Weight Watcher (2)
Raspunsuri - Pagina 2
aileene spune:
www.idieta.ro/articol/1847/page_2_legume_si_fructe.html" target="_blank">puncteWW
"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa-l si retragi..."!
Aileene...Alexandre...
De ce toti spun ca eu sunt mic doar 7 ani am implinit...(22-sept'99)
amintiri
ancadragoman spune:
Neata
Mai fetelor eu nu reusesc sa consum punctele care le am de mancat intr-o zi,adica 20.
Eu mananc ffff multe fructe si legume care nu se puncteaza.
Voi reusiti?
anca
poze nunta
asteptam gemenii....
savarina spune:
Buna,
Aileene eu ma refeream la fasolea verde cand am spus ca mi-am facut fiarta si nu la cea boabe. Si stiu ca e 0 puncte dar intrebarea era daca e 0 puncte pentru orice cantitate. Merci de reteta dar cea boabe nu prea imi place . Eu stiu ca zilnic sunt recomandate fructe si legume cu 0 puncte in cantitate de 700 grame. Dulceata eu stiam ca o lingura are un punct si saptamanal avem voie dulciuri in valoare de 15 puncte deci in decurs de o saptamana sunt permise dulciuri dar nu mai mult de 15 puncte. Eu mananc ceva dulce zilnic pentru ca altfel nu as putea rezista.Si nu stiu sa existe WW in Romania . Eu folosesc informatiile pe care le-am primit de la fetele de pe forum si au dat rezultate spectaculoase la care nici nu ma asteptam. Sunt gurmanda de felul meu si nu stiam cum sa contorizez ce si cat mananc, dar cu ajutorul unui cantar electronic de bucatarie si al punctelor imi pot stabili acum niste limite rezonabile.Vointa este cea mai importanta zic eu. Am si eu tabele cu puncte si alte documentatii de la fete si sunt foarte utile pentru mine. Daca vrei ti le pot trimite dar probabil tu vei urma sfaturile directe ale celor de la WW. Succes ! si abia astept sa afli noutati si sa ni le impartasesti si noua.
savarina spune:
Eu ma simt foarte bine cu cate puncte trebuie sa mananc adica nici prea plina dar nici nu mor de foame, doar seara ma mai apuca cate o foame dar pap o banana si se rezolva.
Ancadragoman ai grija ca fructe + legume cu 0 puncte nu trebuie sa depaseasca 700 grame. Si eu stiu ca e obligatoriu sa mananci cate puncte ai pentru ca slabesti prea repede si apare apoi efectul yo-yo ( te ingrasi-slabesti si tot asa).Daca consumi cate puncte ai nu mai pui la loc dupa ce renunti la dieta si ai tinut inclusiv perioada de mentinere cand la punctele pe care le ai se mai adauga 4 pt mentinere.
spor la slabit !
ancadragoman spune:
Fetelor eu an cateva retete de salate si alte chestii care se incadreaza perfect la WW.
Daca vreti .....
anca
poze nunta
asteptam gemenii....
ancadragoman spune:
Deserturi:
- inghetata din iaurt cu 2% grasimi (2p) pus in congelator ½ de ora, apoi il pus in mixer, cu indulcitor si fructe de padure congelate.
- salata de fructe: mar, kiwi, banana, mandarine peste care puneti putin iaurt cu 0,1 grasime si o lingurita de dulceata care nu se puncteaza daca-i una.
- paste cu mere si scortisoara: se fierb pastele, se calesc merele cu scortisoara, se adauga indulcitor si se dau la cuptor pana se rumenesc. Total: 4p
- paste cu branza: se fierb pastele, se adauga 100g branza diet (Milli, 1%), se adauga indulcitor si se dau la cuptor pana se rumeneste. Total 4p
- lapte cu gris: 250g lapte 0.1% se fierbe (1.5p), apoi se adauga 20g gris (1p) si se mai fierbe pina se ingroasa.Se adauga jumate de lingurita de praf de copt si totul se amesteca cu mixerul. Isi dubleaza volumul si are 2,5p. Se mai pot adauga 2 lingurite de dulceata light
- budinca: 250ml lapte degresat 1.5p, 250ml apa, 45g praf budinca(de ciocolata)1,5p. Se fierbe si se indulceste cu zaharina..Tot desertul are doar 3p
- O banana taiata pe jumatate si 1-2 lgte Nutella bagate un pic la cuptorul cu microunde.. 2p
- cocktail (lapte+fructe): 1 banana coapta si parfumata (si dulce) 2 cani fructe inghetate (incearca cu cirese sau visine) lapte de soia degresat (sau lapte normal). Pune banana, taiata bucatele, impreuna cu fructele inghetate si 1/4 ceasca lapte in blender. Amesteca pana compozitia devine omogena, apoi adauga lapte, pana la grosimea pe care o doresti. Total: 2.5p
- budinca de branza cu fructe: branza dulce de vaci 1% 200g, iaurt 150ml (o ceasca), 1 portocala, 1 sau 2 mere rase (cu sau fara coaja) scortisoara (optional). Se amesteca bine iaurtul cu branza; portocala se curata de coaja si se taie in bucatele, marul se da pe razatoarea mare. Se amesteca fructele cu lactatele, se lasa la frigider jumatate de ora, apoi se aseaza in boluri de sticla sau castronele si se serveste cu scortisoara presarata deasupra. Total: 4.5p
- ciocolata de casa: 15g lapte praf (degresat)=1p.Jumatate lingurita cacao si indulcit cu zaharina lichida. Total: 1p.
- orez cu mere: o ceasca de orez, 3 mere, indulcitor. Se spala bine orezul. Se curata merele de coaja si se taie in cubulete mici. Punem totul la fiert cu suficienta apa. Cand merele si orezul sunt fierte, adaugam indulcitor, si, dupa gust, scortisoara, stafide, coaja rasa de lamaie. Total: 4p
- branza cu fructe si cereale: un pachet de branza 1% (2p) se amestca cu cateva lg de apa minerala, se adauga fructe taiate bucati (ananas, portocale, capsuni, mere etc) si 2 lg de fulgi de cereale. Total: 3p
- grefa cu fulgi: se taie o grefa cubulete si se pun 2 lg de fulgi. Total: 1p
Exemple de mic dejun:
- paine cu marmelada sau sunca, ceai
- iaurt, cereale, fructe
- omleta din 2 oua, spanac, rosii
- 1-2 clatite
- salata de fructe cu musli
- o chifla cu 2 lingurite margarina 50% grasime + o felie branza 1/2 ardei si un grapefruit cu 2 lingurite miere.
Clatita 5p:
60ml lapte(0,5p),1 galbenus de ou(1,5), 40g faina + 1/4 praf de copt(2).Din aceasta compozitie va ies 2 clatite. Dati pe razatoare un mar si o para si amestecati cu 100g iaurt de fructe(0,5). Asta e compozitia pt o clatita iar pt cealalta puteti folosi marmelada sau crema de ciocolata(0,5).Pofta
Buna!
Budinca de conopida
Se ia o conopida mai mica sau 1/2 din una mare, se desface buchetele, se spala si se da intr-un clocot, apoi se scurge bine de apa intr-o sita.
2 rosii potrivite, se pun in apa clocotita in care a fiert conopida si se tin cateva minute pana se decojeasc. Se scot din apa si se taie cubulete, apoi se amesteca cu sare, piper si neaparat busuioc uscat sau proaspat.
Se pune conopida intr-un vas de teflon sau de yena, peste care se toarna rosiile iar in final se pun 60 gr. cascaval (care fac 5 puncte) si se da totul la cuptorul incins pentru 20-25 min. pana cand cascavalul prinde crusta maronie ca la pizza. Timpul de preparare este 10 min.
Paste cu pui
Punctaj WW : 6p/portie
Pentru: 4 pers.
Timp de preparare: 25 min.
Timp de coacere: 25 min.
Nivel de dificultate: usor
Ingrediente:
250g spaghete din faina integrala (cantarite nepregatite)
2 lgte. ulei de masline
½ lg. de ceapa tocata
2 catei de usturoi (marime medie) tocati
1 ardei gras mediu taiat cubulete
1 ceasca ciuperci taiate felii
1 piept de pui (cca 500g), fara os, fara piele, taiat in bucatele de 2-3 cm
2 lgte de busuioc uscat
½ lgta pudra de curry
1 lgta sare de masa
¼ lgta piper negru
100g rosii conservate, taiate cubulete
¼ ceasca patrunjel proaspat, tocat
Pregatire
1. Pregatiti spaghetele dupa instructiunile de pe ambalaj. Scurgeti, clatiti cu apa calda si acoperiti-le pentru a le pastra calde.
2. Intre timp, intr-o tigaie sau cratita mare incalziti uleiul. Puneti ceapa, usturoiul, ardeiul gras si ciupercile. Inabusiti cca 4 min, pana legumele devin moi si ciupercile lasa zeama. Adaugati peste legume pieptul de pui si prajiti usor cca. 5 min, pana devine auriu pe toate fetele. Adaugati busuiocul, curry, sarea si piperul, amestecand carnea pentru a se condimenta uniform.
3. Adaugati rosiile si aduceti amestecul la fierbere. Cand a dat in fiert, reduceti flacara, acoperiti partial vasul si fierbeti inabusit 15 min. Apoi luati de pe foc si adaugati patrunjelul. Amestecati.
4. Transferati spaghetele in 4 boluri putin adanci, faceti cu lingura un spatiu in mijloc si puneti puiul. Socotiti cam o ceasca de paste si una de amestec cu pui pentru o portie.
Salata de paste cu ton
portii:2
Puncte pro portie: 6
Ingrediente:
- 2 castraveti murati
- 1 rosie mare
- ¼ ceapa
- 1 mar
- 2 linguri porumb din conserva
- 120 g ton in suc propriu din conseva
- 1 conserva mica de cuperci consevate
- 2 cesti paste fierte (240 g)
- 4 lingurite maioneza , 20% grasime
- suc de lamie
- sare, piper, marar, patrunjel
Legumele si marul taiate cubulete si se amesteca cu restul ingredientelor
Oua umplute (1,2p/buc)
8 oua fierte tare
150 gr iaurt 0.1% (0.8p)
1 linguritza mustar Dijon
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper
paprika
Se taie ouale pe lungime. Se folosesc doar 4 galbenusuri. Acestea se zdrobesc, se taie cubuletze 4 albusuri (mai raman 12 de umplut), se adauga iaurtul, si restul ingredientelor. Se umple diecare jumatate de ou cu o lingurita de umplutura. 1,2 pct. pe jumatatea umpluta.
Pui cu ciuperci
1 portie
3.5 puncte
-120g pui (piept)
-1 lingurita ulei
-ceapa
-250 g ciuperci (Champignos)
-1 lingurita smintina
-1 ceasca de paste fierte
-sare, piper, boia
-salata verde
Se taie puiul in fisii subtiri si se prajeste in ulei, cind este auriu se adauga ceapa, cipercile. Dupa ce s-au calit se adauga smintina si se potriveste cu sare, piper si boia.
Paste cu ciuperci
O cana de paste fierte se amesteca cu ciupercile calite intr-o lgta de ulei, suc de rosii natural, condimente, busuioc, putin ustoroi, marar sau patrunjel. Total: 5p
Salata de cartofi: 2 cartofi fierti=2 p, 1 ou fiert=2 p, 5 masline verzi=0,5p, 2 lingurite maioneza light=0,5 p, 1 felie paine graham prajita = 1 p si traditionala salata de varza, meniu de 6 puncte.
Mancare de ficatei
100 g ficatei (2.5p)+ 1 lgta ulei (1p) + usturoi + cartofi (2p) si paine (1p): total 6,5 puncte
Salata de branza cu ton
Se amesteca o conserva de ton in apa sau suc propriu (2.5p) cu 100g branza diet (Milli, 1% 1.8p), ceapa tocata si o lamaie stoarsa. Total 4.3p
Salata de rosii (de pe site-ul WW american) 1.5p
4 cani rosii proaspete taiate cubuletze,
2 legaturi ceapa verde cu cozi cu tot taiate tondele,
1/2 lingura ulei masline,
1/2 lingurita sare,
1 cana otet balsamic,
1/2 lingurita piper proaspat macinat,
1 cana frunze busuioc,
se amesteca totul (rosii si ceapa), separat se amesteca uleiul, otzetul, sarea, piperul si busuiocul tocat marunt. se toarna peste rosii si se lasa la repaus 2 ore. calorii 54, grasimi 1,6 gr, colesterol 0, zahar 7,3 gr, proteine 1,7 gr.
Pizza cu blat de mamaliga
2 portii
6 puncte / portie
Ingrediente:
8 linguri malai
125 ml supa de legume( ex: 1 ligura delicat, 1/2 cub knorr)
1/2 lingurita timian (ierburi aromate)
150 ml rosii din conserva (pasate)
2 bucati fine salam de pui
2 linguri fasole boabe din conseva
4 linguri porumb din conseva
3 linguri brinza de oaie 45% grasime data prin razatoarea mica
sare
pudra din ardei iute
---
O salata verde
1 lingurita smintina
2 linguri otet
1 ceapa
Din malai si supa se face o mamaliga care se intinde intr-o forma de 26 cm. In forma se aseaza mai intii hirtie speciala pentru cuptor. Dupa ce s-a intins mamaliga in forma se lase sa se raceasca putin.
Rosiile, fasolea , porumbul , salamul taiat in bucatele mici, timianul se aseaza uniform pe toata suprafata pizzei. Sare si ardei iute dupa gust.
Se presara brinza si se da la cuptor 20 min la 200 grade (3).
Separat se face o salata din salata verde si ceapa taiata rondele. Din smintina si otet se face dressingul pentru salata. Sare, piper dupa gust.
Se poate inlocui porumbul cu ciuperci, se poate adauga ardei gras taiat foarte fin, ceapa si ananas. La salata se pot adauga rosii si castraveti.
Sos de iaurt cu plante aromatice(1p)
-100 ml supa de legume (1 lingura vegeta)
- tarhon, cepusoara(arata precum iarba dar e tubulara si miroase puternic a ceapa), loboda
-150 g iaurt degresat
-1 lingura maizena(intaritor pentru sosuri,in lipsa se poate folosi faina)
-sare, piper
-hrean
-usturoi
Supa se incalzeste, se adauga plantele aromatice. Iaurtul anestecat cu faina(maizena) si se adauga in supa. Sare,piper dupa gust la sfirsit se adauga usturoiul si hreanul.
Iaurt dressing fara ulei(1p)
-150 iaurt degresat
-3 linguri zeama de lamie
-sare, piper
-verdeata
-ceapa
-1/2 catel de usturoi
-1 lingurita mustar
-1 lingurita hrean
-1 lingurita Ketchup
-curry, ginger
Se amesteca toate ingredientele, optional se poate adauga zaharina
Salata: Total 3p
2 morcovi, un pastarnac, un mar, un fir mic de praz, o legatura de patrunjel, o lingura de ulei, zeama de la 1/2 lamaie, sare, piper alb.
Morcovul, pastranacul si marul se curata si se dau prin razatoarea mare (se pot toca si cu robotul). Prazul se taie rondele fine, patrunjelul se toaca, nu prea marunt. Toate ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu uleiul, zeama de lamaie, sarea si piperul. Rezultatul este o salata vesela, colorata, pe care o poti servi cu felii de paine neagra sau prajita.
Salata: Total 3p
300 g morcovi 200 g varza murata un fir de praz 2 lingurite ulei cimbru uscat 10-15 masline verzi
Morcovii se rad si se amesteca cu varza murata taiata fideluta, prazul taiat rondele, uleiul, maslinele si cimbrul pisat.
Se pune totul pe o salatiera si se decoreaza cu marar sau patrunjel.
Salata: 4 portii, 4p/portie
4 cartofi medii, curatati, fierti raciti si taiati, 2 teline fierte taiate marunt, 1 cana de mazare fiarta, 1/3 cana de masline taiate, 2 oua fierte tare taiate, 2 linguri de patrunjel proaspat, taiat, 2 linguri de marar proaspat, taiat, 2 linguri de ulei de masline, 2 linguri de otet de mere,1 mar taiat cubulete, sare si piper, dupa gust
Combina toate ingredientele intr-un bol si lasa salata cel putin o jumatate de ora la rece!
Rosii cu busuioc: total 6p
3 rosii medii taiate, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura de busuioc tocat (preferabil proaspat), 1 lingura zeama de lamiae, 1 catel de usturoi taiat marunt sare si piper (dupa gust)
Amesteca mirodeniile si apoi adauga peste rosii. Lasa salata la rece timp de 1 ora si apoi serveste.
Prajituri cu banane si curmale
Cantitatea rezultata : 36 cantitati
1 punct/ prajitura
67 kcal, 3g fett, 1 g proteine, 9g carbohidrati, 0 mg colesterol, 30 mg sodiu, 1 mg fibra
Ingrediente : 2 banane, 1 cana curmale taiate, 1 lgta ulei masline, 2 cani ovaz, ½ cana nuci, sare, vanilie, scortisoara etc
Se amesteca bananele, curmalele si uleiul. Se adauga ovazul, nucile taiate, sarea si vanilia ; se amesteca usor. Se lasa cateva minute apoi se pune in cantitatea unei linguri pe hartie de prajituri pe o tava in cuptor.
Gratin de cartofi 2,5p/persoana
pt 6 pers:
1,5 kg cartofi
2 cepe
20cl lapte degresat
50cl apa
8lingurite smantana 8% grasime
30gr branza rasa
Incalziti cuptorul la 190 grade
Curata si taie cartofii si ceapa in rondele, apoi pune le intr o oala in care ai pus laptele si apa si lasa la fiert 15 min
Dupa 15 min, scurge i dar pastreaza apa si laptele in care au fiert. Pune cartofii si ceapa intr un platou mai inalt, pe care il poti pune la cuptor;apoi pune smantana si branza rasa si varsa amestecul de apa si lapte in care au fiert cartofii
pune la cuptor 35 min
Se poate pune si jambon dar trebuie punctat
Salsa de ciuperci cu vin
Total: 8p
Ingrediente (pentru 4 portii): 2 rosii, 2 cepe rosii, 2 ardei iuti verzi, 300 g ciuperci marunte, 1 legatura patrunjel verde (eventual hasmatuchi), 2 lingurite zahar, 1 lingurita sare, 40 ml vin demisec, 1 lamaie, 4 felii de paine prajita, 20 g unt.
Se oparesc rosiile cu apa clocotita, se curata de pielita si se taie cubulete (dupa ce s-au presat intre palme, ca sa iasa semintele). Ciupercile curatate se taie felii subtiri. Ceapa se toaca marunt, ardeii iuti se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele, iar patrunjelul se toaca
marunt. Se amesteca ingredientele astfel pregatite cu sarea, zaharul, vinul si zeama de lamaie si se lasa sa se patrunda cel putin 30 de minute si se servesc pe feliile de paine prajita unse cu unt (sau alaturi).
Rosii la cuptor cu branza telemea
Total: 10p
Ingrediente (pentru 4 portii): 250 g rosii marunte, 4 catei de usturoi, 2 lingurite ulei de masline, 2 linguri otet aromat, 1 lingurita zahar, 100 g branza telemea, 75 g salata verde, piper proaspat macinat.
Mod de preparare:
Se spala rosiile si se aseaza intr-o forma plata, termorezistenta. Se adauga usturoiul curatat, uleiul de masline, otetul, zaharul si sarea si se dau la cuptorul incalzit la 200#351;. Se coc rosiile circa 25 de minute, pana cand incep sa se crape si sa se rumeneasca.
Intre timp, se alege salata, se spala si se imparte pe 4 farfurii. Peste ea se aseaza branza telemea taiata in patru felii si deasupra se toarna rosiile impreuna cu zeama lasata la copt. Se presara cu piperul proaspat macinat si se servesc imediat.
Salata de conopida
Total: 3p
• 1 conopida de marime medie
• 2-3 linguri de maioneza de post
• 2-3 catei de usturoi pisat
• patrunjel fin tocat
• sare si piper dupa gust
Se spala bine conopida, se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge si se lasa sa se raceasca. Intre timp sa piseaza usturoiul si se amesteca cu maioneza. Cand este fiarta conopida, se taie marunt, se adauga maioneza cu usturoiul pisat, si se potriveste de sare si piper. Se adauga apoi patrunjelul tocat.
Muffins cu sunca si cascaval
20 buc, 1p/buc.
170g faina (8.5 puncte)
1lingurita praf de copt,jumate lingurita sare,jumate lingurita boia de ardei
6 linguri casacval ras (cu 32%grasime) (3 puncte. 45% grasime)
80g sunca fara grasime taiata cubulete (3.6 puncte)
1 galbenus (1.5 puncte)
4 lingurite ulei de masline (4 puncte)
250ml lapte batut (1.3 puncte)
Se amesteca toate ingredientele si se pun in forme de muffins..Se incalzeste cuptorul la 180°,dupa care se coc 25min..
Shaorma- 5,5P (o portie)
- 1 lipie …… 2p
- piept pui……2p
- cartofi……….0,5p (la cuptor pana se fac crocanti-zici ca-s prajiti)
- varza…………0p
- castraveciori….0p
- smantana……..0,5p (12fett) -in lista scrie 24%(1 lgta)=1p
- usturoi............0p
- ceapa ………..0p
Chipsuri – 2p
Cartofii curatati de coaja se taie cu "economicul" de curatat coaja la castraveti sau cartofi
Se taie cartofii cu acel instrument in asa fel sa iasa cit mai subtiri feliutele..Se condimenteaza dupa gust cu boia,sare sau usturoi si se coc in cuptor pe o tava 30 min la 180°.
Se mai poate adauga la sfarsit 30g cascaval ras: 2.5p
Piept de pui in crusta de nuca de cocos cu orez cazimir. – 8p
Pieptul se aplatizeaza cu ciocanul, se tavaleste prin nuca de cocos si se prajeste 4p
120 g orez fiert 3 p
Sos: intr-o lingurita de ulei se adauga 1/2 ceapa + 3/4 ardei gras, se stinge cu apa si se lasa pina se inmoaie ardeiul. Se pune peste o conserva de fructe in suc propriu(sau fructe proaspete), delicat, curry dulce +iute. Fructele se dau intr-un clocot, nu mai mult altfel se inmoaie. 1p
In mod normal se foloseste laptele la sos dar pt mai putine puncte se pune sucul de la conserva.
Mancare de vinete – 3p
- 1 vanata medie
- 1 ceapa
- 2 rosii
- 30 g cascaval/mozzarella
- ciupercute - o mana (facultativ)
- sare, oregano
Se taie vanata pe lung, felii subtiri, eventual se stropeste cu zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca; se taie ceapa inele subtiri, la fel rosia .
Se unge tava cu putin ulei; se aseaza pe fundul tavii 1/2 din cantitatea de ceapa.
Se pun, intercalate, felii de vinete peste care se aseaza feliute de rosii, cascaval si ciupercute.
Deasupra se pun celelalte rondele de ceapa si se presara oregano.
Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 40 minute. Dupa cele 40 min, se indeparteaza folia si se mai lasa 10 minute.
Muffins cu banane: 12 portii, 1p/buc
1 ou-2p
180g iaurt (0,1%grasime)-1p
1 vanilie -0,5p
1 banana-1p
125g faina-7p
1 praf de copt
indulcitor-0p
Se separa albusul de galbenus si se bate bine iar apoi se adauga restul ingredientelor...(banana se taie marunt).. . Se pun in 12 forme,care se lasa 15min la cuptor..
Auflauf cu cartofi si ciuperci
(Champignon / Kartoffel Auflauf)
2 portii, 4p/portie
Ingrediente:
- 300 g ciuperci
- 4 cartofi
- 1 lgta supa instant
- 3 lg brinza topita cu putine grasimi
- 4 lg cascaval cu putine grasimi
- 1 priza sare
- 1 piper
- 1 ceapa
Mod preparare:
Cartofii se fierb in coaja.
Ciupercutele spalate se taie in sferturi,ceapa se taie marunt.
O tigaie se unge f. usor cu ulei de masline sau vegetal se prajeste ceapa,se adaoga ciupercutele si se prajesc impreuna amestecind in continuu pina devin putin maronii.
Supa instant se dizolva in putina apa fierbinte care se pune pe foc si in care se adaoga brinza topita,se amesteca pina se dizolva.Eventual se poate pune sare piper sau alte mirodenii sau condimente dupa gist.
Cartofii fierti se scurg,se curata de coaja,se taie rondele si se aseaza impreuna ci amestecul de cuperci/ceapa intr-o forma de auflauf(vas termorezistent nu foarte inalt pt gratinat).
Peste se toarna amestecul de supa/brinza topita si se presara cu cascavalul ras.
Totul se da la cuptor pt.20-30 min la o temp. de 180°C"
Zacusca – 3p
2 cepe, 2morcovi, 2ardei si o vanata mai mare. Se maruntesc crude la robot si se calesc cu o lingura de ulei in vas de teflon. Cand e aproape fiarta se pune bulion si condimentez dupa gust cu usturoi.
Branza cu smantana si cu mamaliguta – 6p
Se pun la fiert 40 g faina de porumb pt mamaliguta (2p). 100g branza 1% (2p) se amesteca cu 4 lg smantana 10-12% (2p) si se sareaza.
Paste cu varza (cruda sau murata) – 4p
Se fierb pastele, se lasa sa se raceasca. Se pun 2-3 lg varza murata taiata fasii, o lgta bullion, usturoi, sare si piper dupa gust.
Pasca fara aluat
8 portii, 2p/portie
5 oua (10p), indulcitor, 3 linguri faina (1.5), coaja de lamaie rasa, esenta de vanilie, 2 lingurite stafide (0.5) si 500g branza dulce (Quark-6p, Esquisa-5p).
Se freaca galbenusurile cu zahar,apoi se adauga faina,lamaia,vanilia,branza si stafidele.
Albusurile se bat spuma si se incorporeaza cu grija in compozitie. Se pune intr-o forma rotunda si se baga la cuptor la foc mic (pe 1) cca 50min
Puteti inlocui branza cu mere si scortisoara sau cacao si stafide.
Prajitura cu mere
8 portii, 1.5p/portie
500g mere, 4oua (8p), 2 lingurite indulcitor, 4 linguri apa fierbinte, 100g faina (5p), 2 lingurite praf de copt, coaja de lamaie si scortisoara.
Se separa ouale iar galbenusurile se freaca cu apa si indulcitor. Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitie. Se incorporeaza faina,scortisoara, praful de copt si coaja de lamaie.
Merele se taie in cubulete si se indulcesc dupa gust cu indulcitor. Se intnde coca in tava si se acopera cu mere. Se dau la cuptorul incalzit la 180° se coace 20-25min.
Muffins cu mere
2 mere, 125g faina (6p), 1ou (2p), indulcitor, 4 lg ulei (12p), 280 g lapte batut, jumate de pachet de praf de copt , zeama de lamaie si scortisoara.
Se taie merele in cubulete mici si se face un aluat din toate ingredientele.Se pun in forme si se coc 20-25 min la 200°.Se pudreaza cu zahar.
Tiramisu
8 portii, 5p/portie
Un pachet de piscoturi - 400g (28p), cafea neindulcita, 250g branza dulce (Quark-3p, Esquisa-2.5p), 4 oua (8p), cacao.
Se amesteca galbenusurile pana se obtine o pasta. Daca e cazul, se pune vasul deasupra unei cratite cu apa care fierbe si se amesteca pana se ingroasa pasta. Se adauga branza si albusurile batute spuma, si se pune indulcitor. Se inmoaie piscoturile in cafea si se pun aliniate intr-un strat. Se adauga un strat de crema, apoi un strat de piscoturi inmuiate in cafea si tot asa pana la ultimul strat, care e de crema. Cu o strecuratoare se presoara cacao deasupra. Se da la rece. Optional, se poate face crema doar din albusuri si branza. Se reduce punctajul la 3.5p-4p/portia.
anca
poze nunta
asteptam gemenii....
aileene spune:
Savarina draguta , sper ca nu te-am suparat cu ceva ?! Daca am inteles eu fasole boabe in loc de fasole verde mii de
!
In legatura cu "stilul" tau personal eu spun ca e ok , asa este ai dreptate dulceata se poate manca in cantitate f mica daca e bine impartita /saptamana e
!
Si da , fasolea verde e 0p cred ca pe saturate
!
Ancadragoman super retetele
!
Va
si va doresc un Valentine's day
cu multe bucurii , realizari si sa fiti iubiteeeeee 

! Dragostea trece prin...stomac , iar pofta vine mancand !
Ciaoooo curajoaselor , o zi excelenta 
Aileene...Alexandre...
amintiri
ancadragoman spune:
Mai fetelor dar voi ce mancati?
De exemplu azi ce meniu aveti?
anca
poze nunta
asteptam gemenii....
aileene spune:
Anca eu am inceput ziua cu :
250ml suc de portocale (stoarse de mine) ,
5 felii (subtiri) de paine completa(neagra) cu cereale (f bun ptr tranzit , deltfel)
1 cana de cafea cu lapte degresat (fara zahar)
pe la 10h00 am mancat un yaourt 0%MG (lamaie) ,
Iar la 12h00 , am pregatit deja intr-o foaie de aluminiu ,
cateva frunze (congelate) de spanac
1/2 piept de pui si 2 cartofiori micuti (sare , piper)
timp de 40min la th.6
250ml apa
1 yaort 0%MG
1 banana
La 16h00 1 cafea cu lapte degresat+1 felie de paine completa cu cereale sau un yaourt cu 6 linguri cereale (neindulcite)
Seara o supa din cele 9 legume (facuta de mine) nu cumparata !
1 salata verde (portie mica 5 frunze)
1 mar
1 ceai lejer (daca te culci tarziu)
Toate astea cu un
mare pe buze
!
Aileene...Alexandre...
amintiri