Alaptatul-Help Line- (5)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

M_MONIQUE- multumesc pentru raspuns. Pana una alta am inceput cu fulgi de orez pusi in lapticul de dimineata ca sa o mai stranga si la burtica.

Maria 4 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

EllaElla - nu renunta la un san si sa alaptezi doar cu unul pt ca eu nu stiu exact cauza dar sanul stang de cand avea bebe 1luna jumate nu mai face laptic.De fapt face in jur de 20ml.Incerc sa-l ajut cu pompa,sa-l stimulez dar pur si simplu nu mai fac lapte.Alaptez doar cu dreptul si am inceput si cu formula pt ca nici dreptul nu mai face laptic prea mult.
Problema e ca deja am diferenta intre sani si chiar daca imi iubesc copilul enorm,asta ma va afecta o viata.Eu ma gandesc foarte serios la operatie estetica.Deci ai mare grija,nu renunta la un san.Poti sa te ajuti de pompa si sa-i dai din bibe.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/niceeyero/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

AM INFECTIE URINARA SI TREBUIE SA IAU ANTIBIOTIC (NORFLOXACIN)LA 12 ORE OFFFFFFF, CE SA FAC CU LAPTICUL???


Helenutza + Horia Constantin (18feb2007) =

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

tincutza incearca tetinele de la NUK. sunt mai scumpe dar bb munceste ca sa suga, adica nu ii vine chiar mura in gura dat fiind ca gaura tetinei nu este in varf.

tzuna si eu la fel ca tine, ma mulg si ii dau bibe. si al meu a stagnat in ultmele 2 sapt. a luat 50-80g. la fel si la noi, e vioi, nu pare a avea vreo problema si chiar a papat bine... nu stiu ce sa zic.


Helenutza + Horia Constantin (18feb2007) =

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Helenutza23 stai linistita trebuie sa existe o solutie sa le impaci pe amandoua... si alaptatul si tratamentul cu antibiotic...
Sunt antibiotice care se pot lua in timpul alaptarii...
Eu intreb intotdeauna medicul pediatru ce antibiotic pot lua... La mine e mai simplu, pt. ca e si dr. meu de familie si atunci stie ce tratament sa-mi dea mie si sa tina cont si de faptul ca alaptez.
Nu poti sa intrebi pediatrul?
Multa sanatate!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaElla spune:

Stefaniya,multumesc!

N-am renuntat si iata ca, dupa o luna si ceva, sanul meu nebun si-a revenit. Tocmai la timp pentru ca bebelutul a racit si a tot supt saracutul. De trei zile doarme cu mine in pat si tot tzoncane. Sa vedem daca pot sa-l mai transfer in patut dupa aceea.

Carrie, asa a facut o vreme si bebele meu. Avea aer de obicei sau se apropia o cacutza. Solutia a fost sa ma opresc un pic sau un pic mai mult ca sa-i scot aerul (uneori il scotea tare greu - dupa ce topaiam efectiv cu el in brate).
Bebita al meu e tare grabit cand mananca. Niciodata n-a supt mai mult de 10 minute. Noroc ca am f. mult laptic si aproape ca nu trebuie sa faca decat efortul de a-l inghiti.

Ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Helenutza 23, imi pare rau ca suferi, si eu am avut probleme urinare dupa prima nastere. Dar e important sa te tratezi. Nu afecteaza cantitatea de lapte, ci doar ii schimba gustul lapticului. Iata ce am gasit eu cu google depre norfloxacin: Contraindica#355;ii: Este contraindicat la pacien#355;ii cu hipersensibilitate cunoscut#259; la acest medicament sau la orice bactericid care este înrudit chimic cu chinolina. Nu se va administra la copii sub vârsta de 18 ani.

Efecte secundare: Efectele secundare raportate în studiile clinice sunt rare #351;i u#351;oare. Frecven#355;a total#259; a efectelor secundare clinice raportate la peste 3215 cazuri a fost de 4,4%. Cele mai frecvente efecte secundare au fost de tip gastric, incluzând u#351;oare tulbur#259;ri gastrice, anorexie #351;i grea#355;#259;. S-au mai semnalat de asemenea dureri de cap, ame#355;eli #351;i reac#355;ii ale pielii.

Precau#355;ii: Siguran#355;a #351;i eficacitatea la copii nu a fost confirmat#259; astfel c#259; nu trebuie administrat#259; la copii sub 18 ani. Administrarea sigur#259; a acestui medicament în timpul sarcinii nu a fost confirmat#259;, în consecin#355;#259; profitul poten#355;ial al unui tratament cu Norfloxacin trebuie s#259; fie comparat cu riscul poten#355;ial.

Medicamentul este eliminat în laptele matern, cordonul ombilical #351;i în lichidul amniotic. Ca #351;i în cazul altor acizi organici, acest medicament trebuie administrat cu grij#259; la pacien#355;ii cu spasme.
Daca vrei mai multe informatii gasesti pe google.
Sanatate si ssa cresteti mari!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

buna fetele, merci pt raspunsuri. eu tot pe antibiotic, inca ma doare cand urinez asa ca voi mai lua macar o zi.
ma doare sufletul, mor, cand arunc lapticul
lui ii dau din rezerva congelata si completare cu NAN. din pacate de la formula cam vomita, trebuie sa am grija cu el, ii dau f putin, un 20-30- max 40 ml.

ma intreb cat trebuie sa treaca de la ultimua pastila pana cand pot sa ii dau din nou lapte de la mine?


Helenutza + Horia Constantin (18feb2007) =

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Salut, LAcmed e o baza ed date foaret serioasa, iti sugerez sa cauti informatii aici despre medicamentul pe care il iei:eu am gasit: Norfloxacin
CASRN: 70458-96-7
For other data, click on the Table of Contents


Drug Levels and Effects:


Summary of Use during Lactation:
Fluoroquinolones such as norfloxacin have traditionally not been used in infants because of concern about adverse effects on the infants' developing joints. However, recent studies indicate little risk.[1][2] In addition, the calcium in milk might prevent absorption of the small amounts of fluoroquinolones in milk,[3] but insufficient data exist to prove or disprove this assertion. The serum and milk levels and oral bioavailability of norfloxacin are the lowest of any of the fluoroquniolones, so the risk to the infant should be minimal. Short-term use of norfloxacin is acceptable in nursing mothers.


Drug Levels:
Maternal Levels. Norfloxacin was undetectable in milk at any time up to 6 hours after a single 200 mg oral dose.[4] Milk levels have not been measured after repeated administration.

Infant Levels. Relevant published information was not found as of the revision date.


Effects in Breastfed Infants:
Relevant published information was not found as of the revision date.


Possible Effects on Lactation:
Relevant published information was not found as of the revision date.


AAP Category:
Not listed, but the similar fluoroquinolone anti-infectives ciprofloxacin and ofloxacin are rated as usually compatible with breastfeeding.[5]


Alternate Drugs to Consider:
Ciprofloxacin, Levofloxacin, Nitrofurantoin, Trimethoprim


References:
1. Gurpinar AN, Balkan E, Kilic N et al. The effects of a fluoroquinolone on the growth and development of infants. J Int Med Res. 1997;25(5):302-6. PMID: 9364293
2. van den Oever HL, Versteegh FG, Thewessen EA et al. Ciprofloxacin in preterm neonates: case report and review of the literature. Eur J Pediatr. 1998;157(10):843-5. PMID: 9809826
3. Fleiss PM. The effect of maternal medications on breast-feeding infants. J Hum Lact. 1992;8:7. Letter. PMID: 1558663
4. Takase Z, Shirafuji H, Uchida M. Basic and clinical studies on AM-715 in the field of obstetrics and gynecology. Chemotherapy (Tokyo). 1981;29 (Suppl 4):697-704.
5. American Academy of Pediatrics. Committee on Drugs. The transfer of drugs and other chemicals into human milk. Pediatrics. 2001;108:776-89. PMID: 11533352



Substance Identification:


Substance Name: Norfloxacin

CAS Registry Number: 70458-96-7

Drug Class:
Antiinfective Agents
Quinolones
Fluoroquinolones

Administrative Information:


LactMed Record Number:
203


Last Revision Date:
20070303

Disclaimer: Information presented in this database is not meant as a substitute for professional judgment. You should consult your healthcare provider for breastfeeding advice related to your particular situation. The U.S. government does not warrant or assume any liability or responsibility for the accuracy or completeness of the information on this Site.


Din cate am priceput la 6 ore dispare din laptele matern, iar oricum riscurile sunt minime. In baza aceasta de date gasesti daca orice medicament e compatibil cu alaptatul, marea majoritate a celor incompatibile sunt pentru cancer.

Bafta, situl e: http://toxnet.nlm.nih.gov/ iar de acolo te duci la baza ed date lacmed


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

paulush, MULTUMESC PTR LINK. IL VOI FOLOSI SI EU, MAI ALES CA ALAPTEZ, SI CU SANATATEA NU STA PREA BINE.PTR INFORMATII!

Mergi la inceput