RH NEGATIV...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

intra si pe www.eva.ro, eu am gasit acolo un articol foarte interesant.
important e sa tii legatura indeaproape cu medicul si sa iti faci titrarile de anticorpi.
si mai importanta e monitorizarea ecografica, asa cum spune una din fete.
Vaccin faci in sapt 28. A fost o mare greseala din partea medicului de dinainte ca nu te-a intrebat ce rh ai dupa avort. In 72 de ore trebuia sa iti faca atunci vaccinul.
Eu sunt la a doua sarcina, prima a fost ok, bb a avut un icter mai pronuntat dar nu chiar de speriat. Dar mi-au facut vaccinul dupa nastere iar pana acum nu am dezvoltat anticorpi.

uite si linkul asta, il am tot de la fetele de pe forum, unde poti sa verifici si tu dimensiunile lui bb dupa fiecare ecografie. http://babymed.com/tools/pregnancy/calendar/calendar.asp#Calendar,
nu trebuie sa iti faci griji mai mult decat e cazul, dar ai grija!
multa bafta,
diana

cde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

absoluta cand sarcina este cu probleme se merge lunar la dozarea de anticorpi. Spun asta ptr ca sunt patita.

Oana daca sarcina pierduta era mica cand a fost pierduta stai linistita. Eu am avut incompatibilitate si de rh si de grup sanguin cu sotul(eu rh negativ) si fiind o sarcina obtinuta prin FIV am facut dozarile lunar si controale din doua in doua saptamani dar nu era doar problema rh(mai posedam si una bucata fibrom, endometrioza, probleme de coagulare, sarcina obtinuta prin FIV si varsta 35 de ani) si uite ca am o minune de copil de 1 an si 7 luni(care are grupa tatalui si rh-ul meu negativ dar slava domnului e baiat asa ca nu va avea probleme) sanatos tun. Sa fi atenta dupa nastere sa faci acel vaccin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ionice spune:

Buna,

Am mai pus intrebarea la acest subiect deschis de altcineva...O pun si aici in speranta ca voi primi un raspuns.Am Rh - si sotul RH+.Anul trecut am pierdut sarcina si am facut imunoglobulina la 72 de ore dupa ce am pierdut-o.Acum, sunt insarcinata in 25 de saptamani si organismul meu a inceput sa produca anticorpi!!!La prima analiza in primul trimestru de sarcina rezultatul a fost "anticorpi absenti".Acum vad ca sunt prezenti...Ce ma fac????Doctorul meu a fost blocat.A spus ca nu trabuia sa iasa anticorpi atat vreme cat am facut vaccinul...Sunt disperata!!Ati mai auzit de asa ceva?Astept un raspuns...Multumesc!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Oana, tu ai trecut direct la scenariul cel mai grav! Nu te alarma. Sunt in exact aceeasi situatie iar doctorita care imi monitorizeaza sarcina mi-a cerut sa fac titrul de anticorpi lunar, pentru orice eventualitate. (Pana acum, slava Domnului, anticorpii sunt absenti.) Tot ea mi-a spus ca nu e obligatoriu ca acesti anticorpi sa apara! Asa ca hai sa ne bucuram de ceea ce avem acum frumos si sa nu ne facem griji inainte de vreme! Poate ca bebele acesta are acelasi Rh ca si noi, negativ - am inteles ca sunt 50 %sanse sa se intample asa.
Ionice, cred ca aceleasi lucruri sunt valabile si in cazul tau. Daca ai un doctor atent care sa-ti supravegheze sarcina, cu siguranta va face tot ce poate pentru tine si bebelus!
Multa sanatate pentru voi si pentru copilasi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

quote:
Originally posted by absoluta

Permite-mi Gabi sa te contrazic. Nu, nu va merge lunar. O sa mearga in saptamana 16 si 24

Iti permit sa ma contrazici... dar eu cu ambele sarcini trebuia sa merg lunar, si ultimele 2 luni la 2 sapt odata. La noi in Oradea asa era moda acum 10si 5 ani.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodoran spune:

Si eu am RH negativ, ma gandeam sa ma duc si eu la instit. de hematologie sa-mi fac anticorpii. Chiar trebuie sa ne ducem de dimineata?
Eu am mai avut o sarcina extrauterina si atunci am avut nevoie si de transfuzie de sange, dar nu mi-au facut nici o oinjectie de imunizare. Dupa un timp dupa ce am revenit acasa mi-am facut anticorpii la Medsana (a durat rezultatul 3 sapt.!!!) si a iesit pozitiv. Am crezut ca mor....
Dupa un timp iar am afost sa-mi refac anticorpii tot la Medsana si acum au iesit negativi....i-am amenintat ca ii dau in judecata. Dupa care m-am dus si la Sp. Municipal si tot negativ au iesit.

In final sper sa nu fie probleme...in afara de hematologie, am auzit ca se mai fac la cantacuzino.

10+
http://bd.lilypie.com/qZ8Fp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ionice spune:

Buna,

Intre timp am consultat doi medici.Unul care este acelasi care mi-a facut vaccinul in 2005 si altul de la Iasi.Cel care mi-a facut vaccinul spune ca mi-au iesit anticorpi pentru ca am mai avut o intrerupere acum mai bine de 5 ani si nu am facut atunci Imunoglobulina(ceea ce mi se pare o aberatie).Imi mai spune ca trebuie sa nasc in saptamana 33 cu cezariana si tot felul de aberatii.La Iasi, doctorul a fost mai increzator.A verificat bebelusul, si a spus ca nu este afectat.A spus sa mai asteptam 2 saptamani si sa masuram iar anticorpii si daca au crescut sa facem Imunoglobulina (asta ar fi aproape de saptamana 28), apoi monitorizam si ducem sarcina cat mai departe...Nu stiu ce sa zic, dragele mele...sunt foarte trista....Totul a mers bine, anticorpii erau absenti...Cum de au inceput sa apara???Ah..si inca ceva...pana acum mi s-a spus ca voi avea o fetita...Iasul..vede baiat...CINEVA se joaca cu mine...
Daca aveti sarcini pierdute fara vaccin dupa...sunt sanse sa apara acesti anticorpi..(Inclusiv transfuzii de sange, etc)Eu am facut si imunoglobulina, deci...Ce sa mai cred?Sa nu va speriati...fiti doar atente...

Cu bine, va imbratisez si aveti grija de voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

De unde eram asa optimista zilele trecute, am trecut in extrema cealalta. Si eu am Rh negativ, sunt la a doua sarcina (prima s-a oprit in evolutie in jur de 6-7 saptamani, iar dupa nu mi s-a facut nici un vaccin). Acum sunt in s16 si la dozarile pe care le-am facut lunar, anticorpii au iesit absenti. Insa vineri am aflat la ecograf ca s-a produs o usoara decolare a placentei, de unde m-am ales cu un hematom de 32mm lungime, 3mm grosime. Iau Utrogestan si No-spa, stau mai mult in pat si ma rog sa pustiul meu sa aiba, ca si mine, Rh negativ.
Sincer, mi-e groaza sa fac urmatoarea dozare de anticorpi. A mai patit vreo mamica cu Rh negativ ceva de genul acesta? Cum ati procedat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Am copiat mesajele de aici la celalalt subiect despre RH negativ, e mai vechi, are mai multe mesaje si e activ, continuati acolo va rog

Oana_B
vesnica aspiranta
I love pink!

Mergi la inceput