RH NEGATIV...

RH NEGATIV... | Autor: oanabbb

Link direct la acest mesaj

FETELE...am afla azi ca rh.ul negativ!
grupa e 01...am pierdut o sarcina acum 2 ani dar nimeni nu mi.a facut rh.ul atunci....deci nici vaccinul...

acum sunt in 11 sapt...dr mi.a zis ca fatul nu e inca afectat...ca dupa 16 sapt corpul meu va incepe sa produca anticorpi.
am citit pe net ca mai tarziu se pot face niste dozari de anticorpi...dr nu mi.a zis inca nimic despre asa ceva...recunosc ca am vb doar pe fuga la telefon si de intalnit ne vom intalni abia pe 26 ian.

voi ati trecut prin asta?a fost nevoie de amniocenteza...de transfuzie de sange la fat?????sunt atat de speriata cum nu va pot explica...

oana11+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

[quote]Initial creeata de oanabbb

FETELE...am afla azi ca rh.ul negativ!
grupa e 01...am pierdut o sarcina acum 2 ani dar nimeni nu mi.a facut rh.ul atunci....deci nici vaccinul...

acum sunt in 11 sapt...dr mi.a zis ca fatul nu e inca afectat...ca dupa 16 sapt corpul meu va incepe sa produca anticorpi.
am citit pe net ca mai tarziu se pot face niste dozari de anticorpi...dr nu mi.a zis inca nimic despre asa ceva...recunosc ca am vb doar pe fuga la telefon si de intalnit ne vom intalni abia pe 26 ian.
voi ati trecut prin asta?a fost nevoie de amniocenteza...de transfuzie de sange la fat?????sunt atat de speriata cum nu va pot explica...

Oana linisteste-te. Eu am dubla incompatibilitate si de rh si de grupa. Stai linistita, ce spui tu aici sunt exagerari..Ce afectari?! Corpul nu trebuie neaparat sa produca anticorpi. Eu de doua ori am facut testul si mi-a iesit lipsa . Si toate de acolo au avut lipsa. Nu te mai speria ....Repet . eu am dubla incompatibilitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanabbb spune:

ABSOLUTA dar tu esti la prima sarcina sau ai mai avut vre.o una???

oana11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Nu ai de ce sa fii atat de speriata...si eu am pierdut 2 sarcini inainte, mi s-a explicat de n ori de catre dr ( 2 dr, nu unul) ca la sarcini mici pierdute nu se face vaccinul, ca nu puteau aparea anticorpi. Am facut dozarea de anticorpi la 18 sapt., nu au aparut. Mai fac iar la 28 de sapt, sper sa nu apara nici atunci.

24w

my baby

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by oanabbb

ABSOLUTA dar tu esti la prima sarcina sau ai mai avut vre.o una???

oana11+

Sunt la prima nastere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

stai linistita, daca ai pieerdut o sarcina mica, e o.k., sigur nu au aparut anticorpii. Va trebui sa mergi lunar la titrare si atat. Altceva n-ai ce face, bucura-te de sarcina, peste 29 saptamani vei naste un bb sanatos!

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Permite-mi Gabi sa te contrazic. Nu, nu va merge lunar. O sa mearga in saptamana 16 si 24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Oana, calmeaza-te inainte de toate ca nu-i nimic grav...trebuie doar sa fii monitorizata corespunzator...si eu am dubla incompatibilitate...am un copil perfect sanatos cu RH-ul meu deci nici vaccinul n-a fost necesar dupa nastere...Trebuie doar sa-ti faci dozarea de anticorpi lunar sau la 2 luni, cum vrei (eu o faceam la fiecare 8 saptamani) sa vezi daca dezvolti anticorpi...Si apoi, sarcina pe care ai pierdut-o...acel copilas poate avea RH neg, ca si tine si atunci chiar nu e nici o problema daca nu ai facut vaccinul...asa ca stai linistita, mergi pe mana unui medic BUN si bucura-te de sarcina!

aaa...si chiar acuma m-am uitat pe analize...eu mi-am facut prima dozare de anticorpi in sapt. 9...

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)

Varsta Denis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Nu vreau sa te sperii, dar nici nu-ti pot spune 'stai linistita, o sa vezi ca totul va fi bine". Adevarul este ca depinde de la caz la caz. Eu am pierdut o sarcina, am avut o tranfuzie in copilarie si o sangerare la inceput de sarcina. Fetita mea are Rh pozitiv (acum are 10 luni)iar eu am inceput sa produc anticorpi la 20 de saptamani.
(titrul de atunci a fost 1/4:1/8). In saptamana 37 am avut 1/256:1-512.Odat ce dezvolti anticorpi nu ai ce face, sarcina trebuie monitorizata ecografic (ecografiiletrebuiesc facute cu mare atentie, de catre cineva experimentat). Ginecologul a hotarat cezariana la 37 sapt + 5 zile. Fetita mea s-a nascut cu anemie hemolitica si a primit 2 transfuzii in primele 10 zile de viata. (acum e bine, i-am monitorizathemoglobina lunar si chiar mai des in primele 4 luni)Transfuzii in utero nu se fac in Romania. Ce s-a intamplat cu mine este cel mai fericit caz, dar cu siguranta ai citit si tu destule.
Daca vrei sa ma mai intrebi ceva, cu placere.
Tu esti sigura ca sotul tau are Rh pozitiv?..din mesajul tau nu reiese daca el si-a facut analizele.Daca aveti grupe diferite este mai bine pentru fat, contrar opiniei generale care circula si printre ginecologi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaria spune:

Nu ai de ce sa-ti faci griji. Si eu am Rh negativ si am facut dozare la 28 saptamani atat. Dupa ce am nascut, i-au facut fetitzei testul si au vazut ca are 01 pozitiv , apoi mi-au mai facut mie o injectie. Asa ca nu-ti face nici un fel de probleme.

Romaria si Rihanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Buna fetelor!
Si eu am Rh negativ, dar din fericire la o saptamana dupa ce am aflat (o saptamana in care am avut un stres monstru), si-a facut si sotul meu analizele si surprize/surprize..si el tot rh negativ are. Asa ca eu sunt linistita...din doi negativi nu are cum iesi un pozitiv...

dia 22 + Stefan
bebe
poze

Mergi la inceput