Mamicile din parcuri.....intre mit si realitate

Mamicile din parcuri.....intre mit si realitate | Autor: gonghy

Link direct la acest mesaj

Buna sau ceau...
Sunt o mamica obisnuita, ca multe altele dintre voi.
Am o fetita de 7 luni si jumatate.
Firesc si normal, in zona unde locuiesc, ies zilnic in parcul din apropiere.
Acolo, in timp, am cunoscut si alte mamici, cu unele am legat chiar prietenii, cu altele am creat chiar si antipatii,tot din cauza lor.
Exact aici doresc sa ajung...
Cum procedati voi, sau mai bine zis cum reactionati, atunci cand Xuleasca , iti baga in cap o mie si una de babisme de genul....a mea la 4 luni avea masele...se intorcea pe burta....facea spagatul?????
Apoi apare Ygrecoaica care vine si spune: a ta nu mananca sarmale la 3 luni? Oooooooooo a mea manca inca de la 2 luni, si cu smantana inca...
Sau, iese din bloc Madam Cracanici, care vine si spune: De ce nu-i tunzi fetitei tale frumusetea asta de par, nu vezi draga ca-i intra pleata in ochi?
Sau ce... o tii cu parul lung pana la taierea Motului?
Isi trage greu carutul dupa ea si Coana Zapacescu, de la 4, care se baga spunand: ai vostri nu merg inca? Oooooo, al meu merge de la 5 luni jumate...deja face piruete......etc.
Pe drum spre casa, ma intalnesc cu Bilimizdroceasca, care nu a mai vazut-o pe fata mea de luna trecuta, si zice: oooooo, pai nu vorbeste inca? Ooo, a mea la 6 luni zicea mama si tata.
Si exemplele ar putea continua, probabil ca multe dintre voi a-ti asistat la faze din astea.
Cum trebuie sa procedezi, corect si cu bun simt?
Pentru ca eu asa am fost educata...
Sa ma retrag din parc? Asta ca sa nu dau in depresie?
Sa combat idei? Fara sa fiu judecata?
Sa zic da, asa e... dand dreptate ca la prost...
Sa ascult, sa selectez si sa iau doar ce-i mai bun( ca sfaturi)?

Si inca ceva: avem o specimena, care ne deranjeaza, prin felul ei de a fi...
Pare atotstiutoare, desi e mamica pentru prima oara... la fel ca mine doar ca, a ei e cea mai cea, doar a ei doarme ca la carte, doar a ei mananca diversificat corect, doar si doar a ei...
O creste numai dupa carti de specialitate, si daca noi, cele din jur, ne crestem altfel copii, se crizeaza.
Cum sa-i spunem ca ne c-am deranjeaza, ca vedem ca ea nu se simte?
Ea nu suporta alte pareri, nu socializeaza, nu admite sa fie si alte opinii si cu toate astea, se baga mereu in vietile noastre...bulversandu-le.
In numele unui grup de mamici, din parc, va rog sa ma ajutati, cum sa procedez?

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre

Laura si bebe Maya

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

ii spui direct in fata, scuzama dar chiar nu am nevoie de sfaturile tale.. cand oi avea nevoie vin si iti dau de stire.

Restul.. ignorai si mai zile din cand in cand ca piticii sunt diferinti intre ei .. si ce ii bine la unul nu e bine la altul.. asa ca sa te scuteasca de tot felul de remarci la adresa fetitei.. esti mama ei si tu sti ce e mai bine pt micuta ta... nu x si y din park.

Sanatate si multa ignoranta pt aceste tipuri de femei.

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

buna gonghy

Eu iti recomand sa le dai sa citeasca acest articol:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1046 si dupa ce il vor citi sa le intrebi la ce punct anume se refera? e un sfat par sau impar?

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
special:www.supereva.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Iubita mea, fiecare mamica e fericita si incearca sa faca publica fericirea ei. Unele reusesc, altele devin antipatice. Eu una incerc sa nu fac celelalte mamici sa se simta prost, indiferent daca fetita mea e cu un pas inainte sau cu unul inapoi fata de copilasii lor. Daca observ ca piticul (de care mamica lui sigur e mandra), e mai incet sau mai slabut sau mai nustiucum, incerc sa gasesc partile lui bune si sa i le laud, pentru a o face fericita pe mamica lui. Propria-mi fericire o impart cu fetita mea, cu familia mea si cu prietenii adevarati, in nici un caz nu ma apuc sa imi laud copilul prin parc daca nu sunt intrebata. Daca o mamica isi lauda copilul ca e cel mai cel, o felicit si nu fac comparatie cu copilul meu, de care sunt foarte mandra, indiferent in ce stadiu e fata de alti copii. Nu pune la suflet exagerarile altor mamici, incearca sa le intelegi sau evita-le! Sa iti creasca mare sa sanatoasa fetita, care sunt sigura ca e cea mai mare minune din lume pentru tine si pentru cei care va iubesc!!!

Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

gonghy,mi-ai smuls un zambet
Specimene de care vorbesti exista si aici,la mari si tari distanta de tine
Eu de obicei multumesc pentru sfaturile primite, "cuget" indelung si ... uit sau ma amuz in continuare
Iata si niste perle din parcul de aici

" Da' de ce fetita ta n-are ochii conturati cu henna-vrei ca mai tarziu sa aiba ochii mici,fara expresie?"
" Usor cu soarele,altfel nu-i gasesti sot mai tarziu"
"Chipsuri?De ce nu ?! Sunt sanatoase!doar sunt facuti din cartofi...iar cartofii dau energie

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

Multumesc mult de tot pentru sfaturi.

Maine listez sfaturile babesti si le impart prin parc,pe la mamici.

La punctul 8 i le tai de cand era bebe mic,mic niciodata nu am ros unghiutele Mayei.

Apropo de pct.22 chiar acum seara i-am facut baitza

Medeea76 sa stii ca si eu procedez la fel ca tine,nu ma laud,nu barfesc pe nimeni,nu deranjez pe nimeni,tac si ascult.Dar cred ca si tacerea deranjeaza doar ca pe mine astfel de persoane ma lasa indiferenta.
Numai eu si tatal ei hotaram ce si cum e mai bine pentru fetita noastra,doar ca unii nu pricep chiar daca li se vorbeste pe intelesul "melcului".

Gabbriela in fata,la spate,oriunde ai spune tot e greu.
Stii ce m-a deranjat?
Daca eu nu spun nimic despre nimeni,nu ma intereseaza viata si comportamentul nimanui,de ce altul trebuie sa ma jigneasca in fel si chip???
Vezi,asta nu pricep.
Sunt pasnica,imi vad de copilasul meu,care este lumina ochilor mei,de viata mea si alta isi baga nasul unde nu-i fierbe oala.
Da culmea daca a auzit ceva in parc sa tina pentru ea,da ea nu,merge mai departe si spune si pe net.
Probabil din lipsa de alt subiect.Oricum si sper sa ma calmez cat mai repede.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre

Laura si bebe Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilincalif spune:

Doamne, gonghy, si eu care credeam ca numai la Suceava se intimpla asa, prin parcuri.... eu ajunsesem la un moment dat sa caut banca cea mai zolata, sa pot citi in liniste o revista... bine, asta in perioada cind maimutzica mea dormea beton 4-5 ore cit stateam afara !!! ca de cind a inceput sa umble, parca are radar, se duce direct la bancile cu babatiile cele mai atotstiutoare (ultima faza : Da'de ce nu ii dati fetitei napolitane Joe, sint atit de hranitoare si le face asa de bine la copii !!!!! Daaa, mai ales copchilei mele, care are deja aproape 15 kg, dar si trecut de 90 de cm inaltime, i-ar face grozav de bine, muuulte napolitane Joe ! sau alta, care se lauda ieri in parc ca fetita ei de la cinci luni face pipi la olita, iar pe la patru luni jumate-cinci zicea deja mama !!!!! de piatra sa fii si tot te scoate din sarite intr-o buna zi, nu ?
ai dreptate, nici nu stii cum sa procedezi, cum sa le raspunzi, cum sa le eviti !!!
iti multumesc pentru mesaj, intii si intii ca am ris pe infundate sa nu trezesc una bucata sotz obosit, iar in al doilea rind iti multumesc pentru ca am realizat ca nu-s chiar atit de paranoica, mai gindesc si alte mamici (ca tine) la fel ca mine !
Sa fiti sanatoase si fericite, bebe Maya si cu tine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

gonghy, ignorale pt ca cu asa specii chiar cum sa o scoti la cale.. eu crezi ca nu imi aud te miri ce prin usa prin parcuri..
- vai ce slab e copilul tau e bolnav?
- dar si tu esti slaba esti bolnava?
- tu nu il duci la McD... te crezi mai buna decat noi?
- copilul tau e inapoiat verbal ca e vina ta ca vb cu el si in ro , uita limba aia ca nu ii va folosi in veci "copilul e perfect sanatos, si vb fluent eng si putin de tot si ro - chiar si la medic l-am dus si totul e ok cu el"
- ce farmec are sa gatesti zilnic pt copil, e risipa de timp si banii
- mai bine ai vb cu copilul strict eng decat sa stai sa iti faci unghile verzi si negre ...
- nu te mai juca cu el ca din cauza ta nu poate sa se socializeze cu alti copii... "piticu meu e foarte sociabil, si prietenos si se joaca cu orice copil in park si la orice coopil nou in grup ii da jucari de la el si il invita la joaca"

si lista ar putea continua ...

le ignor si imi vad de copil si cand chiar ma calca rau pe coada le mai zis:"Fata te-am intrebat cea, placa si lasa-ma ca nu am nevoie de sfaturile tale" si 99 % sunt lasata in treaba mea

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super mami spune:

Vai cat de enervante.
Eu am rezolvat problema "mea" asa: fetita mea la un mom dat era mai scunda decat alti copilasi de varsta ei....adica pe la 2 anisori.
Acum are 3 si cateva luni....nu e inalta dar e ok. E cam ca toti ceilalti....cu aproximatie.
Asa ma saturasem sa aud....aii, dar ce micuta e....bla bla....pareri....bla bla....kk maka.....iar bla bla....
Asa ca incepusem sa zic ( curioaselor super cunoscatoare ) ca are spre ex 2 ani si 8 luni cand ea avea 3....si tot asa.
Nu stiu de ce dar pt 3 - 4 luni date in urma....copilul meu era ok.
Suna bine domne.
Incepusem sa-mi fac probleme...sa o masor saptamanal.....cred ca e inevitabil. Doar asta-i grija noastra....piticii ( cat papa, ce kk fac, cand rad, cand se ridica....).
Asa ca mai bine evitati sa ascultati si nu va mai ganditi.Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

gonghy ai fost , din pacate nu am sfaturi multe decit unul citit de fapt aici pe DC , e semnatura unei fete de aici care mi-a placut la nebunie si zice asa: "dont't argue with idiots because they'll drag you down at there level and beat you with experience"

Si mi-a fost de mare ajutor vorba ca si eu mai aveam tendinta de a-mi pune mintea cu unii sau cu altii.

Nicole ma mir ca ai asa probleme ca de obicei aici ti se respecta spatiul si nu se bga nimeni in sufletul tau, cel putin mie nu mi s-a intimplat niciodata ori in ro .... alta poveste

Off topic Ceau ca forma de salut am folosit-o ani de zile din cauza de sef banatean ce mi-a inoculat-o chiar si pe aici mai salut pe unul altul asa, mi-e tare drag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Pe mine aceste chestii m-au lasat intotdeauna rece. Pur si simplu ziceam ca nuuu, fetita mea este doar o bebelina perfecta, vesela si fericita si si sanatoasa si eu sunt taaare multumita. Atat. Chiar si acum primim la tot pasul astfel de comparatii, dar zau ca nu ma intereseaza. Ajunge sa o privesc pe fi`mea si sa-mi dau seama ca e perfecta ca e a mea si ca o ador.

Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)

Mergi la inceput