Copil cu astm bronsic pot sa il dau la gradi?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns light spune:

Nici eu nu l-am infofolit, dar in iarna asta am fost tare crizata si imi era frica de virusi si de tot ce putea sa il imbolnaveasca, asa ca daca vedeam ca bate vantul evitam sa il scot afara. Iar IGE la noi a fost 214. Eu vreau sa incerc acum in toamna o cura cu oua de prepelita.Sanatate multa si bafta sa gasiti un tratament eficace!


fara drept de semnatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

dani da baietelul meu implineste sapte ani luna viitoare. E mult mai bine acum, multumesc lui DD.
Problemele lui s-au accentuat foarte mult cind a inceput gradi la trei ani. Atunci a facut si primele crize urite. Sensibil era dinainte, dar cum spuneau si altii pe aici am vrut sa-l tratez ca pe un copil fara probleme si sa-l duc in colectivitate.
Nu trebuie creat un standard pentru toti copiii. Fiecare e altfel si noi trebuie sa procedam dupa cum ne spune instinctul de mama.
Bineinteles ca am retras copilul de la gradinita, dar oricum am tras cu el... La patru ani l-am inscris din nou, dar tot au mai fost probleme si am renuntat si atunci.
La cinci ani lucrurile au mers ceva mai bine. Anul trecut a fost la grupa pregatitoare. In prima parte a anului am avut ceva probleme, a si lipsit destul de mult. Dar in 2006 nu a mai lipsit nici o zi.
Are si el IgE total marit. A avut alergie la lapte, pe asta a depasit-o. In rest am vazut ca e sensibil la fum, puf de plopi si probabil destule alte chestii.
A fost o vreme pe Singulair, inhalatoare, Prednison in crize. Apoi le-am rarit si am reusit sa renuntam la ele. In paralel am inceput si cu tratamente naturiste, homeopate. Treptat am eliminat cit am putut praful din casa, E-urile din alimentatie, in general am trecut la un stil de viata sanatos as zice eu. Bineinteles ca am scos laptele (cred ca vreo doi ani).
Am observat si eu ca starile emotionale il afectau.
La efort era problema doar in anii cind a fost mai rau. Acum nu am observat sa aiba dificultati la respiratie. Dar transpira mai mult decit consider eu ca e normal, asa a fost intotdeauna in privinta asta.
Noi de cind ne-am mutat aici sintem zilnic la piscina. Cred ca inotul e cel mai recomandat sport pentru copiii cu probleme respiratorii. Doar ca eu m-as feri sa-l trimit foarte des la bazine acoperite datorita clorului din atmosfera.
Cu multa grija si rabdare lucrurile se vor indrepta spre bine. Important este sa nu ignori simptomele, sa fii atenta la ce il deranjeaza si sa incerci sa reduci sau chiar sa elimini orice crezi ca ii dauneaza. Organismul lui se intareste pe zi ce trece si va fi tot mai pregatit sa lupte pe masura ce creste copilul.
Multa sanatate.


The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Dani, ti-l recomand cu caldura pe dr Cernatescu de la spitalul Polizu (sau Irza...mereu le incurc...cel din Tei de langa fac de constructii). Pe noi el ne-a scos din tratamentul aiurea pe care il luam!!! Are un ap special pentru copii pt teste respiratorii (am inteles ca e singurul din tara care are asa ceva)...

Ramona, mie Cernatescu mi-a spus ca evitarea colectivitatii la varsta gradinitei este un fel de "ascuns dupa deget"...Explicatia lui este ca fiecare copil trebuie sa treaca printr-un "numar de raceli" ca sa se intareasca sistemul imunitar (unii se acomodeaza mai repede, altii mai greu)...iar varsta nu are nici o importanta...


Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga



varsta David

poze David



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pai Sinzi, atunci de ce copiii mici cu probleme de genul asta fac crize de astm la 85% din raceli? De ce au problema asta la virste mici si apoi (daca au noroc) le trece? Ca nu e pregatit sistemul imunitar.
Orice copil mic e mai sensibil la raceli. Dar daca are copilul sistemul imunitar compromis de ce sa-l chinui si mai rau?
Vezi ca si printre medici parerile difera. Eu sint de partea celor care sustin ca e bine sa amini gradinita daca vezi ca-ti face copilul crize la fiecare raceala.
Asa am patit eu, asa a patit si Lucia Mirela. Si dupa cum am spus, am incercat sa-l duc. Dar cit Prednison era sa-i dau copilului? Tu i-ai dat vreodata copilului tau Prednison? Ca atunci intelegi de ce orice mama ar face ce se poate sa evite tratamentul asta nenorocit.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ramona...nu stiu...
Dar pt ca si copilul meu a fost diagnosticat cu astm (apoi datorita lui Cernatescu, si dupa luni intregi de tratament cu Singulair am descoperit ca a fost doar o criza izolata) si am fost si eu pusa in situatia de a da sau nu copilul la gradinita m-am interesat...si astea au fost raspunsurile pe care le-am primit!!!

Apoi in experienta mea de educatoare am intalnit copii sanatosi care veneau o zi pe luna la gradi din cauza pb de sanatate pe care le-au intampinat odata cu colectivitatea, si copii cu probleme care nu au depasit stadiul de muci...
Depinde de copil foarte mult...

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga



varsta David

poze David



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Asa e. Fiecare copil cu ale lui.
Oricum, ati fost norocosi cu episodul singular.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by Ramona J


Oricum, ati fost norocosi cu episodul singular.

The best thing you can do for your children is to love your wife.



Da, nu stiam daca sa ma bucur ca e sanatos si mi s-a luat o piatra de pe inima, sau sa fiu furioasa pe 3 doctori (cei mai buni din C-ta) care mi l-au diagnosticat cu astm...

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga



varsta David

poze David



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_da spune:

Multumesc Sanziana, o sa ma duc si eu la un consult la medicul Cernatescu.

Am inceput sa ma impac cu ideea ca anul asta va sta acasa. Daca stau bine sa ma gandesc, practic in fiecare zi se intalneste cu copii in jur de patru ore, deci nu are de pierdut din pct de vedere social. Poezii, pictura si tot felul de jocuri interactive facem cu el acasa. Am debutat si cu primele lectii de engleza.

este adevarat ca sunt foarte diferiti copiii, sper ca si la mine episodul cu criza urata va fi singurul...si ca o sa reusim sa ne imunizam intr-un an doi asa incat sa scapam de chin.

sanatate va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Astm
nanami
poate a mai fost subiectul asta , am cautat , dar nu am gasit, va rog poate-mi dati niste sfaturi.

baietelul meu are astma, care am descoperit-o abia acum, tuseste rau si horcaie in piept , i-a tratament dar, am auzit ca e buna untura de bursuc , iar aici nu gasesc cred , am incercat sa caut pe net dar nu ...
e bine sa-l duci la mare , sau ,,,,,
orice sfat cred ca o sa ma ajute , multumesc.

Ramona J

Imi pare rau pentru diagnostic. Poate dai niste detalii. Ce virsta are copilul, cind au inceput problemele? Ce anume pare sa il afecteze? Ce masuri ai luat? Ce tratament primeste?
Crizele de astm sint provocate de anumite chestii, nu e la fel la toata lumea. La unii apar la frig, altii fac crize la efort fizic. Alergiile la plante, alimente, praf, animale pot da crize.
Ca regula generala e bine sa elimini cit mai multi posibili alergeni din jurul copilului. Daca aveti pisica (mai ales) sau ciine sa le tineti afara din casa. In camera copilului sa scoateti covoarele, perdelele, jucariile de plus. Puneti jucariile in cutii (sa nu se aseze praf pe ele). Daca aveti carti puneti-le pe rafturi care au si usi (se depune mult praf pe hirtii). Eliminati pernele de puf.
Aspira si fa curatenie cind copilul e afara la joaca. In timpul asta se ridica mult praf in casa sau poate fi sensibil la chimicalele folosite.
Elimina pe cit posibil E-urile din alimentatie. Daca banuiesti ca e alergic la vreun aliment poti face o dieta prin rotatie. Elimini alimentele care ar putea fi problema si le reintroduci treptat, la citeva zile - urmarind reactia copilului.
Cu siguranta gasesti suplimente pentru astmatici la magazinele naturiste. Poti sa-i mai dai vit. C, magneziu (impreuna cu calciu)si antioxidanti.
In Romania se merge la salina din cite stiu eu pentru astm. Pentru asta ai nevoie de recomandare de la medic, nu stiu exact cum e cu asta.
Cred ca si marea e recomandata, probabil tot pentru aerul sarat. E buna si pentru perioadele alergice la anumite plante, la mare polenul e scazut.
Sint multe de spus, depinde si de particularitatile copilului.
Va urez numai bine si tine-ne la curent cu situatia voastra.

Ramona J
Abia acum m-am uitat la poze. E un frumusel!
Presupun ca ii e mai greu noaptea. Cind e amarit asa pune-i o perna in plus sau pune-i mai bine ceva sub salteaua de pat, sa o inalti sub capsor. Il mai ajuta la respiratie.
Din ce ai spus tu presupun ca ia o solutie de Prednison. A avut o criza si asta e sa-l scoata din starea asta.
Apoi urmeaza un tratament mai indelungat.
Ca am citit de orezarie... Poate sa-l supere si umezeala, mucegaiul.
E maricel si se poate testa foarte bine. Probabil medicul iti va recomanda teste cind e mai bine.
Sanatate multa!

nanami
pai, inca nu i-am facut testul pt. alergie, sper cat mai curand sa-l fac, nu pare a fi un copil bonav , e f. ager , are 5 ani , si a inceput-o cu raceli f. dese , in general tuse , a facut mai demult si o bronsita , i-a un tratament de la spital 2 feluri de praf , unul pt. crizele de astma , tuse , si altul pt. desfundarea cailor respiratorii, bea dim. si seara, zilnic , dupa ce i-a tratamentul se linisteste , dar tuseste continuu , o tuse mai usoara , dar totusi tusea nu inceteaza, incerc sa fac curatenie cand el e la gradi , sters praful zilnic , jucarii din plus nu are .
m-am gandit totusi ca e bine sa-i fac testul alergic , desi nu pare a fi alergic la ceva , intr-adevar , daca face efort , adica alearga mai mult il apuca tusea imediat.


ligeea
Trebuie sa mergi cu el urgent la un doctor pneumolog . Baietelul meu a facut o bronsiolita care a culminat cu o criza astmatica -din fericire nerepatata .
Medicul i-a dat singulair -pastilute o data pe zi timp de 3 luni ( e unantialergic american , care actioneaza asupra celulelor care dau recatia alergica ).A mai avut deasemenea spray cu vetolin si flexotide luate prin inhaler.
Nu te juca , e o boala care nu se trateaza homeopat , ci cu rabdare si in timp adaptand organismul la ceea ce-i provoaca reactia alergica .marea face foarte bine dar in timp, trebuie cure repetate in perioadele calde ale anului de 2 sapt. minim , in fiecare an. Plimbari pe faleza mai ales dimineata devreme si seara .
reper , ce-ti spun e din experienta tu u-te cu colpilul la pneumolog

nastasika

. Este aproape sigur faptul ca Tavi este astmatic (dupa atatea bronsiolite) si manifestari alergice (vezi scaunul moale si bubitele de care spuneam zilele trecute).Acum urmeaza un tratament de criza bronsiolitica cu ventolin si prednison, dupa care urmeaza un tratament de lunga durata cu singulair. Dr. mi-a spus ca daca urmeaza exact acest tratament sunt sanse foarte mari ca pe la 8-9 ani sa nu mai aiba absolut nici o problema...Doamne ajuta!

Asta am scris eu despre baietelul meu in alt topic...Ideea este sa-l duci pe baietelul tau la alergolog, singurul in masura sa-ti prescrie un tratament adecvat.. tot el iti va spune si ce analize trebuie sa faca...multa bafta!!!


nanami

da, ramona atmosfera e f.f.f. umeda , abia acum mi-am dat si eu seama de ce aproape jum. din ei au astma, cel putin copii lor din 10 familii 3 au copii cu astma , fiecare cunostinta de-a mea are cate un copil cu astma , pana am depistat ca si copilul meu e la fel, desi l-am nascut in ro.
asa mi-a zis si doctorita ca, cu rabdare si grija se va rezolva , deocamdata are tratament pe o luna , o colega de serv. i-a dat tratament timp de 2-3 ani , iar acum cica se simte mult mai bine si chiar nu mai ia med. zilnic , stiu si eu......poate ca intr-adevar aerul asta e f. greu de suportat si pt. noi care nu avem nimic , o sa incerc sa-l mai duc la mare .

anca_emanuel
Nanami, eu am astm si copilul meu este predispus.

Astmul merge de regula in paralel cu alergii, asa cum spunea Ramona. De exemplu la mine merge cu alergiia la praf, mucega si par de animale. Practic, de fiecare data cand stau intr-un loc cu praf su mucegai apar crizele, oricate tratamente as face.

In primul rand trebuie sa vezi ce declanseaza crizele de astm, de unde pornesc. Pot fi vinovati praful, mucegaiul, acarienii, polenul, parul de animale, substante chimice (detergenti, spray-uri etc), ceata sau fum etc.

In momentul in care ai depistat care este sursa trebuie sa faci tot ce poti sa o elimini, in masura in care este posibil. De exemplu cu polenul nu prea ai ce face, decat sa-l tii in casa si este greu.

Copilul astmatic are nevoie de un mediu cat mai sanatos, usor diferit de copilul fara astm.
- Camera copilului trebuie sa fie cat mai goala, libera de mobila masiva, covoare, perdele, ursuleti de plus si alte lucruri care pot tine praf.
-Trebuie aerisit cat mai des.
-Perna este bine sa fie de vata sau burete (astea se gasesc in comert si sunt mai bune ca nu se turtuesc imediat).
-Salteaua patului trebuie invelita bine.
Aceste lucruri il vor ajuta foarte mult indiferent de cauza astmului.
Apoi ar fi bine sa nu faca sport sau efort. Salile de sport, oriunde, sunt pline de praf iar efortul in sine poate fi si el o cauza.

Mersul la mare este o idee excelenta, ii face foarte bine. Cu muntele este mai greu ca il poate deraja si aerul puternic, merita incercat insa pentru ca fiecare are particularitatile lui.

Copilul nu trebuie tinut de la joaca sau inchis intr-un glob de sticla, trebuie sa duca o viata identica cu cea pe care a avut-o inainte cu mici exceptii. Daca se joaca si oboseste poti sa ii distragi atentia un pic dar sa nu se simta altfel.

Efortul este o problema mai ales cand este insotit de praf sau de o criza precedenta destul de apropriata in timp. De exemplu a avut o criza acum 2 zile...face efort, ii va fi mai greu.

Nu trebuie infofolit in zona gurii si a nasului, ma gandesc la parintii care pun copilului fular pe gura. Pur si simplu ii va da senzatia de sufocare.

Si agitatia poate provoca o cirza. LA mine multe crize au fist evitate cu povesti si un geam deschis chiar si in plina iarna.

Inca o idee buna este un aspirator cu apa sau unul specil pentru spalatul cu aburi. aspiratoarele obisnuite elimina mult din praful aspirat. Eu nici acum nu pot da cu aspiratorul fara masca.

Tratamentul pe termen lung este mai greu si nu este indicat. De obicei exista acele spray-uri pentru crize sau pastilute in functie de varsta copilului. Apoi intre o criza si alta nu prea ai ce sa ii dai si nici nu este cazul. Cel mai bine este sa elimini pe cat posibil cauza. Acum o casa fara praf nu exista, dar poti sa faci in asa fel incat sa existe cat mai putin.

Vestea "buna" este ca de foarte multe ori la varsta pubertatii sau chiar mai devreme crizele se raresc sau chiar dispar. Eu am facut crize chiar si zilnice pana la 12 ani. Apoi sau rarit semnificativ, acum fac la distanta de ani de zile, numai daca este muuult praf sau aer curat. Trebuie sa iti spun insa ca pana atunic am stat intr-io casa in care nu exista cm fara covor si mobila...si mi-a facut mult rau.

Intreaba pediatrul despre orice tratament care poate diminua crizele, am inteles ca au evoluat mult in ultima vreme. Nu exista tratament care sa faca astmul sa dispara insa eixtsa multe care fac crizele sa fie foarte rare. Eu am facut la 11 ani 40 de injectii, aduse din afara, nu stiu cun se numeau, le faceam zilnic. Tare bine mi-a fost de la ele. Am facut si un tratament ciudat la Malaxa, dar nu este cazul vostru.

Te sfatuiesc sa vorbesti atat cu pediatrul cat si cu un alergolog, sa ii faci teste daca are varsta necesara ca sa intelegi de unde pleaca criza.

Scuze daca m-am lungit muuult!
Sanatate coplului.

anca_emanuel
Am vazut ca este mare baiatul...ai grija ca in timpul unei crize, cand se sperie, este normal, sa il linistesti cat mai mult. Ai mari sanse sa treaca altfel daca se sperie si se agita de multe ori criza continua tocmai din cauza asta. Eu am invatat sa le "stapanesc" tarziu dar a fost cu folos.

silvi_2005

Nu am citit toate postarile fetelor pentru ca sunt in criza de timp...mereu.
Cu siguranta ca ti-au dat sfaturi bune, eu te sfatuiesc sa consulti si un medic homeopat, pe langa cei de specialitate.Eu cunosc un medic f bun care care a avut rezultate uimitoare cu copii bolnavi de astm, cu cat actionezi mai repede,cu atat mai bine.Cu siguranta ca vei gasi un medic bun si la tine in zona, va dorim sanatate multa.
Silvi si bebe Alain 19.01.2006

patou

eu am avut rezultate foarte bune prin eliminarea lactatelor si a glutenului. asa s-a facut ca timp de 1 an jumate nu a mai facut nici o criza de astm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdelaP spune:

Baiatul meu Tudor , 3 ani si 3 luni, a fost diagnosticat cu Astm bronsic persistent forma usoara (exacerbarile sunt medii)din nov 2006, moment in care s-a inceput terapia de fond. Precizez ca dignosticul este corect, pus intr-o Clinica Universitara din Cluj, in urma unor multiple teste inclusiv spirometria, test la Ventolin.
Am intrebat in mod expre daca e nevoie sa-l retrag din colectivitate (Tudor fiind inscris la o gradi particulara)si mi s-a explicat ca NU. Organismul lui trebuie sa lupte, sa treaca prin infectii bacteriene si/sau virale chiar daca oricare din acestea ar putea precipita o noua criza de astm. Am anuntat personalul de la gradi despre aceasta problema, educatoare principala mi-a zis ca are experienta si altor copii cu aceasta boala si a acceptat situatia.
Evolutia lui Tudor e buna (ma rog lui DD sa ramana asa)si nu regret nici un moment faptul ca am avut curajul sa-l las la gradi.


Mergi la inceput