Nasucuri infundate

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

Io am fost viteaza si l-am lasat pe Alex (4 ani juma) cu vrziturile galbiturilen nas o luna de zile, scoteam muci dimineatza la prans si seara cu sterimar. Concluzia - a facut amigdalita....muci i-a dat si lu' sorasa aia mika (4 luni) care a facut laringita .... probabel de la respiratul mai mult pe gura (amandoi)...asha ca au bagat amandoi frumushel antibiotic.
Concluzia: pediatru' me-a zis sa nu mai las copiii cu muci, sa taraie cu ei, ca dau in alte alea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Nas infundat fara alte simptome
acris
Dragi mamici,
Apelez la voi, la experienta voastra.
Fetita mea are 1 an si 7 luni.
De curand a avut otita. Am tratat-o cu Klacid-antibiotic si Otocalm-picaturi pt. urechi, la recomandarea dr.
Otita s-a produs tot in urma secretiilor nazale care nu puteau fi eliminate.Au ajuns sa se infecteze.
Acum are iar nasucul infundat, fara nimic altceva. Nu tuseste, nu face febra, nu-i curge nasul, nu stranuta. Doar infundat. Respira pe gura si nu poate dormi.
I-am pus apa de mare,ser fiziologic,Vibrocil, am chinuit-o cu pompita si nu iese nimic, i-am pus capsule Karvol in camera.....offff
In camera ei avem tot timpul un vas cu apa pe calorifer ca sa nu fie aerul uscat...

Ma gandesc sa nu fie oare polipi. Medicul de familie s-a uitat, dar nu a putut observa prea bine daca sunt mariti pt. ca Amalia plange si se zbate f. tare cand vede medicul.

Ati trecut prin asa ceva????
Dati-mi va rog un sfat, impartasiti-mi experientele voastre.


Bebe Beca
Parerea mea este sa incercati cu un umidificator, vasul de apa s-ar putea sa nu dea randament. Cel putin la noi nu a functionat.


lidiadanaila
La noi a dat randament Karvolul , insa pe batistuta in patut cind dormea si picaturi cu pivalone N.


Kittycat

Dupa cum descrii, poate fi vorba de polipi. Cel mai bine du copilul la un ORL-ist de copii sa puna diagnosticul, nu la medicul de familie.


mamiFlori
Iti recomand pe dr Albu de la Policlinica Eforie. Noi nu apartinem de ei dar ne-am dus la acest medic specialist pt ca este f bun si copii merg cu drag la el. Si in plus iti spune pe sleau ce suma asteapta in cazul unei operatii de polipi. El a operat-o pe micuta noasta la Budimex. Are o mina grozava si scumpiciului nu i-a fost rau nici o secunda, de fapt nici nu a stiut ce i s-a intimplat. Ia-ti trimitere pt consultatie ORL de la med. de fam. a fetitei (pediatru) si consultatia e gratuita. Suna la Pol. Eforie si afla programul (am pierdut biletelul cu notita!). Il gasesti o zi dimineata, o zi dupa-amiza.
Multa sanatate!


acris
MamiFlori, iti multumesc din suflet !

Acum urmeaza sa facem un control amanuntit la un alt dr. pediatru decat cel de familie si apoi o sa vedem daca intr-adevar va trebui sa mergem la ORL.

Tanaion
Mami Flori,
Spune-mi si mie te rog. La operatia de polipi i s-a facut fetitei anestezie totala?
Multumesc,


mamiFlori
Tanaion, inainte de operatie dr. Albu ne-a pus sa facem aerosoli cu niste medicamente. Cred ca au fost 5-6 sedinte cam din2 in 2 zile. Cind am mers la operatie au adormit-o cu gaz tot prin mascuta exact ca la aerosoli. De altfel, micutei i-am zis ca ne-a chemat acolo domnul dr pt aerosoli. I-au pus mascuta si gata... Am inteles ca are chiar aroma de fructe. Totul a durat cam 20-25 de min. Am vazut-o intubata, dar asa e normal. La 10-15 min de cind au adus-o de la operatie era treaza, la 1 ora dupa aia sarea pe pat spre disperarea mea si a doctorului si nu isi amintea nimic, decit ca au vrut sa ii fure bluza de la pijama inainte de aerosoli. Nu i-a fost deloc rau pt ca a fost f cuminte (nu s-a ridicat, nu a plins, nu a urlat)in jumatatea de ora de dupa trezire.
Daca mai vreti sa ma intrebati ceva va raspund cu placere!


geniest
Baietelul meu are 2 ani si 5 luni. Intre 1 an si 2 ani copilul meu pur si simplu sforaia in somn. Nu stiam ce sa-i mai pun in nas, pe ce parte sa-l culc etc...etc...Ma gandeam cu groaza ca, daca continua asa, operatie de polipi scrie pe noi pana la 3 ani.

Vara asta (el avea 2 ani) am fost in concediu la Govora su l-am luat si pe el. Ne-am dus acolo ca sa nu stam acasa ca noi nu facem tratamente si alte alea....Surpriza: cat am stat acolo si pana in ziua de azi copilul meu n-a mai sforait nici o secunda. Nu pot sa-mi explic decat prin prisma aerului iodat-sulfurat (si ce o mai contine) din statiune...de altfel statiunea renumita pentru calitatea aerului de respirat. Cam asta a fost......eu sunt inca uimita de chestie, mai ales ca pe noi nu ne-au ocolit neplacerile, in general, in ce-l priveste pe micut.


acris
Fete, am fost la control si se pare ca are rinita alergica.
Ni s-a dat Bioparox-un spray nazal si bucal, un generator de aerosoli.
Efecte spectaculoase n-a avut inca...am inceput de vineri seara. Parca sambata noapte n-a mai sforait asa rau si a respirat pe nasuc. Dar tot mai are momente cand este infundata pe nas.
Plus ca asa o chinuim cand trebuie sa dam cu puf in nas...de nu va spun...este destul de nasol....
ATi folosit acest spray nazal???
Chiar are efecte???

Interesanta ideea cu Govora...noi ne gandeam la mare pt. la vara


mamiFlori
Acris, noi l-am folosit pt noi, cei mari. Fara efecte spectaculoase... Dar fiecare reactioneaza altfel. Sotului meu i l-a recomandar ORL-istul pt sinuzita. Eu zic sa incerci sa ii schimbi pernuta. Sunt in comert pernute antialergice si sunt ieftine. Apoi atentie la praf, mai ales ca astia micii se ocupa in special cu cotrobaitul si statul pe jos... Fa-i eventual niste teste alergologice. Nu sunt dureroase.
Multa sanatate, Florina


svety
Am avut de curand probleme cu nasucul lui Dani si noaptea ma trezeam si ii picuram ser fiziologic si-i aspiram cu pompita; degeaba. Dar cand i-am pus Karvol pe o batistuta deasupra patutului(pe carusel), a dormit linistit. Si noi la fel. Nas infundat mai poate fi de la praf, perne/asternut din puf. Poate e alergic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Ce spray nazal folositi?
carmen_ardelean
Avem aproape 2 ani si ..ne curge nasul..Stiu ca au fost postate intrebari despre asta, dar daca atunci eram bine, nu ne-a interesat...Va rog, precizati inca o data ce spray-uri folositi....


Natasa
FOloseste Marimer sau alt spray cu apa de mare pt curatat nasucul- un spary de genul asta si pompita aia minune sint o combinatie buna, iar seara, sa nu i se infunde nasucul, foloseste Olynth pentru copii.


otis41

Sunt foarte bune sprayurile nazale cu apa de mare: Sterimar, Marimer.


mariussimiuc
Daca mucii sunt deja curgatori nu cred ca te mai ajuta apa de mare.Poti incerca cu Vibrocil.

calida
Buna Carmen!Pt copii asa micuti e recomandat doar serul fiziologic simplu,dupa care ii cureti f bine nasucul cu pompita,iar daca nasucul este f infundat,noi folosim vibrocil(2 picatri in fiecare nara).Sanatate!


diana11
Folosesc apa de mare de la Humex. E cam scump 250.000 dar la noi are efect.Recipientul e de 150ml asa ca-ti ajunge pe foarte mult timp, bine ar fi sa nu ai nevoie.


anacezara
Noi ma folosit Mar+ si Biolane , ultimul cumparat de la www.cosmeticeonline.ro . Poate mai gasesti , ca intr-o vreme nu aveau pe stoc .


felicia74
Marimer si Sterimar. Costa dar te tin vreo 2-3 luni.

Bimilit
noi inca nu am avut nevoie de sprei nazal , dar m-am dotat cu Biolane.l-am testat pe mine si e ok.
pe adresa care ti-a trimis-o anacezara gasesti si un sirop pt imunizare bb-ici.noi il luam de la o luna (10 zile pe luna).

tomecica
eu le bag in nas fetitelor , de cite ori le urge nasucul , ser fiziologic in cantitati mari. cu seringa. si iti spun sigur ca-i cea mai buna solutie.

carmen_ardelean
Merci de raspunsuri...se pare ca a fost alarma falsa..in privinta sprayurilor, am folosit si noi marimer si inca ceva cu R la vreo 250 de mii 25 de ml, dar ambele expirau dupa 6 saptamani de la deschiderea flaconului...ma gandeam ca stiti ceva care sa aiba termen de valabilitate mai mare...


Kittycat
Noi am folosit spray cu apa de mare de la Biolane si Vibrocil. Peste 2 ani, mai bun decat Vibrocilul este Olynth.


camelia72
Pt. nasucul care curge noi folosim Olynth,se da copiilor peste 2 ani si este f. bun,are si termen de valabilitate destul de mare!
Sanatate multa!


Bimilit
mai, eu stiu ca olynth da dependenta.Biolane are terme de valabilitate un an.


iubibubi
olynth-ul "expira" la 4 saptamani dupa deschiderea flaconului. noi pe asta il folosim cand ne curge nasu'.


Kittycat
Orice spray nazal care contine un derivat de efedrina da dependenta daca este folioit in doza mai mare si pe o durata mai lunga decat scrie in prospect, nu numai Olynth; si Vibrocil, Rinofug etc. Asta nu inseamna ca nu pot fi folosite; doar ca trebuie respectat modul de administrare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Colargol
pisi_ella
Buna! Dr ORL-ist mi-a recomandat pentru bb picaturi de nas Colargol. Eu am in casa o sticluta de Colargol, am cumparat-o acum vreo luna pentru mine. Are concentratia 1%. Oare pot sa-i pun si la bb? Stiti cumva daca se prepara pentru copii Colargol cu concentratie mai mica? ORL-istul mi-a zis ca merge si la bb Colargol si mi-a mai zis ce el stie ca concentratia e aceeasi.
Voi ce stiti?


nastasie
eu am folosit la razvan colargol 1% cand avea vreo 3 luni la recomandarea dr pediatru.atunci a facut miracole, acum nu prea mai are efect.


pisi_ella
Mersi mult de raspuns! O sa-i pun si eu la noapte.


Crinia
Depinde cit are bb. Noua la 2 luni ne-au spus sa punem Colargol de 0,5%.
Sau sa luam in seringa 1ml de Colargol si 1ml de apa fiarta.


theo_2004
Colargolul se arunca dupa max 2 sapt de la desfacerea sticlutei.
cel putin noaua asa ni s-a spus la farmacie de fiecare data cand am cumparat.

"pt mucisori verzi (adica infectie) este fff bun OPHTAMEZONE - N (N de la antibiotic, ca este si fara).
dar daca mucisorii sunt clari, transparenti poti folosi cu succes COLARGOL. sunt niste pic facute in farmacie si sunt ff eficiente. sunt de pe vremea cand aram noi copii. eu am aflat despre ele de la un medic orl-ist de la grigore alexandrescu (cunostinta de-a fam mele). ac pic usuca mucisorii, se pun de 2-3 ori pe zi cate o pic in fiecare nara. atentie pateaza. eu am folosit si nu am ajuns niciodata la mucisori verzi.
sanatate multa!" (acest mesaj l-am postat la un alt subiect, dar l-am copiat si aici)

karmenutza
Pentru fii-mea, cand avea 2 luni mi-a recomandat dr. de 0,5%. Si sa pun jumate picaturi intr-o sticluta si jumate ser fiziologic. Sunt foarte bune.


pisi_ella
Multumesc pentru raspunsuri! Matei are 7 luni. Acum nu stiu ce sa zic...I-am pus aseara Colargol si a respirat super-usor. El are un sforait cand doarme...pentru asta am fost la ORL-ist. Nu e racit...nu se vad mucisorii...cand e treaz nu are absolut nimic...insa, cand doarme...sforaie, uneori destul de urat! Asta de cand era mic-mic! In rest...e ok. ORL-istul mi-a zis la varsta asta nu am ce sa-i fac, decat sa-i pun in nas apa de mare, ser fiziologic, sa-i pun Karvol in patut...si, la nevoie, Colargol. MI-a mai zis ca ff multi bb au vegetatii adenoide, insa, atata timp cat nu racesc des sau nu fac infectii...nu e nici o problema! Si, oricum...abia dupa activa anisori se pot lua masuri mai radicale, adica vreo operatie!! Sa speram ca nu va fi cazul la noi! MI-a zis ca se remediaza, cu timpul.
I-am mai zis ca si eu, si sotul meu avem rinita alergica si mi-a zis ca se poate sa mosteneasca si bb. Oricum...un fond alergic are, pentru ca are si o parlita de dermatita atopica sau nu...ca nici nu mai stiu ce e si asta tot dintr-un fond alergic a aparut!!
Mi-a mai zis sa am mereu pe calorifer un vas cu apa sau un prosop ud.

DEci Colargol-ul trebuie aruncat dupa 2 saptamani??? Aoleu!! Eu il am de o luna si i-am pus la bb in nas!! Nu stiam! Trebuie sa cumpar altul! Si o sa intreb la farmacie si de concentratia pentru bb de 7 luni.


felicia74
nici nu stiam ca exista colargol ptr bebei. Un medic ORL a spus ca nu e indicat dc bbul este sensibil ca arde mucoasa. In schimb, picaturile erau prescrise de pediatra.
Nici nu mai stiu cum e mai bine. La noi nu a avut efect.


aramona
Dragele mele,

Si Maysei i s-a recomandat de catre medicul pediatru Colargol.
La anumite farmacii exista acest preparat, in concentratie 1%, nu este specificat daca este de uz pediatric, cert este ca medicii de moda veche il prescriu si acum, este totusi eficient, si asta am constatat pe pielea Maysei!

Dar...mama mea este farmacista si cand m-a auzit cu picaturile de colargol, a sarit in sus...Mi-a spus ca folosite prea des dau dependenta..dar asta nu e tot. Ele contin saruri de Argint (sper c-am retinut bine) si astea cu timpul, la o folosire frecventa, ajung sa fie "stocate" in piele. Si asha dependentii de colargol ajung sa aiba o piele cenusie-argintie...Din acest motiv multi le recomanda cu prudenta, ba chiar ar fi fost scoase de pe piata o vreme...

Si ca totul sa fie credibil, EU CU OCHISHORII mei am vazut un documentar (nu tin minte, Discovery,. REality TV, ceva de genul asta) in care am vazut cum arata persoane care au abuzat de colargol! ARGINTII!

DEci atentie mare...

Eu una il folosesc dar cu prudentza, max. de 2 ori pe zi (nu de 5 cum mi-a spus pediatrul) si cel mult 5 zile...Si uit de el vreo juma de an!

Sper sa va fie utile aceste informatii!

pisi_ella
Aoleu, cum asa?????? ARGINTII??????? BRRRR!!!!!!!! Nu stiu ce sa zic...poate daca-ti pui doi ani ani in fiecare zi, neintrerupt Oricum, nu i-am pus lui Matei decat de doua ori, ca mi-au zis fetele ca dupa 2 saptamani expira si eu il am de o luna. Si nu l-am gasit decat la o farmacie ff departe...Prin zona nu aveau. ASa ca...nu ma duc sa cumpar altul...mai ales daca e nociv.
Oricum...bb e mai bine, respira mai bine, i-a ajutat ff mult si Karvol-ul...ii pun in nas de mai multe ori pe zi Marimer...in permanenta este un vas cu apa pe calorifer....

Multumim mult ca ne-ai atentionat!! In general nu e bine sa abuzezi de picaturi...dar sa devina oamenii ARGINTII, zau ca pana acum n-am mai auzit asa ceva!! Doamne fereste!!
Auzi? Dar odata ce au intrerupt administrarea Colargol-ului...se albesc la loc...sau raman argintii? Cred ca-si recapata culoarea naturala...dupa un timp, nu? Ca si Emma mea se ingalbenise, se ...PORTOCALISE , ca sa zic asa...de la prea mult Tedi! MAMAAA....era FAN!! Vedeam eu ca se facuse cam portocalie....asa ca am zis sa facem o pauza! De o luna si ceva nu i-am mai dat deloc Tedi si parca-parca isi revine la culoarea initiala!
Multa, multa sanatate!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Nas infundat si problemele aferente
pufarici
Buna dimineata! De cateva zile (5), ne confruntam cu urmatoarea problema: ni s-a infundat f tare nasucul, si ca urmare a acestui fapt a aparut evident si o alta mare " bucurie": lipsa poftei de mancare. Am discutat cu pediatra, i-am explicat care e situatia (nu avem febra, stari de apatie, voma) si a spus ca este vorba despre o viroza care in principiu se trateaza cu rabdare si indiferenta. Pt desfundarea nasucului am folosit ser fiziologic, pompita si capsule de Karvol, iar rezultatul a fost " uimitor" : ZERO imbunatatiri! Problema este ca, pe masura ce timpul trece si viroza ar trebui sa treaca si ea, pofta de mancare e in scadere vertiginoasa: daca inainte papam la o masa in principiu 180 ml, acum avem mese (daca se pot numi asa) in care papam 70 ml. In general, copilasul nu e suparat, dar in momentul in care se incepe alimentarea (biberon-lapte praf), incepe si distractia: urlete, tipete, zvarcoleli, impins biberonul afara, refuzat biberonul, o multime de gaze...), ce mai, a devenit un chin partea asta cu papatul. Ce ne ingrijoreaza? Pai ne gandim sa nu mai fie si alta problema inafara virozei, cu toate ca pediatra, in lipsa altor simptome si a lipsei consultatiei "la fata locului" (a considerat ca nu sunt alte semne ingrijoratoare) a precizat ca e epidemie de viroza printre bebici, si pa! As vrea sa ne spuneti daca v-ati confruntat cu o astfel de situatie si ce remedii ati folosit (pt desfundarea nasului de ex., pt refuzul hranei...). Multumim.

herra
dar ce varsta are bb-ul?
presupun ca sub un an?
ce pompita folosesti? reusesti sa-i desfunzi nasul, inainte de mese?

dupa 5 zile ar trebui sa se schimbe ceva; macar felul secretiilor - la inceput sunt aposi, apoi mai grosi si apoi dispar.
dar curatarea este esentiala.

si trebuie sa fi foarte atenta sa nu ajunga mucii in gat sau la urechi.

ajuta foarte mult si aburul - eu ii fierb apa cu sare si pun si o capsula de karvol; si o alta capsula pe batista, langa el, si doarme mult mai bine.
dar niciodata nu am tratat mucii doar cu karvol.
mereu i-am pus picaturi in nas (in functie de varsta facut dozajul, si numai un anumit numar de zile), i-am dat antiinflamator si l-am urmarit sa nu faca febra.

sanatate multa!
anamaria
inainte de biberon, desfunda-i bine nasucul cu ser fiziologic+ pompitza+ picaturi de nas (noua dr ne-a recomandat vibrocil, sunt foarte bune!).

de-aia se enerveaza, ca nu poate manca din cauza nasucului infundat!

in rest, rabdare si va trece cu bine!

dar atentie mare sa fie nasucul curatat cat mai des, secretiile astea daca le inghite ajung in plamani, apare tusea si alte complicatii... sa te tii atunci distractie!


pufarici
BB al nostru are 2 luni (varsta corectata) sau 4 luni (varsta calendaristica). Am citit cam tot ce s-a scris pe aici despre nasucul infundat, dar nu prea as vrea sa fac ceva de capul meu. Deci am insistat la pediatra si, intr-un final, am "obtinut"... picaturi de solutie de efedrina 5%. Stiu ce aceasta creeaza dependenta si n-am sa insist foarte mult cu ea. In rest... solutie salina (ser fiziologic), pompita "de calitate" (conectata la aspiratorul de praf), betisoare de curatat si... rabdare. Astea ar ajuta. Ca daca nu, avem mari "sanse" de otita. (sa speram ca nu va fi cazul).
Va multumim pentru raspunsurile voastre. S-aveti sanatate si spor la bebici!


Anda Panda
eu am folosit "batista bebelusului" - chestia aia de plastic ca un tub care se monteaza la aspirator. suna urit dar eu l-am gasit util si a dat rezultate uimitoare. nu pot sa spun ca robert a murit de placere cind l-am folosit, dar am preferat sa il aud plingind 1 min decit ca plinge toata noaptea pt ca nu putea dormi din cauza nasului infundat. oricum, in mom in care se vedea cu nasul desfundat si vedea ca putea sa respire plinsetul disparea ca prin minune si in secunda 2 ne rasplatea cu un zimbet de la o ureche la alta. acum nu-l mai folosesc. de fapt cred ca l-am folosit doar de citeva ori. e bine sa il ai in casa, pina face bb un an, cred.


pufarici
Incercam, incercam, incercam..... Venim iarasi dupa o noapte in care nu s-a prea dormit si simt NU MAI SUPORT!. Dar asta e, orice problema pana la urma trebuie sa-si gaseasca o rezolvare! Marea noastra PROBLEMA e urmatoarea: nasul e infundat complet, dar nici o urma de " muci" in el! O sa incercam toate variantele(multumim pt pareri), pt ca ne este teama, asa cum am mai spus, sa nu ajungem la vreo infectie a urechii(otita). Asta ar mai trebui! Deci, ce sa facem, cum sa facem, ce sa mai folosim, ca sa vedem si noi in nasuc niste secretii, pe care sa le " pescuim " rapid afara?


Catrinel_17
Eu am folosit noaptea Olynth pt copii (sau Nasivin) - prescrise de doctor + picaturi homeopatice ziua. si am desfundat nasul cu batista bebelusului conectata la gura mea, ca aspiratorul o speria groaznic. Si merge excelent si asa.

Anda Panda
pai da. eu foloseam intii solutie salina, lasam asa cam un minut si dupa aia veneam cu tubul ala. scoteam TOT.


Anda Panda
auzi, da' daca vrei poate poti sa consideri alt doctor, pentru ca vad ca traiesti intr-un cerc vicios si e pacat. copilul nu maninca, deci nu ia in greutate. tu nu dormi deci esti stresata, stare care o transmiti si copilului. peste toate astea, el saracutu' nu poa' sa respire, manince...etc.


romana_74
CATRINEL- Olynthul stiu ca se doar peste 2 ani! Tu i-ai dat Oanei? Oricum picaturile astea fac minuni si mie, cele de adulti si lui Matei, cele de copii! Eram curioasa ca tare i-as da si baietelului mic care are 1 an si 1 luna si e suuuuuper infundat. Nu mai merge nimic la el.


roxica
buna
romana olynthul merge si la copii mai mici dar numai inc azuri de urgenta...fetitei mele i-am pus si la 6 luni si si acum, are 11 miine ii pun atunci cind e super infundata la culcare noaptea ca sa doarma linistita...scrie pe el asa dar se da si la copiii mici, mie dr mi l-a dat dar sa nu abuzez de el...
mai vroiam sa va intreb daca batista bebelusului este numai pina la 1 an...caci as vrea-o si eu dar ana face un an peste o luna...si deci nu stiu daca mai are sens


craita
Sper sa nu te sperii si sa nu fie cazul, dar si eu am avut probleme cu una din fete: nasul infundat nu era de la muci, nici nu avea asa ceva, puteam sa-i pun orice in nas, ca nu ajungea in gat (are 3 ani si imi spune). S-a dovedit dupa analizele de sange ca era o viroza, dar nu banala ci cu citomegalovirus, iar manifestari asemanatoare (nas infundat, ganglioni, ficat marit) o da si mononucleoza.
Parerea mea este sa schimbi medicul si daca iti recomanda sa faci analize de sange. Eu nu sunt doctor, dar stiu prin ce am trecut. Sper inca o data sa nu te sperii, dar paza buna, trece primejdia rea...
Revin, la mine nu era vorba de muci. Erau obstructionate caile respiratorii din cauza sistemului limfatic afectat.
Sanatate si sa dea Domnul sa nu fie asa ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Nas fornaitor si infundat
Dorsilia
ca su cand nu aveam destule pe cap cu faptul ca nu mananca, azinoapte am stat in capul oselor tinand-o pe bebelusa sa nu se inece, fornaia asa rau pe nas, si era asa de infundat incat abia respira. apa de mare si pompita nu m-au ajutat.

azi am mers la orl si la pediatra, eu cred ca e racita, ei nu. Nu are febra, cel putin nu inca, dar abia respira. Am primit doar ser efedrinat si recomandarea sa luam un aparata salin in camera copilului, s-o urmarim in continuare.

io ma-mpusc, acum are si alte daravele de gat copila...toata noaqptea s-a zbatut cu nasul infundat, o tineam in sus sau ridicata pe brfat ca sa poata respira mai bine. pediatra nici n-a mai vrut s-o consulte azi...cica n-are nimic, nici ca nu mananca n-are nimic, inseamna ca eu sunt NEBUNA, nu? sau ce altceva sa mai cred? copilul meu e in regula conform pediatrei

ps- pt cine nu stie, copila are 2 luni si ceva si mananca cu mari greutati lapticul

mari78
Ufff, tare greu e sa vezi bebita bolnavioara ! Incearca batista bebelusului, o sa vezi, e nemaipomenita. Teodora cand avea tot asa, aproape 2 luni a avut nasucul infundat rau, cu mucisori care curgeau si abia respira. Altceva nu avea, febra sau alte simptome de raceala. I-a trecut cu ser fiziologic si scosi mucisorii cu batista bebelusului. Mai incearca sa ridici si patutul la capul unde doarme, punand un dosar din acela mare, cartonat sub saltea, sau sub picioarele patului (unde sta cu capul) sa pui niste carti, ajuta. Ti-as spune sa pui pe o batista, langa patutul ei si cateva picaturi de Karvol, dar parca sunt recomandate dupa 3 luni, nu stiu sigur. Noi atunci ne trezeam si noaptea si puneam aspiratorul in functiune, iar dupa "operatiune" dormea Teo foarte bine.

Va doresc sa scapati repede de mucisori si multa sanatate !

Dorsilia
nu am aspirator nazal, am o pompita totusi eficienta, dar nu am scos mai nimic din nasucul ei. Nu stiu ce anume fornaie asa. In plus ORL-ista s-a uitat cu lanterna aia pana adanc in nasuc si a spus ca nu are sescretii insa mucoasa nazala e destul de congestionata, de aia ne-a dat ser efedrinat. Nu are nici gatutul rosu. E pur si simplu infundata foarte tare la nas, abia respira. Cand o asez pe o parte ii e mai bine. De asemenea vad ca desi de ceva vreme nu era tare incantata sa fie tinuta in brate, acum ii place din nou.

Stranuta des, are manutele reci, desi e imbracata destul si-n asa sunt 25 de grade. Ridicol este ca de vineri n-a iesit afara, vineri am vaccinat-o, si ne-a recomandat sa nu o scoatem afara nici sambata. Asa ca din cabinet in masina si din masina pana in scara blocului cativa metri a fost pe afara. Sambata n-am iesit ca nu a avut ecomandare, duminica, luni, marti a plouat ca naiba pe aici deci n-am avut ce cauta la orele amiezii cand o scot de obicei, iar azi n-am scos-o ca abia respira. Ieri am imbracat-o si am scos-o doar in fata geamului; la amiaza ploua nasol, dar am zis ca totusi sa ia o gura de aer, am imbracat-o aproximativ ca pt afara si am pus si 3 paturici pe ea in patutul tras in fata geamului, vreo 20-25 de minute. Deci unde Doamne a putut raci? in casa, la 25 de grade constante ? sau in alea 20 de minute la geam? ca doar nu e de carton, avea body, salopeta de frotir, bluzita de bbc grosuta, inca o bluzica de frotir peste salopeta, caciula dubla, un overall asa pufos, nu foarte gros, dar nici de interior nu e, si peste ea 3 paturici ....io zic ca e destul, nu?
Si totusi ce are daca nu e racita? ca mie mi se pare ca astea-s manifestari clare de raceala. Nu-i curge nasul, dar stranuta des, e infundata....ce altceva poate fi daca nu raceala?


Darria
Dorsila: poate ca e prea cald in casa(spui de 25) sau e aerul uscat. Temp. pt. bebei este 20-22 de grade.


diadaniela
Dorsilia,aerosoli ai incercat sa-i faci?
eu mi-am cumparat aparat si ii fac acasa. dr Orl m-a invatat cum sa procedez si de cate ori e infundata ii fac.
eu cu batista bebelusului nu reusesc sa scot nimic ,dar aerosolii fac minuni.
si inca ceva! daca tu esti sigura ca fetita e bolnavioara si pediatra spune ca nu ,du-te si la alt medic.
eu am patit-o f urat cu fetita cand avea 3 saptamani. tot asa! eu spuneam ca-i bolnavioara si pediatra( care e la mare pret pe forumul asta) zicea ca nu.
in final am ajuns in spital.
nu vreau sa te sperii ,dar intodeauna sa te increzi in instinctul tau.
multa sanatate si sa ne dai vesti bune!

Dorsilia

acum ne cautam sa cumparam un aparat salin, la recomandarea orl-istei....

cat despre dus copilul la alt medic....avem tam-tam mare in casa, sotul nu e de acord. cica l-au vazut deja 2 medici, vineri pediatra la vaccin si azi orl-ista si n-are ce saaiba de vineri pana azi, si azi n-a vazut dr semne ale racelii.

aerul in casa e destul de uscat, il umezim cum putem cu apa permanent in vasele special montate pe calorifere, prosoape curate umede mereu pe calorifere, am inchis robinetii si asa ajungem la 23-24 grade, mai deschidem geamurile prin rotatie in toata casa.....VREAU SA VINA VARA !!! ca mi-a ajuns. stau numai cu frica-n san toata ziua ba pt cea mica ba pt baietel, numai ce-a scapat Andreea de infectie urinara, ca am dat-o in inapetenta nasoala, apoi in nas infundat, ne asteapta si o ecografie fontanelara, si sunt deja atat de extenuata ca nu mai pot, ma scufund in depresie tot mai adanc, n-am nici o putere asupra a nimic din viata mea:( si tot ce-mi doream si-mi doresc e sanatate pt copilasi si pt mine, atat, ca in rest, mi-e si asa destul de greu singura toata ziua, dar daca nici sanatate nu e....simt ca nu mai am nici un pic de energie, de imbold pt care sa ma trezesc dimineata


Georgeasca
Prin acelasi lucru am trecut si eu aprox acum 2 sapt.

La fel avea nasul tun !!! nu se desfunda cu absolut nimic. In rest nu febra, nu tuse, nu rosu in git, nimic.
A avut pur si simplu o rinita acuta.
Deci noi am folosit asa:
- Marimer la greu, pt ca am inteles ca e mai bun decit serul fiziologic. In plus fiind spray se duce direct in fundul nasului
- batista bebelusului
- Karvol pe o batista
- Vibrocil - 1 pic- dar vorb neaparat cu doctorul
- Ambroxol pt fluidificare secretiilor.

Dar pina nu si-au facut mucisorii damblaua 3 zile, foarte greu s-a defundat.

Si culmea, am avut si eu aceesi tendinta de a nu il scoate afara, dar intr-o zi chiar a trebuit scos, iar bietul copil s-a desfundat imediat. Nu mai stiu pe unde am citit aici pe DC ca de fapt e indicat sa-i scoti afara pt umezirea mucoasei.

Cu mincarea - cred ca poate refuza mincarea pt ca bietul copil nu poate respira.

In plus am incercat sa umezesc cit mai mult aerul si chiar sa fac mai rece un pic. Am pus vase pe calorifer, cirpe ude si adus si o mare galeata cu apa rece fix in mijlocul camerei.
Multa sanatate va doresc.


Flaflo
Dorsilia, sint mai mult ca sigura ca e din cauza aerului uscat si a temperaturii mult prea ridicate din casa. Am avut si noi o repriza de genul asta, Bianca e mai mare, are 2 ani, asa ca am incercat o serie de picaturi care nu au desfundat-o. Apoi am cumparat umidificator, iar inainte de culcare aerisesc 10 min. cu geamul larg deschis. De atunci nu am mai avut probleme. De multe ori prosoapele ude nu sint de ajuns, si eu puneam inainte.....
Ai incercat citeva picaturi de lapte matern in fiecare nara? Se spune ca face minuni. Aerosoli eu nu as incerca daca nu are si alte simptome. Numai bine!


Georgeasca
A.... si pe urma a dat-o pe rosu in git, de a trebuit sa ia antibiotic.
Dar la stadiul la care era infundat cred ca mai bine ii dadeam de la inceput antibiotic si se termina bilciul.

Flaflo
Nu va jucati cu antibioticele date preventiv! Cu atit mai mult la bb-i atit de mici!


Georgeasca
A...... nu.... mi-a fost recomandat de doctorita.
Zicem ca la stadiul acela atit de nasol in care era cred ca mai bine ii dadea antibiotic din prima.
Tocmai ca a incercat sa evite pe cit de mult s-a putut antibioticul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxica spune:

si cea mica a mea e mucioasa..dar pe noi ne tine multa vreme chestia asta..adica azi face 2 saptamini de cind a fost infundata..primele zile se infunda si apoi incepe sa-i curga si o tine peste doua saptamini..chiar nu vad nici o ameliorare...mie mi-a recomandat medicul pe linga vibrocil si humex un spray cu apa de mare care este foarte bun ca are presiune mare de ex ii bag pe o nara jetul si ii iese pe cealalta..dar oricum nu vad ca s-ar opri mucisorii...mama ma bombane ca am scos copilul mereu afara cind are muci dar cum sa-l tin in casa atita timp/....si eu stiam ca aerul rece ii face bine la nasuc desi ea respira pe gurita la inceput...voi cum procedati in astfel de cazuri? ii scoateti pe afara?
le faceti baita?
febra nu face...starea e in general buna..dar mai tuseste din cind in cind cu multa mizerie tot de la muci si i-am dat si luimucil....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Roxica: da, iesim afara cand are nasucul "atacat" si facem baita(ajuta la desfundarea nasului).
Interzis afara: doar la rec. pediatrului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Nas infundat, fara muci - nu poate respira/manca!
RUXMAX
Buna ziua, am un bebe de 3 luni care manifesta urmatoarele simptome, cam de la nastere: respiratia pe nas pare obstructionate. ingreunata, parca aerul ar trece printr-un filtru.
Nu are muci, i-am pus ser fiziologic, nu iese nimic .Mai stranuta, tot fara mucisori.
Acum s-a agravat in sensul ca nu poate bea din biberon ( azi dimineata ) fiidca automat se ineaca, ca si cum ar avea nasul complet astupat.
Poate fi vreo malformatie, deviatie de sept, etc? Ce sa fac?


Cristina_C
Or fi polipii? Nu stiu de la ce varsta se pot inflama polipii si daca un copil ii poate avea mari din nastere. Te sfatuiesc sa duci copilasul la orelist, el vede cel mai bine ce-i in nasuc.
Multa sanatate!


edit: M-am mai gandit la ceva: nu-i aerul prea uscat in camera?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robert_alex spune:

pentru mamicile care se vaita de mucisori, eu va recomand aspiratorul Babu. este un dispozitiv pentru aspirarea secretiilor nazale ale bebelusilor, are 2 orificii, unul se pune in nara bb si celalalt in gura mamei. nu exista niciun risc, secretiile se colecteaza intr-un recipient. este practic si eficient. il puteti folosi noaptea fara sa-i deranjati pe cei din casa si il puteti lua si in vacanta. costa in jur de 25 lei. eu l-am folosit si sunt fff multumita.

Mergi la inceput