Copil cu astm bronsic pot sa il dau la gradi?

Copil cu astm bronsic pot sa il dau la gradi? | Autor: dani_da

Link direct la acest mesaj

Dragi parinti,
E bine sau nu sa dam un copil cu astm bronsic la gradi? Al meu are trei ani si l-am inscris dar nu stiu inca daca sa il dau sau nu.
Va rog sa imi impartasiti din experientele voastre.
Multumesc,
dani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Uite, nu am trecut prin asta, deci s-ar putea sa dea lumea cu rosii daca ma bag dar parerea mea ar fi sa il dai...ii face bine sa socializeze...mai ales ca ar putea respimit un oarecare "handicap psihologic" din cauza acestui fapt...Ar fi bine insa sa faci cunoscut educatoarei si cadrului medical de la gradinita problema lui si factorii care declanseaz criza pentru a putea interveni in mod corespunzator...eventual sa le lasi si niste nr de telefon pentru a te putea contacta in caz de nevoie...

Astmul bronsic poate fi tinut in frau in mod corespunzator si nu ar trebui sa interfereze cu dezvoltarea psihosociala a copilutului...nu e un handicap in nici un caz si nu trebuie izolat de colectivitate din cauza asta

Iar tu nu iti fa griji, mamico, ai sa vezi ca puiul va fi bine... si sa auzim numai de bine...


am incheiat citatu`
Joker...mama de ied zapacit

EDUTZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Desi Adi nu are astm, si eu spun ca este bine sa incerci. Tot asa sa spui educatoarei si tuturor celor de acolo, sa le spui ce trebuie sa faca daca are crize... sa aiba telefonul tau.
Si copii sanatosi racesc in primul an de gradinita destul de des... Vorbeste si cu medicul de familie. Mai important este sa nu simta copilul ca este altfel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rapunzel spune:

Eu cred ca da, insa inainte de asta ar trebui sa vizitezi foarte atent gradi, ca sa te asiguri ca nu exista nimic ce i-ar putea face rau puiului tau: mucegai, animale prin curtea gradinitei, pasari (nu rideti, se poarta!); personalul nu trebuie sa fumeze! trebuie sa te asiguri ca este foarte curat si ca infirmierele au obiceiul sa aeriseasca des.
Bineinteles, trebuie sa le convingi pe doamne sa tina permanent legatura cu tine si sa le instruiesti cum se administreaza pufurile - asta daca copilul face tratament. Sa nu iti fie jena, este vorba de sanatatea copilului tau.
Au dreptate fetele, boala asta nu trebuie sa devina un handicap, copilul este si asa chinuit de crize si de tratament si nu poate face chiar tot ce fac altii de virsta lui!
Copiii cu astm bronsic se vaccineaza antigripal si anti-Haemophilus inainte de introducerea in colectivitate.
.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

BUna, copilasul meu nu e in situatia asta, dar am lucrat ca si educatoare aici in Canada la Day Care cu grupa de 11/2 si 2 ani. Unul dintre copii care veneau avea astm. Era destul de grav dar asta nu i-a impiedicat pe parinti sa-l trimita la daycare. Noi stiam de sensibilitatea lui, tineam sprayul la indemana tot timpul si il urmaream in permanenta. Cand incepea o crizutza ii dadeam puff-urile de spray si era ok.
Eu zic sa-l dai neaparat. Nu trebuie sa simta conditia lui ca pe un handicap care nu-l lasa sa fie in mijlocul copiilor, sa se joace, sa socializeze. E drept ca aici se merge foarte mult pe intarirea independentei copilului, calirea lui, etc. Vezi copilasi in pantaloni scurti la 15 grade, facand baie in piscina la 20 si nu condidera nimeni ca e riscant. Nu se infofolesc copii, nu sunt superprotejati si eu zic ca asta nu face decat sa-i transforme in puiuti super puternici. E necesar sa discuti cu educatoarele, sa ai un numar de cell la care sa poti fi gasita oricand e nevoie, sa verifici gradinita sa fie curata destul incat sa nu-i declanseze eventuale crize si sa lasi medicatie pentru el in caz de nevoie ( asigura-te ca educatoarele au habar de primajutor-aici e obligatoriu sa ai cursul facut atunci cand lucrezi in gradinite, scoli, centre). Ai curaj si sa vezi ca totul va fi bine. Vei fi multumita ca i-ai dat o sansa la fericirea de a se juca si de a construi relatii cu copii de varsta lui.

Olga

When you're strange
Faces come out of the rain
When you're strange
No one remembers your name
-The Doors-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_da spune:

Multumesc mult pentru sfaturi. E foarte greu sa ma hotarasc sa il dau anul asta la grupa mica avand in vedere ca pediatra lui mi-a spus un NU hotarat. Nu a avut decat o singura criza si nu foarte grava, eu nu sunt totusi convinsa ca e astm, nu stiu de ce, tb sa ii mai fac niste teste de alergie, sa descopar la ce este alergic.
Inclin sa il mai tin un an acasa , e un copil f sociabil si are multi prieteni, sta mult pe afara. E foarte greu sa aman, dar cred o sa il dau direct la grupa mijlocie anul viitor.
Olga, in Canada daca as fi fost as fi avut mai multa incredere sa il dau la gradi, acolo exista mai multa responsabilitate si cadre pregatite.
Mi-ar fi prins bine niste sfaturi si de la mamici care au trecut prin gradi in Ro cu copii cu astm, dar inca o data va multumesc,
Sanatate multa!
da

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Cine a pus diagnosticul de astm dupa o singura criza ?Si Piticul meu a facut in toamna trecuta o bronsiolita urata cu wheezing si tuse si l-am tratat inclusiv cu ventolin si singulair dar de atunci nu a mai avut nimic desi a mai facut de vre-o 3 ori rosu in gat .
La cei mici nu se poate pune un diagnostic sigur daca nu au crize repetate etc. Teste alergologice cam degeba faci. Toti iesim alergici la cel putin un alergen si asta in conditiile in care suntem oameni maturi .
Eu zic sa-i faci un control la spit nasta daca esti din Bucuresti sunt foarte buni si apoi in functie de rezultat decide

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Am trecut si noi prin asta. Am trimis copilul la gradi si am regretat. Daca ai grija de el acum si il protejezi cred ca starea lui s-ar putea imbunatati.
Copiii se imbolnavesc mult in perioada in care incep gradinita. Avind deja sensibilitaea asta eu cred ca e mai bine sa il feresti cit poti. Organismul lui va fi mai bine pregatit peste un an sau doi. Stiu teoria cu cit de bine e sa mearga. Noi l-am dus, l-am retras si apoi incet-incet starea lui s-a imbunatatit.
E inca mic, gradinita i-ar face bine dar se poate amina fara probleme la virsta asta.
Daca are sau nu are astm nu stiu. Dar daca a avut o criza riscul e oricum marit. Ai grija de puiut. Multa sanatate.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ligeea, nu vreau sa te sperii dar un procentaj mare din copiii care fac bronsiolita vor dezvolta astm. Acelasi lucru e valabil in cazul bebelusilor cu dermatita atopica.
Foarte multi dintre copiii mici cu probleme vor avea o criza de astm atunci cind iau o banala raceala. De asta e important sa fie izolati de persoanele bolnave. La gradinita sint mereu copii care tusesc sau le curge nasul.
Poate personalul e fumator. Degeaba iese afara la fumat daca revine imediat intre copii. Pentru un copil astmatic ar putea fi suficient sa se declanseze o criza.
In plus cum controlam alti alergeni (praf, mucegai, anumite alimente la gustari)?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Dani, eu vreau doar atat sa-ti spun : pe mine m-a vindecat de astm bronsic Dna Doctor Iacob de la Policlinica de Copii din Timisoara. Eu eram caz disperat, vreo doi ani am locuit mai mult in spital decat acasa, dar cu un tratament ce a durat cativa ani m-a scapat de aceasta boala. Stiu ca la ea veneau oameni din toata tara, insa nu stiu daca inca mai lucreaza. Testele alergologice sunt foarte bune, mie pe baza lor mi-a fost prescris tratamentul si am stiut de ce sa ma feresc. Dar trebuie interpretate de un medic specialist.

Despre gradinitza nu stiu ce sa spun, daca te hotarasti sa nu il dai incercati sa gasiti activitati pe care sa le faca cu alti copii sub supravegherea voastra... sau un sport usor, dar cu acordul medicului. Boala asta creaza f mari complexe ... eu si azi ma simt super campioana atunci cand fac cativa km cu bicicleta sau cand reusesc sa fac putin sport. Inotul cred ca ar fi foarte bun.

Cam asta e ce pot sa spun la subiect. Sanatate !


Sibylle 33 +
Pozele mele Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Nu ma superi , atat ca eu am cunoscut multi bebei care au facut bronsiolita si n-au mai avut nimic , de-aia sunt increzatoare .Baietelul unei prietene a facut-o la 4 luni si a stat in spital cu el vre-o 2 lunisi acum e OK .Bronsiolita are ca manifestare a bolii si episoade astmatice . Asta nu inseamna ca copilul va dezvolta astm .Mie nu mi-a tusit deloc , nici ziua nici noaptea, nu se sufoca ,doar avea wheezing la efort care i-a trecut foarte greu -in cca 2 luni . Nu aparea mereu ,cam o data pe zi. Faaza tare e nu se diminua deloc la spray-uri nici la cel de intretinere nici la cel de criza -flexotide , ventolin asa ca am renuntat .Cel mai bine cred ca i-a facut singulair-ul din care am luat 2 luni .
Doctorita de la Nasta -dr. Basca o persoana cam rece dar buna profesional n-e zis ca dupa parerea ei nu are astm ci doar o bronsiolita recurenta care trece greu. Am fost cu el la mare 10 zile si mai mergem 10 acum de la 1 sept. pentru ionizare ,sper sa fie OK

Mergi la inceput