Alaptatul-Help Line- (5)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Hranirea Bebelusului
Romela
Fetita mea are 4 saptamani si 4 zile. Din pacate am ramas fara lapte matern(doar 100-120 ml/zi)si trebuie sa-i dau lapte praf. Oare as mai putea sa imi maresc cantitatea de lapte matern? Cum?


Darria

Bun venit pe DC.

uite aici multe informatii pt. stimularea lactatiei:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=102368
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70643

Mult laptic si sa fiti sanatosi.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

am citit azi intr-o carte o informatie, zic eu, folositoare, despre mastita. stiati ca mastita poate fi provocata si atunci cand apasam cu degetul pe san in dreptul nasucului de bebe ca sa il ajutam sa respire? - si pe mine tot asa m-au invatat la spital. ei bine, in cartea asta despre alaptat scria ca apasatul ala poate bloca un canal de lapte si iata mastita. si ca daca e nevoie sa apasam sanul ca sa dam voie lui bebe sa respire, inseamna ca pozitia de alaptat nu este corecta si trebuie sa o ajustam.

Romela, bun venit, productia de lapte se poate mari si daca te pompezi/mulgi manual 10 minute la fiecare san dupa ce suge bebe. chiar daca la inceput nu o sa curga nimic, continua procedura pana cresti cantitatea de lapte.cea mai buna metoda, insa, ramane sa-l pui pe bebe la san absolut de cate ori cere, fara exceptie. introducerea laptelui praf nu face decat sa iti scada productia de lapte!

asigura-te ca bei suficiente lichide, mananci echilibrat, te odihnesti corespunzator. sunt foarte rare cazurile cand mama ramane fara lapte pur si simplu; specialistii spun ca de vina, deseori, este pozitia neadecvata de supt, interpretarea gresita a semnalelor transmise de bebe (poate plange pentru ca nu prinde bine sanul, nu pentru ca nu ii place laptele, de exemplu),incercarea de a introduce un program de alaptat unui bebe abia nascut, stressul, alimentatia necorespunzatoare, etc.

Ajutati-o pe Diana
************
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
************
Alaptatul Help-Line
************
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

Draga mea,
Ca sa-ti maresti cantitatea de lapte, uite ce trebuie sa faci:
-bea cel putin 2 l de lichide zilnic,
-hraneste-te sanatos (nu manca exagerat),
-odihneste-te cat poti de mult,
-ia-ti o pompa de muls (ideal ar fi sa-ti iei pompa electrica de la Avent. Costa cam 5 mil si ceva) si mulge-te macar o data pe zi,
-pune bebelusul la piept cat poti tu de des. Oferta va fi in functie de cerere. Adica, cu cat va suge el mai mult, cu atata vei avea si tu mai mult laptic,
-umpara ceai pt stimularea lactatiei (de la Hipp).
Daca te ajuta cu ceva, sa stii ca eu am consumat si multa bere fara alcool si pot sa-ti spun ca am laptic destul de mult.
Si stai linistita, si eu i-am dat putin lapte praf celui mic in prima luna, pt ca am urmat un tratament, dar n-au fost probleme.
Daca mai ai alte intrebari, scrie-mi si iti voi raspunde.
Multa bafta!

mariavlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Bine ai venit! Sa iti traiasca fetitza!
Nu ma abtin si sar si eu cu sfaturi. Fetele ti-au impartasit doar lucruri bune, testate si de mine, dovada ca acu, la 6 luni jumate de la nastere, mai alaptez, si sper sa o mai fac inca 2 ani de acum incolo:).
Ce am dedus eu e ca trebuie sa fii odihnita. Incearca sa dormi cnd doarme bebe. Lasa lucrurile nefacute de pe o zi pe alta, important e ca fetitza sa aiba o mamica odihnita:))
Si cel mai bine alapteaza la cerere, chiar daca vrea din ora in ora, nu conteaza, in primele 2 luni mai mult sta la sin copilul decit oriunde altundeva.Daca te incurajeaza, va trece aceasta perioada grea, chiar ff grea, si alptatul va deveni o placere mai ales ptr bebe.Cu cit suge copilul mai mult cu atit se produce laptic mai mult.Si crede-ma nu am crezut pina acum 6 luni. La prima fetitza ziceam ca sunt povesti, dar acum am invatat. E adevarat, cu cit suge mai mult cu atit e mai mult laptic.
spor la alaptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Tomalavinia,

Ma bucur sa stiu ca va fi de folos linkul.
Cand aud mame ca au intarcat fiindca erau racite si luau pastile...
In fine, mult succes la toate mamicile motivate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

Draga Romela,
Reducerea asta brusca a cantitatii de lapte poate fi si din cauza oboselii, a stresului. De multe ori si mie mi se parea ca nu are copilul suficient laptic, tocmai pt ca cei din jur aveau "grija" sa-mi bage ideea asta in cap.Stiu ca sunt multe mamici care nu pot alapta cu cineva de fata, asa ca daca te numeri printre ele, asigura-te ca suntei numai voi 2. Eu, spre exemplu, nu suportam sa-mi atinga cineva sanii si sa ma "controleze" cat lapte am, si-atunci imi scadea considerabil cantitatea de lapte.Daca tu consumi suficiente lichide si te odihnesti bine, n-ai de ce sa-ti faci probleme. Poate plansul celui mic se datoreaza colicilor, nu neaparat infometarii.
In privinta alimentatiei tale, incearca sa mananci normal, nu mult, dar nici mai putin decat de obicei.O sa vezi cat de repede se "topesc" caloriile in perioada asta.
Dar, ca sa te simti tu impacata, poti incerca o completare , pana lamuresti problema. Nu renunta insa la alaptat, ori cat de greu ti-ar fi.
Retine ca eu in prima luna am facut mastita si am avut niste dureri greu de imaginat si am continuat.
Sa fiti sanatosi si sa ne tineti la curent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Buna ziua!

Am un baietel de 2 luni iar de 1 luna incerc in zadar sa-l alaptez...laptele meu este sarat la gust si il irita ingrozitor si varsa din cauza lui.

In prima lui luna de viata totul a fost bine, a luat in greutate 800gr in 3 saptamani apoi brusc a inceput sa refuze sanul, nu a mai crescut de loc in grêutate si in plus a inceput sa verse foarte urat...dupa o saptamana de chin am si inteles de ce : imi venise ciclul. M-am muls si am gustat iar laptele era sarat si ingrozitor de parfumat. Am incercat sa ma mulg si sa amestec laptele meu cu laptele praf antireflux, deoarece pediatrul l-a diagnosticat cu reflux gastroesofagian. Daca ii dadeam amestecul varsa ingrozitor, daca nu-i dadeam decat laptele antireflux nu se intampla nimic. Am micsorat cantitatea de lapte de mama din amestec dar tot urat varsa.Il puneam putin la san inainte de biberon sugea cu maaare pofta pentru ca era infometat dar cum simtea gustul incepea sa urle ca intr-o secunda sa verse tot.

Eu il tot pun la san si se vede ca i-ar place sa suga caci trage cu nesat dar cand ii vine laptele in gurita urla de mama focului pentru ca este, cum am mai spus sarat.

Evident cantitatea de lapte din sani a scazut ingrozitor,puiului ii merge bine cu laptele praf dar eu, mama capoasa as vrea sa-l alaptez. Pe fetita cea mare am alaptat-o pana la 2,4 ani si nu inteleg si pace ce se intampla acum.

Mentionez ca atunci cand mi-a venit ciclul eu alaptam din 2 in 2 ore dar tot a venit. La ciclu laptele este si mai ingozitor la gust decat intre mmenstre.

Am ezitat mult sa scriu dar cum imi doresc tare mult sa-l pot alapta si pe cel mic astept cu nerabdare sfaturile voastre.

Multumesc!

victoria si minunea mea Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

buna fetele,
de azi reincepem sa papam lapticul cel bun. cu tot ce am citit si pro si contra intreruperii alaptarii in timpul tratamentului cu antibiotice am decis sa intrerup totusi. aseara l-am luat pe ultimul si din dupa amaiaza asta incepem din nou. sunt nerabdatoare sa ii dau din nou lapticul cel bun oricum, multumim pt informatii.

Tango eu cand mancam fructe mi se indulcea laptele la greu si el manca mai putin cantitativ. cred ca era satios, nu stiu, pt ca indiferent cat incercam sa ii mai dau, nu mai vroia si manca din nou, la fel de putin, doar peste 3-4 ore... incearca cu fructe multe si poate si un desert dulce.

maricar unde gasesc Hipp din asta de stimulare a lactatiei? eu am aincercat galactocil cateva zile si nu a avut efect.


Helenutza + Horia Constantin (18feb2007) =

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

gata, am "sapat" si am gasit la sensiblu ceai hipp pt stimulare. il incerc si eu, poate da rezultate


Helenutza + Horia Constantin (18feb2007) =

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

Da, asta vroiam si eu sa zi, l-am luat de la Sensiblu. Eu l-am baut inca din maternitate si la mine a dat rezultate.Sper sa-ti fie si tie de folos. Dar pe langa el, bea cat de multe lichide poti!

mariavlad

Mergi la inceput