Copil "cititor" sugestii / ce citesc copiii?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Felicitari pentru asa fetita . Ma gandesc cu placare cat citeam si eu cand eram de varsta ei, mai greu atunci cu selectia, citeam tot ce-mi pica sub mana. Eu zic ca la 11 ani se gaseste totusi in sfera copilariei spre preadolescenta, nu forta prea tare nota cu clasicii, caci romane precum Jane Eyre sunt scrise intr-o engleza greoaie, rafinata si frumoasa, dar foarte grea pentru varsta ei, asa mi se pare mie. Eu sa fiu ca tine as mai "prelungi" putin varsta mirarii si a fanteziei, daca ii place Harry Potter (si banuiesc ca a citit cartile) poate incerca (in acelasi spirit) si Paolini, un adolescent autor de best-sellers, si care este un autor nou, ca si Rowling. De ce nu Tolkien? In rest eu votez oricand cu Mark Twain si Jules Verne. I-as reciti si acuma dac-as avea un pic mai mult timp.

pisici, flori si jucarele

Editez sa mai adaug niste titluri, unele le-am citit, altele le-am auzit recomandate, le-am gasit pe amazon:

The Secret Garden by Frances Hodgson Burnett
From the Mixed-up Files of Mrs. Basil E. Frankweiler by E.L. Konigsburg and Jan Miner
The Chronicles of Narnia by C. S. Lewis and Pauline Baynes

Anna & the King of Siam
by Rudyard Kipling and Cindy Hardin

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

quote:
Originally posted by scarmanus

The Secret Garden by Frances Hodgson Burnett

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mi-ai luat-o inainte! Si eu o trecusem pe lista! Aceeasi autoare a scris si nuvele tare dragute, poate demodate pt. ziua de azi...

As mai adauga cartile lui Roald Dahl si The Borrowers (autoare: Mary Norton) (pe care le-am cumparat, dar nu citit inca)

Revin cu inca una:

http://www.powells.com/cgi-bin/biblio?inkey=17-9780152047139-1

"Ce verde era valea mea!" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Vai, ce fericire pe mine! Nu ma asteptam la atatea sugestii si asa de la obiect! Daca stiam cate resurse pe-aici va ceream ajutorul mai demult.

De o ora traduc titluri, citesc review-uri, caut pe librariile online si fac listute de prioritati din ce mi-ati scris (deja am vreo 8 pe "teava", si inca n-am terminat cu cercetatul; am si niste nelamuriri la unele, revin dupa ce ma organizez, poate ma lamuriti). Am sa revin si eu cu sugestii, sa fie "fair" schimbul de idei .

Copila mea inca nu citeste in romana, stie, dar nu prea intelege ce citeste si nu are rabdare (cu toate ca eu mai sper).

Unele din cartile sugerate le-a citit deja si au fost foarte apreciate, unele mi-au scapat, iar de unele n-am auzit si le descopar acum. Multumim frumos!

Ma duc sa ma inspir, sa-mi aduc si eu contributia pe azi la lista!

www.myspace.com/mqqm" target="_blank">

Mergi la inceput

Am revenit! Ma scuz ca dau majoritatea titlurilor in engleza, sper sa ma scuze si cititorii si moderatorii, dar nu stiu daca au fost traduse si cum s-ar numi...
Cateva carti de mare succes pe la noi acasa, care imi vin in minte asa rapid (am incercat sa le pun intr-o oarecare ordine cronologica a citirii, orientativ si sa nu repet ce s-a spus deja)...

-seria Magic treehouse Mary Pope Osborne
-Charlote's web E.B. White
-Mr Poper's Penguins Richard Atwater
-Micul print St Exupery
-A little princes Frances Hodgson Burnett
-Shiloh Phyllis Reynolds Naylor
-The neverending story Michael Ende
-A series of unfortunate events Lemony Snicket
-The giver Lois Lowry
-Holes Louis Sachar
-A wrinkle in time Madeleine L'engle
-The tale of Desperaux Kate Dicamillo
-The thief lord Cornelia Funke
-The cricket in times square
-The outsiders S.E. Hinton
-Ella Enchanted Gail Levine
-Cuore De Amicis
-His dark materials, Phillip Pullman autor
-Wicked Gregory Maguire

Cu mentiune speciala, trebuie sa subliniezRoald Dahl, TOT ce-a prins, si Cronicile din Narnia, pt care a facut adevarate obsesii pt perioade de timp.

Superbe poeziile pentru copii ale lui Shel Silverstein, le iubesc nespus ai mei copii amandoi, genial tipul . Un mic "tip".. Pentru mine, pana nu demult semnul de premiu "newbery" pe carte era un indemn clar sa iau cartea in considerare foarte serios, a citit multe din categoria asta, dar acum a "crescut din ele".

Cam cu "wicked" au inceput si problemele cu gasitul de literatura, cam atunci si-a schimbat gusturile, mai definitiv dupa ce-a citit Codul lui Da Vinci.

Sper sa foloseasca cuiva ideile!

Am editat sa pun si autorii, mi-a luat ceva, ca nu-i stiam pe toti

Mergi la inceput

Am cateva intrebari, ma ajutati, va rog? Ma pregatesc sa comand niste carti, dar inainte as dori sa-mi clarific cate ceva cu ajutorul vostru. Poate mai intrati aici...

Sophia's world credeti ca se poate intelege la varsta ei? Cat de adanca introducere in filozofie e? Eu am sa o comand oricum, dar nu stiu daca am timp s-o citesc inaintea ei (cam asa fac eu cand nu sunt sigura de continut).
Devil on 2 sticks, sau Diavolul schiop, nu am reusit so gasesc nici aici, nici in SUA, as fi vrut tare . Are cineva vreo idee unde s-o caut?
Anna & the King of Siam nu am gasit de kipling, dar am gasit de Margret Langdon. Asta este?
The catcher in the rye, Salinger oare credeti ca e potrivita?

Clasice am chiar multe in biblioteca personala, nu raman insa prea multe dupa ce le scot din discutie pe cele cu engleza arhaica si pe cele de dragoste . Am ochit "marile sperante" a lui Dickens de o vreme, parca mi-e frica sa i-o dau, daca o abandoneaza ca nu e pregatita si isi face o imagine gresita despre literatura clasica?! Asa am patit cu Tolkien, a citit Hobbit acum doi ani, dar LOTR n-a mers atunci. Si nici nu mai vrea sa auda. Sa vad...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Devil on two sticks o gasesti la mina a doua pe www.half.com Nu e ieftina. Incearca si pe e-bay, nu stii niciodata ce gasesti acolo.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mQQm

Am cateva intrebari, ma ajutati, va rog? Ma pregatesc sa comand niste carti, dar inainte as dori sa-mi clarific cate ceva cu ajutorul vostru. Poate mai intrati aici...

The catcher in the rye, Salinger oare credeti ca e potrivita?

Sper ca nu mi-o vei lua in nume de rau... Sotul meu preda la liceu "De veghe in lanul de secara", "Sa ucizi o pasare cantatoare" si "Oameni si soareci". Nu mi se par nimerite pentru 11 ani (vezi si:

http://essay.studyarea.com/Old_Essay/english/catcher.html).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Voiam sa va intreb si profit de subiectul tau mQQm ce ati zice de enciclopedia britanica? Eu citesc pe cea Wordworth de ani de zile si ma gindeam ca daca as fi avut-o mai devreme sau sa am ditamai enciclopedia britanica....
Ma tot gindesc daca sa fac investitia asta (mai pentru copil, mai pentru mine) si baiatul meu citeste pe unde apuca...poate l-ar interesa...
Voi ce ziceti?
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Eu cred ca anumiti clasici, precum Cehov, sunt deocamdata prea mult pt 11 ani. De exemplu Cehov are o melancolie si ironie greu de surprins la acea virsta. Dar, Mqqm, tu stii mai bine ce nivel psihic are fetita ta, poate e deja atit de matura incit sa surprinda dedesubturile lui Cehov. Salinger as spune si eu ca e un pic prea devreme.

Eu as da pt lista:
- cartile lui Jules Verne: Doi ani de vacanta, Capitan la 15c ani, Prichindel, Copii capitanului Grant, Ocolul pamintului in 80 de zile
- cartile lui Dumas si ale lui Zevaco, ale lui Paul Feval
- Taticul cu picioare lungi, Jean Webster (plina de umor, despre o fata de 16 ani luata de la orfelinat si trimisa la colegiu)
- Minunatele calatorii ale lui Nils Holgersson prin Suedia (editia integrala, daca o gasesti, e plina de legende si povestiri cu tilc)
- cartile lui Kipling : cartea Junglei, Stalsky & co (asta mi-a placut in mod deosebit, copil fiind)

Andrada, eu am fost fascinata de enciclopedii, da asa un pic mai tirziu, cam de la 14 ani. Avea bunicul o enciclopedie Larousse, in 17 volume imense, din secolul 19. Superba! Da s-ar putea copiilor sa le placa azi mai mult enciclopediile pe calculator, ca pot vedea filmulete sau simulari. Mai bine intreaba copilul, ca e o investitie destul de mare (atit ca spatiu, daca encicopedia e aia pe care o stiu in nu stiu cite volume si ca si bani).

Eu am mai citit in copilarie cu drag carti de calatorii si ale exploratorilor. Rusesti, frantuzesti, americane. Sunt f faine pt un copil si fantazia lui. Insa trebuie data atentie, ca mai ales cei moderni baga si amanunte picante, nepotrivite la 11 ani.

------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Andrada

Ma tot gindesc daca sa fac investitia asta (mai pentru copil, mai pentru mine) si baiatul meu citeste pe unde apuca...poate l-ar interesa...
Voi ce ziceti?
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Sus si tare: DAAAA!

Mergi la inceput