Alaptatul creeaza dependeta de ciocolata?

Alaptatul creeaza dependeta de ciocolata? | Autor: catrinik

Link direct la acest mesaj

Am un bb de 3 luni si il alaptez exclusiv la sin.
Problema este ca in utima vreme am inceput sa maninc la ciocolata.... ajung si la 2 pe zi.
Nu m-am ingrasat in timpul sarcinii... dar ma ingras acum.
Stiu ca alaptatul consuma energia, oboseala acumulata isi spune cuvintul, dar zau ca nu mai pot de atita ciocolata.
Voi ati patit la fel? Aveti ceva idei? Pot lua ceva vitamine?
Merci.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Daaa, imi amintesc cum eram disperata dupa orice dulce! Simteam nevoia acuta, fizica de dulce... Cred ca e normal atunci cand alaptezi.

Remedii nu am...

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Asa e! Si eu salivez cand vad o ciocolata cum n-am facut-o nici cand eram insarcinata! E absolut normal!
Sincer cred ca mai bine mananci ciocolata decat sa iei vitamine! Gandeste-te, nu te mai intalnesti in viatza cu o perioada ca asta in care ai voie sa maninci cat vrei si ce vrei!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

La mine alaptatul daduse dependenta de biscuiti cu crema de alune mincati musai la alaptatul de noapte:-))))))) iuck sa nu-i mai vad in fata ochilor acuma:)))))))

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Mere ... cand alaptam rontaiam un mar... tot timpul sarcini 9 luni plus alte 9 luni am mancat la mere de mi s-a acrit nici sa nu le mai vad.
In perioada alaptatului mancam si 2 kg de mere pe zi.

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voinea spune:

Este normal sa simti nevoia de anumite mancaruri, dar sa fim seriosi 2 ciocolate? Nu ai nici un aport nutritional extraordinar de la ele, poti decat sa te ingrasi si sa ai un bebe prea energic de la atatea zaharuri. Mai bine iti faci pofta cu cateva cubulete de ciocolata(insarcinata sau nu tot poftesti la ceva) si apoi baga fructe, iaurt si o sa ai un beneficiu mult mai mare si tu si copilul.

Mamica de Alex (3,8 luni) si graviduta de 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Ce mere, ce iaurturi.. e he.. ar fi bine daca mi s-ar face pofta de asa ceva.
Ciocolata cu alune, cu lapte, cu biscuiti.. etc, deja stiu toate sortimentele.

Eu stiam ca in perioade cu multa oboseala glicemia scade si de asemenea ficatul este foarte obosit. De aceea ma intrebam daca nu as putea lua ceva ce ar mai ajuta ficatul, cum ar fi LIV 52 de ex, ca pina ajung sa o intreb pe doctorita iar dau iama la buticul din colt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Nu are legatura cu ficatul! Ti-am spus, esti cat se poate de sanatoasa iar aceasta pofta de dulciuri e data de necesarul crescut de glucoza!
O sa se atenueze in timp!
Eu ma duc sa maninc niste inghetata!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Dulciuri en-gros.
Nu mai puteam, mancam si cioco, si napolitane, m-am facut cat un porc. Dar dupa ce nu mai alaptezi, mai scade pofta de dulciuri. Nu e neaparat de la alaptat, mai degraba de oboseala, zic eu...

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Eu aveam alta problema. Cum puneam pitica la san, nici nu o asezam bine, simteam ca incep sa ma dezhidratez, fata incepe sa mi se usuce, ma strangea terbil, buzele mi se uscau, pielea ma manca.Imediat ce beam o cantitate considerabila de apa incepeam sa ma simt mai bine.
Si pot spune ca beam multe lichide intre orele de alaptare ca sa fac laptic. Deci nu cred ca eram deshidratata.
Numai bine.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo

Sarbatori fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ege spune:

fetelor si eu inca mai alaptez si am o pofta de dulciuri.sincer,nu pot sa ma abtin de la dulciuri.ieri am mancat 3 eclere vieneze (seara)si ziua am mancat multa placinta cu mere.
oare o sa-mi treaca pofta asta de dulciuri,cand intarc fata?
dimineatza cum ma trezesc daca nu am ceva dulce,e nasol.zici ca sunt beata!!
asta e!

ege si arzu ege (30.09.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/fisun_regep/my_photos

Mergi la inceput