Nasucuri infundate

Nasucuri infundate | Autor: lori99ursu

Link direct la acest mesaj

Buna, mamici! Puiului meu ii curge de 6 zile nasul abundent si pana ieri incolor. Am mai avut episoade de astea si au trecut cu bine-cunoscutele Sterimar, Vibrocil si vit.C si remediul homeopat Coryzalia. Insa de ieri mucisorii au capatat culoarea galben-verzuie si au firisoare rosii. Stiu ca asta e infectie, nu? Nu face nici febra si nu se infunda nasul, noaptea respira absolut normal. Am fost astazi la d-na dr. si ne-a pus diagnosticul de rinofaringita acuta, iar ca tratament ne-a dat dat antibiotic: Cefalexin si picaturi cu gentamicina. Ati patit asa ceva? Speram sa scap de antibiotic.

O mamica Lori (14.februarie.1977)
și un îngeraș:George-Octavian ( 14.februarie.2005 )




"Daca cineva nu-ti surade, fii tu generos si ofera-i surasul tau. Nimeni nu are nevoie mai mare de un suras decat cel care nu mai poate sa surada celorlalti." Dalai Lama

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Daca s-au colorat e infectie si e de antibiotic. Noi ne luptam de 2 saptamani cu mucii dar si ieri cand am vorbit cu dr si i-am zis ca se ineaca si tuseste de la ei, ca nu mai trec odata, m-a intrebat ce culoare au si cand i-am zis ca albi a zis fara antibiotic. Insa cred eu ca tot acolo ajung sigur.
Firicelele de sange sunt de la fortare, de la aspirat...
Sanatate....numai de muci aud....

Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lori99ursu spune:

Mersi, aissa!
Se zice ca de ce ti-e frica nu scapi. Eu atata m-am tinut batzoasa cu virozele din primavara asta si am scapat de ele, iar acum pentru niste mucisori am ajuns la antibiotic.
Sanatate multa si voua!

O mamica Lori (14.februarie.1977)
și un îngeraș:George-Octavian ( 14.februarie.2005 )




"Daca cineva nu-ti surade, fii tu generos si ofera-i surasul tau. Nimeni nu are nevoie mai mare de un suras decat cel care nu mai poate sa surada celorlalti." Dalai Lama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

A mai avut si fie-mea mucisori galbeni, dar nu i-am dat antibiotic si i-au trecut in cateva zile. De fapt, aproape la fiecare curs de nas au fost mucisorii intai clari, apoi s-au colorat. Nici macar nu m-a intrebat pediatra ce culoare au.


Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lori99ursu spune:

I-am luat reteta, dar inca nu ii dau antibiotic. Dupa amiaza merg la alt medic.

O mamica Lori (14.februarie.1977)
și un îngeraș:George-Octavian ( 14.februarie.2005 )




"Daca cineva nu-ti surade, fii tu generos si ofera-i surasul tau. Nimeni nu are nevoie mai mare de un suras decat cel care nu mai poate sa surada celorlalti." Dalai Lama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Singura chestie naspa e ca poate sa se complice raceala, fara antibiotic. Multa sanatate si zi-ne ce ai facut.

Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:


Gandacel
Va rog frumos sa imi dati niste sugestii! Cum as putea sa ajut baiatul meu de aproape 7 luni sa respire mai usor, ca are nasul infundat de ieri, fara insa sa aiba muci. Puii de muci pe care ii avea i-am scos! Oare i s-au inflamat sinusurile? Ne-am cam plimbat la vant zilele astea...


lori99ursu
Buna, Gandacel! Eu zic sa folosesti un spray cu apa de mare (Sterimar, Nazomer) / un sirop mucolitic (Fluimucil)/Vibrocil(nu mai mult de 3-4 zile), iar seara la culcare o capsula de Karvol.Eu de obicei cand are probleme cu nasucul am un remediu homeopat f bun Corizalia.
Sanatate multa!


Gandacel
Lori, remediul asta homeopat ce efecte are? Ii face secretii lichide, sau doar ii scade inflamatia sinusurilor (daca este)?


lori99ursu
Gandacel, nu mai am acum prospectul, dar stiu ca acest remediu homeopat este recomandat atat in caz de rinoree abundenta, cat si in caz de obstructie nazala.


mara95
Gandacel, Flavi a mea mai are si ea din cand in cand nasul infundat , dar nu-i dau nimic.Verific daca are ceva in nasuc si atat.Am constatat ca se infunda mai des cand mergem afara si nu e o zi tocmai de plimbare, adica putin mai rece, putin vant etc.
Altfel,e posibil sa ma mosteneasca pe mine, care patesc asa daca in casa nu e aerisit cum trebuie.

Mai stiu ca remediile homeopate se dau la indicatia medicului homeopat, care te intreaba cateva lucruri personale despre bb.De aceea e posibil ca bb-ei de aceeasi varsta sa aiba concentratii diferite ale medicamentului respectiv sau chiar medicamente diferite.Eu am incredere mare in aceste remedii homeopate, pentru ca am obtinut rezultate f bune atat eu cat si Flavi.

Mai multe nu stiu.Sa auzim de bine!


sirimie
Ca sa se desfunde nasul: apa de mare sau ser fiziologic, pentru cind doarme Karvol. I se desfunda nasul si daca sta in baia unde sint aburi.


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Gandacel
Merci, Mara! Stiu si eu cum sunt remediile homeopate, ca si eu am incredere. Intrebam ce efecte are, ca daca era vorba sa fluidifice, cred ca n-avea ce. Si eu am acceasi reactie ca si tine la lipsa de oxigen, mi se indunda nasul. De asta la noi in casa e mereu geamul deschis, fie vara fie iarna. L-am obisnuit si pe bebe la fel, nu l-am cocolosit. Intr-adevar ne-am plimbat intre 3 si 6 ore zilele astea cand a fost vant puternic... Nu am de gand sa-i dau inca absolut nimic, nici naturist, nici alopat, pentru ca sper sa-i treaca de la sine. Altfel, si eu incerc sa-i scot ce are uscat in nas, bagandu-i un pic de apa cand ii fac baita, iar cand il sterg, ii scot si mucii care s-au fluidificat.
Multam amandorura!



lori99ursu
Bineinteles ca nici eu nu i-am dat coryzalia fara recomandarea medicului homeopat.


Hermis
Ceva de genul asta am avut si noi acum 2 sapt - medicul a zis rinofaringita. Mucozitatile erau, dar se duceau direct in gat ( gatul era rosu). Faza doi, evoluata e cand ajung in nas. Noi ne-am reparat cu Nurofen 3/zi si paracetamol (Efferalgan si supozitoare alternativ) tot de 3 ori/zi timp de 7 zile. In plus ser fiziologic pentru drenare + Sterimar + cu o picaturica mica de Vibrocil de 3 ori/ zi. Avem aproape 10 luni.


Gandacel
I-a trecut! Nu mai are nimic. Cine stie ce o fi fost, o reactie alergica la ceva si i-a trecut daca nu a mai fost expus. Eu am avut ochii umflati, poate ca au dat iar cu ceva contra tantarilor pe aici...
Suntem bine acum...eu mai am ochii usor umflati.


mara95
Ma bucur sa aud asta!Sanatate multa!


lori99ursu
Si eu ma bucur! Pupici dulci!


nicoled
Cel mai bun remediu pentru nasul infundat si raceli este Uleiul Rlax de la Hemel.Este un produs 100% natural,contine uleiuri eterice(care au cea mai mare biofrectenta),exctracte din plante ,uleiuri vegetale si miere de albine.Contine eucalipt si salvie si face minuni la raceli,in situatii de stras,rafce aura energetica a organismului cu pana la 15 Hz....super,super....
Dupa parerea mea nu trebuie sa lipsesca din nici o casa,mai ales ca poate fi folosit de oricine,la orice varsta.
Cu acest ulei am ajuns in situatia in care fetita mea nu mai ia nici un fel de antibiotic atunci cand face rosu in gat sau cand raceste.


nicol_nicol
Si noi am patit-o cu nasucul infundat.
Ce am folosit? De obicei serul fiziologic ne salva, insa am mai folosit si Gripe baby water sau spray-ul Pivalone suspensie nazala.


bqb
Desi Rares are numai 1 luna si jumatate mai tot timpul are nasucul infundat. Am cumparat si aspiratorul nazal ( cel a carui reclama se face pe acest site). Este ffff bun, insa la scurt timp dupa ce curatam nasucul este iarasi plin de mucozitate. Ce se poate face?
Si inca o intrebare: dintre cei care au cumparat aspiratorul nazal: stie careva o metoda eficare de a curata aspiratorul nazal de secretii?


daniver31
Il cureti de mai multe ori cu aspiratorul nazal .....pe baietelul meu intr-o zi l-am curatat de cel putin 10 ori...ii curgeau mucisorii ca la robinet....dar in 3-4 zile i-a trecut.Ii puneam ser sau nazomer ,puneam pompita in functiune si apoi ii puneam ,la recomandarea medicului,garasone.Si nu a mai fost cazul sa ii dau antibiotic ca pana sa am pompita.

Eu il bag sub jet de apa cat mai calda(spre fiarta) imediat dupa ce l-am folosit si daca nu se curata incerc cu betisoare de urechi(cele normale...cat mai subtiri).Multa sanatate si o viata plina de bucurii.


romana_74
Eu iti recomand cu caldura un umidificator de camera. si noi avem cu cel mic aceleasi probleme de la patru spatamani. Din paate doar am ameliorat situatia, nu am rezolvat-o. Si acum la 8 luni avemi muci, nororc cu batista bebelusului care ne foloseste de cele mai multe ori. La noi e de la mucegaiul din perete si de la aerul uscat. Problema din urma am rezolvat-o cu umidificatorul de camera. Cealalta poate cu constructia unei case noi... Tot cu ser fiziologic din abundenta am curatat si noi nasucul, iar aspiratorul cu apa foarte calda! SANATATE!


oana cretu
Ser fiziologig incalzit un picut, sa nu fie rece si apoi cu pompita sau aspiratorul. De mai multe ori pe zi. Si, daca crezi ca aerul in casa este uscat, cum ti-a spus Romana, poti cumpara un umidificator sau poti pune apa pe calorifer intr-un vas


sirimie
Si eu cred ca folosesti prea des aspiratorul nazal. Eu ii stergeam lui bb nasul o data pe zi cind era mic mic, dupa ce puneam ser fiziologic, dar nu cu aspiratorul nazal ci cu o para speciala luata de la farmacie.

Eu spal aspiratorul ala imediat ce il folosesc, inainte sa se intareasca mizeria. Se sterge bine asa.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!





Nas infundat – Posibil polipi?

GD
Buna mamicilor
Baietelul meu (2ani si 2luni)are de aproximativ 2 luni nasucul infundat.A fost o perioada de vreo luna in care i-a tot curs nasul(a fost in colectivitate),acum nu mai are secretii, dar mie mi se pare ca respira mai mult pe gura. Oare dezvolta polipi ?
Astept un sfat.
Multumesc


Andra28
Vezi ca acum e vremea alergiilor. Primavara este sezonul in care se poate descoperi foarte bine rinita alergica. Mergi la un medic alergolog si el te va lamuri


katik
ai putea sa consulti un orl-ist pediatru. el iti va explica totul despre polipi, alergii si amigdale (mai ales ca spui ca a fost/este baietelul in colectivitate).eu mi-am facut "abonament" la un specialist si am ajuns sa scoatem polipii la 2 ani si jumatate. de atunci nu mai are "muci" si nici nu sforaie.
multa sanatate!


sebica
Si al nostru avea mereu muci, mai si tusea si lua pufuri cu Pivalone la greu. Mai facea si bronsita de la mucozitati. Se scula noaptea si plangea fiindca se speria in somn ca nu mai putea respira.Pana l-am dus la orelist ca doctora lui de familie nici nu banuia. Si l-am operat inainte de 3 ani. Orelista a zis ca-s vegetatii adenoide, dar presupun ca tot polipi. Acum are 6 ani si n-a mai avut probleme cu nasul, noaptea nici nu-l uzi cum respira.
Cred ca ar trebui neaparat vazut de orelist, apoi decizia de operatia va apartine.


burteaioana
Buna .si fata mea are nasul infundat si toata ziua isi baga un deget in nas zice ca are muci ,am fost la o.r.l si luni intram in operatie si ne dorim sa fie bine ,si dupa aceea sa nu mai avem probleme.eu zic sa te duci la doctor


Andreea_k
Si fetita mea e "fornaita" si sforaie si am fost la orl-ist si ne-a zis ca are polipi si sa revenim la toamna ( daca nu se agraveaza ) pt operatie.
Nu mi-a dat prea multe detalii legate de operatie si doar ca ii pune sa respire un fel de gaz care tine loc de anestezie si ca mai vb la toamna.Spuneti-mi si mie cum a decurs operatia la voi si mai ales dupa operatie cum au fost piticii ? Ce nu trebuie sa faca ? etc.






mary_ary
Pentru nasuc infundat decat pompita mai bine picaturi pe baza de apa marina. Nu afecteaza, sunt foarte bune si nu trbuie decat sa-l stergi la nasuc pentru ca va fi ca un robinet uitat deschis !
Vorbesc din proprie experienta!


miria_cristina
Fetele, am probleme!!
Aseara am incercat sa dau de dr., dar este plecata in we. Asa ca trebuie sa ma descurc singura! Ce sa-i fac!??
De aseara, fii-mea a inceput sa aiba mucisori. Iar noaptea s-a trezit, mititica, pentru ca nu mai putea sa respire din cauza nasului. Era plina si fornaia toata! Ii curg mai putin, dar daca isi trage nasul in timp ce respira se aude ca-i infundata de la ei. I-a colectat la baza nasului.

Ce sa-i dau? Va rog!

Mi-e tare frica de otita si alte alea


lilianasoare
Poti sa-i dai paracetamol 3 doze pe zi (eventual poti sa-l alternezi cu nurofen) si doua pliculete de fluimucil pe zi. Ser fiziologic la greu, curatat bine nasucul si vibrocil cate o picatura in fiecare nara inainte sa mearga la culcare. Cu tratamentul asta lui Rares ii trecea in trei zile. Multa sanatate.


anya
Daca are mucisorii verzi (infectie) pune-i cate o picatura de Garasone (solutie oftalmica cu gentamicina) in fiecare nara, de 3 ori pe zi. Eu asa am pus piticilor mei, la indicatia medicului.


anabordea
Eu te sfatuiesc sa iei KARVOL de la farmacie-sunt uleiuri esentiale in capsule- care se taie o capsula si se pune pe o batista la capul patului copilului...Eu am folosit cand era Diana f micuta, cred ca avea vreo 3 saptamani. Si ii poti pune ser fiziologic in nas si apoi aspirat cu pompita surplusul.


Ship
Ti-as recomanda acelasi tratament pe care l-a spus Lilianasoare, dar sfatul meu este ca in loc de mult ser fiziologic (nu ca ar fi ceva rau, se poate folosi si metoda asta) pune cate un puf de apa de mare ( Sterimar, Marimer ) in fiecare nara dupa care aspira cu "batista bebelusului"(vezi reclama). Vibrocil se poate pune in nas cate un puf de maxim trei ori pe zi si nu mai mult de patru zile.
Sanatate multa fetitei tale !


dani_roby
Si eu sunt in aceeasi situatie, de aseara Robertel are nasul infundat, iar dimineata a inceput sa curga. Mucisorii sunt insa incolori, ii dau nurofen de 3 ori pe zi si ii pun Sterimar, sper sa se opreasca cat mai repede.
Acum stranuta..cred ca este un inceput de raceala.


madau
Aveti grija sa nu abuzati de sprayurile cu apa de mare, si nici de batista bebelusului, favorizeaza cresterea secretiei nazale. Eu ii pun bebelinei mele ser ( cam 1 ml ) in fiecare nara, apoi curat usor cu betisoare de urechi. Fac asta zilnic si pana acuma n-am avut probleme. Doar in cazul in care mi se pare ca ar mai avea ceva mucisori rebeli, folosesc Marimer.
Poti sa- mai pui cate o picatura de ser efedrinat, plus Nurofen de 3 ori pe zi.
Pupici si sanatate maxima


dani_roby
Noi suntem mai bine, continuma cu nurofen si azi si maine, iar nasucul nu mai curge asa rau.
Sper sa fi fost doar atat!!!

SANATATE MULTA !!


LORELAI ANCA MORARIU
Pt decongestionarea nasului si un somn linistit îti sugerez sirop:
Dimetapp - 1ml are în compozitie 1,75 mg Phenylephrine Hydrochloride si 0,5mg Brompheniramine Maleate
sau
Benylin - 0,8ml are în compozitie 7,5mg Pseudoephedrine Hydrochloride
sau
Bisolvon - 1ml are în compozitie 0,8mg bromhexinhydroklorid si etanol.

Nu cred ca în Ro au aceleasi denumiri - dar sunt convinsa ca la farmacie îti pot sugera un sirop cu aceeasi compozitie.
Pt Gabisor (n. 9 iulie 2004), în cazuri similare, s-au dovedit deosebit de bune Dimetapp (l-am utilizat în Canada) si Bisolvon (pe care l-am folosit acum când locuim temporar în Suedia). Aceste siropuri se dau fara reteta de la medic si se administreaza MAXIMUM 5 zile neîntrerupte. Noi i-am dat doar seara înainte de culcare când avea nasul înfundat si pot sa-ti spun ca am avut nopti linistite, fara plâns, sculat, sufocat cu proprii mucisori.
Multa sanatate!


miria_cristina
Fetele, multumesc mult pentru sfaturi!
Asa am facut. I-am dat Panadol de trei ori pe zi, i-am spalat nasul cu ser si i-am pus tot de cate 3 ori Vibrocil. I-am mai dat, ca tot aveam prin casa vit.C.
Si vad ca acuma este bine.
Doamne ajuta! Ca tare urat facea. Se sufoca si nu putea nici sa manance si nic sa doarma bine din cauza respiratiei.


roxi23
fetelor bebelul meu de 6 luni are nasucul infundat. la indicatia dr. i-am dat nurofen, Humex si colargol; plus karvol seara, prosop ud pe calorifer. Insa fara rezultat caci tot are nasul infundat, cu toate ca nu curg mucozitatile...As putea sa-i dau vibrocil sau ce altceva?


miria_cristina
Cand avea a mea nasul infundat fara sa fie racita il badijonam cu vit.A sau ulei de bebe puse pe un betisor de urechi.


Hermis
Roxi23, daca nu ii curg mucozitatile pe nas, inseamna ca se duc direct in gat. Probabil ca se vad in scaun - ideea e ca serul fiziologic e sfant pentru ca "spala" zona si contine putina sare care are rol desinfectant, Nurofenul e iarasi indicat fiind anitermic. Pivalone ai incercat ? - contine antibiotic si este permis si bebeilor de varsta mai mica. Vibrocilul este foarte bun - dar nu mai mult de 1 picatura/ 3 zi, inaintea meselor.


roxi23
HERMIS, multumesc frumos! Pivalone nu i-as da din cauza antibioticului pe care il contine...bebelul nu prezinta semne ale unei infectii bacteriene... Voi incerca Vibrocil


lori99ursu
Salut, mamici! Lui Tavi (1 an si 2 luni) ii curge nasul de vreo 4-5 zile continuu. Mucisorii sunt aproape lichizi si incolori. Nu stiu ce sa mai fac. Nu i se infunda, dar in pozitia culcat il deranjeaza mucozitatile si respira uneori zgomotos. Cand doarme nu are probleme.Dar e stresant pt el si pt mine. De pompita sau alte chestii de curatat nasul nici nu poate fi vorba, ca nu sta in ruptul capului. Incerc numai cu Sterimar, dar nici o ameliorare!!
Ce ma sfatuiti sa fac? Nu am mai patit-o. Cat timp dureaza oare?
Pupici dulci!


mariussimiuc
Colargol ai incercat?


LUCIA MIRELA
Sa nu fie ceva gen rinita alergica la polenurile de acum. Mai bine mergi la medic. Oricum e o perioada prea scurta ca sa iti dai seama, dar daca nu e raceala, poate fi alergie.


georgi75
Am patit-o si noi.Am folosit Vibrocil, cate o picatura in fiecare nara.A dat rezultate f.bune.
Atata timp cat mucishorii sunt incolori(deci nu se coloreaza in galben sau verzui), nu-i problema.
Dar elimina varianta alergiei mergand la medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:


Rony
fetitei mele de 1 an si 3 luni ii curge nasul de 3 saptamani; a avut si putina febra dar a trecut; in schimb a ramas cu nasucul care curge fara incetare ! si se infunda si cred ca din aceasta cauza nici nu mai mananca! utilizez vibrocin si marimer! uneori ser fiziologic; pompita o utilizam ;deja nu ma mai suporta cu ea in mana! ce sa fac!? sa-i dau antibiotic ? pot aparea complicatii?


desprecopii
recomandarea mea este aici http://www.overland.com.ro/


Rony
pot sa-l gasesc si in farmacii!?


Clio
Sinupret...Este un siropel din plante fff eficient, asta daca nu reusesti cu pompita!


sirimie
Vladut are de mai multe zile nasul infundat, cu muci care se scot greu. Se trezeste noaptea si plinge si tot timpul este fornait. Ii dau cu apa de mare spray si l-am curatat cu pompita dar cred ca il doare ca nu vrea sa mai stea. Am pus apa in camera unde doarme pentru umidificarea aerului dar fara vreun rezultat spectaculos.

Ce poate fi? A mai avut cineva?

Multumim frumos!


ioana_tzuchi
Simona, si Matei a avut a fost infundat tot asa acum vreo 2 saptamani si desi i-am pus si ser in nasuc si incercam sa-i aspir mucozitatile cu pompita, nimic...i-am dat si cu Olynth, dar nimic...
I-a trecut insa cu Karvol, sunt niste capsule cu vapori si l-au desfundat.
Incearca, cine stie...

Teledon pt. Denis toata saptamana - www.denis-toderici.com


eduard2005
Buna Simona,
Si Eduard a avut nasul infundat vreo saptamana, l-am dus la dr si mi-a zis sa-i pun apa de mare, ser efedrinat si sa-l curat cu pompita atat timp cat nu face febra. In fiecare seara vas cu apa pe calorifer si un prosop ud si temperatura de 20-21 grade. Baie in fiecare seara ca de obicei si plimbarea in aer liber. Intr-o saptamana am scapat de nas infundat si de mucisori.
Va dorim sa va faceti bine cat mai repede!!!!


sirimie
Multumesc mult de tot pentru raspunsuri!

Inseamna ca nu e neaparat bolnav, daca nu are febra. Am sa va urmez sfaturile, pus Karvol si propop umed, sper sa ii treaca repede. Multumesc mult pentru ele!


Va dorim sa cresteti mari si frumosi


abriana
Buna Simona,
la puiul meu de aproape 7 sapt functioneaza Humex - spray nazal, dupa care aspir cu "batista bebelusului "( pompita care se monteaza la aspirator) de 2-3 ori pe zi.Si chiar daca plange dupa ce o dau cu spray-ul, e putin neplacut - am incercat pe mine, in momentul in care duc aspiratorul la nas se linisteste si sta cuminte pana aspiram toate secretiile pe care le scoate apa de mare. Initial am folosit ser fiziologic, dar nu este la fel de eficient.
Poate va ajuta........
Sa scapati de "muci" cat mai repede !!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:


Cat ser fiziologic puneti in nas la bb racit?
anduta78

Dragi mamici ca sa fac o treaba buna macar imi puteti spune cand aveti bb bolnav si ii puneti ser fiziologic in nas cat ii puneti in fiecare nara.Puiu meu are 2 luni jumate.Va multumesc si multa sanatate tuturor


bubu05
Eu ii pun cu o pipeta 2-3 picaturi de ser in fiecare nara, las putin sa se inmoaie mucisorii, apoi aspir cu pompita. Poti sa-i pui serul inainte de baie, apoi sa aspiri dupa baie, se inmoaie bine si de la aburii calzi. In cursul zilei poti sa-i pui de cate ori e nevoie.


lazy
Ne exista o indicatie privind cantitatea de ser .Se pune cat mai mult,si cat mai des,mai ales daca ii si tragi cu pompita.
Noi punem serul cu o seringa de 2,5 ml,cate o jumatate de seringa pt fiecare nara,apoi scoatem cu pompita pana nu mai iese nimic.Mai punem din nou ser si scoatem pt a fi siguri ca nu a mai ramas urma de mucisori.O parte din mucisori vor fi inghititi sub presiunea serului fiziologic,si se vor elimina prin fecale.Iar la sfarsit ii punem Marimar,cate un puf pe fiecare nara.
Cantitatea de ser necesara este in functie de cantitatea de muci si nu de varsta.Singurul efect nedorit poate fi o varsatura cu mucisori inclusi.


mirela alina
Poate o sa ti se para mult dar noua asa ne-a spus pediatra: cand este racit cat mai mult ser fiziologic asa ca noi punem cate 5 ml in fiecare nara(cu presiune pt a desfunda bine iar ce mai ramane tragem cu pompita). Un efect bun obtinem daca ii pun in timp ce facem baie de la abur si de la ser se desfunda ff bine si cel putin jumatate de noapte dormim linistiti.
La varsta puiului tau ii poti pune mai putin cate 2,5 in fiecare nara.


spic de grau
Bebelusul tau e micut - deci nu ii pui f mult - atat cat sa inmoaie secretiile sa le poti aspira usor.

Eu de exemplu la David - care are aproape 2 ani, cnd ii bag ser fiziologic in nas, il cam chinui. Dar asa mi-a spus pediatra ca trebuie sa ii fac.
Deci: pun copilul pe burta, cu capul intr-o parte, si bag cu viteza ser pe o nara, ca ies secretiile pe nara cealalta. Apoi aplic acelasi tratament narii opuse. Dupa care il iau la aspirat. Clar - nu mai ramane urma de muci in nasuc!

Dar tratamentul asta nu ti-l recomand macar pana nu isi tine capsorul singur.


gandacelu
am fost la ana culcer cu ioachim cand avea 2 saptamani (ana culcer e unul dintre cei mai buni pediatri neo-natologi din tara)

i-a pus cate o seringa mare de ser in fiecare nara, tinandu-i gura inchisa - numai asa se scapa de muci!

mi-a zis sa fac chestia asta inainte de fiecare supt, ca sa poata suge copilul
nu am reusit chiar cum mi-a aratat ea, dar, oricum, copilul a supravietuit:)

altfel cica nu are prea mare efect...


laureta
Cel mai bun e spray Marimer apa de mare,are varful exact pentru copilasi ,apesi 1 data la fiecare nara si gata e foarte simplu.


carmen_ardelean
Si eu stiam de 2-3 picaturi, dar as zice ca e bine sa-ti procuri batista bebelusului care e o pompitza minunata!
sanatate multa!


mika12
Flacaul meu are sapte luni si ii spal fiecare nara cu 10 ml de ser fiziologic (pediatra mi-a spus ca 5 ml sunt insuficienti!), insa la o asa cantitate, o parte din ser ii curge in gura!Restul curge pe nara cealalta si o desfunda! Dupa care, ii aspir (cu gura!) secretiile nazale cu un "mouche bébé". Secretiile raman (din fercire!)in acest dispozitiv!


bebe2004
Eu am avut cu al meu copil o experienta neplacuta pe la 3 sapt. A venit o asistenta care i-a facut si injectii atunci si ne-a aratat cum se desfunda nasul mai bine. dupa cum au scris si alte fete se pune copilul intr-o parte sau chiar si culcat pe spate. Se tine gurita inchisa, iar cu o seringa se pune ser mai cu presiune. Mucii ies pe cealalta nara. Dar copilul se sperie si plange. Imi era mila de el dar asa scapa de muci. Ne era mila si ne-a iesit intotdeauna figura. Copilul nu are ce sa pateasca. Atunci, ca si acum ii pun o seringa de 5 ml impartita in cele doua nari. Succes si sanatate.


pisi_ella
Incearca cu spray cu apa de mare, Marimer sau Sterimar, e mult mai bun!


teodraghici
De cate ori e nevoie sa desfunyi nasucul...de aia e fiyiologic...nu are contraindicatii...


anemona
Chestia cu serul sub presiune ne-a interzis-o pediatra noastra cu desavarsire. Riscul este ca tot serul ala impreuna cu secretii sa ajunga direct in sinusuri. Stiu ca Culcer face asa, dar nu mi se pare ok. Plus ca este foarte neplacut pt bebe. Incercati si voi si veti vedea ce senzatie este.
Noi vom asculta pediatra noastra in care avem incredere si vom pune fara presiune. Cantitate cam 1-2 ml intr-o nara, dar fara sa traumatizam copilul.
O sa se faca bine, oricum


teodraghici
Cat despre SF pus cu presiune in nasuc si mie mi se pare cam ciudat...nu as incerca


adinell
Ii pui mai putinel la inceput apoi aspiri cu pompita nazala(Batista bebelusului), si sa vezi ca va fi OK.


Mucisori de la doar 3 saptamini!
coryna

Fetita mea de doar 7 saptamini are din saptamina a 3 mucisori luati de la fratele ei ( cred!?). Problema este ca nu curg sa-i pot scoate, o "maltratez" de 3-4 ori pe zi cu Humex spray apa de mare si pe urma cu pompita, dar, din pacate, nu scot mare lucru, ei fiind pozitionati in alt loc decat in cel in care poate ajunge "instrumentul de tortura". Avand in vedere ca este asa micuta pana cand pot sta cu mucisorii in nas, in gat, in burta si daca prezinta vreun pericol stagnarea lor.
Desi sunt la al doilea copil, marturisesc ca la primul pana la 8 luni nu am avut probleme de genul acesta, iar Karvol nu suport eu (oricum am inteles ca se recomanda peste 3 luni), asa ca in afara de ser fiziologic sau apa de mare nu mai stiu nimic care sa poata fi administrat. Poate cineva sa-mi mai sugereze ceva?


Penelopa15
coryna, eu reusesc sa-i scot mucisorii lui mihnea (7sapt) cu ser fiziologic in ambel;e nari, dupa care ii inchid gurita si il forzet sa respire pe nas.
O sa faca scandal, dar nici cu pompita nu-i place. Mucisorii se duc in kk si s-a rezolvat.
Mie mi-a dat pediatru si Viboril - de trei ori pe zi cate o picatura in fiecare nara.
Bafta! Si multa sanatate


belnicol
Nu prea stiu eu ce i-ai mai putea pune dar am citit tot aici pe forum cum sa-i pui serul fiziologic in nasuc. Am testat metoda pe Matei, care e ceva mai marisor decit fetita ta, si dat rezulate. O pui pe burtica cu capusorul pe o parte si ii pui ser cu jet puternic in naruca de sus si ar trebui sa-i iasa pe nara de jos. Apoi o intorci pe partea cealalta si repeti manevra la nara cealalta. Apoi o intorci cu fatuca in jos si o bati un pic pe spate, ar trebui sa-i curga mucisorii. Mai incerci cu pompita apoi. Cred ca o sa fie mai dificil un pic cu fetita fiind asa mica, dar incearca, poate o sa fie mai bine.
Multa sanatate.


aurastanciu
si noi am avut cred ca tot pe la 3-4 saptamani si i-am pus la recomandare pediatrei ser efedrinat cate o picatura la 8 ore. nu trebuie sa ii pui prea multe zile pt. ca se curata nasucul imediat


diadaniela
Eu tot ser fiziologic i-am pus!


Ship
Coryna, incearca cu cateva picaturi de ser fiziologic (sau apa de mare cate un puf in fiecare nara) dupa care foloseste aspiratorul nazal care se ataseaza la aspiratorul casnic (adica la aspiratorul de praf), imposibil sa nu iasa mucii. Fiului meu (acum are trei ani) i-am aspirat mucozitatile cu aceasta pompita (vezi la reclama :Batista bebelusului) inca de la nastere , chiar si la igiena zilnica a nasului (in locul parei de cauciuc -cu care nu am avut succes) iar mai tarziu la raceli si am reusit sa-i scot intotdeauna chiar si cei mai rebeli muci.
Sanatate multa fetitei.


dalimana
Mucisorii tari nu prea ies cu aspiratorul nazal. Eu ii pun ser fiziologic sau efedrinat (ai grija la cantitate!) sa se inmoaie putin, astept 5 minute, apoi incerc cu pompita. Daca nu merge, bag un betigas de urechi dupa ei. Trebuie sa ai grija sa nu ranesti narile foarte sensibile. A mea urla cand ii bag betigasul si se zbate, dar iau mana de pe el, o las sa se desfasoare, apoi continui.Cu aspiratorul nazal trebuie sa astupi bine cealalta


clau2toma
copilul meu a avut prima problema cu mucisorii la 4 sapt si de la o prietena am aflat sa ma duc la Grigore Alexandrescu sa-l aspire ei .Asa am facut a doua zi ,m-am dus spre seara cand nu prea era nimeni si le-am spus la asistente ca vreau sa-i faca micutului o aspiratie nazala si i-au facut inmediat de a scapat bb-ul de problema .Iar cand a mai avut mucisori pe la 3 luni parca dupa aceea ,la fel am facut si a fost foarte bine .


Batista bebelusului
camelia_geanina78

Salutare
Tocmai ce am primit si eu prin posta aspiratorul nazal si nu
prea pricep cum il "conectati" la aspiratorul casnic.
Pana sa citesc pe net credeam ca se aspira cu gura.
Inca nu l-am folosit pt ca nu avem nevoie.
Voi cum faceti?
Merci


andre_ea
Il introduci in capatul furtunului. Pe acolo pe unde pui "batul" cu perii


Natasa
Il pui la capatul ala mobil, ala care ramine dupa ce scoti teava de metal. Partea aia mai groasa trebuie sa intre la fix acolo. La celalalt capat pui piesa aia mai subtire, care se pune la nasuc.


Se pot vindeca "mucisorii" fara sa-i aspiram??
luciana12

Probleme MARI de tot cu bebitza mea de 1,6 ani, incapatzanata, care nu sta de loc la scos mucii. Nu vreau s-o traumatizez la doctor, ea avand si probleme cu varsatul daca plange. Vreau sa stiu daca s-au mai vindecat copii fara sa li se aspire din nas si daca a fost asa, ce le-ati dat, totusi, pe cale bucala, sa le fluidifice mucozitatile?


narcisa
Eu m-am tot abtinut sa scriu pe la reclama aia cu aspiratorul nazal . M-am tot amuzat cu al meu sotz pe tema asta, eu personal n-as suporta pe mine, dar copiilor... ce sa mai zic .

Copiilor nostri(avem 2) nu le-am umblat niciodata in nas cu nimic si au fost raciti de cind merge Patrick la gradi muuult. Ce iese din nas sters cu batista(noi folosim de hirtie de unica folosinta) si atit; am folosit picaturi si a ajutat intotdeauna. Spray-urile nu sint asa de bune la copii si le provoaca un disconfort si mai mare decit picaturile.


impreuna
Noi folosim "vibrocil", asa cum zice si reclama, nu usuca mucoasa:)
Si stergem mucii la greu, dar dupa 2-3 zile nu mai avem probleme si nici nasul nu se infunda.


l_carmen2003
As vrea sa cred ca se poate Luciana, insa la noi n-a fost asa simplu... Anul trecut cam pe vremea asta Alex a facut catar obstructiv si era chiar urta si periculos sa il lasam si sa nu incercam sa aspiram mucisorii - insa nu sunt de acord cu aspiratorul nazal. Noua ni s-a spus sa nu il lasam sa inghita mucisorii si sa ii curatam bine nasucul. Stii cum fuge Alex cand vede pompita sau picaturile? Ti se rupe inima. Anul trecut avea 1 an si 6 luni, exact cat are puiutza ta. A trebuit sa il tinem si sa rezolvam problema. Greu, in plus i s-a dat prednison - pe care il voma cum i-l dadeam - etc...
Deci, ideea e ca depinde de ce fel de afectiune are puiutza. Si cel mai bine ar fi sa il intrebi pe pediatru.


ver@
De cate ori a avut Vlad mucuti,i-am dat ca fluidizant SINUPRET(280 000 lei vechi).
15 pic de 3 ori pe zi(in ceai).La recomandarea pediatrei.
Stiti cum il apuca in ziua respectiva stranutul?Si ies toti mucutii Si nu mai este nevoie de aspirare.Plus ca el stie sa sufle nasul de pe la 1 an si 7-8 luni.L-am invatat punand mana pe o nara si ii spuneam sa sufle tare sa iasa mucii ca...bla bla...Si uite asa a dat rezultat.

Alt fluidizant-FLUIMUCIL(6 000 lei vechi plicul) Sunt niste pliculete(cu scris albastru.Cele rosii sunt pt adulti) care se dizolva in ceai.

Sanatate!

Dar la noi Sinupretul e mult mai efficient


diadaniela
Noi cu Vibrocil si Sterimar.Bineinteles la recomandarea pediatrului.


sirimie
Am citit aici pe forum un sfat (Kittycat): sa faci abur mult in baie si sa duci fetita acolo, aburii decongestioneaza caile nazale. Mi s-a parut un sfat foarte bun. Si mai poti folosi Karvol. A folosit cineva Doktor Mom? Parca am citit ca si ei au ceva similar cu Karvol.

Am o intrebare pentru cunoscatori: am citit undeva ca daca nu se aspira mucii are sanse mai mari sa faca polipi. Este adevarat? (Nu mai tin minte unde am citit, daca e o parere credibila). Stie cineva?


mariussimiuc
Simona,eu din cate stiu,daca nu se aspira mucii poate face otita.Polipii de obicei se inflameaza in cazul rinofaringitelor.


l_carmen2003
quote:
Originally posted by mariussimiuc

Simona,eu din cate stiu,daca nu se aspira mucii poate face otita.Polipii de obicei se inflameaza in cazul rinofaringitelor.



Asa stiam si eu, de asta spuneam ca e cam greu fara aspirare. Acum, repet, cel mai bine un medic pediatru iti poate recomanda cum sa faci. Insa puiutza ta e destul de mare si dac nu e vreo complicatie poti folosi cu succes meetodele propuse aici.
Sanatate multa si toate bune.
PS si pupici puiutzilor mici. Tuturor.


crisiacob
Luciana, cum ar fi daca noi, adultii, atunci cand am fi raciti nu ne-am sufla nasul ca sa scoatem mucozitatile? Pai toata mizeria aia ar stagna acolo si s-ar transforma in puroi. Complicatiile...nu mai are rost sa le enumar!
Parerea mea este ca esentiala este actiunea mecanica de scoatere a mucisorilor, dupa inia o pauzarea lor prin diferite metode (ser fiziologic, apa de mare, inhalatii sau picaturi).
Eu folosesc cu succes batista bebelusului (dupa ce mai bine de un an de zile m-am chinuit cu pompita manuala) si sunt foarte incantata. Chiar acum bebe are probleme cu nasul, care ii curge in continuu dar cu pompita noua si picaturi de nas NAFAZIN pt copii reusesc sa-l fac sa doarma 8 ore pe noapte (si cu suzeta in gura!)
Sanatate multa!


mamaluimatei
Si noi avem probleme cu nasucul infundat inca de la 3 saptamani si am folosit tot ce ne-a spus doctorita :
-laptic de la mami;
-ser fiziologic;
-ser efedrinat+ser fiziologic+votamina C - combinate cantitati egale;
-Apa de mare picaturi;
Acum folosim un spray nazal Mar Plus si da rezultate.Dupa ce ii dau un puf in fiecare nara,Matei stranuta si scoate tot ce are in nasuc dupa care sterg cu batistuta.


Flaflo
Nici Bianca nu sta sub nici o forma sa-i scot mucsorii! Asa ca-i pun doar picaturi pe baza de apa de mare si o apuca stranutul. Si ce iese din nasuc!!!! Doar seara ii pun Vibrocil sa poata dormi mai bine! Am incercat si Nasivin, si cu toate ca e mai nociv decit Vibrocilul nu ne-a ajutat mai mult.
Ma alatur Narcisei in problema cu aspiratoru nazal! Si eu m-am tot abtinut de la comentarii pe tema asta, dar nu mi se pare deloc o varianta recomandabila! Fiti sigure ca este un motiv pentru care acest aspirator nu exista in Germania si Austria.......


urziceanu
Noi avem 7 luni,iar de la varsta de 4 luni jumate ne confruntam cu problema mucilor.Din cauza ca nu se pot elimina ,Maria a facut o bronsiolita urata,repetata din dec 2005 pana in prezenta,cu wheezing(suieraturi).parerea mea este ca voi nu stiti ce inseamna un copil bolnav rau din cauza neaspirarii mucilor(nu va doresc).Am folosit tot felul de preparate,ser,neomicin,marimer,pivalone,nici nu mai stiu ce nu am folosit si degeaba.Aspirarea i-o faceam cu pompita manuala.Intotdeauna ajungeam in urgenta si ne aspirau acolo.Acum folosim batista bebelusului care nu difera de aspiratorul din spital(acela era compus dintr-un motor si un furtunel la fel ca cel din batista bebelusului).Am incercat mai intai eu pe pielea mea modul de utilizare a batistei si nu mi s-a parut absolut deloc ca ar rani-o pe fetita .
Recomand folosirea batistei tuturor bebeilor cu probleme.In felul acesta preveniti infectarea secretiilor si imbolnavirea copilului.


Natasa
In Germania si in Austria cu ce se curata nasul copiilor cind se nasc si mai apoi cind sint raciti si au probleme??? La ce tehnologie au ajuns si noi, muritorii din Ungaria si Romania habar n-avem? Ca aici tot asa le aspira mucii, nu le pun picaturi si ii asteapta sa cada! Pompita aia careia i se face atita reclama e cu mult mai inofensiva decit alea manuale, asa ca pot sa inteleg ca nu aveti chef sau incredere sa cumparai, dar daca nu ati folosit, de unde atita ironie...


l_carmen2003
quote:
Originally posted by Natasa

Pompita aia careia i se face atita reclama e cu mult mai inofensiva decit alea manuale, asa ca pot sa inteleg ca nu aveti chef sau incredere sa cumparai, dar daca nu ati folosit, de unde atita ironie...



Unde ai vazut tu ironie in topicul asta?

In alta ordine de idei, mamaluimatei, noua nu ni s-a dat voie sa folosim ser efedrinat nici acum cand Alex are 2 ani si jumatate. Cica nu ar face bine la copii asa mici... Dar stii si tu, fiecare cu dr. lui...
O zi buna si un inceput de saptamana fericit.


Ship
quote:
Originally posted by Flaflo

Ma alatur Narcisei in problema cu aspiratoru nazal! Si eu m-am tot abtinut de la comentarii pe tema asta, dar nu mi se pare deloc o varianta recomandabila! Fiti sigure ca este un motiv pentru care acest aspirator nu exista in Germania si Austria.......




Pentru cine este mai neincrezator, eu am cautat pe net si am gasit asta:

http://www.nasensauger-staubsauger.at/index.htm (Austria)

http://www.nasensauger-staubsauger.de/kontakt.htm (Germania)


FlaFlo
Nu am atacat pe nimeni, am etalat doar o parere.....in fond de asta sintem aici! Dar am observat in ultimul timp ca exista anumite persoane care abia asteapta un motiv sa arate cu degetul!

quote:
-------------------------------------------------------------
Originally posted by Flaflo:

Fiti sigure ca este un motiv pentru care acest aspirator
nu exista in Germania si Austria.......
-------------------------------------------------------------

Imi pare rau pentru exprimare, am vrut sa spun ca nu se foloseste, nu ca nu exista! Exista nenumarate chestii inutile, ramine la latitudinea noastra daca le folosim sau nu!

Natasa, Bianca a fost aspirata dupa nastere cu un aspirator manual, iar la 11 luni cind am ajuns cu ea la spital (altul decit cel unde s-a nascut) s-a repetat procedura! Deci, se pare ca noi sintem cei ramasi in urma, nu-i asa?
Ship, in paginile recomandate de tine se vorbeste de un studiu facut pe 16 copii timp de 5 zile, concluzia fiind doar o presupunere ca ar ajuta......pe mine nu m-a convins. Am fost si la 3 farmacii unde am fost privita foarte critic si mi s-a sugerat sa comand aspiratorul pe internet. Asa ca sa-mi fie cu iertare, eu nu experimentez pe copilul meu asa ceva! Daca voi folositi acest aspirator si sinteti multumite este foarte bine, dar este dreptul meu sa nu ma decid la fel! Pentru ca repet, am scris doar o parere, iar in momentul in care nu vom mai putea sa ne expunem punctul de vedere fara sa fim "penalizate", acest forum va fi de prisos.....


sinzi_ana
Nici noi nu folosim pompita...si avem 3 ani!!!
doar sterimar si suflatul mucisorilor!!!
o bunica a incercat sa ii scoata mucii cu o pompita (manuala ce e drept) si i-a dat sangele din nas...(exces de zel plus neindemanare)...
O baie fierbinte ajuta tare mult...noi asa scoatem toti mucisorii!!!


Ship
Flaflo, imi pare rau ca m-ai inteles gresit, nu te penalizeaza nimeni, am vrut doar sa-ti spun ca atunci cand faci anumite afirmatii e bine sa fie fondate. Probabil ca nu ai avut timp sa citesti tot ce era pe site-urile respective , pentru ca ai fi vazut ca exista acolo o lista destul de lunga cu farmacii din Germania unde se gaseste acest dispozitiv
http://www.nasensauger-staubsauger.de/bezugsquellen.php?plz=9
iar pentru Austria http://www.nasensauger-staubsauger.at/ citeste la Bezugsquellen.
Si apropo de medicii din Germania m-am convins ,uite ce srie o mamica din Germania (mamica dulce):
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68714
In concluzie ramane la latitudinea fiecarei mamici sa hotareasca impreuna cu medicul pediatru solutia cea mai buna pentru vindecarea puiului lor tinand cont si de personalitatea copilului (unii copii stau la curatul nasului altii nu stau)


luciana12
Concluzia: ieri, inainte de fiecare masa, cu urlete si lacramioare, am tinut-o pe mititica, impreuna cu sotul, pe masuta de infasat si i-am scos mucisorii cu pompita de cauciuc (dupa ce i-am "diluat" cu nazomer) . Apoi i-am dat cu vibrocil.Am fost si pe-afara, putin. Acuma suntem mult mai bine, nu mai tuseste si nici mucisori nu prea mai face. Iata ca, pana la urma, nevoia te invata, plus sfaturile voastre, pentru care va multumesc.


SoMo
Luciana, raspund si eu la mesajul tau insa cu intarziere. Fetita mea de 6 luni avea probleme ca i se infunda nasucul tot timpul si nu ma lasa sa ma apropii cu pompita de ea. Doctorul mi-a recomandat sa nu mai folosesc pompita manuala ca formeaza prea multa presiune in nasuc si poate chiar sa sangereze.

Toate raspunsurile pe care le-ai primit sunt foarte bune insa eu iti sugerez sa incerci metode prin care sa nu i se mai infunde nasucul si prin urmare, sa nu mai trebuiasca sa cureti...

Cum am rezolvat eu problema? Am cumparat un umidificator cu aer rece pentru ca aici este foarte uscat, si l-am pus la ea in camera. Cateodata in apa pun chiar si o picatura de ulei de eucalipt si sa nu spun intr-un ceas rau dar de cand folosim umidificatorul (aprox. o luna) Alexandra nu a mai facut muculeti. Daca chiar are cate unul mic iese cand incepe sa planga si se "moaie". Nu stiu daca in Romania se gasesc umidificatoare de camera, dar daca se gasesc ia unul cu aer rece si nu cu apa calda care se pare ca nu ajuta caile respiratorii asa de mult. In lipsa unui umidificator insa pune prosoape umede la copilas in camera si poate asta sa ajute...

De asemenea sub saltea i-am pus vreo doua carti de am inaltat partea unde pune ea caputul, si asta pentru ca ea nu doarme cu perna. Nu stiu daca a facut o diferenta cu adevarat, insa orice merita incercat...

Succes.


luciana12
Am umidificator. chiar si masurator electronic de umiditate, dar mucisorii sunt de la virus, nu de la aer uscat. Acuma, s-a obisnuit cu pompitza, ii scot stand in scaun, zic ca ii fac "gadilici" cu pompita si-i place!! Dar se pare ca nu mai am ce sa scot, mucisorii au ajuns undeva in gat, s-au ingrosat si nu mai ies cu pompa; unde mai pui ca a inceput sa haraie tare urat...mi-e frica sa nu se duca la plamanasi, mai ales ca ea nu stie sa tuseasca sau sa-si dreaga glasul, ca sa iasa mizeria asta...ii dau immuno baby, un siropel, de 2 ori pe zi si vit.C naturala 5 picaturi (in apa). Alte leacuri babesti nu le accepta (uraste ceaiul cu miere si lamaie!!)...si cu ceapa fiarta...bleah, sigur ar scuipa-o...sinupretul e amar, etc...


ramlore
Buna!
si noi avem acceasi problema:nasul.Fetita mea are 9 luni si avem probl.cu nasul cam de la 2 luni si jumat.
dupa mai multe tratamente am ajuns sa-i facem si un exudat nazal.nici nu ne inchipuiam ca poate sa aiba stafilococ in nasuc si gurita.dr. ei mi-a spus ca la luat din maternitate.am facut tratam cu antibiotice dar se pare ca a ramas sensibila la nasuc.
am consultat si un orist care mi-a propus sa i-i cumpar un aparat de aerosoli.in acest aparat se pun medicamentele[ser fiziologic, bromhexin..]si acestea se disperseaza in aer foarte fin ajungand prin inspiratie acolo unde trebuie.acest aparat se lasa langa copil 8 min dim si 8 min. seara.
inca nu i-am luat acest aparat, dar o sa ajung pana la urma sa-l cumpar.
cele mai bune sunt cele italiene si au un pret aprox 2000000-2500000 lei vechi.

un alt spray bun dar cam puternic pe care l-am experimentat:NASONEX.dar doar la acordul medicului copilului.


aurastanciu
noi tosmai am scapat de mucisori fara sa ii aspiram. mie mi se pare traumatizant sa ii aspir. noi am luat Cexyl de 250 cate 4 ml. la 8 ore, Ketotifen un sfert de pastiluta la 8 ore, iar in nas am pus Solutie Colarcol cate 2 picaturi la 8 ore. de luni seara pana astazi nu mai avem nimic. pe perna am pus Karvol.
sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:


bb 9 luni la plaja daca ii curge nasul??
ege

pot sa duc bb de 9luni la plaja daca ii curge
nasul si stranuta?ma gandeam sa profit de zilele astea frumoase,pt ca dr.ii pusese diagnosticul de rahitism.
i-am dat oscilococcinum de 2 ori.aseara si azi dimineatza.
oare sa-i mai dau si altceva?
pot oare sa o pun in piscina,care o sa o umplu cu apa de mare? 24 de grade?
multumesc!


Nicoleta
Eu cred ca se poate, si mai indicat ar fi sa prindeti aerosolii. Cat despre expunerea la soare, ar fi bine sa nu exagerati (poate pana in 10) sa nu se deshidrateze. Al meu cand este racit bea putine lichide, spre exemplu.
Soarele cu moderatie poate ajuta la raceli.


Annita72
Cred ca poti merge la plaja, dar cum zice si Nicoleta, incearca sa prinzi aerosolii.
La mine era o regula, cu fetita mea , cand ajungeam la mare incepea sa-i curga nasul. Dar o tineam in piscina si apa se incalzea.
Mai luam apa de mare in palma si ii puneam mana la nas sa traga un pic, cu grija sa nu se inece. In doua zile ii trecea.


Karina
Cred ca poti s-o duci linistita, atita timp cit n-are febra, dar bineinteles doar dimi si dupa-masa dupa ora 16-17.


carmenp
subscriu si nu uita de crema de protectie


mariussimiuc
Si eu cred ca o poti duce si impusti 2 iepuri dintr-u foc. Cu aerosolii "rezolvi" raceala,iar cu ultravioletele "rezolvi" rahitismul.


ajutor
mirelaanca

Pot folosi Batista Bebelusului/aspiratorul nazal pentru un bebe ( bebe are 2 luni)


LORELAI ANCA MORARIU
Conform instructiunilor de folosire (ale dispozitivului) se pare ca DA - mai bine citeste, daca ai timp, la începutul acestui form la topicul Batista Bebelusului, ce au scris alte mamici cu bb de aceeasi vârsta


madau
Bineinteles ca o poti folosi. Insa ca sfat, foloseste-o doar la extrema nevoie, adica daca bebe are nasucul infundat, curge, etc. Ptr igiena zilnica cel mai bun e curatatul cu ser si cu betisoare de urechi, sau cu pompita daca ti-e frica de betisoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:


E buna pompita de nasuc?
llizzie

Eu folosesc pompita pt nasuc de cand copilasul meu a avut 2 luni (acum are 1 an si 5 luni) la raceala, a avut destule raceli in primul an.
Incerc sa nu il stresez dar doctorul meu mi-a spus ca daca nu ii scot secretiile poate face compicatii de genul otite, sinuzite ...
Am auzit de la o prietena ca un medic f de incredere i-a spus sa nu foloseasca pompita ptr ca duce la marirea secretiilor nazale, sa foloseasca doar ser fiziologic si karvol.
Faptul este ca baietelul meu a avut acum o viroza din aceea cu multe secretii si tuse asa ca am folosit pompita f mult, iar secretii vad ca inca mai are un pic desi a implinit o sapt de cand e bolnav (nu imi aduc aminte sa il fi tinut asa mult pana acum mucisorii) Ma gandesc ca s-ar putea ca doctoriul acela sa aibe dreptate, sau amandoi, si atunci cum ar fi mai bine: cu sau fara?
Voi ce credeti?


ligeea
Si mie mi-a zis.dr. tot de ser fiziologic. Am avut si o pompita cu niste tumburuse de diverse marimi din silicon . N-am prea folosit-o urla de facea doua tone de muci cand o vedea, mai bine ma lasam pagubasa . II mai stergeam nasucul cu servetele umede de fundulet sau cu unele cosmetice cu aloe -testeaza-le intai sa nu faca alergie .
hapciu, sanatate si noroc


Dory232002
Mie mi-a fost recomandata batista bebelusului, inca nu am procurat-o dar am de gang, nu este asa de scumpa(400.000 lei), si este foarte eficienta, noi avem pompita de nasuc obisnuita, (cat de cat eficienta, nu foarte), dar din pacate nu mai o suportam, numai cand o vede lesina de plans si ma las pagubasa.


akella
llizzie, eu folosesc cam toate metodele pe care le-ai enumerat. Stiu ca nasul trebuie curatat foarte bine inainte de administrarea picaturilor (noi punem deja vibrocil - avem 4 ani si 2 luni). De cand era pitica mea era si mai pitica, ii curatam nasucul cu ser fiziologic, sau cu pompita (cu urletele de rigoare), ii puneam si karvol pe perna... Apoi am inceput sa folosim spray cu apa de mare, olinth, pivalone cu neomicina, vibrocil...


llizzie
Da, si eu folosesc o pompita buna din aceea neinvaziva, si karvol, vibrocil... dar acum sunt un pic confuza si nu stiu daca mai bine ii face sau nu


tina23
Buna fetelor!
Am avut si noi o raceala puternica, avea atunci bblina mea cam 1 luna si trei saptamani, daca nu as fi avut in casa batista bebelusului nu stiu cum as fi rezolvat problema. mie mi se pare un lucru indispensabil in casa asa cum sunt pampersi.Este foarte buna si copilul nu sufera deloc cand o folosesti si eu o foloseam si de trei ori pe noapte si se pare ca nici zgomotul produs de aspirator nu o deranjeaza. Sanatate multa si nasucuri curate!


llizzie
Multumesc mult fetelor.
ne-am facut bine sanatosi. Probabil ca nu o sa imi las puiul data viitoare cand o sa fie infundat si voi folosi iar pompita, doar daca nu ma convinge cineva de contrariu.
Sa cresteti sanatosi


Ramona J
Mucozitatile astea trebuiesc curatate, folosest pompita linistita. Si noi cind sintem raciti suflam nasul si asta ne usureaza respiratia. In plus secretiile astea contin microbi. Daca stagneaza acolo nu e bine, trebuiesc curatate.

Mergi la inceput