Medicinisti din toata lumea uniti-va....AICI! (5)

Medicinisti din toata lumea uniti-va....AICI! (5) | Autor: Sheannamp

Link direct la acest mesaj

CAPITOLUL I
CAPITOLUL II
CAPITOLUL III
CAPITOLUL IV




MEDICINISTII DE PE DC

Sheannamp - rezident Medicina Interna - Bucuresti
Elbi - medic Stomatolog, studenta la Farmacie - Iasi
Megbeng - rezident Geriatrie-Gerontologie - Bucuresti
Cristina_26 - rezident Chirurgie vasculara, Bucuresti
DianaR - rezident Cardiologie - Timisoara
Cattalina - rezident Medicina de Familie - Cluj Napoca
Tonia Antonia - rezident Oncologie-Radioterapie - Bucuresti
Briantis - specialist ATI - Bucuresti
Alina - medic Stomatolog - Munchen
Delsim - rezident Pneumologie - Bucuresti
Alex - rezident Medicina Interna - Bucuresti
Mamacita - primar ATI - Constanta
Adriana76 - rezident Oftalmologie - Bucuresti
Anya20 - rezident Pediatrie - Bucuresti
Irina81 - rezident Medicina de Familie - Constanta
Daryana - rezident Endocrinologie - Bucuresti
EllaX - rezident Expertiza Medicala - Cluj
Alina.a - rezident Medicina de familie - Arad
Vivighe - specialist Stomatolog - Bucuresti
Vio_reurean - rezident Radioterapie - Iasi
Mamini - specialist Stomatolog - Finlanda
Teodraghici - rezident ATI - Cluj
Abriana - rezident Medicina Muncii - Cluj
Atlantiana - rezident Neurologie - Constanta
AdelaP - rezident Medicina de Familie - Oradea
Alinatent - specialist Stomatolog - Oradea
Dma - rezident Obstetrica-Ginecologie - Tg. Mures
Virgil - specialist Stomatolog - Iasi
Bonsai - rezident ATI - Targu Mures
Nicopuscasu - asistenta medicala, viitoare Moasa - Bucuresti
Pufymic - asistenta medicala sectie chirurgie- Cluj Napoca
Greiere - asistenta medicala sectie psihiatrie - Bucuresti
Miraklucker - specialist farmacist - Elvetia
Mirela10 - asistenta medicala clinica geriartrie - Madrid
Alinaalex - asistenta medicala radiologie - Oradea
Mirunda - primar ATI - Franta
Loranda - rezident Alergologie - Cluj Napoca
Silvia d - specialist farmacist - Bucuresti
Iully - rezident Neurologie - Bucuresti
Catia - rezident Medicina de Laborator - Bucuresti
Andruskandu - asistenta Medicala - Bucuresti
Adriana15 - viitoare rezidenta Chirurgie - Bucuresti
Yasmine - specialist stomatolog - Germania

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Buna dimineata!


Andreiul meu a dormit a 2-a noapte consecutiv neintors. Dar s-a sculat la 6 dimineata, cu un chef mare de joaca si vorba, ceva de speriat. Si inca nu i-au dat dintisori, desi avem peste 9 luni jumate, atunci sa vezi trezit la fiecare ora.









Andreea lui Andreiut Puiut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Elena (Greiere), Alexandrei i-au dat niscava-i dintisori? Poate de aceea se trezeste plangand, o trece vreo durere, iar sanul o calmeaza. Si eu patesc asa cu Andrei, cateodata noaptea nimic nu-l linisteste decat sanul. Nu te ingrijora, va trece si perioada asta. Uite, eu ma gandesc deja ca va creste ingerasul meu mare si nu va mai sta asa in bratele mele, nu ma va mai strange cu manutele de bluza, iar de tzitzi nu mai vorbesc.....


Andreea lui Andreiut Puiut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greiere spune:

Bravo Andrei! Iti doresc sa dormi la fel de bine in fiecare nopticica! Andreea , Sashei i-au dat doi dintisori pe la 6 luni, acum restul... se lasa asteptati.

Alexandra si mami Elena
sasha - uite ce frumusica`s
colectiadepalarii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicopuscasu spune:

Buna fetelor!

Andruskandu,pe cat e nascut baiatul tau? Si Mara mea are 10 luni aproape , e pe 3 iunie.
Eu sunt mai in urma cu cititul, unde lucrezi?
Fetelor ce mai faceti?
Greieras, ce ai mai facut cu neurologul?

As vrea sa va povestesc cate ceva despre cum se trateaza bolnavii cu AVC la Spit 9, e dezastru.
Amm o vecina de 78 ani acolo la Neuro Urgente cu AVc, am stat cu ea 3 ore in salon, nu a intrat nici o as. med, nu i-a luat NIMENI o tensiune sau un puls de duminica, azi fiind miercuri.
I-au infipt o branula in mana cu Heparina pe injectomat si Manitol in prima zi, i-au lasat sa se termine perfuzia, nu a venit nimeni sa i-o scoata sau sa-i puna altceva in loc, i-au lasat 2 tablete pe frigider sa le ia la Sfantu Asteapta( unei persoane INCONSTIENTE ii lasi tablete sa le inghita SINGURA??????? nu au scris macar un bilet cu ora sau ce tablete sunt, pur si simplu 2 pastile pe un frigider prafuit!!!!!),nu au spus macar cuiva sa i le dea la vreo ora anume, e fenomenal ce se intampla acolo.
Am cautat o asistenta ceva, nu era de gasit, cica e pe alt corp sa faca tratamente. Cum naiba pot lasa un bolnav cu AVC nesupravehgeat???? Fetelor m-am crucit, daca asa se practica medicina acolo, pai jur ca dac as fi ministru pt o zi, as schimba muuuuulte...
.
In final a venit o infirmiera care ducea masa, 2 galeti de plastic murdare si vechi cu 1 polonic si turna bolnavilor in farfurii. Deci, 2 galeti albastre, galeata mea de gunoi e lux pe langa alea.......nu cani, nu farfurii, nu nimic!!!!!
Apoi aceeasi infirm. a venit dupa ce ne-a amenintat de minim 10 ori, ii dadusem deja 15 ron)si i-a schimbat pampersul si cica i-a facut toaleta.....nici in filemele horror nu am vazut atata neglijenta, nu cu plosca, manusi, pensa , tampoane, nimic....m-a pus pe mine sa-i torn apa cu 1 pahar direct ep lenjerie, si ea stergea cu cersaful de pat!!! I-am zis" d-na sa va aduc o plosca de-acasa, daca nu aveti in spital, stergea rahatul, scuzati, cu mina, aceeasi mina cu care mai devreme turnase cu polonicul din galeata de gunoi, fasoleaoamenilor alora sa manince!!!!

Deci, de nedescris!!! parca eram intr-un film cu prosti, sau cu titlui, "ASA NU SE FACE~", dar era real...in secolul asta, intr-un spital de urgenta, ziua, se intampla pe viu....eu sunt ingrozita, si poate nu m-am exprimat suficient din cauza grabei ca tre sa scoale fii-mea......jur ca nu va mint cu nimic, lucrez si eu din 1999 in spital, dar ceva mai sinistru si neprofesional nu am vazut nicaieri, in nici o practica, in nici un spital.
Sa ne feresca Dzeu de asa ceva, de inconstienta cu care se practica azi medicina, de lipsa de profesionalism si de cumplita delasare!

Sanatate si sa dea Domnul sa nu ajungem pe acolo ca daca nu murim de vreo afectiune, murim cu ajutorul unora care ar trebui sa ingrijeasca oamenii.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

nico, oribila poveste!

andruskandu, eu ies la stadionul national aproape zilnic, in mare intre 13 si 15..depinde de la o zi la alta, in functie de cand cere bebeb de mancare..si mie mi-ar palcea sa ne vedem intr-o zi..cred ca cel mai bine iti dau pe PM numarul meu si stabilim asa..mai depinde si de vreme..stii tu..nu am retinut cat are flacaul tau! al meu 6 saptamani, vineri face 7!



Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

groaznic, nico. de-a dreptul sinistru.

andruska, si eu ies prin stadion si in titan. doar ca in ultima vreme m-am cam invartit pe langa bloc sau pe la piata, ca nu m-am simtit capabila sa ajung pana acolo. chiar as vrea sa ne vedem. poate chiar toate trei, ca ramasese s-o sun si pe meg (ieri era cat pe ce, dar am iesit dupa ora 3 din casa ). sa se mai incalzeasca putin si vin.

Alina Arina Ilinca si Anya Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Dragi colege, de unde vine chestia ca nu ai voie sa faci vaccin daca bebele este racit!
Are o baza reala!
Sincera sa fiu eu habar nu am de chestia asta!
Am fost intrebata la Preamturi daca bebelui care este racit i se pot face vaccinurile de 6 luni si nu am stiut ce sa ii raspund!
Voi ce stiti de aceasta interdictie?
Anya, face parte din "minunatele traditii" sau chiar exista un pericol real?

In ceea ce priveste plimbatul si eu stau aproape de Stadionul national dar am un orara foarte divers de plimbare deocamdata! Poate cand s-o face mai cald! Dar mi-ar placea mult sa stabilim o intalnire!
Unde ar fi mai bine la lac sau in jurul stadionului?


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

dragele mele, as dori si parerea voastra in legatura cu aceste afirmatii pe care le face o fata de la odiseea sarcinii, acolo unde mai scriu. nico, pe tine te deleg in mod special pentru explicatii, pentru ca faci si scoala de moase si basca, ai vazut destule la spital. nu contest avantajele si dezavantajele epiziotomiei, dar nu asta era problema. ci faptul ca se afirma ca la noi medicii taie preventiv (ok, sa zicem!), nici mai mult nici mai putin decat la inceput (sau la mijloc, nu se stie sigur) de travaliu!!! si atunci ce se intampla cu pacienta, daca are un travaliu prelungit? sta 10 ore asa, cu epiziotomia? dupa care eventual se constata ca e cazul sa i se faca cezariana pentru ca travaliul nu progreseaza?! am asistat si eu la multe nasteri, dar n-am vazut niciodata asa ceva. dar poate nu sunt relevante...
va multumesc.


quote:
Originally posted by CarlaV


asa e, sunt norocoasa ca am gasit doctorita asta. Eu sunt foarte flexibila, am muschii antrenati, si sper ca si perineul sa poata fi antrenat in acelasi fel. Daca nu se poate fara taietura asta e, dar macar stiu ca incearca. Si daca trebuie neaparat se face superficial si in ultimul moment, nu cand incepe travaliul cum fac altii.

Carla, 25+



quote:
Originally posted by CarlaV

sunt spitale si spitale si doctori diferiti. In general in Bucuresti se practica epiziotomia profilactica. Acum depinde si de doctor. Asa e, trebuie taiat cand capul copilului deja se simte si daca impingi prea tare te rupi. Dar doctorilor le e mai comod sa taie mult mai devreme. Citeam si ma minunam de o fata care a nascut de curand, cu epidurala si epiziotomie, si doctorul in timp ce o cosea comenta cat de prosti sunt americanii, canadienii si cei din vestul Europei ca nu taie decat in caz de urgenta. Ca uite ce frumos se coase asa, cu marginile drepte

Or: taietura e o rana de gr.3-4 prin definitie, iar ruptura e de 1-2 in general. Oricum, perineul se rupe pe unde este el mai fragil si apoi se reface mai usor pe acolo. Exista si o directiva a OMS ca sa se practice epiziotomie doar in caz de urgenta, pentru ca s-a constatat ca in 80% din cazuri nu era nevoie.

Carla, 25+



quote:
Originally posted by CarlaV


As fi vrut ca eu sa fi inteles gresit, din pacate in Bucuresti taietura se face de multe ori in mijlocul travaliului pentru ca e mai usor pentru doctor. Pot sa confirme si alte fete. Eu n-am nimic neaparat cu epiziotomia sau perineotomia in sine, ci cu durata mai mare de refacere dupa o astfel de interventie. Adica cel putin o saptamana nu se poate sta in fund, conduce, alapta copilul in pozitie normala, trebuie sa stai cu genunchii lipiti etc. In plus, este totusi o operatie pentru care un doctor ar trebui sa aiba acordul nostru.

Carla, 25+



Alina Arina Ilinca si Anya Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

sheann, precautiile sunt valabile in general pentru vaccinurile cu germeni vii, atenuati. in sensul ca nu se fac atunci cand pacientul are o boala cu evolutie severa (sau moderata), cu sau fara febra, in caz de tbc, sarcina, SIDA si alte imunodeficiente, reactii anafilactice la vaccinul respectiv.
nu sunt contraindicatii: bolile acute cu evolutie usoara sau convalescenta dupa boala, reactiile locale usoare (la cele injectabile), tratamentul antimicrobian curent, prematuritatea, contactul recent cu o boala infectioasa.

cred si eu ca racelile astea se supraestimeaza de multe ori, ca sa se sufle si in iaurt. daca bb are un muc in nas sau un scaun moale...dr il amana.

Alina Arina Ilinca si Anya Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Buna seara!

Primiti si o studenta printre voi ? Va citesc de la inceput, dar am ramas in umbra.
Sunt anul 6, ma pregatesc de rezidentiat si am o fetita de 1 an si 8 luni, Anastasia Iulia, f. cuminte si isteata. Am nascut-o normal, la Municipal.

Mi-a sarit in ochi mesajul Alinei (Anya20) in legatura cu epiziotomia. Mie mi se pare ciudat ca se afirma asa ceva. Am lucrarea de diploma pe gineco (suferinta fetala in travaliu), toata practica de vara in cei 6 ani am facut-o la gineco si am vazut destule nasteri. La nici una (inclusiv la mine ) nu am vazut nicio epiziotomie facuta inainte de inceperea expulziei, deci in travaliu. Cred ca termenul "preventiv" a fost inteles altfel de catre paciente, sau "travaliu" inseamna expulzia propriu-zisa...cine stie ce a inteles mamica respectiva.
Nu mai zic de ce o taietura este de preferat unei rupturi perineale (ca nu se rupe doar pielea, cum se crede ) pt. ca asta stiti si voi.

As fi si eu curioasa sa stiu daca vreo mamica a stat in travaliu taiata, sangerand, in pat, chinuidu-se sa ajunga la dilatatie maxima .

O seara buna tuturor, iar copilasilor somn usor si linistit!


Diana si Iulia (15 iulie 2005)

Mergi la inceput