Alaptatul creeaza dependeta de ciocolata?
Raspunsuri - Pagina 2
emaaimee spune:
quote:
Nu are legatura cu ficatul! Ti-am spus, esti cat se poate de sanatoasa iar aceasta pofta de dulciuri e data de necesarul crescut de glucoza!
O sa se atenueze in timp!
Eu ma duc sa maninc niste inghetata!
Sheannamp,please zi-mi si mie cand se atenueza pohta
de dulce.ca in timpul meu nu se atenueaza
oricum am reusit sa slabesc(mai exact 20kg) si mancand dulciuri ca niciodata in viata mea
.so alaptatul rules
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
catrinik spune:

Si eu imi faceam probleme cu ciocolata.
Dar vad aici eclere, napolitane, inghetata...
Sa vedeti ce iese daca incearca sotul meu sa atenteze macar la o patratica de ciocolata....
emaaimee spune:
ciuf,e absolut normal sa iti fie sete,e de la alaptat. si eu am patit-o si alte mamici. am citit ca e bine sa ai apa cu tine si sa bei si in timp ce alaptezi daca patesti ca noi.vaz ca nu mai alaptezi(adica banui ca vorbesti la trecut), da' zic si io asa pt alte mamici setoase
Georgeasca, numa' sa nu iasa cu ochi vineti
iar vad numai dulce in ochi si am mancat sarailii mai devreme.ma opresc![]()
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
ralcat spune:
Georgeasco draga, parca ma vaz pe mine aku un an. Dar ca sa nu fie fiu-meu si mai energic decat era deja ma limitam doar la ciocolata alba. Nu de alta, dar oricum nu dormea decat plimbat si fatzait, daca ii mai dadeam si cacao ma sinucideam.
Si da, cea mai buna ciocolata era aia de la 3 dimineatza dupa alaptatul de rigoare. Si da, m-am ingrasat ca o vaca in timpul alaptarii si ma chinui de numa numa sa dau jos.
Dar realmente nu ma puteam abtine de la dulciuri (si io nu sunt o mancatoare de dulciuri si nici in sarcina n-am mancat), dar numai dulciuri rafinate (ca medoda de creare, nu doar ca gust): cioco alba, prajituri de cofetarie. Ca sa nu zic ca facea mamanu meu o tava de prajituri (pandispan+mere), o tava cat cuptoru de mare si'ntro zi jumate nu mai era nimic
.
Si am intrebat doftora ce ma palit asa o disperare si mi-a zis ca imi cade glicemia de la alaptat si oboseala (nu cred ca am dormit mai mult de 3 ore pe zi pana a facut bebe 10 luni de credeam ca o sa mor si nu voi sti macar ca mor). Si desi am luat vitaminele prescrise tot nu s-a dat plecata ciocolata de langa mine.
Succes, si ai grija de tine.
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan
Pepsi spune:
eu nu mincam ciocolata din cauza cafeinei,sa nu deregleze somnul la bebe, la inceput, si pe urma din cauza alergiei lui Dominic, dar si eu imi aduc aminte ca mincam dulciuri, si noaptea cind alaptam mincam, si beam enorm de multa apa, cel putin la inceput primele luni.
Flavia
+15, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic
eleņia spune:
ei da vad ca nu sunt singura care ar manca ceva dulce cand alapteaza sau si fara sa alaptez
eu eram o mancatoare de dulciuri convinsa desi in timpul sarcinii cu darius aproape ca nici nu mam atins de dulciuri da dupa ce am nascut iara iama in ciocolata,bomboane si alte cate mai sunt
eu mam ingrasat vreo 24 de kg in timpul sarcinii si am slabit numa 10 in primele 2 luni si acu sub 70 nu scad nici macar un gram da vad ca nici nu cresc miam facut s un test de sarcina crezand ca o fi ceva cu pofta asta de dulce ca sotu zice sa vad daca nu cumva ca prea am luato pe dulciuri rau de tot
sanatate la mamici si bbici
elena mami de darius stefan(25.09.2006)
http://www.dropshots.com/darius_2006
carmenpit77 spune:
Asa este alaptatul produce tot felulde reactii ciudate. Si eu mananc dulciuri f multe de cand alaptez ceea ce este aproape un lucru neobisnuit pt mine deoarece inainte de sarcina dulciurile erau pe ultimul loc. Partea cea mai frumoasa este insa ca la 6 luni dupa nastere ajunsesem la exact kg dinainte de sarcina. Ciocolata a devenit una din mancarurile preferate si pt mine dar ma abtin f tare sa nu-i fac rau lui bb care si asa nu prea doarme.
eimotto spune:
Meiii, parca ma vad pe mine. Numa ca ma abtineam de la ciocolata. Imi faceam in schimb budinca din paste fierte cu branza de vaci si stafide si noaptea mancam jumate din ea cel putin. Sau tort de biscuiti. Sau tiramisu. Dupa ce n-am mai alaptat nici nu mi-au mai trebuit, nici nu am slabit si nici nu am mai facut dulce din lipsa de timp.
Asa ca e normal...
Mamica de Iulia (06.02.2004) si
20(cred)
diplodocus spune:
Si eu inca alaptez si m-am ingrasat mai mult cu alaptatul decit cu sarcina
Si daaaa, ciocolata e in top!!!
Ma gindesc serios sa-l intzarc pe junior dupa Sarbatori( are deja 15 luni, oricum), ca altfel nu o sa mai pot slabi niciodata 
ariel_7000 spune:
ciocolata amaruie cu peste 70 % cacao nu ingrasa....dar bebe nu este agitat de la ciocolata? ca pe mine dr pediatru nu ma lasa sa mananc decat cioco alba....
alina si alexandra