Copil "cititor" sugestii / ce citesc copiii?
Fetita mea (11 ani) citeste mult. Si citeste destul de avansat pt varsta ei, ceea ce incepe sa-mi creeze probleme in a o indruma. Am batut internetul in lung si-n lat pentru sugestii, am si cumparat carti care sa-mi sugereze ce sa-i bag sub nas cand imi cere, dar incep sa nu mai am idei.
Cu atat mai complicat e faptul ca eu am crescut in alte timpuri (), intr-o lume in care o carte buna era citita de toti prietenii unui grup si optiunile erau limitate la ce era prin bibliotecile personale, ale cunostintelor si ale cunostintelor cunostintelor.
De aceea imi e foarte greu sa mai gasesc carti care sa fie potrivite varstei si sa nu fie nici carti de copii. Aseara m-a surprins, n-am stiut ce sa-i dau ca nu m-am pregatit. Ar fi grozav daca am putea avea aici o lista, poate mai sunt si alte mamici care ar putea folosi informatia...
Credeti ca puteti sa-mi sugerati ceva? Va multumesc.
www.myspace.com/mqqm" target="_blank">
Raspunsuri
corinadana spune:
In engleza sau romana? Mergeti la library! Noi mergem saptamanal, Raluca mea citeste mult.
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
CriPOD spune:
corinadana, in engleza, dar cred ca m-am exprimat gresit.
E foarte bine ca mergi la biblioteca, sau la librarie si uneori frunzaritul te ajuta sa alegi ceva. Pe mine ma intereseaza de fapt titluri si recomandari, carti recunoscute, premiate, best-seller-e, clasice.
Nu stiu ce varsta are fetita ta, dar pt mine e greu sa gasesc carti bune care nu au un subiect matur, sexual sau violenta si care sa aiba un anumit nivel. Acele carti sunt de obicei scrise pt audienta adulta. Nu stiu daca sunt mai clara acum.
De ex, in ianuarie a citit "life of pi", "alchemistul" si "to kill a mokingbird". Acum i-am dat "ferma animalelor" pana ma gandesc ce sa-i mai inventez next, asa ca incerc sa fentez pe-aici, poate ma salveaza cineva.
Dar iti multumesc oricum pt sugestie...
www.myspace.com/mqqm" target="_blank">
lady_in_red spune:
Dickens cred ca e o optiune oricand "la moda";Dumas de asemenea cred ca i-ar face placere;Jerome K.Jerome,W.Golding.
Eu ti-as sugera sa ii recomanzi ceva ce citeai si tu la varsta ei...literatura nu se perimeaza
Karina Iulissa-7ani-Codrin Iulian-1 an si 5 luni-Laura Andreea si Daniel Florin
Ramona J spune:
Asa in viteza imi vin in minte "The picture of Dorian Gray", "The Great Gatsby", "Pride and Prejudice", "Of Mice and Men" (foarte buna si potrivita), eventual clasicele Odiseea, Iliada...
A... "The Adventures of Huckleberry Finn", "Moby Dick", poate Hemingway, Whitman daca ii plac si poeziile, poate Cehov.
Sper ca sint citeva pe lista asta care i-au scapat tinerei... Felicitari pentru asa cititoare.
Daca mai ai nevoie de titluri revin si miine. Intre timp ma mai gindesc si mai arunc ochii prin biblioteca pentru inspiratie.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Iubika spune:
La varsta ei am citit cu enorma placere (si am re-re-citit de mai multe ori mai tarziu) COMOARA DIN INSULA de Robert L. Stevenson si AVENTURILE LUI HUCKLEBERRY FINN.
De asemenea, dar poate mai greu de procurat pentru tine acolo unde esti, seria CIRESARII...
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!
Iubika spune:
Ah, si REGINA MARGOT e o carte buna (cel putin mie mi`a placut)...
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!
Ramona J spune:
Da, nici n-am intrebat. Fetita citeste si romaneste? Ca acolo ar mai fi nu stiu cite...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
catrinelteodoru spune:
pai asta este varsta la care "rupeam" Jules Verne si Alexandre Dumas
Si clasicii ( Tolstoi, Thomas Hardy, Dickens, Jane Austen) cred ca sunt o alegere buna
+ "Jane Eyre" Charlotte Bronte
+ "Lumea Sofiei" Jostein Gaarder
+ "Black Beauty" Anna Sewell
+ politiste, gen Agatha Christie sau sir Conan Doyle
+ "Heidi" Johanna Spyri
+ "Print si Cersetor" Mark Twain
+ "Singur pe Lume" Hector MAlot
+ unele piese de Shakespeare "Romeo si Julieta", "Negutatorul din Venetia", "Furtuna" etc.
+ teatrul si nuvelele lui Cehov
si daca imi mai amintesc ceva iti mai scriu
Zambeste-mi!
Sanca spune:
MqqM - cu clasicii nu poti da gresi, dar nu stiu daca o incanta povesti scrise acu 100 de ani.
Charlotte Bronte mi-a placut enort de mult cu -" Villete", "Shirley" si "Jane Eyre". Emilly Bronte - cu "La rascruce de vanturi."
Louisa May Alcott - "Little Women" - carte ce am citit-o recent si mi-a placut mult. Cartea e din 2 parti - Little Women si Little Wives. A doua parte e un pic cam avansata pentru un copil de 11 ani, dar nu are absolut nimic x rated .. . .
Daca ar citi in romaneste - G Calinescu cu "Enigma Otiliei" - eu o recitesc acuma dupa ani si ani de zile, si rad in hohote.
sau cartile lui Cella Serghi. Orice scris de Slavici - Nuvele, Moara cu Noroc. Nicolae Filimon cu "Ciocoii Vechi si Noi" - putina istorie de cum era Romania pe la mijlocul lui 1800.
lady_in_red spune:
Eu tin minte ca m-am distrat de minune citind "Diavolul schiop" scrisa de Lesage
Karina Iulissa-7ani-Codrin Iulian-1 an si 5 luni-Laura Andreea si Daniel Florin