Apometre/repartitoare caldura

Apometre/repartitoare caldura | Autor: Porumbita

Link direct la acest mesaj

nu stiu dc s-a mai discutat subiectul si optinunea de cautare a site-ului vad ca nu merge..

cei care aveti apometre/repartitoare caldura cat v-au costat (cu tot cu montaj)? puteti sa imi recomandati vreo firma?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giul spune:

apometrele le poti monta daca exista contoare de apa in subsol,in general vorbesti cu administratorul ,pui ce pune toata lumea din bloc.repartitoarele se pun cand 3/4 din apartamentele din bloc accepta ,deci iar pui cu toata lumea ,pentru ca altfel nu vine nimeni sa ti le citeasca .in general aceste firme accepta si plata in rate .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Pt. doua repartitoare am platit 210 ron in doua rate( ca asa am vrut eu...se putea si pe mai multe)in doua luni consecutive!
Am doua camere...dar la bucat. si baie nu am calorifere ci niste tevi care fac cald oricum...pt. acelea o sa platim ca inainte!Si asa este...a venit o firma si a pus aproape la toata lumea din bloc si tot ea va veni sa citeasca lunar in lunile de iarna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x-woman spune:

Da, la noi nu se pot monta repartitoare pentru ca nu sunt de acord 80 % dintre locatari , dar apometre am pus acum 2 saptamani, si pentru 4 (2 bucatarie si 2 baie, 2 apa calda si 2 rece) am platit 3,4 milioane, montaj inclus. Baietii au fost de treaba, in sensul ca azi am vorbit cu ei, maine au venit si le-au montat.

De platit am platit cash si integral la montare dar se poate plati si in rate, doar ca am inteles ca pretul este mai mare in acel caz.
Firma cu care am lucrat (acum depinde si de zona in care stai probabil) a fost asta EDIL STAL COMFORT - localizeaza pe harta
Reparatii, intretinere, montaj contoare de apa, repartitoare costuri marca Zenner; garantie 2 ani Contact: Bd. Camil Ressu nr. 74, sector 3 , Tel. 348.59.15; 0746.054.337
Orar: L-V: 9,30-18,30


Ai aici un link spre Ghidul serviciilor unde gasesti mai multe firme de profil - http://www.ghidul.ro/rezultat.php?idd=3335

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Repartitoare am pus acum 2 saptamani, 120 RON/bucata.
Firma Elsaco, ziceau ei ca au puncte de lucru in toata tara, nu numai in Galati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danavasile spune:

Noi le avem de 3 ani aceste repartitoare 4 la numar si am platit atunci 3.800.000. Firma se numeste Techtem parca si e prin Grozavesti - Carregour Orhideea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lolly spune:

KUKI,
Am o rugaminte la tine, precizeaza din nou pretul repartitoarelor.

Cei de la Elsaco le vand cu 100 Ron, daca sunt platite cu bani in mana, cum se zice, sau cu 104 Ron - sper sa nu ma insel - plus dobanda, daca sunt achitate in rate.
Verifica, te rog...

PS: avantajul la aceasta firma il reprezinta faptul ca nu vine nimeni sa-l citeasca lunar, il citesti tu. Am inteles ca doar la sfarsitul iernii vin sa le verifice.
Astazi este o zi noua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

multumesc de raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect initial: "repartitoare caldura- cit de eficiente? Bucuresti"
postat de nematics, 02/10/2006, 09:25:57


Daca stati la bloc in Bucuresti si v-ati montat repartitoare termice, se observa vreo diferenta la plata intretinerii, fata de apartamentele in care nu s-au montat repartitoare?

Masoara intr-adevar corect cantitatea de caldura?

E adevarat ca se plateste o suma gen 0.5 euro/calorifer pe luna pentru citirea lor?raspuns postat de bufi, 02/10/2006, 09:39:28

Eu am repartitoare de 3 ani, adica iarna asta este a treia.
Diferenta la intretinere este, la modul ca platesti exact cat consumi. Eu sutn foarte friguroasa si atunci consum.
Dar de principiu regula la mine acasa este urmatoarea: dim cand plecam la munca le dam pe 2, ca sa se mentine o temparatura si cand venim le dam la 4-5...se incalzeste repede.
Este o grija in plus, ca trb sa stai dim si seara sa le dai mai incet, mai tare...depinde de fiecare.
Nu am facut un calcul exact, dar eu zic ca se merita.

Bufiraspuns postat de ynutza, 02/10/2006, 09:47:00

n apartamentul unde stau am pus anul trecut repartitoare.
Acum depinde cat de friguros esti....noi nu suntem si consumam mai putin .
oricum eu vad diferentela plata intretinerii....cei care nu au platesc ceva mai mult.
Acum depinde si de consum, si de administrator, etc etc.
De ex eu anul trecut nu am platit peste iarna mai mult de 1 mil 200 la caldura la doua camere.raspuns postat de nematics, 02/10/2006, 09:55:13

multumesc de raspunsuri - nu mi-ati zis daca platiti citirea de fiecare data (sau am inteles eu gresit?)

firma care monteaza repartitoarele monteaza si robineti la calorifere?

Daca lasi robinetii deschisi tot timpul platesti la fel ca si cei care nu au repartitoare? (ma gindesc ca Radet baga pierderile la cei fara repartitoare dar poate gresesc) - exista o contorizare si la intrarea in bloc?raspuns postat de KUKI, 02/10/2006, 09:58:25

Depinde de repartitoare sau de firma care ti le monteaza. Unii vin ei si le citesc si costa ceva (nu stiu cat), la mine de exemplu mi le citesc singura si dau index-ul la asociatie ca la apometre.

Si da, cei care monteaza repartitoarele monteaza si robinetii.

Iuliaraspuns postat de Littlelight, 02/10/2006, 10:16:52

Buna dimineata!
Intr-adevar, diferenta la plata energiei termice intre apartamentele contorizate si cele necontorizate - f important, in acelasi bloc - este semnificativa, cei necontorizati platesc in sistem pausal, in care intra si pierderile de pe retea.
La fel de adevarat este si ca se plateste o taxa nu pentru citirea propriu-zisa a repartitoarelor ( care poate fi facuta de administrator sau de locatarul insusi), ci pentru factura individuala emisa de firma care a montat aceste repartitoare. Aceasta taxa este inclusa in factura, se plateste pe fiecare bucata in parte si difera in functie de firma care a furnizat aparatele, fiind in medie cam 0,5 E pentru fiecare repartitor in parte.
Foarte important este si urmatorul aspect : locatarul nu plateste numai ce consuma in apartament, ci si o cota parte din incalzirea partilor comune, aferenta cotei parti indivize corespunzatoare fiecarui apartament.
In plus, pentru ca sa fie luat in considerare la plata consumul contorizat, este necesar ca repartitoarele sa fie montate in minim 80% din apartamentele blocului/scarii blocului.
O zi buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

multumesc pentru raspunsuri, mi-au fost de folos mai ales ca aveam nevoie urgenta de informatii atunci cind am pus intrebarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Eu am o alta intrebare din categoria FALS sau ADEVARAT...

Ne-am montat si noi repartitoare anul acesta. Administratorul ne-a sfatuit sa-l lasam intr-o anumita pozitie, deoarece daca il tot mut cand la 1, cand la 4, consumul este mai mare decat daca il lasi la 2, sa zicem. Dar mie nu mi se pare prea logic. De exemplu eu in sufragerie il inchid peste noapte, pentru ca nu doarme nimeni acolo. Dimineata il dau pe la 2, 3 si in cateva minute s-a incalzit, caci avem un calorifer de aproape 2m. Din punctul meu de vedere as vedea un consum mai mare daca il las toata noaptea la 2...

Sotul spunea ca am putea face experiment ca intr-o saptamana sa-l lasam sa mearga si noaptea, si in alta saptamana sa-l inchidem. Este si aceasta o solutie, dar oricum astept parerile voastre!!Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput