Alaptatul-Help Line- (5)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

pt fetele care mulg va spun ca am reusit sa imi maresc cantitatea de lapte cu ajutorul pompei electrice de la NUK. sunt super happy! de la o cantitate care era in jur de 120 ml/zi am ajuns la 270 ml/zi de cand folosesc pompa si am impresia ca e in crestere! iuhuuuuuuu!

elyanne intrebai la un moment dat de metoclopramid. am luat intr-o seara o pastiluta si a doua zi am avut clar mai mult laptic.

Helenutza + Horia Constantin (18feb2007) =



ALAPTATUL HELPLINE


cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Apelez si eu la voi cu o problema, desi nu este vorba de alaptare ci de insomnia puiului meu care desi are aproape 10 luni se trezeste si de 6 ori pe noapte sa suga. De cand l-am nascut el s-a trezit destul de des noaptea, dar parca de ce creste de aia se trezeste mai des. De curand a fost si racit si parca de atunci (a avut rosu in gat, cu durere si febra) este mai rau. Ziua alaptatul a ramas la fel ca si pana acum de la 7 luni de cand am inceput mai serios cu diversificarea, adica are masa de tzitzi dimineata la 9, cand face nani de pranz la 12-1, la nani de la ora 5-6 si seara la culcare. Noaptea insa se trezeste din ora in ora si nu mai adorme decat daca il pun la tzitzi, nici suzeta nu o mai vrea pana nu suge. Dupa ce suge accepta suzeta si se culca. Poate ca nu ar trebui sa ma hazardez, dar eu ma simt f slabita, trezitul asta f des noaptea m-a obosit peste limita si nu stiu ce solutii sa mai aplic. Am incercat si cu apa si cu ceai in loc de tzitzi dar Rares nu a luat biberonul niciodata si nu il accepta nici acum decat f rar. Daca se intampla sa il accepte, dupa o jumatate de ora se trezeste insa iarasi. Am incercat si sa il iau in brate, sa il legan sa il fac sa uite insa este cumplit, tzipa, urla, da din maini si din picioare, ma zgarie, simt ca nu ami pot sa il tin in brate si mi-este mila de cat poate sa urle, asa ca cedez.
Daca puteti sa imi dati un sfat, daca cineva a mai patit asa ceva, le accept cu placere.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 3-4 luni 4-5 luni 5-6 luni 6-7 luni 7-8 luni Litoral 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

tanima, din pacate nu te pot ajuta,
calc vertiginos pe urmele tale.
deocamdata noi trezim la 2 ore, avem 6 luni
astept cu interes sa vad ce raspunsuri primesti

www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank">repere in dezvoltarea bebelusului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Tanima si Shine, +1.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
*********
Rugati-va pentru Diana si Sonia * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
*********
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

conchita, mi-a luat putin sa inteleg ce ai vrut sa zici.

nu am mai citit demult la acest topic...
essea, oare doctoritza ta e sora cu a mea? daca nu citeam aici, pompam lapte praf la greu pentru alexandru, dar am citit si am bagat la cap..la fel m-a batut la cap sa incep diversificarea la 4 luni(si d-aia nu am mai putut eu)
recunosc ca imi iau toata informatia in ceea ce priveste cresterea lui Alexandru, de pe internet, si este destul de greu de filtrat. dar cert este ca doctoritza mea e pe langa la unele capitole.
conchita, buna treaba cu voluntariatul. oare exista si la noi asa ceva? tare mi-ar placea sa ajut mamicile in impas. deocamdata, ce aflu si mi se pare ca ajuta, pun pe blog, ca sa fie gasit la o cautare in "gugal"

ana eu nu-s asa avansata in ale sfaturilor, si in principiu maferesc sa dau sfaturi. iti zic doar ce am facut eu, si tu, daca gandesi ca te ajuta, poate folosesti ceva.... Alexutz are momente in care plange ; si eu zic: ii este foame si il pun lasan... suge un pic si apoi incepe sa urle.cred ca de fapt nu ii este foame. cert este ca atunci cand ii e foame nu mai conteaza pe ce parte e sanul. uneori suge 3 minute si se satura... alteori sta "conectat" si juma' de ora.
nus' ce sa zic.... mai schimba pozitia de alaptat,
haideti fetelor, mai veniti cu idei,tre' sa ajutam bebelus "nemancacios"
offtopic
conchita, meg,pls, sunteti mai documetate, daca aveti timp faceti o lista cu do's and don't's(mah, nu cred ca se scrie asa ca arata ciudat) in diversificare. dati si la mine pe pm... adik va dau eu pm cu mail-ul meu daca e mai usor asa

www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank">repere in dezvoltarea bebelusului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Shine, adica ma inscriu si io in club! nici cum ma cheama nu mai stiu, de oboseala! e incredibil...se trezeste noaptea pentru lapte, oare? poate ca da, dar de adormit la loc adoarme numai la mine in brate. cum o pun la loc in patut, ia foc. iar o iau in brate, iar nani nani, nino nino, iar in patut, iar se trezeste.

Megbeng, nu am o sursa unica, am citit carti, am bananait pe tot netul, discutii cu mamici, dar mai ales convingerea ferma dinainte sa am bebe ca macar atata pot sa fac pentru bebe, daca mai tarziu nu m-oi pricepe la educatie, etc - sa o alaptez si sa ii ofer un start bun in viata dpdv al sanatatii fizice. drept pentru care am studiat de mi-au sarit capacele despre alaptare si diversificare. si mai sunt si catar - adica nu ma convinge nimeni ca nu procedez corect, aici ma refer la prietenele mamici din real life, colegele cu copii, ba chiar si soacra-mea :-)) ca ar fi cazul sa o las mai moale cu exigenta. o s-o las cand o sa ajunga la gradinita, pe la 3 ani. pana atunci sa ma tina nervii sa ramana mana de fier de acum in ce priveste alimentatia, activitatea fizica, etc. :-))

Shine, cu placere iti zic tot ce stiu. as vorbin despre alaptare, diversificare, copii pana as lesina.:-)) dar sunt deja lesinata de oboseala, asa ca amnan pe altadatata, sper sa nu te supeeri., mai e un topic pe zoma despre dfiversifiacare, da; e numai cu retete aproape...poate deschidem noi unul cu reguli si sfaturi asa da, asa nu, ce zici? daca ai mai multa energie, deschide-l tu, ca io particip sigur!! editez: avem deja un topic despre regulile diversificarii, uitasem de el. sap eu dupa el la noapte sa-l gasesc si-ti scriu acolo ce si cum, dupa aia iti dau linkul aici.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
*********
Rugati-va pentru Diana si Sonia * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
*********
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

de vreo 2 saptamani de cand am inceput diversificarea si amtei al meu se scoala mai des noaptea sa suga...cat a fost alaptat excusiv se trezea o singura data pe noapte, boier eram! apoi brusc a inceput cu vreo 3-4 treziri pe noapte..cum ziceati si voi..nu adoarme nici cu suzeta, nici cu ceai, nici leganat. initial scanceste iar daca incerc sa il pacalesc amanand sanul, porneste o sirena, neneeee.

de vreo 2 nopti e mai bine..se trezeste doar de 2 ori..nu stiu de ce se intampla asa.

shine, eu am mers pe recomandarile OMS si asoc americane de pediatrie, cu san exclusiv pana la 6 luni( am devansat cu cateva zile..)..apoi pe scema pediatrei nr.2...treptat masa de la ora 14>supa (clara, apoi pasata), apoi la masa de 10 >fructe..urmeaza seara fainosu cu lapte, da noi nu am ajuns asa departe..in fine, cred ca suntem deja offtopic cu diversificarea...




meg,dematei(9.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Mai mamici dragi,

Hop si eu sa va impartasesc din experienta proprie. Maria noastra are 1.3 luni si nu stiu de cate ori se trezeste pe noapte pt. ca...dupa prima trezire( pe la miezul noptii) vine langa noi si suge cand vrea cat vrea.
Adica sunt atat de obosita incat de mult am renuntat sa numar si sa vad cat e ceasul. Mai bine spus nu mai avem ceas in dormitor! Ceea ce recomand calduros... te scuteste de stres si nervi!
In perioadele cand ies dintisori sau atins un prag de dezvoltare nou suge f. mult noaptea. Asa ca RABDARE. peste o vreme lucrurile se regleaza de la sine daca nu va agitati.
Ce numesc americanii co-sleeping functioneaza de minune in astfel de situatii.Acujm facem cum credeti si puteti.
Bucurati-va(cat se poate) de aceste momente....Nu se mai intorc, decat la un alt bebe poate!!!

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Sper sa va fie de folos:

http://www.ameda.com/breastpumping/videos/popup_video.aspx?id=LatchOn

Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayla spune:

Lamuriti-ma si pe mine va rog cum e cu reglarea productiei de lapte. Am inteles ca ti se regleaza cantitatea de lapte, in functie de necesarul copilului, daca-l pui des la san. Ei bine, la mine nu merge. Copilul are o luna acum, dar de la bun inceput n-am avut lapte suficient, cu toate ca beau 1,5 l ceai pt lactatie si mai beau si Galactogil din cand in cand. L-am pus la san la cerere, insa o data pe zi (acum de 2 ori pe zi), raman fara lapte deloc in sani si il vad ca trage si nu inghite nimic, sau cel mult cateva inghitituri de la fiecare san. Evident ca daca nu se satura, nu adoarme si se pune pe urlat. Il pun din nou la san, dar sanii sint moi si goi, pt ca n-a trecut suficient timp ca sa se produca lapte, asa ca o luam de la capat.
In final cedez si ii fac biberon, asta se intampla cam de 2 ori pe zi, noaptea vad ca am lapte, dar nu se trezeste decat de vreo 2-3 ori si nu suge foarte mult pt ca adoarme. La fel adoarme si ziua la san, si nu e chip sa-l trezesc, asa ca nici macar nu stiu daca s-a saturat, pt ca la un moment dat inceteaza sa mai traga cu putere din san si suge ca la suzeta. Completare nu-i dau dupa fiecare masa, pt ca mi-e frica ca se invata sa astepte biberonul si nu mai suge, asa ca prefer sa-i dau o masa intreaga de biberon o data sau de doua ori pe zi daca vad ca intr-adevar n-am lapte deloc si n-are ce bea.
Deci pe scurt, la mine nu functioneaza chestia asta cu reglatul productiei la cerere, si credeti-ma ca incerc de ceva timp.
Ce fac gresit? Ce sa fac?
Si inca ceva. Cati ml de lapte praf ar trebui sa bea la o masa formata integral din biberon (deci fara san)la varsta de o luna?
Si cat e normal sa ia in greutate in prima luna?



Mergi la inceput