Apa......
Sa fie oare adevarat?
http://www.afacere-online.eu/Murindfaraapa.pps
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
Raspunsuri
roxanal spune:
eu cred ca este posibil sa se ajunga aici, poate nu atat de curand, insa da, cred ca e posibil
Roxana Lilea,mama de 2 ori :)
nuschu spune:
Mickyyy, e adevarat. Nu neaparat ca estimare a anului si a celorlalte variabile (speranta de viata etc.), dar e adevarat ca in prezent apa e un bun irosit. Poate ca documentul e metaforic, dar problema asupra careia avertizeaza e justa.
Undeva in jur de 50% din consumul de apa e irosita. In sensul ca din 10 l care curg la robinet, 5 curg degeaba, pentru ca mi-e lene sa inchid robinetul cat dau cu buretele cu detergent pe farfurie, sau pentru ca arunc 3 camasi in masina de spalat in loc sa le spal de mana. Sau pentru ca exista o multime de fisuri in conducte etc. etc.
Am auzit pareri cum ca vesticii sunt mai nespalati, ca nu folosesc apa, pentru ca e scumpa si ei sunt zgarciti. Mie nu mi se pare. Mi se pare numai ca au grija de banii lor si, in felul asta, statul ii obliga sa aiba grija de mediu.
Apa a devenit o resursa rara in atatea locuri pe Glob, si conform unui articol de azi din Cotidianul, va deveni si in Romania: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=9446&art=24992&cHash=3ab0c161bo.
Li
Chantal spune:
Infricosatoare perspectiva. Din pacate suntem prea mici pentru a putea face ceva.
Marii industriasi nu vor sa renunte la profiturile lor obtinute foarte usor din industria poluanta si continua sa distruga atmosfera. Cred ca ei nu se gandesc decat la ei, viitorul copiilor si nepotilor lor nu-i intereseaza. Iar pe noi cei multi dar mici nu ne baga nimeni in seama.
Totul se invarte in jurul banului, restul nu conteaza. Ceea ce nu realizeaza multi e ca peste un timp toti banii din lume nu vor insemna nimic daca nu avem aer sa repsiram si apa sa bem.
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by Chantal
Marii industriasi nu vor sa renunte la profiturile lor obtinute foarte usor din industria poluanta si continua sa distruga atmosfera. Cred ca ei nu se gandesc decat la ei, viitorul copiilor si nepotilor lor nu-i intereseaza. Iar pe noi cei multi dar mici nu ne baga nimeni in seama.
Totul se invarte in jurul banului, restul nu conteaza. Ceea ce nu realizeaza multi e ca peste un timp toti banii din lume nu vor insemna nimic daca nu avem aer sa repsiram si apa sa bem.
Caz concret: megaproiectul Gabriel Resources care doreste sa niveleze un munte la Rosia Montana pentru a face loc unui lac imens plin cu ... cianura. Aceasta monstruoasa crima la adresa intregului ecosistem din regiune are ca singur scop separarea aurului din muntele ce va fi nivelat. Aur pentru Gabriel Resources caci statul roman va incasa doar 2% din profit (a cincizecea parte!) plus ceva bani de ochii lumii chipurile pentru ecologizarea zonei.
Si chiar daca tot aurul ar ramane in vistieria statului nostru tot crima ar fi. Se poate trai si cu aur mai putin. In plus aur destul si nu numai se gaseste in gropile de gunoi ale oraselor.
aiuras spune:
Imi pare rau sa spun dar consider ca este foarte adevarat. Apa este o resursa deosebit de pretioasa pe cale de disparitie dar irosita prosteste acum. Incalzirea globala, poluarea, risipa iata numai cateva nume ale prostiei noastre.
Sper sa nu traim sa avem si razboaie pentru resursele de apa.
Guestus spune:
"Water (H2O, HOH) is the most abundant molecule on Earth's surface, composing 70-75% of the Earth's surface as liquid and solid state in addition to being found in the atmosphere as a vapor...." http://en.wikipedia.org/wiki/H2O
cum ramine...este apa destula sau nu?
Natasa spune:
Apa dulce este o problema, aia sarata e buna de muraturi, iar pentru a fi transformata in apa potabila costurile sint imense. Am auzit de multe ori parerea "al treilea razboi mondial va fi o batalie pentru apa".
Guestus spune:
Fiecare poate sa faca cite ceva...de ex. weekendul asta yo nu mai beau apa....merg sa ma aprovizionez cu vin si bere.
miti2004 spune:
M-am gandit la urmatoarele solutii:
Statul sa interzica distrugerea padurilor indiferent de motiv !
Statul sa te oblige daca ai atatia metrii patrati de curte sa ai si atatia copaci !
Daca ai teren arabil sa il ingradesti cu copaci !
Daca stai la bloc, asociatia sa fie obligata sa aiba copaci in fata blocului si in spatiile verzi din jurul blocului !
Amenzi usturatoare celor care nu se conformeaza !
Altfel nu se poate !
miti, mamica de
20 iunie 2006
POZE_Alex
www.dropshots.com/mitilica" target="_blank">FILME_Alex