina, ca asa l-am obisnuit pana acum. Si marea noastra problema, inca de cand s-a nascut Mara si mai continua si in zilele noastre, este ca nu o lasa sa doarma. Am incercat toate metodele...cand se prinde ca am plecat cu ea in camera sa o adorm, sau cand se prinde ca mara nu mai e langa el, deci doarme, prinde un moment in care nu suntem atenti (daca e cu mine, ii mai distrag atentia) si o tuleste spre dormitorul ei. Foarte urat...chiar ma gandeam ce diferenta, cand era el mic, nu misca nici musca in casa ca sa aiba un somn linistit, pe cand ea trebuie sa doarma pe galagie, si cu intreruperi. De aia si doarme doar o juma de ora. Asta e...
Dana, ei asta da gradinita! Iar doamna e o desteapta! Pacat ca nu exista si la noi asa ceva. asta cu plecatul jucariilor n-am mai auzit-o, dar e foarte tare. Ar trebui sa o aplic si eu acasa.
speel spune:
Roxa,gradinita e una de stat si au un buget lunarconsiderabil.ptr. ca au ajuns ei la concluzia ca scoala reflecta nivelul social,intelectual al natiunii au marit considerabil fondurile.Asa ca .....bani sunt destui pentru sistemul educational in germania.Da fondurile ca fondurile,intrebarea mea e .....cadrele nu au si ele familie,probleme,necazuri ca si cele din Ro?la astea cum Dumnezeu nu se vede?ca ieri am analizat indeaproape pe Frau....si sa stii ca-s destul de critica ca cirgula caracter .e,nu am gasit nici un chitibus la femeia aia.Cit se poate de autentica si de profesonista.A si spus ca e o meserie foarte grea dar o face din suflet,nu se vede facind altceva.
A,ca am uitat
prin tragere la sorti am ales un reprezentant al parintilor.care are legatura directa cu protectia copilului ,cu inspectoratul local si primarie.Adica,cineva care sa reprezinte interesele parintilor la autoritatile statului pentru orice problema administrativa,privind comportamentul cadrelor.Deci daca parintii sunt nemultumiti de ceva prin reprezentatul lor fac cunoscut autoritatilor.Asa...reprezentatul ales este...papa lui Ricardo.Ca din toata adunarea a vorbit cel mai mult.ziceai ca a facut studii de crestere a copilului.plus ca e bun de gura si datorita pozitiei sociale are cunostinte pe la toate birourile inalte.printre altele,el a organizat si ziua la livada cu mere.Deci daca n-avea de lucru si-a gasit.Maine are o intilnire cu cineva de la primarie pentru fixarea bugetului gradinitei pe urmatoarele trei luni.
alice2004 spune:
quote:
Originally posted by speel
..e,nu am gasit nici un chitibus la femeia aia.Cit se poate de autentica si de profesonista.A si spus ca e o meserie foarte grea dar o face din suflet,nu se vede facind altceva.
Pai, Dana, aici cred eu ca este secretul !!
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
cristalina spune:
La multi Ani Anca! Sa fii sanatoasa si sa ai parte numai de impliniri!
Dana, frumos la gradinita acolo...cred ca mi-ar place si mie sa ma duc acolo daca as fi copil...:)
Io credeam ca dati cu rosii in mine, ca vad ca ea se manifesta "normal" dar eu tzip cam mult la ea...
Mitzule, asa face si Maria, nu o lasa sa doarma pe Oana...si de asta ma enervez mai mult decat trebuie...
Intelege oarecum ca bebe doarme, dar eu ar trebui sa stau 100% din timp cu Maria si ea e galagioasa...asa ca Oana nu prea apuca sa-si faca somnul peste zi.
Am vorbit acum cu un coleg care are o fetita de-o seama cu Oana. Care se manifesta exact ca Maria...I-am povestit cam cum e la 3 ani...se albise saracul (venise sa ma intrebe de contracte si aproape ca a plecat in lacrimi......sunt cam sadica)
Monica, Maria Alexandra (02.07.2004) si Ioana Adriana (20.04.2007)
poze unu, poze doi, poze vechi si poze noi
mitzura spune:
da, si mie mi se pare ca educatoarea e totul. Eu am lucrat 5 ani intr-o gradinita si nu pot sa uit ca era o educatoare cam sarita de pe fix (cand m-am angajat eu era directoare si in prima zi, m-a primit execrabil pentru ca inspectoratul decisese sa transforme biroul ei in cabinetul meu). femeie la 50 de ani fara copii, care disciplina copiii cu frica, strigand la ei (probabil ca ii mai si atingea, nu stiu..). Dupa cativa ani, a aflat ca sunt absolventa de psihologie si venea (nechemata) si imi povestea ce probleme are acasa, cu sotul, cu lumea (ca avea probleme peste tot), si cu ocazia asta m-a frapat cat de labila era....atunci n-am prea dat importanta, dar acum ma mai gandesc uneori, ca n-as vrea ca educatoarea copilului meu sa fie asa.
In aceeasi gradinita era si o educatoare mai tanara, foarte draguta, vorbea intotdeauna frumos, foarte pozitiva si foarte tonica, cu totul alta atitudine...copiii o preferau clar pe ea.