Izolare termica

Izolare termica | Autor: dana d

Link direct la acest mesaj

As vrea sa aflu din experientele vostre in domeniu. La vara trebuie sa ne ocupam de asta ca nu se mai poate cu mucegaiul.
Si-a izolat cineva? Cat a costat si cine i-a facut? Eu stau la etajul 1, am intelesc ca e mai ieftin mai jos. Cam cat ajunge la un apartament? O vecina a mea a primit o oferta cu 20 milioane apartament de 3 camare pe colt. Tot atat suprafata am si eu, 4 camere dar nu pe colt. As vrea sa aud si alte preturi si mai ales amanunte tehnice, adica, cum si cu ce materiale se face? daca sunt mai multe variante si metode,si daca au trebuit autorizatii de constructie.
Va multumesc!

www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta" target="_blank">poze cu Ilinca
pozele noastre

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Dana si pe mine ma intereseaza. Dar eu as face si pe interior, dart si pe exterior, deoarece intre apartamentul meu si a vecinului este o zona goala prin care circula aer si vara e cald si iarna e frig. Eu as vrea sa stiu daca se poate umple chestia aia.
Poate ne ajuta cineva

Codruta & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Petra Alexandra (9 august 2005)www.euroski.go.ro" target="_blank">SCOALA SKI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepenash spune:

Eu am izolati doar peretii exteriori ai apartamentului (deci, cei care au contact direct cu exteriorul) si sunt placati pe interior (adica, in apartament) cu rigips (gips carton sau ceva de genul asta cred ca se numeste). Nu pot sa va spun preturi actuale pentru ca al meu este izolat de foarte multi ani. Oricum, este o investitie care merita facuta, mai ales in cazul camerelor pe colt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Un dormitor pe colt l-am izolat, dar pe interior cu placa de gips-carton de 9.5 mm si vata minerala. S-a simtit considerabil rezistenta la transferul termic al peretilor exteriori. Am fi vrut sa facem pe exterior, dar la etajul 3 e mai greu.
Preturi... placa de rigips= 6 ron /mp, la care se adauga structura metalica, plasa de imbinare, suruburi de prindere a placii, vata minerala....plus manopera, cam 10 ron/mp, apoi zugraveala.

Pe exterior se aplica: adeziv, placa de polistiren,dibluri de plastic, alt adeziv, plasa de imbinare si o tencuiala de acoperire(decorativa)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Multumim de raspunsuri .
Pe interior nu ati facut cu polistiren?

Codruta & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Petra Alexandra (9 august 2005)www.euroski.go.ro" target="_blank">SCOALA SKI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Pe interior nu e bine sa pui ampora pt ca muti picatura de roua in interior.Cel mai bine e cu rigips si vata minerala.Si chiar merita!

Magda si Bianca 7 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

noi am facut asta vara pe interior ci polistiren peste care am plus plasa de nu stiu care se gaseste apoi a nivelat iubi bine si zugravul a tras glet, a iesit super.Cu rigips am facut numai in balcon, dar si acolo am zidit cu placi de BCA apoi polistiren si rigips.Va soun ca nu m-am invelit toata iarna, dar sunt si termopane si mai ales am schimbat si caloriferele...nu stam pe colt dar toate camerele au cate un perete afara, si stam pe nord unde este mai frig...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoletag spune:

Am si eu o intrebare la tema asta: si-a imbracat cineva peretii anul acesta si are niste preturi acuale? ma refer aici la manopera nu la materiale.
Noua ne-a facut cineva (un mester) un pret si mi se pare cam mult, dar nu stiu care-s preturile. Adica pt. 2 camere + hol (tot apartamentul are 62 mp, cu balcon, debara, etc), dat tapetul vechi jos, placat cu polistiren peretii din afara (5 la numar), cu plasa nu stiu de care, si tot dichisul,in final zugravit, pus parchet in sufragerie, pus faianta pe un perete in bucatarie, si cam atat, ne-ar costa 40 milioane.
Imi poate spune cineva daca e un pret mare sau e bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hermis spune:

Vara trecuta am facut niste modificari in casa si manopera a fost asa - 75.000 mp montat parchet, 7 milioane camera de zugravit. Tu ca ai de scos tapet, izolat, pus faianta samd cred ca daca faci un calcul macar cu datele partiale pe care ti le-am putut da, o sa vezi ca e ok. Mie asa mi se pare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

A trecut vara si nu am facut nimic. Acum aud ca se scumpesc gazele si lumea umbla inebunita sa-si izoleze casele. Bineinteles ca mesterii sunt solicitati si isi permit sa cresca pretul iar materialele se vand ca painea calda (polistirenul ieri la Bricostore).
Am gasit un mester care imi cere 200 000/mp dar nu vrea sa scada ferestrele ca cica se chinuie sa finiseze pe langa rama (aiurea), asa ca ajungem la un pret mult mai mare.
cam stiu care e procesul tehnologic, am putea sa ne facem singuri daca am avea o schela sau ceva sa ne urcam la etajul 1 pe afara.
Are cineva recomandari de mesteri cu schela sa mai caut si alte variante in caz ca nu ma inteleg cu asta?


Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Noi am facut pana la urma, dar am izolat pe interior, cu polistiren si gips carton. Vedem la iarna cum va fi.


Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)

,

asa crestem noi


www.euroski.ro" target="_blank">SCOALA SKI
www.parinticlujeni.ro/" target="_blank">parinti clujeni

Mergi la inceput