Mamicile din parcuri.....intre mit si realitate

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dov spune:

Eu din cauza celor descrisi de tine, am fugit cat mai departe de casa, bine, eu evitam pe cele de la scara. astea sunt problema mea, si chiar nu stiu cum sa procedez cand s-o mari baiatul. si eu am crescut intr-un cartier sarac, ai mei m-au lasat sa ma joc cu toti copiii, fara sa-mi interzica ceva anume, se pare ca eu-s mai snoaba? sau oi avea dreptate? dar cand vad mamica ce-si tine copilul in brate intr-o mana, si tizgara aprinsa in cealalta, sau impinge la carucior cu burta ca mainile sunt ocupate de tigara si sticla de bere...pe cuvant daca as vrea ca ccc copilul meu sa creasca cu copiii ei. asa ca ma duc de nebuna pe strazi, sau, cand are timp, o colega de forum, care sta pe-aproape, ne intalnim si merg cu ea prin parcuri, adik mi-am ales asistenta..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

eu n-am prea intilnit mamici din astea nebune.... ma rog, sfaturi gratuite ma mai primit, dar de obicei le pun frina cu remarci de genul "pai depinde de copil", etc.
Altfel, chiar ma bucur sincer cind vad cite o bblina care la 5 luni, cit are a mea, face tot felul de acrobatii nemaintilnite: pentru ca imi plac copiii, in general... toti copiii.
Si fiecare are dragalaseniile lui. Si e unic.
Insa BBlisa mea e perfecta si exact ce mi-am dorit, asa ca oricit s-ar stradui vreo alta mamica, n-are cum sa imi trezeasca vreo urma de invidie.
So... pot sa spuna 1001 de lucruri, este ok pentru copiii lor, foarte frumos ca procedeaza asa. Felicitari.
Uneori chiar au idei bune, pe care eu nu le stiam, alteori insista ele sa procedam la fel - le rapsund ca o sa intreb pediatrul, uneori chiar asta si fac, si gata.
SO... n-am avut discutii mai aprinse de atit.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

gonghy, parca m-am revazut pe mine in situatia ta...
asa a fost si la mine la primul copil cu vecinele, asa e si acum cu al doilea, in fiecare zi in fata blocului ne intalneam, si al meu era cam cel mai mare dintre toti...am aici o vecina usa in usa, ea are o fetita, tot timpul auzeam "fetitele sunt mai rapizi decat baietii, baietii sunt mai puturosi", sau "nu poate inca sa...", vesnic comparatii intre copii, nici eu din bun simt nu am zis nimica niciodata, desi al meu a fost mai repede decat fetita respectiva,(cu statul pe fundic, mersul in 4 labute - dar eu nu am dat atata importanta) ea doar cu vorba ne-a luat-o inainte, insa noi vorbim 2 limbi si a fost mai greu. apoi vecina a ramas gravida cu al doilea, si in fiecare zi ma pistona pe mine cu "tu nu esti gravida inca...nu mai faceti un copil", vai ce ma durea asta, dar d-zeu a facut ca o luna mai tarziu sa raman si eu insarcinata. ea intre timp pierduse sarcina, insa nu i-am spus ca eu asteptam un bebe, fiindca ma gandeam ca nu e timpul potrivit, am asteptat cateva luni si a ramas si ea iara. acum avem amandoua baietei, al meu cu 3 luni mai mare, nu mai face comparatii, imi spune numai ce face Lars al ei, eu ma laud cu Luca al meu. si uite asa...
nu le mai baga nici tu in seama, si eu incerc sa ignor comparatiile, si oricat ar fi a lor de rapizi, copii nostri sunt cei mai buni, destepti si frumosi...
sanatate multa va doresc, claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

Vaaaaiiii fetelor si voi trece-ti prin ce trec si eu!!!!
Imi pare tare rau sa aud ca si la voi se intampla chestii de genul asta,defapt cred ca peste tot este cineva care nu are loc de copilul nostru.
Nu m-as fii pus sa scriu daca nu m-ar fi deranjat treaba asta si tocmai de la o mamica care s-a chinuit la fel de mult ca si mine sa ramana insarcinata.Eu stiu prin ce chin am trecut ani de zile sa o fac pe Maya si prin cate tratamente idioate si nasoale am facut si ute draga se gaseste tot una care a trecut prin ce am trecut eu,sa se lege de copila mea.
Ma gandeam alt subiect de discutat pe forum nu are decat copilul meu,plus ca reda textual discutia din parc avuta intre noi doua cu mici inflorituri.
Pai de aia intrii pe forum sa te iei de copilul altei mamici,vezi-ti de copilasul tau,vorbeste ce ii dai tu de mancare copilului tau,cum il cresti,cum il educi .......si pot continua la nesfarsit.
Dar din lipsa de subiect ne da pe noi,mamicile din parc care ne vedem de-ale noastre si care probabil din invidie o incurcam.
Nu as putea sa ma leg de copilul nimanui pentru ca fiecare copil are felul sau de a fii,de a se comporta si de aceea stau in banca mea,dar nu suport ca nimeni,dar NIMENI sa se ia de fetita mea.
De aceea nici nu are prietene printre mamicile din parc pentru ca este prea atotstiutoare si as putea sa continui la nesfarsit cu ce face si ce spune dar nu ma intereseaza.

Problema e ca acum este plecata dar cand se va intoarce ii voi spune personal ce m-a deranjat si sper sa se potoleasca.

Si treaba ar putea continua cu alte si alte mamici din parc.Nu pun la socoteala babatiile din parc pentru mine sunt inofensive si de nebagat in seama.Dar nu m-am asteptat de la o MAMICA care are pruncul de aproape aceeasi varsta cu ai nostrii,adica a celor care ne intalnim la taifasuri in parc.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre

Laura si bebe Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Eu nu-mi duc copilul in parc sa mi-l compar cu altii de varsta lui sau sa fie obiect de studiu pentru mame. Din bun simt orice mama ar trebui sa se abtina de la comentarii prin care isi ridica in slavi copilul si evidentiaza asa-zisele defecte ale copilului tau. Ca, din exemplele date de gonghy, asa reiese: Xuleasca si Ygrecoaica se lauda cu copiii lor si-l compatimesc pe al tau, sau iti fac tie un repros, insa rareori e si invers: sa fie ingrijrate ca la copiii lor ceva nu e in regula si sa ceara sfaturi sau sa faca un compliment la adresa copilului. Dar cum asa, ai lor doar sunt mereu cu un pas inainte! Chiar nu inteleg nevoia asta de a te bate cu pumnul in piept: al meu e cel mai dintos, cel mai sportiv, cel mai "bine diversificat", cel mai destept, cel mai frumos... cand toate astea sunt relative! Nici macar in principiu nu merita discutat. Fiecare stie exact cum e copilul lui si nu-l scoate in lume ca sa fie studiat de altii. Oricum, eu recomand ca replica de "inchis gura" ceva de genul: "Fiecare copil este unic in felul lui si are propriul lui ritm. N-are rost sa facem comparatii" sau, cum spunea Elise: "Depinde de copil". Noroc ca pe aici in general mamele isi vad de treburile lor, mai sunt si exceptii, dar n-as sta la discutii daca as fi abordata in acest stil.
Mamele astea care dau sfaturi necerute, pur si simplu se trezesc vorbind. Trebuie sa stii sa spui "stop" la timp, pana nu te enervezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Da ma bine, nici eu nu ma asteptam de la alta gravida sa fie atat de proasta incat sa-mi spuna ca am burta cam mica pentru varsta sarcinii in care ne aflam - amandoua in acelasi timp - dar mi-am gasit cuvintele si i-am zis totusi ca nu imi pare rau ca o sa iasa copilul mai usor daca e mai mic!
Asa ca sfatul meu este ori sa le ignori, ori sa nu mai stai de vorba cu ele, ori sa le zici in fata ce parere ai despre ele. Depinde ce te tin nervii sa faci.
Eu nu am intalnit specimene d-aste prin parcul pe unde mergeam noi cand era Filip mic.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Uitasem pina am citit mesajul lui Androix ca si mie imi spusese o cucoana ca am burta mica si copilul va fii mult mai mic decit al ei(ca doar ea aprecia greutatea din ochi)-nesemnificativ faptul ca al meu a fost mai mare bine decit al ei.
Eu am o prietena care abereaza constant pe email despre copilul ei mai mare cu o luna decit al meu-pe la 8 luni al ei fugea si ea abia se tinea dupa el;interesant a fost ca pe la 14 luni cind al meu a inceput sa fuga a inceput si al ei inca o data sa faca la fel.
Si eu zic ca al meu e perfect pentru mine si nu am de ce sa-l compar cu alti copii pentru ca fiecare copil e perfect in felul lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Fetelor, haideti nu va faceti sange rau. Uite, pe fatuca mea am nascut-o in mai si toata vara, cat a fost ziua de lunga si-a facut veacul in parc (aflat la 5 minute de casa). Veneam acasa doar sa o alaptez. Aveam un grup de mamici mai toate foste colege de scoala, liceu. Nu-mi amintesc sa ne fi ponegrit bebelusii sau sa-i fi ridicat in slavi.
Eu am evitat sa intru in polemici pe teme de bebei si evit inca...am alaptat copilul pana la 2 ani si multe au spus ca-s anormala. Ei si ce? Biata fiica-mea a mancat mancare de bebelusi pana la 3 ani, pana la 6 luni am spalat-o cu ceai de musetel, pe par cu ceai de nuc...am tuns ciuful de doua ori pana la mot, am tinut-o in ham afara pana la 2 ani (o zbughea in strada de ne taia rasuflarea...doar in parc era libera)...
Cred ca nu-i tocmai potrivit grupul de mamici sau de bonici...schimba-l sau pur si simplu ignora ce nu-ti convine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns afromama spune:

fetelor ce adevaruri spuneti..mi s-a intamplat si mie...in fata blocului...offf....am igonorat mi-am vazut de treaba si am incercat sa caut locuri mai ferite de plimbare..acum ma simt foarte bine..si nici nu ma mai enervez degeaba..ca sincer m-am saturat de laude..offff

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady_in_red spune:

hehe, astea sunt din ciclul: "ba al meu e mai cu mot!!!". Din pacate stiu cum va simtiti ca am in jur numai binevoitoare care sustin ca ce scrie in cartile mele de medicina " sunt prostii" si asa cum si-au crescut ele copii, cu sarmale si sos de la doua luni si cu snacksuri in loc de gustari e perfect.

Basca faptul ca fii-mea a mers la 1 an jumate si a inceput sa vorbeasca cum trebuie abia pe la 2 ani era ceva tare ciudat pentru ca ai lor vorbeau si faceau chiar propozitii la un an

Dati ignore sau ocoliti persoanele, e inutil sa le convingeti si va consumati energie pretioasa pe care o puteti canaliza pe alte activitati

Karina Iulissa-7ani-Codrin Iulian-1 an si 6 luni-Laura Andreea si Daniel Florin

Mergi la inceput