Deserturile Nataliei (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Salutare, m-am intors.

Multumesc tuturor care au preparat dulcuri dupa retetele mele, ma bucur tare mult cind le iese si altora ceea ce mi-a iesit mie si mi-a placut.
Am venit cu 4 retete noi, o sa le scriu mai tirziu, dar puteti vedea pozele deocamdata (vedeti ca sint ultimele poze din albumul din semnatura).
O sa raspund si la intrebari, dar mai tirziu un pic.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Bine-ai revenit Natalia !

Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Pentru ca mai multa lume din Ro a vrut sa faca prajitura cu lamiie, dar nu dispune de lapte condensat, vreau sa va propun o alta reteta, fara acest ingredient. La gust, aceasta prajitura seamana cu prima.

Prajitura cu lamiie nr. 2 (fara lapte condensat)

Baza prajiturii
2 pahare faina
2/3 pah. zahar pudra
1/4 pah. amidon
un virf de cutit de sare
1 pachet de unt (200 g), taiat bucatele

Umplutura de lamiie
4 oua, batute usor
1,5 pah. zahar
3 linguri faina
coaja rasa de la o lamiie
2/3 pah. de suc de lamiie
1/3 pah. lapte
un virf de cutit de sare

Pentru baza prajiturii: Din ingrediente se face un aluat fraged care se pune intr-o forma (20/30), in care s-a asternut hirtie de copt. Hirtia trebuie sa fie un pic mai lata, sa iasa din marginile formei, ca sa putem apuca de ea pentru a scoate prajitura din tava, inainte de a o taia. Se apasa aluatul pe fundul formei (grosime circa 5 mm) si un pic pe margine (inaltime circa 1 cm). Se pune forma in frigider pentru o jumatate de ora, apoi se coace la foc moderat circa 20 min., pina se rumeneste blatul.

Pentru umplutura: se bat ouale cu zaharul si faina, apoi se adauga coaja si sucul de lamiie, laptele si sarea, se amesteca bine.

Se scade un pic focul la cuptor. Se toarna umplutura pe blat (e lichida rau, nu va speriati, asa si trebuie sa fie). Se coace pina se prinde umplutura, circa 20 min. Se raceste pina la temperatura camerei, apoi se scoate din forma cu ajutorul marginlor mai lungi ale hirtiei de copt. Se pune pe un fund de lemn si se taie bucati.

Poza prajiturii este aici


------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Prajitura cu banane

1/2 pahar stafide
2 linguri lichior sau suc de fructe

1 pahar faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un virf de cutit de sare

3/4 pah. zahar
50 g unt moale la temperatura camerei
1 banana mai mare rascoapta (sau 2 mai mici), pasata
3 linguri lapte batut
esenta vanilie sau zahar vanilat
2 albusuri mari

1/3 pah. miez de nuca, taiat bucatele


Se toarna lichiorul sau sucul de fructe fierbinte peste stafide si se acopera. Se lasa un sfert de ora sa se umfle.

Se infierbinta cuptorul la 180°C (350°F).
Se unge o forma (20/20 cm) cu unt sau se tapeteaza cu hirtie de copt.

Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

In alt vas (mai mare) se bate untul cu zaharul circa 2 minute.
Se adauga banana pasata, laptele batut, vanilia si albusurile. Se bate bine.
Se adauga faina si se amesteca cu o lingura de lemn. Apoi se pune miezul de nuca si stafidele, se amesteca bine.
Se toarna compozitia in forma pregatita, se niveleaza suprafata.
Se coace circa 30-40 minute, pina la rumenire.
Se raceste pina la temperatura camerei si se taie bucati. Se presara cu zahar pudra, dupa preferinta.

Poza prajiturii este aici si aici

Eu am folosit o forma mai mare (20/30), de aceea mi-a iesit prajitura nu foarte inalta.
Este foarte aromata, intensa la gust.


------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Biscuiti cu ovaz

100 g unt (margarina) moale
o jumatate de pahar de zahar
2 pahare fulgi de ovaz
1 ou
1 lingura faina
2-3 linguri nuca macinata

Untul (margarina) se amesteca bine cu zaharul, se adauga fulgii de ovaz, din nou se amesteca bine, si tot asa cu fiecare component.
Se ia din compozitie si se formeaza cu mina turtite de forma ovala sau rotunda. Se pun pe tava pe care s-a asternut hirtie de copt. Se coc biscuitii la foc moderat cam 20-25 minute.

Poza biscuitilor este aici

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Pentru prajitura cu miere am facut poze pas cu pas. Dupa ce le micsorez, o sa postez si reteta, si pozele.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Eu abia astept reteta pentru prajitura cu miere ca tare apetisanta e

Eu nu stiu daca v-am zis ca eu am facut de cateva ori checul dietetic, este foarte bun. Si gustul variaza in dependenta de ce fructe se pun.

In general, cu retetele Nataliei il vad si pe sotul meu mancand prajituri si checuri ca asa nu prea se dadea in vant

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

eu am facut prajitura cu mere (buna) si tarta cu dovleac, care a iesit grozava - buna si aspectuoasa (tocmai imi luasem forma cu fund detasabil in cinstea acestor retete!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Madalina, felicitari pentru reusita!

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Prajitura cu miere

Blatul:
3 oua
1 pahar zahar
2 linguri miere
1 lingurita bicarbonat de sodiu
3-3,5 pah. faina

Crema:
800 g smintina mai groasa
zahar dupa gust
intaritor pt. frisca, daca e nevoie

Intr-un vas se amesteca ouale cu zaharul si mierea.
Se pune vasul intr-o cratita cu apa ce se pune pe foc (bain-marie). Se amesteca cu lingura mereu, pina la dizolvarea zaharului.
Se adauga bicarbonatul. Compozitia se va face spuma si isi va mari semnificiativ volumul.
Intr-un alt vas se pune faina, peste care se toarna compozitia de mai sus. Se amesteca aluatul cu lingura, trebuie sa fie de o consistenta groasa, ca un aluat de chec. Eventual, se mai adauga faina.
Se unge o tava cu unt sau se presara un strat de faina.
Se intinde aluatul cu miinile in tava, presarind faina din belsug, altfel se lipeste de miini.
Se coace la foc mare pina se rumeneste. Dupa coacere se scutura faina de pe blat cu ajutorul unui prosop de bucatarie sau cu o pensula.
Se taie blatul in 4 parti, apoi fiecare parte se taie pe grosime in 2 blaturi.
Se bate smintina cu zaharul si eventual, cu intaritorul de frisca.
Se formeaza 4 dreptunghiuri de prajitura, ungind blaturile cu crema (cu cit se pune crema mai multa, cu atit iese prajitura mai buna).
Se decoreaza dupa preferinta. Se da la rece pentru minim 6-8 ore. Se taie bucatele si se savureaza.

Dupa cum am promis, iata pozele pas cu pas :
pas 1
pas 2
pas 3
pas 4
pas 5
pas 6
pas 7
pas 8
pas 9

Se poate face si in varianta de tort, dar trebuie facute mai multe foi subtiri de blat. Cum eu sint o persoana comoda, am preferat prajitura, ca mi-e mai usor sa tai un blat copt, decit sa intind de mai multe ori in strat subtire un aluat care are tendinta sa se lipeasca de miini.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput