Rau de masina

Rau de masina | Autor: steaua

Link direct la acest mesaj

Am o mare problema cu Alex (10 luni): are rau de masina.

Asta a inceput acum vreo luna, cand am mers la bunici (in MM); de doua ori s-a intamplat sa planga foarte mult(0.5 ore) in ultima parte a drumului (dureaza circa 2.5 ore), iar ultima data a vomat dupa vreo 20 de minute de la plecare (cu acelasi plins ca in precedentele dati). Apoi s-a linistit si chiar a dormit (nu s-a mai intamplat niciodata sa doarma pe masina).

Ce pot sa fac? Exista vreun leac? Ca sunt tare disperata sa nu mai putem merge nicaieri cu masina!
Multumesc anticipat!



Corina & Alex (11 iulie 2005)

pozici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Samurai-lady spune:

Buna,

Eu,cand am fost mika am avut rau de mashina.
Tot asa varsam de cateva ori si apoi adormeam in mashina.
Ai mei parinti sunt din Timisoara,dar au prins post tocmai in Vrancea.Si uite asa m-am calit eu si am skapat de raul de mashina.
Mergeam cu mashina Timisoara pana in Vrancea.Cam pe la 4 ani am skapat de varsaturi si acum la 28 ani nu mai am nimic.

Poate daca-l urci constant in mashina o sa-i treaca cu timpul.
Aici sunt niste medicamente pentru copilashii ce au rau de mashina,avion,vapor etc.
Dar cred ca de la 2 sau 3 ani se pot administra.

Nu stiu daca te-a ajutat cu ceva postarea mea,va urez numai bine si plimbari placute cu makina

Samurai-lady si bb Ken

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Samurai-lady" target="_blank">Pagina personala DC

Web-poze Kenutz

www.desprecopii.com/info.asp?id=486" target="_blank">Cum a venit pe lume Samurash bebe




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inex spune:

Si fetita mea de 7 ani jumate are rau de masina dar de cand folosim un medicament special pt asa ceva numit Kinedryl nu mai are probleme.Nu stiu daca se gaseste si in Romania si nu stiu daca se poate da la o varsta asa mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

io am rezolvat cu picaturi de metrocopramid, nu stiu daca am scris corect, cite 4-5 picaturi cu jumatate de ora inainte de-a pleca la drum, garantez reusita

Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

si eu am avut rau de masina pana pe la vreo 12-13 ani. cand au trecut de la sine...
mi-era rau si-n autobuz, dap-ai in trabantul de atunci.

stiu ca ce ma derenja groaznic era mirosul de benzina. iar acum sunt o gramada de dezodorizante de masina. ma ajutau bomboane mentolate, ceva racoritor. poate sa-i dai un suculet de portocale cu un pic de lamaie.
nu stiu ce idee pot sa-ti dau.

cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_tx spune:

quote:
Originally posted by carmenp

io am rezolvat cu picaturi de metrocopramid, nu stiu daca am scris corect, cite 4-5 picaturi cu jumatate de ora inainte de-a pleca la drum, garantez reusita

Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3







si eu tot cu asta rezolv.
aceeasi problema o am si eu cu baietelul.
in afara de faptul ca facem pauze dese de mers de il exasperam pe tati ne ajuta si aceste picaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Si eu am problema asta. Mi-a adus cineva din Romania niste medicamente care ma ajuta. Aici sunt si niste bratari care le pui pe mana inainte cu o juma de ora sa pleci la drum. Du-te la farmacie si intreaba ce iti poate da pt varsta lui. Cel mai bine. Eu de mica sufar de asta, cand ma ducea tati la gradi vomitam de 2 ori pana ajungeam. Si nici acum nu mi-a trecut...

Oana si Seb
(10.01.2005)


POZE
1 2 3
4 5 POZE MARTIE-APRILIE MAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IEPU spune:

Cand eram mica am avut si eu rau de masina dar, atentie, numai in anumite masini. De fapt, numai cu anumiti soferi.

Raul de masina este provocat de balansul exagerat al continutului stomacului. Deci, roaga-l pe tati sa conduca mai constant, daca se poate pe un drum fara serpentine. Pe bb aranjeaza-l in scaunul de masina bine fixat si in mijloc ca sa priveasca in fata si nu in lateral unde se deruleaza peisajul cu viteza mare. Si nu umple burtica la plecare.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Imi permit sa corectez, fara a vrea sa par nu-stiu-cum, doar sa explic: raul de miscare apare din cauza miscarilot otolitelor din urechea interna, care sint receptorii pentru echilibru. La anumite persoane aceste miscari (de altfel normale, pt. ca ajuta la mentinerea echilibrului) sint percepute ca prea bruste sau ca necorespunzatoare la nivelul nervului cranian VIII (vestibulo-cohlear) si astfel la creier ajunge informatia ca ceva nu-i in regula. Creierul da inapoi raspunsul de "da, iti e rau, vomita!" si uite asa... dat la ratze tot timpul...

Stiu ca e ingrozitoe, am avut toata copilaria aceasta problema, care apoi a disparut, dar a reaparut de la prima sarcina (cind vomam din orice aproape, d-apai in masina) si ma tot chiuie de atunci.




Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu
Virsta Ralu


Home, wherever you are...


Santa Monica, Ontario Mills, Huntington Beach
Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula
Downtown LA & Hollywood

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Ozi (7 ani) are rau de masina de la 9 luni si nu a scapat de el nici acum. Regula: nu mananca si nu bea inainte de drum, doarme in timpul calatoriei (i s-a format aproape un reflex) si daca ii este totusi sete, oprim si ia guri mici de ceai neindulcit. Cu toate astea, nu suporta drumuri mai lungi de 5 ore. Alegem si ore de plecare: dimineata 5-6 sau pranz 13-14. Daca se intampla insa sa-i fie rau se lasa cu o stare asemanatoare gastroenteritei (varsaturi, scaun apos si febra mare) timp de 1 zi doua. Am incercat si medicamente dar nu au avut efect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Servus.
Eu si sotul am avut mari probleme cu raul de masina cand eram mici. Stefan (3 ani) insa nu a avut probleme deloc. Ce am facut noi inca de la inceput: stat in scaunel, prins si cu centurile scaunelului; fara odorizante de masina si masina aerisita bine, fara mirosuri (benzina, deodorant al lui mami sau tati care sa miroasa tare etc.); scaunelulul copilului sa fie pe ,ijloc astfel incat sa priveasca inainte copilul. Apoi sa rontaie din cand in cand covrigei, biscuiti sarati, sticksuri. Sa nu fie cald in masina. Sa nu il scoti din scaunel decat cand e masina oprita. Si atentie la stilul de sofat.
Sper sa te ajute toate astea. Stefan a mers prima data cu masina la drum lung cand avea 2 ani si 3 luni. Niciodata nu i-a fost rau.
A, si sa nu porniti cu masina cu copilul obosit si care a dormit deja (adica daca are un somn pe zi, voi sa plecati la 3-4 ore dupa somnul respectiv). Noi pornim cu foarte putin timp inainte de ora de somn. Si fara sucuri acidulate, fara bomboane sau chestii dulci.
Mult succes.

Nicoleta

Mergi la inceput