Copil cu astm bronsic pot sa il dau la gradi?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ligeea, baietelul meu a facut la 2 ani o bronsiolita si a fost diagnosticat cu astm bronisc (si sotul meu a avut in copilarie) si dupa ce i-am dat tratament mai mult de 6 luni i-am facut analize amanuntite la Bucuresti si am aflat ca nu a avut nimic (inafara de o bronsiolita) si ca tratamentul a fost nejustifica...(in fine nu intru in amanunte).

Eu l-am dus la gradi cu program scurt de la 2.3 ani si a fost ff bine, i-am dat Imunobaby si multa vit C si nu a avut mai mult de banali muci din cand in cand...

Parerea mea este ca daca el e pregatit si vrei sa il dai nu trebuie sa te impiedice faptul ca are (daca are cu adevarat ) astm...
Daca il duci la 4-5 ani, el tot va fi sensibil la raceli (pt ca nu are imunitate , nu a intrat in contact cu virusii iar organismul este sensibil) si este acelasi lucru...

Si noi avem la gradinita copii alergici (nu astmatici) si suntem informati si pregatiti in caz ca se intampla ceva.


Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga



varsta David

poze David



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu e totuna un copil la 3 ani sau la 4-5 ani. Imi permit sa spun asta pentru ca am patit-o pe pielea noastra.
Nici toti astmaticii nu sint la fel. Dar copiii cu astm fac de obicei crize la majoritatea racelilor. Ma gindesc ca e mai bine sa eviti asta la un copil de trei ani. La virsta asta gradinita nu e chiar o necesitate. De asta spuneam, sa punem toate cele in balanta. Intr-un an-doi va trebui dat la gradinita indiferent de circumstante. Acum ce rost are sa risti?
Mai ales la gradinitele din Romania. Ca sa nu schimb subiectul...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ramona in Ro am fost educatoare 2 ani la gradi in Ro...si aici la fel...si la 5-6 ani daca il dai la gradi sau daca intra in colectivitate aceleasi raceli le face...
Organismul se intareste doar prin imunitate...

Sotul meu a avut astm pana la 10 ani, si a mers de la 3 ani la gradi cu racelile de rigoare, crizele de astm de rigoare si pufurile in dotare...si vb soacra-mii "uite ce brad de baiat am!!!"

DAca amana gradinita, nu cred ca astmul ar trebui sa fie un motiv!!!

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga



varsta David

poze David



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ok, asta e parerea ta. Experienta mea a fost diferita. Continui sa cred ca la 4-5 ani organismul copilului e mai rezistent totusi decit la trei ani.
De altfel si medicul pediatru i-a recomandat acelasi lucru.
De multe ori crizele de astm dispar o data cu cresterea in virsta, mai ales la baieti. Deci se intareste organismul, nu?
Hai sa lasam oamenii sa procedeze cum cred de cuviinta. Gradinita o amina sau nu punind in balanta avantajele si dezavantajele.
Oricum, mai nou e graba asta de a-i trimite pe copii cit mai repede la gradinita. Multi vor sa-i trimita si inainte de doi ani. Eu stiu ca pe vremuri gradinita incepea la patru ani. Restul copiilor erau fie acasa, fie la cresa. Dar despre asta am postat la alt subiect.
Succes si multa sanatate copilului, asta e cel mai important.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Dani, pericolele pentru copilul astamtic sunt: efortul, camerele incarcate cu mobila si covoare si praful. Eu sunt astmatuca d ela varsta copilului tau si am un bbe cu predispozitie spre astm. Astfel, copilul tau ar avea nevoie de o gradinita cat mai "aerisita" si curata, fara praf. In plus activitatile "sportive" sau chiar si joaca care se lasa cu alergat, ar trebui supraveghate atent. In rest, teoretic nu ar fi probleme.

Ramane insa ceea ce iti spunea Ramona. Copii la gradinita se inbolnavesc des.Orice raceala cu tuse se poate lasa cu crize de astm. Stiu copii care nu raceau mai deloc si odata dusi la gradinita au inceput sa fie raciti o data la doua saptamani. Nu cred ca merita riscul. Acum depinde si de posibilitatile de a lasa copilul cu cineva acasa. Este greu ca nu va socializa insa mai bine asa decat sa aveti probleme. Eu nu am fost la gradinita insa la scoala am avut probleme si eram deja maricia si stiam ce sa fac ca sa evit.

Ligeea, si al meu a facut bronsiolita. Urata chiar. Am avut mici crize la vremea respectiva si apoi nu a mai avut nimic. Acum am descoperit alergia la praf iar pediatrul mi-a zis ca atata timp cat este protejat de factorii care declanseaza crizele nu voi avea probleme, insa poate reaparea oricand. La noi ramane insa si factorul ereditar. Totusi un copil cu episod astmatic trebuie protejat.

POZE: EMANUEL, LA MARE,MAMININA,MOTI, CASUTA,FLORI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Eu nu am copil asmatic insa nasa fetitei mele are o fetita. Si a dat-o la gradinita si acum la scoala. Nu poti izola copilul doar pentru o boala. E bine sa nu simta ca diferenta de comportament din partea voastra sau a educatorilor pt ca de aici se nasc complexele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_da spune:

Multumesc pentru parerile voastre.
Copilului meu i s-a declanat criza dupa o raceala nu foarte puternica. El avusese deja bronsiolita in repetate randuri, la fiecare raceala in ultimul an si jumatate. In rest, nu are absolut nimic, nici de la efort nici de la un alergen oarecare. Numai cand raceste se declanseaza. La gradi sunt mereu copii raciti, muciosi, oricat de strict ar fi controlul medical.
Acum incerc sa il feresc de raceli.
Ii dau tratament cu Singulair, suntem la a treia luna.
O sa il tin acasa totusi anul asta, il dau de la patru ani la gradi. Are prieteni, ne-am apucat sa invatam engleza acasa, deci foarte mult nu are de pierdut mai ales ca am o bona foarte buna.
Desi el imi cere la gradi, mi se rupe sufletul, dar sanatatea e pe primul loc.
<Sybille> multumesc mult pentru numele doctoritei din Timisoara.Desi e cam departe (noi stam in Buc) o sa ma interesez sa vad daca mai profeseaza.
In ceea ce priveste gradinitele din Ro, cele particulare,pentru ca eu la una particulara vreau sa il duc,din pacatea am observat sunt foarte inghesuite si incarcate,greu de sters praful temeinic, facute in spatii destinate pentru locuit, nu sunt concepute ca gradinite, asa ca este foarte greu sa gasesc una aerisita si spatioasa. Este si idealul meu o gradinita luminoasa si aerisita, o sa mai caut anul acesta cat il tin acasa.
<Ramona J> copilul tau cati ani are si cum se simte acum?
Mai stie cineva un alergolog bun, specialist in astm?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Noi l-am dat pe Liviu la gradi, anul trecut in toamna, la 3 ani si 4 luni. Dupa crize repetate si pe o perioada luuuuunga, de tuse, dupa infectii repetate la gradi, am ajuns in final la un medic specialist pneumolog care ne-a spus ca are astm si trebuie tratat si evitat cel putin anul acela, contactul cu colectivitatea.La noi gradinita a fost o experienta nu tocmai placuta in primul rand pentru ca Liviu nu s-a acomodat nici dupa 2-3 saptamani, dar pe de alta parte nu apuca sa se acomodeze pentru ca se imbolnavea. Si cu toate astea, faceam parte din categoria parintilor care ziceau : nu il retragem sub nici o forma, trebuie sa se obisnuiasca, sa se intareasca, sa se "imprieteneasca" cu virusii. Ba chiar ii condamnam in mintea mea pe parintii care isi retrageau copiii de la gradi pentru ca au racit o data.In final, l-am retras, am continuat tratamentul pentru astm si am incercat si alte tratamente in paralel (naturiste+homeopate) si ne-am pus pe picioare. Din februarie, Liviu nu a mai tusit (nu a avut niciodata crize de sufocare), iar de luna viitoare s-ar putea sa terminam si cu inhalatoarele pe care le-am redus treptat. Desi teoretic, la momentul acesta eu zic ca ar putea merge la gradi la program scurt, pe de alta parte cosmarul pe care l-am avut toamna si iarna trecuta ma face sa ma gandesc ca starea asta de bine ar trebui mentinuta inca o perioada buna ca sa se poata intari. Mi-a fost foarte frica sa nu o luam de la capat, poate am gresit, dar nu l-am inscris pentru anul asta la gradi, desi are 4 ani si 3 luni. M-am gandit ca la anul, fiind mai mare, va avea sistemul imunitar mai puternic, si astfel timpul acesta pierdut ca sa zic asa, va ajuta la intarirea sa.Recunosc, mi-a fost frica sa risc, copilul e bine, dar vreau sa prelungesc aceasta stare de bine. Ca sa fac o paralela, eu am avut o faringita cronica, ce nu se putea vindeca pentru ca daca beam apa la temperatura camerei de 22 grade, ma ustura gatul si scuipam puroi. Efectiv nu am lasat timp sa se vindece boala mea, pentru ca mereu faceam ce faceam si beam apa, calda pentru un om normal (insa pentru mine era rece, pentru ca faceam puroi in gat si trebuia sa beau doar apa calduta, incalzita 2 secunde la aragaz). Insa cand am ramas insarcinata, mi-am zis ca nu mai trebuie sa risc si am baunt numai apa calda. Dupa sarcina am scapat de boala. Am lasat timp bolii ca sa treaca, si a fost si sarcina care cred ca m-a ajutat.Asadar eu am considerat ca trebuie sa las mai mult timp si copilului ca sa treaca peste boala asta, si cu toate frustrarile pe care le am pentru ca nu il duc la gradi, ma gandesc ca la anul va fi pregatit din punctul de vedere al sanatati muult mai bine.


fara drept de semnatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rapunzel spune:

Daca [virgula] copilul nu face crize "ca la carte" nu poti pune diagnosticul de astm bronsic, ci de WARI (Wheesing associated respiratory infection); acesta cuprinde si bronsiolita, si astmul, si bronsita astmatiforma, si wheesing-ul recurent; diferentierea dintre prima criza de astm bronsic si bronsiolita acuta virala este greu de facut; prin consens, diagnosticul de bronsiolita este pastrat pentru copiii mai mici de 12 luni iar cel de astm pentru cei de peste un an. Daca este necesar, tratamentul este acelasi. Se considera ca sugarii care fac bronsiolita au sanse mai mari sa fie astmatici. Dintre copiii astmatici o proportie mare se vindeca pina la pubertate.
Pe de alta parte, eu cred ca 4 ani este o virsta mai potrivita de gradi si pentru un copil sanatos. Cea mai mare problema o reprezinta infectiile care pot declansa crizele de astm.
Astmeul bronsic nu este neaparat alergic!. Copilul poate face crize si la efort, si la stresuri emotionale, si la anumite infectii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_da spune:

rapunzelmultumesc mult pentru raspunsul profesional. Esti cumva medic? :)
Cata din pacate a iesit cu IgE 110 in loc de maxim 60 in timpul crizei. Deci are teren alergic...
Lucia, si eu am avut bronsita asmatiforma si dupa ce am nascut s-a ameliorat f mult.
Sper foarte tare sa isi revina curand, sa poata sa faca sport. Eu nu l-am infofolit niciodata, racelile au fost mereu luate de la altii, de la frig nu a racit si nici rosu in gat nu a facut. Trebuie sa mai lucram la imunitate si o sa incerc varianta homeopata.
sanatate multa va doresc!

Mergi la inceput