Copil de 1 an la drum lung?

Copil de 1 an la drum lung? | Autor: cipcipcip

Link direct la acest mesaj

Pe mine si pe sotul ne bate gindul sa mergem in Romania cu masina la vara, dar nu prea am idee cum o sa fie in citeva luni (acum are 6 luni bebe) si daca e intelept sa te aventurezi la un asa drum lung cu copil de un an. Am face cam 5 zile pina in Romania cu opriri scurte sa vizitam prieteni in Paris si Viena, deci nu condus non stop. Oare sa luam avionul mai bine? A trecut cineva prin asa ceva? mersi

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana80art spune:

Sincera sa fiu nu am trecut prin asa ceva,am plecat cu fetita noastra la drum cam 7 ore si atunci avea 5 luni dar s-a simtit foarte bine pt. ca atunci dormea mai mult.
Acum ,la Craciun cand avea 1 an si 4 luni deasemenea a dormit(ei ii place f mult in masina,se relaxeaza si adoarme).
Nu cred sa fie vreo problema atata timp cat spui ca mergeti cu opriri,treb doar sa-ti iei tot ceai nevoie pt. bb(lichide multe si hainute multe si lejere ,ca transpira mult)tinand cont ca e vara .Cu avionul nu-ti recomand pt. ca am auzit multe intamplari neplacute:cum ar fi presiunea atmosferica pe care copiii asa mici nu o suporta si se manifesta negativ.
Daca veniti cu masina e alta treaba ,dupa parerea mea ,deoarece vor exista opriri,copilul v-a lua aer,e mai comod,il vei schimba si hrani in liniste si nu in stres si agitatie.Aveti mai multa inimitate cu masina zic eu.
Atentie la aerul conditionat!
Va dorim multa sanatate si drum bun!
la bb si la !



Roxana si FLAVIANA mica(31.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby-boom spune:

Cipcipcip, noi am fost in vara lui 2005 pana in Italia, si Elise avea fix 1 an!

Atata timp cat nu conduceti nonstop nu cred sa aveti probleme....noi am ales sa circulam mai ales noaptea, am si dormit o noapte in Austria si am ajuns cu bine!
...sfaturi ar fi in legatura cu aerul conditionat, cu ocupatie pt. bebe daca mergeti in timpul zilei( a noastra s-a plictisit, si pe langa jucarii am improvizat to felul de activitati) si cu mancarea si lichidele(fiindca alaptam mi-a fost f. usor)...si daca imi mai vine ceva mai scriu un mesaj!

Depinde mult si de copil...daca e hiperactiv nu v-as sfatui sa va aventurati la drum....


Drum bun va doresc

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60378" target="_blank">Alex(1 an) are diabet! Bazar pt. Alex!

poze cu noi


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asra spune:

Buna,

Parerea mea este ca nu trebuie sa iti faci probleme prea mari atata timp cat vei avea grija sa-ti iei cu tine tot dar absolut tot ce ai avea nevoie pt. bbEu am plecat prima data cu bb de 4 luni cu avionul si a fost ok,apoi au urmat drumuri lungi cu masina (cand spun lungi spun masina +ferryboat+ schimbare de clima N-S)si inclin sa cred drumul a fost mai usor suportat de bb decat de cei mari.Iata cateva din sfaturile mele:
Daca bb sta in scaun special pe bancheta din spate atunci trebuie sa ii amenajezi pe bancheta si un spatiu cu un cearceaf si pernita ca sa doarma pt. ca in scaun e incomod si se va trezi marait.
Copiii dorm mult in masina si am profitat de acest lucru pt. a porni la drum cu noaptea in cap .Asa ii dadeam posibilitatea sa-si faca somnul complet si noi sa avem cateva ore de condus fara opriri.Daca distanta pe care o parcurgeam era de bun simt atunci se intampla chiar sa ne oprim dupa somnul de pranz al lui bb si sa pornim in ziua urmatoare,lasandu-i cateva ore de joaca si nebunii inafara masinii.
Am luat o gramada de jucarii dar le-am pus intr-un saculet confectionat si prins pe partea din spate a scaunului din fata .II puneam in fata saculetul si isi alegea ce vroia pt. ca saculetul era strans cu un elastic larg (s-ar putea sa gasesti ceva asemanator in magazinele specializate in accesorii pt copii,macar pt. inspiratie).
NU in ultimul rand achizitionarea unui sistem de dvd cu ecran lcd pt. masina reprezinta o solutie care va fi superbuna si cand copilul va mai creste.
In rest medicamentele specifice unei calatorii si din belsug(adica mai mult decat iti trebuie)hrana si lichide.
Daca vrei sa afli ceva anume intreba-ma tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinquleasa spune:

eu am plecat cu alexandra acasa cand avea 6 luni si vreau sa-.ti spun ca nu am avut mari problema.A fost destul de linistita cand amortea o mai scoteam din scaunelul ei si o mai luam in brate si pe drum nu prea ii dadeam lapte (asta am invatat la intoarcere..ptr ca la dus ii dadeam lapte des si datorita zdruncinaturilor voma)...multe jucarii si lucrurile de care aveam nevoie erau la indemana...si multe jucarii muzicale..
Nico
P.S sa te inarmezi cu multa rabdare si cu multa cafea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Nu stiu eu parca as merge cu avionul. 5 zile e totusi mult cred eu. Cu avionul am fost cu Aldo de vreo 8 ori pina acum si cu masina o singura data un drum mai lung, din germania pina in spania asa vreo 2500km si mi-a cam iesit pe nas. S-a intimplat sa culeaga o enterocolita exact inainte sa plecam si asa mi-a vomitat intr-una plus ca schimbam pampersi dupa pamersi. Si na de la statul in fundulet atita timp se mai si inrosesc la popou, imposibil nu e, insa prea usor iar nu cred ca poate fi.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iga spune:

Eu am zburat cude la 2luni,(acuma are 2ani)anual 14oreTokio-Bucuresti+4ore cu masina la Sibiu.A fost obositor,dar am incercat sa o tin ocupata cu fel si fel de jocuri,mi-am luat cu mine un DVD portabil,astfel se poate uita la desene animate sau ce-i place.Tinind cont ca voi puteti opri oridecite ori e nevoie,nu cred sa fie probleme.Bineinteles ca ,cu avionul ar fi mai simplu,dar asta hotariti voi .Drum bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Ce face un copil de 3 ani 10 ore in avion?
sinzi_ana
Sapt viitoare plecam cu avionul cu DAvid si vom avea un traseu de 10 ore...
Inafara de niste carticele ce as putea sa iau cu mine sa ii ocup timpul???
Copilul meu nu doarme in mijloacele de transport...e atat de entuziasmat ca nu poate sa atipeasca deloc oricat de obosit ar fi...si sunt aproape sigura ca 10 ore va sta treaz si ffoarte in forma....
Si imi e groaza ca o sa plictiseasca si o sa ne roage sa coboram la prima aerogara cu parasuta!!!


mamica dulce
in afara de carticele,cuburi,masinutze sau ce.-i place lui,si noi-noutze si cele preferate ai putea incerca cu casete sau cd.uri cu povesti si cantece,il inveti fripta,leapsa sau ce se mai poate stand jos si daca poti fa o investitie si ia-i un dvd de ala mic,de masina-arata ca un laptop mic,cred ca stii ce zic si l-ai vrajit pentru zborul dus-intorsFaci rost de niscai desene cu cine-i place lui mai mult,sau ceva joculetze.pt varsta lui-pooh sau bob etc.
dar unde va duceti mai atata drum????


Ira
DVD player portabil + film cu desenele preferate,
carte de colorat,
joc de carti pt. varsta de 3 ani pe care sa-l joace cu tine
jucarii - masinute mici mici,
jucarii noi, pe care sa le vada prima data acolo, in avion, astfel incat sa nu fie deja plictisit de ele,
joc tetris pt. varsta lui,
acadele cu jucarii,
gume cu surprize.

In avion sunt si computere de bord, pe care se poate uita la filme, chiar si la desene, la traseu - nu o sa se plictiseasca.


Lia2000


sinzi_ana
Dvd portabil nu stiu daca am timp sa caut sau sa gasesc prin C-ta intr-o saptamana...si ar trebui sa ii cumpar si desenele animate pe Dvd pe care iar nu cred ca le gasesc...

Ma gandeam si la masinute dar acasa se joaca cu ele intins pe jos si face "tunele" din scaune ...si nu cred ca ar fi ok sa se joace sub scaunele calatorilor...

De colorat se cam plictiseste...

Cristina daca o luam pe Mariuca rezolv prolema cu plictiseala dar ne arunca sigur din avion!!


narcisa
Sinzi, in primul rind va urez drum bun si sa ajungeti cu bine si o acomodare in State cit mai usoara pt. toti!
Cam naspa, eu n-am zburat cu Patrick 10 ore, dar acum 2 ani am venit la Constanta cu un zbor de noapte 3 dimineata - 6 in Constanta, plecat de acasa seara la 23. N-a inchis un ochi tot drumul, nu dormise nici peste zi, 3 zile a fost un cosmar, sper sa ai o experienta buna cu David; si Patrick se entuziasmeaza cind e vorba de drum cu masina si mai ales cu avionul, ii e frica sa nu piarda ceva daca adoarme.
La voi mai e si schimbarea de fus orar, sa treceti cu bine peste!
toate cele bune
narcisa


Siminaf
Sinziana, noi am avut un drum de 17 ore cu totul, dintre care 13 ore doar zborul transatlantic! E drept ca Deiu avea atunci 4 ani deja, dar crede-ma ca de felul lui e tare fara stare si nerabdator. Si totusi, am supravietuit. Si noi, si ceilalti pasageri!

Drum bun si zbor lin! Si integrare usoara! Tinem legatura? Iti pot trimite pe MP nr. de tel, daca vrei.


mamamariana
NOi suntem experti in ale zborurilor lungi si a drumurilor lungi cu masina. Si avem si leac... salvarea noastra e whiteboard! Am cumparat una nu prea mare, numai buna de tinut pe brate cu markere de diferite culori (rosu, albastru, verde si negru) si e super!!! Cand ne plictisim de scris/desenat tot pe tabla de jucam cu plastilina. Sunt cutii cu plastilina netoxica, cu diferite forme pe capac - nici nu-ti trebuiesc mai mult de 3 cutii. Apoi, cand ne-am plictisit si de plastilina, urmatoarea activitate e puzzle. Am gasit chiar si puzzle-uri f. bune, speciale pentru avion, cu piese mari si moi din cauciuc. Ultima activitate e puzzle. Si pe urma o luam de la capat... Am mai gasit aici carti cu stickers care sunt o nebunie! Citim povestea, cautam sticker-ul si il lipim unde trebuie. Sunt aproximativ 50 de stickers intr-o carte - iti trebuiesc ore bune sa le lipesti. Poate gasesti si tu pe acolo...
Toate astea le-am cumparat la prima plecare cu nici macar 10 dolari. Si de atunci le folosim intr-una!! Cam o saptamana inainte de a pleca le ascundem si cand le scoatem din bagaj in masina/avion e o mare bucurie.
Noi suntem fetite - poate e mai simplu... ca Emi se joaca o gramada cu prosopele si batistute, inveleste papusi, le culca, citeste povesti si e inebunita dupa barbie. Dar voi mame de baieti aveti avantajul masinutelor si roboteilor.
10 ore nu e mult... trece repede. Cel putin o ora se serveste masa si inca vreo juma' de ora e decolarea si aterizarea cand (daca e lumina afara) ii arati chestii pe geam. Sunt sigura ca va atipi in cele 10 ore. Oricat de activ ar fi, nu cred ca poate rezista. Macar jumatate de ora vei rasufla si tu. Nu uitati sa va plimbati o tura prin avion, sa ii arati ce multi oameni mai zboara cu voi, sa ii arati unde stau stewardesele, unde se tine mancarea si bautura, unde sunt baile. Emi e intotdeauna fascinata de locuri noi si asculta povestile cu interes. Plimbarea e si cu scop terapeutic - tre' sa te misti putin ca sa nu ai probleme cu picioarele. David va fi interesat de usi, manere, butoane cu SIGURANTA!
Sunteti norocosi... oricum. Noi avem de zburat peste 20 de ori in iunie si pe mine chiar ca ma apuca disperarea.
Mai am un sfat: nu urca in avion f. la inceput. Eu prefer sa ma mai plimb prin aeroport, magazine chiar si cu Emi in brate. Intru chiar la sfarsit, dupa ce a intrat toata lumea. Odata intrata, nu mai poti iesi si ai deja de stat cel putin o jumatate de ora in plus in avion...
Numai bine si drum bun,
Mamamariana

sanziana72
Cititor de DVD-uri portabile stiu ca se poate inchiria pe aeroportul de plecare si il dai inapoi pe aeroportul de sosire. Cel putin asa era in Franta, dar cred ca merge si in Romania.
Sau daca aveti un calculator portabil.

Mergeti noaptea ? Eu am fost cu fiica-mea de 17 luni cu trenul de la Paris la Brasov. Doua nopti in tren, dar era cuseta, asa ca a dormit.

Puteti incerca si sa invete sa faca coliere. Exista margele mari, speciale pentru copii, cu diferite forme. Sunt bune pentru dezvoltat finetea miscarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zinaida spune:

Eu am mers cu fetita mea cand avea 3 luni si jumatete,dar am preferat sa iau avionul Italia-Romania.
Asa cu masina...ma indoiesc ca o sa va fie usor, mai ales caci atunci o sa mearga pe jos, deci o sa vrea sa se miste.
Mai este varianta sa faceti multe popasuri.
Drum bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Daca de la Paris veti pleca spre Viena , gindeste-te ca e cale lunga, copilul amorteste si oricat de multe popasuri vei face , la un moment dat va incepe sa plinga cand va vedea ca iar il asezi in scaunelul de masina . Gindeste-te cat de lungi pot fi pauzele pe care le vei face si cat de activ va fi el la un an . Copilul meu avea 9 luni cand am fost in tara si de la Bucuresti pina in orasul natal am facut 5 ore si pot sa-ti spun ca nu mai aveam nici eu rabdare ,dar el ! Cat priveste avionul , da , si aici sunt cateva mici " probleme " cu presiunea atmosferica, noi ne-am intors de la Paris si bb a fost tare cuminte cele doua ore de zbor, insa cand a inceput aterizarea , a inceput si chinul . Asa ca , rabdare din plin , indiferent ce vei alege !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

In avion 3 ore - ce facem?
luciana12
Am si eu o "problemuta"...fetita mea de 1,9 ani si bunica de 80 ani impreuna cu mami (aici, de fata) plecam la buni cu avionul. Mi-e cam teama, ca nu stiu cum o sa o tin pe mititica, in orele astea, pe scaun, in brate...fiind si u avion relativ mic (de la Baneasa il luam - Blue Air) si la "economic"... A mai fost cineva in situatii asemanatoare? Cum v-ati descurcat??


sinzi_ana
I-ai ceva gustari ce ii plac in avion (ca s-ar putea sa nu ii placa mancarea din avion), jucarii noi (de preferabil), o carticica din care sa ii poti citi si sa ii arati imagini, ceva ce o pasioneaza...
3 ore trec asa de repede...


miag
3 ore in avion nu trec chiar atat de repede, dar eu cred ca va veti descurca destul de bine...incerca sa ii captezi atentia cu jucarii care ii plac , cu carticele, spune-i povesti...cu papa nu stiu ce sa spun, atentie la decolare si aterizare....eu nu i-as da sa pape in cele 3 ore...si apoi daca sa plictiseste va mai puteti ridica in picioare pe culoar, gasiti voi ce sa faceti...

pisik 4ever

si de baut neaparat!

noi am facut paris bucuresti si retur, paris -little rock cu schimbare de avion si am mai si fost in vacanta tot cu schimbare de avion inainte sa aiba fetita 1 an. 3 ore trec repede, cu jucarele, biscuitei, suc, o plimbarica prin avion, si ... ati ajuns!


sinzi_ana
Noi am calatorit cu pitic de 3 ani 14 ore...asa ca 3 ore imi par floare la ureche...
Si peste 2 saptamani iar ne asteapta 2 drumuri a cate 14 ore fiecare...(dus-intors)...

Cristina_C
Dupa un zbor de 12 ore doar 3 e normal sa para putine. Cel mai lung zbor al sotului a fost in Singapore, Robert si cu mine zburam pentru prima data vara asta Germania-Romania dus-intors.
Tot cu un avion mic (din cate am inteles). Compania este Carpatair.
Si schimbam in Timisoara.
Eu o sa iau in avion reviste cu joculete si-o sa le jucam impreuna. Sau o sa-i citesc povesti, sau o sa-i povestesc pur si simplu. La noi trece timpul repede daca vorbim.

Ce se ofera de mancare copiilor in avion?


enn
Baiatul nostru, de 2 ani, a facut deja 4 drumuri cu avionul, dintre care unul de 8 ore. Si a fost okay, de cele mai multe ori a dormit. Īn scopul asta primeste suzeta. La aterizare a varsat de cīteva ori, asa ca noi nu-i mai dam decīt biscuiti si apa īn avion. Si luam cu noi mereu un prosop mare + hainute de schimb.
Cristina, noi la Tarom optasem o data pt. meniu bebe si am primit un borcanel cu pireu + o banana. Dar la vremea asta copilul avea 7 luni. Acum ca e mai mare, primeste acelasi meniu ca si adultii. Mai ciuguleste de la noi, dar din motivele descrise mai sus, noi preferam daca se abtine.
Stewardesele sunt de obicei foarte dragute cu copiii si va ajuta daca vad ca sunt probleme (mie de ex., cīnd am calatorit singura cu bebe, mi l-au luat īn brate, ca sa pot merge la toaleta), asa ca eu nu mi-as face prea multe griji.
Drum bun!
E.


Cristina_C
Am luat biletele prin internet si am optat pentru Kindermenu, dar, dupa ce sau trimis biletele, am pimit si un e-mail in care scria ca nu exista decat meniu normal, pentru adulti. Oricum, la 3 ani si jumatate are voie sa guste cam din toate. Dar, cum spuneai, enn, nici eu n-o sa-i incarc stomacul pentru ca nu stiu cum o sa se comporte la decolare. La prosop si haine de schimb chiar nu ma gandisem, o sa iau si eu.


sinzi_ana
Cristina, aici, de obicei trebuie sa specifici cand cumperi biletul ca ai un copil si preferi kids meal...
Dar eu prefer sa ii dau meniu de adult...pt ca au numai junkuri la kids meal...
Eu ma bazez pe jocul lui electronic, la care i-am cumparat 2 jocuri noi (i le dau doar pe avion) si pe cateva carticele (evident cu avioane, globul pamantesc, soare si nori!!!) ca sa fim in tema!!!


narcisa
Eu am fost cu 2 copii(3 si 1 an si jumatate) singura anul trecut la dus Hannover-Constanta 2 ore si 45 de minute (la intors a fost si tati cu noi) si au avut voie si pe culoar cu alti pitici(avion cred ca tot mic, pe o parte 3 locuri, pe cealalta 2), era o alergatura... puteam sa-i prind pe amandoi doar cu stewardesa, unul fugea in fata, altul in spate si prinde-i daca poti. Dar n-a fost dificil per total, mai mult amuzant si recunosc ca nici nu m-am stresat, i-am lasat liberi, cind n-au mai vrut sa stea jos, am avut grija sa nu deranjeze pe cineva, dar mai erau si alti copii pe culoar! Patrick are deja 4 zboruri la activ si Vivien 3, eu jucarii nu prea am luat in avion ca oricum aveau captata atentia de diverse persoane, doar sa fi luat ceva nou, poate.
Sinzi, ai dreptate! 12 ore chiar iti pui problema ce sa mai iei cu tine sa-i capteze atentia.
drum bun si zbor placut
narcisa

Ana Stroe


eu am calatorit cu Tudor in Romania doi ani la rind, inainte am fost toti- si ii cumpar de fiecare data un joc-doua noi pe care le primeste doar in avion (vara trecuta am fost nevoita sa le scot doar la escala la Vienna, cind era deja obosit, dupa opt ore de zbor de noapte)- primeste de obicei cartulii de corolat, masinute in avion; pun intotdeauna o sticla cu apa (in avion aduce in pahare de obicei, si risca sa il verse butonind tv-ul), un pachet de biscuiti-daca se trezeste ca il ia foamea intre mese- care oricum de obicei sunt proaste, si copilul maninca putin, servetele umede, si o hainuta pentru ca de obicei e rece in avion.


luciana12
Mersi, fetele, pt. raspunsuri. A mea e cam "varsatoare", cum plange un pic...hopa...bucuria. Nu stiu cum se va comporta la aterizare. Avionul e la 5 la amiaza, va fi intre mese. Poate o banana si uscaturi gen bakerolls...ceva sa nu fie moi, asa poate raman in burtica. Dar, oare caruciorul il opreste la avion??


narcisa
Caruciorul ti-l opreste la scara avionului, ai voie in aeroport si atit. Eu asa stiu.
Eu n-am avut probleme cu nici unul la aterizari sau decolari, din cotra lor li se parea ca la raliu, mai si rideau continuu, cind s-a oprit avionul mai vroiau o data.....ca in carusel.
toate cele bune, si sa nu aveti probleme


sinzi_ana
Cand am zburat din Chicago in Ft Lauderdale (aici) a durat 3 ore (floare la ureche!!!) si copilul meu nu a vrut decat sa trancaneasca non stop...ca se uitau 3 babe din jur stramb la mine ca nu ma credeau ca e baiat!!! hihi...
Toate ca de ce am tuns fetita asa scurt...
Si asa amuzate au fost si intretinute de David (care pocea la limbi) ca s-au minunat ce repede a trecut timpul!!!

Mergi la inceput